Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.757
|
čitano: 3.361.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7/i9 Club

A kad to radiš i hladiš ga čuju te i susjedi ? Jel ??

16 godina
protjeran
itomic009 kaže...

A kad to radiš i hladiš ga čuju te i susjedi ? Jel ??

Ne nuzno, test kratko traje pa brzina venta skoro ni nije vazna...

9 godina
Odlicni su original ventovi na neptonu prova sam razne ali original imaju daleko veci flow od svega sta san prova ali kome smeta zvuk nula bodova.
16 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Odlicni su original ventovi na neptonu prova sam razne ali original imaju daleko veci flow od svega sta san prova ali kome smeta zvuk nula bodova.

Ne postoje jaci ni bucniji ventovi, 50% je max sta je podnosljivo...

9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Najnovije glasine, Coffe Lake ce ipak ici na 1151 socket (spominje se samo Z270 chipset)

Intel Coffee Lake 6-core CPU-Z screenshot leaks out

Intel Coffee Lake Core i7-8700K Flagship 6 Core Specifications Leaked – 4.3 GHz Single Core Boost, 4.0 GHz Six Core Boost, 95W TDP, Supported on LGA 1151 Socket, Two More 6 Core SKUs Detailed

Izgleda da su moje informacije unazad nekoliko mjeseci bile ispravne 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 13:29 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Lucidius kaže...

Najnovije glasine, Coffe Lake ce ipak ici na 1151 socket (spominje se samo Z270 chipset)

Intel Coffee Lake Core i7-8700K Flagship 6 Core Specifications Leaked – 4.3 GHz Single Core Boost, 4.0 GHz Six Core Boost, 95W TDP, Supported on LGA 1151 Socket, Two More 6 Core SKUs Detailed

Nisi dobro pročitao. 

9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

A kaj to? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ne pise nista drugo sto vec nije pisalo tj sto se vec nije nagadalo da bi novi procesori mogli ici na 100/200 ploce. To je sad ona prica gdje netko moze reci da nece ici na stare ploce, drugi pak moze reci da ce ici i onaj koji pogodi se ima pravo nazvati IT mag.
9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Za rec nesto moras imati i neko pokrice, a ne da bubnes tek tolko pa ak se potrefi potrefi... Cinjenica je da nema nista sta bi moglo ogranicavati Coffe da ide na 1151 socket, osim same volje intela 

Inace, vidis na slici da je proc na LGA 1151 socketu, znaci z170 ili puno vjerojatnije z270 ploca, jer ce ploce koje ce ici uz coffe biti 1151v2 socket (v2 je samo prefiks da se ljudi ne bune kod odabira, tj da znaju koji je striktno najnoviji socket, jer da nema prefiksa bile bi 3 generacije ploca na 1151 socketu)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 13:50 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Koje je tvoje pokrice za unaprid otkrit volju intela,vidoviti milan?
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

ionako te procesore nitko normalan nece kupovat, nakon 6-te generacije ovi procesori koje prodaju su sramota za intel 

16 godina
protjeran
Timo kaže...
Lucidius kaže...

ionako te procesore nitko normalan nece kupovat, nakon 6-te generacije ovi procesori koje prodaju su sramota za intel 

Ne znamo dok ne vidimo cijenu, 6-core bi morao kostati koliko do sad 4-core, kako i5 tako i i7...

9 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Koje je tvoje pokrice za unaprid otkrit volju intela,vidoviti milan?

Protrljaj oci i citaj kaj se pise, vidis da je na slici inzenjerski primjerak na 1151 socketu 

Nista ne tvrdim zdravo za gotovo, samo komentiram u kojem smjeru s ekrecu zadnje informacije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 16:02 (Lucidius).
13 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Imao tko i7 5775c?

...................................... funny facts
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Nakon 4770 i nekog šaranja, vraćam se u klub ali ovaj put u mobilnoj varijanti , mali je zvjer....

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ne znamo dok ne vidimo cijenu, 6-core bi morao kostati koliko do sad 4-core, kako i5 tako i i7...

ma to da, sigurno je da ces za istu lovu dobiti vise jezgri, to je ok i to je ono zasto je bitno da je AMD tu i da postoji i da je relevantna konkurencija

ovai i9 12 core ce imati cijenu koliko si prije placao za 8 ili 10 core i to je super

problem je sto ne valjaju u smislu koliko su bilo dobri 5 i 6 gen procesori, kad ih usporedis s njima sto se tice svega osim cijene, a onda kada pogledas sto dobijes od AMD-a za tu slicnu cijenu, nema nikakvoga smisla uzimati intel rjesenje

pogotovo sto je intel ukinuo sve enterprise programe koje su imali, kao sto su silver gold i platinum partner programs, gdje su te list cijene na kraju bile vise nego povoljne, za te partnerske programe na godisnjem nivou, zbog svih back bonusa i podrske koje je intel davao za takve partnerske ugovore

toga vise nema i kako ugovori istjecu tako se firme okrecu AMD-u (govorim za USA jer to mi je poznato, ne znam kako je u EU i u hrvatskoj)

sto se tice "one man show" ljudi koji su freelance ili rade za nekoga neke odredenje poslove, gdje sami moraju uloziti u opremu, opet je tu AMD puno bolje rjesenje sa puno manjim TCO i ROI na godinu ili dvije

trenutna situacija je stvarno odlicna za sve koji koriste ovakve high end platforme i rjesenja, jer se troskovi smanjuju a produktivnost i promet/profit raste, i to sve samo zahvaljujuci postojanju dostojne konkurencije

kakva bi tek bila situacija za konzumere da je konkurencija kao kod ARM procesora 

10 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

WCccftech je smeće od sitea i ne treba ga ozbiljno doživljavati.

No nadam se da su u pravu, to bi od Intela bio konačno jedan dobar potez u zadnje vrijeme.

The Show Must Go On

2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Posto se skylake-a prodalo kao piljevine, ovi coffelake-ovi bi mogli ako se ispostave glasine tocnim ici kao blesavi sa prodajom, jer plocu i rame zadrzavas i samo piknes 6 core proc sa munjevito brzih 6 jezgri 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Posto se skylake-a prodalo kao piljevine, ovi coffelake-ovi bi mogli ako se ispostave glasine tocnim ici kao blesavi sa prodajom, jer plocu i rame zadrzavas i samo piknes 6 core proc sa munjevito brzih 6 jezgri 

Kome treba vise od 4 jezgre prodace intel i kupiti Ryzena 8 jezgri a ne zadovoljavati se sa srednjom klasom procesora 

6 jezgri high end u 2017, bitch please 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Slabasnih je to 8 jezgri kad ne uspije doc ni blizu 4 a kamoli 6 postenih jezgri u gjemingu, đaba sve to za vecinu potrošača, ovako samo mjenjas proc i plug n play, cepaš sve sta ima AMD sad i za 5 godina unaprijed 

Došao si sa šleperom na stazu za forumule... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 23:21 (Lucidius).
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Slabasnih je to 8 jezgri kad ne uspije doc ni blizu 4 a kamoli 6 postenih jezgri u gjemingu

Pa da dzabe tebi ako igras igrice onda ti je 4 dosta, ako si ozbiljan i trebaju ti jezgre samo budala i fanboy ce uzeti 6 umjesto 8 i da su 10% slabije.

Jbg neki igraju igre, drugi rade, velika razlika 

9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Naravno , svi kupujemo proceve jer radimo i 98 posto konfi na temi o slaganju ljudi traze konfe za rad. 

Inace nisam do sada znao da sve zadace vole samo multicore performanse, jel single core uopce postoji ili je samo legenda? Hmmm 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Većina gejmera se igra na 60Hz monitorima. To može u većini igara postići i CPU od 80 eura.

Nope.
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

jos kad na to dodamo da se igra na 4K onda ti  netreba nista vise od privjeska zar ne

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

jos kad na to dodamo da se igra na 4K onda ti  netreba nista vise od privjeska zar ne

Pa 4K ne mijenja ništa kad je CPU u pitanju. I dalje ti treba 60 FPS.

Nope.
8 godina
neaktivan
Pa evo, osobno planiram složiti komp jer sve što radim plus casual igre već je lagano sramotno na laptopu s i3-2300..i sada, zašto ne bih nabavio coffee lake 8700K sa 6 jezgri? Ako se ispostavi da su clockovi točni praktički dobiješ iste rezultate kao i sa 1700X, a za igre će za sada ionako Intel uvijek biti nešto u prednosti. U odnosu na i3-2300 koji sada rabim 8700K mi se čini kao space shuttle. Nemojte zaboraviti da postoje ljudi koji tek sada ulaze u svijet računala i ništa im negativno ne znači što Intel svaku novu generaciju "pojača" za 10-20% kad trenutno imaju trokolicu 😝 Na tome dijelu tržišta će se uvijek naći kupaca.

0 1 hvala 0
13 godina
Averletum kaže...
Pa evo, osobno planiram složiti komp jer sve što radim plus casual igre već je lagano sramotno na laptopu s i3-2300..i sada, zašto ne bih nabavio coffee lake 8700K sa 6 jezgri? Ako se ispostavi da su clockovi točni praktički dobiješ iste rezultate kao i sa 1700X, a za igre će za sada ionako Intel uvijek biti nešto u prednosti. U odnosu na i3-2300 koji sada rabim 8700K mi se čini kao space shuttle. Nemojte zaboraviti da postoje ljudi koji tek sada ulaze u svijet računala i ništa im negativno ne znači što Intel svaku novu generaciju "pojača" za 10-20% kad trenutno imaju trokolicu 😝 Na tome dijelu tržišta će se uvijek naći kupaca.

6 intelovih jezgri i na 5ghz nece biti jake NIKAD kao 8 ryzenovih na 4ghz

S tim da ces morati delid tih 6 jezgri, ubaciti neko ludo hladjenje i onda se zapitaj, dal se to isplati? 

17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Igrači arme se nebi sa time složili.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

I nakon 10 sec vidis da Arma nije dobila Ryzen optimizaciju, proc sa 8 jezgri vrti jednu jezgru 80%+ dok ostale ili su na 5% ili na 0% 

17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

To igraču arme baš ništa ne znači. Činjenica je da intelovih 4/8 na istom taktu ima i duplo bolje performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice