Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.203.776
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen CPU
dreadmoore kaže...
mirzet1976 kaže...
toxic kaže...

Bas citam pcekspert recenziju 82 stupna r7 1800x na 4.0ghz sa Nocutua DH15..

ovo ce biti jaaako tesko hladit.

Isto se ponaša kao i ovaj na 4ghz

Da ali na grafu piše potrošnja Watts a ne temperatura jel' greška grafa.

Greška do mene

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 21:07 (mirzet1976).
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

zna li neko, pošto amd graficke su r3, r5, r7, i r9, a najavljeni su zen r3, r5, i r7, di je r9 zen??

Grafičke su RX450, 460, 470, 480, 455, 440... gdje su Rx?

P.S. Nemojte "piti" tu o tome kako Ryzen nije za igranje. Radi sasvim dobro u igrama. 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
15 godina
AMD Ryzen CPU

Bit će uglavnom puno problema s tim hlađenjem ali već kad ideš na top ponudu vjerovatno nećeš imati neki jeftini kuler.Pa čak i ovaj od noctua nego neko dobro vodeno hlađenje.

16 godina
dabar_solta_V2 kaže...

zna li neko, pošto amd graficke su r3, r5, r7, i r9, a najavljeni su zen r3, r5, i r7, di je r9 zen??

Šta će im kad je ovaj jači od intelovog najačeg, šteta šta nemaju odmah r5. Velika greška im je šta ga nisu odmah izbacili.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran
Mladen kaže...

Šteta da odmah nisu predstavljeni 4/8 i 6/12 Ryzeni  ... onda bi gameri mogli uspoređivati i5/i7 sa $199/$229/$259 procesorima a ne ih ovako bezobzirno razočarat, grozota :)

Najprodavaniji intelovi procesori u zadnjih godina su sve od reda samo i7-mice (4c/8t), zadnje dvije godine i7 4790k i sad u 2106g  i7 6700k! AMD je s razlogom to napravio..LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
dreadmoore kaže...

Bit će uglavnom puno problema s tim hlađenjem ali već kad ideš na top ponudu vjerovatno nećeš imati neki jeftini kuler.Pa čak i ovaj od noctua nego neko dobro vodeno hlađenje.

Sigurno hoće, al biće tu još koja revizija ovih proceva tako da će se i to ispeglati OC i potrošnja i zagrijavanje, stani malo tek su krenuli.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
AMD Ryzen CPU

Mozda najbolji review Ryzen-a sve fino objasnjeno i OC rezultati 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Bas citam pcekspert recenziju 82 stupna r7 1800x na 4.0ghz sa Nocutua DH15..

ovo ce biti jaaako tesko hladit.

nece biti nista tesko za ohladiti, vec sam vam rekao da ti iz pcexperta nemaju pojma, napon im je na automatici i radi se o 16 thredova na 4ghz...pitanje i kako i kakvu su uopce pastu stavili ispod procesora!

Zalemljeni ryzen s takvim tdp-om nema teoretske sanse da dotakne 80+°c,!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 21:23 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Pa i drugi su dobili 80+ temperature, i to na stolu. Metni ga u kućište i ispod njega neku topliju grafu, pa da vidimo realno stanje. Pričam ovo kao AMD fan

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-1800x-cpu,4951-11.html

ovo je na stolu pod vodom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 21:27 (XXX).
12 godina
nicky.sl kaže...

Ljudi moji šta ste se uhvatili za i7 7700k pa nije 1800 njemu konkurencija već osjetno skupljem i7 6900.

Ta kategorija procesora i nije namjenjena igranju.

Ja kao poznati Intelovac moram priznat i naklonit se AMD-u za odrađeni posao jer za duplo manje novca dobije se proc skoro pa ravan sa i7 6900.

pa nije 1800 nikakav konkurent, osim samom sebi, a još je to manje 1800x

pravi konkurent je 1700 koji se bolje kloka od ova dva i košta, ne 500, nego 350 dolara

što je, naravno, još veća pushiona za intel

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

@XXX

i to su debili!

1.45V sve govoriLP

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 21:29 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Imaš prav, 1700 rastura sa max 57 stupnjeva, a performanse odlične.

ovo izgleda ludilo dobro!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 21:35 (XXX).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

covjece kak bF1 unistava 16 thredovalp

16 godina
AMD Ryzen CPU

vrijeme je da se proslavi i zapartija jer se nešto pokrenilo 

kradem mine iz minskog polja
17 godina
Stjepanj kaže...
Mladen kaže...

Šteta da odmah nisu predstavljeni 4/8 i 6/12 Ryzeni  ... onda bi gameri mogli uspoređivati i5/i7 sa $199/$229/$259 procesorima a ne ih ovako bezobzirno razočarat, grozota :)

Najprodavaniji intelovi procesori u zadnjih godina su sve od reda samo i7-mice (4c/8t), zadnje dvije godine i7 4790k i sad u 2106g  i7 6700k! AMD je s razlogom to napravio..LP

Nema tu nikakvog ciljanog razloga, prema starom AMD planu R5 serija dakle 1600X ili 1500X trebali su bit lansirani danas u društvu sa R7 procovima.

Ti uopče ne pratiš/pamtiš kaj se ranije pisalo ili spomenulo na forumu. Dakle samo budala lansira proc, kojeg u zalihama nema u dovoljnim količinama, ali ok Q2 je več tu dakle R5 serija stiže uskoro.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=132&jumpto=5318877&sort=asc&view=flat

mirzet1976 kaže...
dreadmoore kaže...

Sigurno hoće, al biće tu još koja revizija ovih proceva tako da će se i to ispeglati OC i potrošnja i zagrijavanje, stani malo tek su krenuli.

Za hlađenje propisno klokanih 8 Core procova, za to je najbolje rješenje dobro vodeno hlađenje kaj drugo.Dakle ko ima love jel, uzme Ryzen R7 1800X i "najeftiniji Slovenski ekvb vodenaš CPU hladnjak paket"=suma sumarum 700eura i to je to.

https://www.ekwb.com/shop/kits

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 21:43 (rambox).
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

covjece kak bF1 unistava 16 thredovalp

Meni je zanimljivije kak "zakucava" 7700K na 90%+

12 godina
AMD Ryzen CPU

Mi moze netko objasbiti zasto ova serija r7 nije za gamere?Ima odlicnu brzinu i ima puno jezgri.A svi tuku da buduce igre ce traziti vise jezgri.Hvala

11 godina
Zato što takve igre mozes nabrojati na prste dok je za većinu single core score bolji. Vjerojatno će se koristiti sve više jezgri u budućnosti. Slobodno daj 5k kn da bi imao više fpsa u igri meni je u većini 60 dovoljno :)
17 godina
odjavljen
Endymon kaže...

Mi moze netko objasbiti zasto ova serija r7 nije za gamere?Ima odlicnu brzinu i ima puno jezgri.A svi tuku da buduce igre ce traziti vise jezgri.Hvala

Zato sto cekamo te igre vec brat-bratu 7-8 godina i evo "samo sto nisu"...

Iako, ryzen je posve dovoljan za vise nego ugodno igranje svega.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 22:25 (Friday).
13 godina
Endymon kaže...

Zbog nešto nižeg takta.

Igre u prosjeku koriste 2/4 jezgre maximalno i to na što višem clocku i vrlo rijetko koja ima velike koristi od svih 8 (čast iznimkama).

Ista paralela ti je podvučena i za 6800/6900k ....

16 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Zato što u Q2 dolaze 4/8 i 6/12 verzije Ryzena koje će biti jeftinije, a svi se nadamo da će se zbog manjeg broja jezgri bolje OC-ati te samim time imati "bolje" performanse u igrama koje ne koriste 8/16.

Ako možeš strpi se još par mjeseci...taman će i ponuda ploča biti bolja.

13 godina
AMD Ryzen CPU

hm 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

U Q2 dolazi i Skylake X sa svojim odlicnim OC potencijalom, 15 posto boljim IPC-em i minimum 6 jezgri (znaci kad se klokne na 4.7 bit ce oko 20 posto bolji po IPC-u naspram 4GHz Ryzena)... napeta vremena dolaze 

Kaj se tice ovih Ryzena 6/12 pa cisto sumnjam u veci OC (sve i da budu klokali tih magicnih 200MHz vise to nece nikog spasit), to ce biti "osteceni" 8 core cipovi kojima nebudu sve jezgre ispravne pa ce ici pod ove 6/12 i ostale verzije, a kolko se zna AMD ima jako malo takvih procesora jer im je leakage odlican pa ih zato nije odmah ni izdao jer ih trenutno ni nema dovoljno da nadmiri trziste pa cekaju par mjeseci sa njima da ih izbace.

13 godina

Jesi skontao da bez SMT-a ima bolji skor u Ashesu nego sa SMT-om ?

Ovo me čak najviše zanimalo kod Ryzena - kako će to implementirat. Vidim i u Bugu imaju problema. 

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

@Lucidius

Cisto sumnjam da im je ponestalo silicija koji cini 26% zemljine mase, kao i 4g+ razvoja...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 22:26 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Jesi skontao da bez SMT-a ima bolji skor u Ashesu nego sa SMT-om ?

Ovo me čak najviše zanimalo kod Ryzena - kako će to implementirat. Vidim i u Bugu imaju problema. 

Intel je dugo imao gori score u svemu s HT-om... ništa neobično.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

@Lucidius

Cisto sumnjam da im je ponestalo silicija koji cini 26% zemljine mase, kao i 4g+ razvoja...

Pa da si upucen u proizvodnju onda bi znao da svi ti 6 core procevi se rade od okrljastenih 8 core proceva kojima nebudu sve jezgre ispravne tokom proizodnje, takvih je za sada jako malo, a jos nisu tolko ludi da zakljucavaju jezgre na ovim 8 core da bi mogli isporuciti 6 core verzije (na kraju bi ih ekipa otkljucavala na velko)

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Jedva čekam svoj Ryzen da stigne , po bencevima vidim da je ekipa full skeptična, ali ako vam je jedino važan za  

gejming, Ryzen dere super za današnje igre. Malo sam gledao jedan bench na koje se vrtilo par igri gdje i7 7700k radi blizu 100% na sva 4 cora, dok

Ryzen se vrti oko 50-70% po coru, možda malo brijem, ali vjerujem da će u budućnosti igre biti bolje optimizirane za rad na više cora.

Ryzen je uzeo neku sredinu za gejming i produktivnost što mi posve odgovara . Ali nekako ne mogu sada uzet 4c, pored 8c/16t.

Ionako premašuje sve moje portebe 

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Lucidius 

al ga ti drobiš to nisu istine, gdje je "đokeru" tvoj najavljeni 1800x?

ps.

Evo ja "kupio" novi avatar? jel valja vidim "svi ga stavljaju"

!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 22:52 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice