Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.281.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen CPU
nicky.sl kaže...

To i čeka nekoliko mojih prijatelja 

Tu sam. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
Ghost777 kaže...

Strasno kaj su napravili sa novom arhitekturom, ovo je bilo samo za sanjat... Sada sam izbacio sve dileme oko odabira proca, ide r7 1700x, Maticna u rangu Asus Crosshair Hero i vec mi u ladici stoji ultra brzih DDR4 3200mhz 16GB(2X8) Corsair Vengeance White LED 

Ima da pucaju rekordi na bench temama navelko 

14 godina

Ja sad samo moram prvo naći nekog zadrtog Intel fanboya da mu prodam ovaj svoj i7. Al s obzirom da takvih ima more neće valjda to bit teško .

12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

http://hwbot.org/signature/u135800.png
9 godina
protjeran
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Ovo ce posteno razjebat cijene polovnog na Njuškalu.

Pa znas da retardi s njuskala uopce ne prate trendove. 

Ha cuj, tesko da ih ima puno koji kupuju ove bolje komponente a nisu bas nimalo upuceni u stanje na trzistu... 

Jebote pa ovi kaj su davali po 9k za 6900k i 5960x sad najedanput ti procevi polovni pored Ryzena vrijede max 3000kn  strasno koliko ce se ispusit kasnije kod prodaje, a ni ovi sa hexama nebudu bolje prosli...

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Slika je ko stvorena za ovu prezentaciju. Moram je ponovo ubaciti u temu. 

Intelaši a i svi ostali se nebi trebali ljutiti na bilo koga, AMD je svima pokazao sada da daje i uvijek je davao novčano pristupačnije performanse. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina
AMD Ryzen CPU

Ben te zivote nemogu ni citirat. Javlja gresku.

Kako je pocelo gorit ce sajtovi kad izadje ryzen.

13 godina
AMD Ryzen CPU

RBG stock cooler confirmed 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
chaselol kaže...

RBG stock cooler confirmed 

bas dobro izgledaju (vidi na linusovom videu) . S crvenim ringom izgleda jako dobro. Ohmah me poceli svrbiti prsti,a i novcanik,morat cu najesen uvalit nekom svoju konfu 

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Slatki ste, totalno 

Ova tema je zabavnija i smješnija od one Pervanove trule emisije na HRT. 

13 godina
AMD Ryzen CPU

Sa ovim brojkama 1600/1700/1800 i manjom cijenom od konkurencije a vecim performansama neodoljivo podsjecaju  na stare XP modele 1600/1700/1800/2000 hm mozda ne budu stali na 1800 na kraju krajeva 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Ghost777 kaže...

Strasno kaj su napravili sa novom arhitekturom, ovo je bilo samo za sanjat... Sada sam izbacio sve dileme oko odabira proca, ide r7 1700x, Maticna u rangu Asus Crosshair Hero i vec mi u ladici stoji ultra brzih DDR4 3200mhz 16GB(2X8) Corsair Vengeance White LED 

Ima da pucaju rekordi na bench temama navelko 

Ne mi se kladio da ces moc ram upogonit na 3200mhz, tek trebamo vidjet kakav mu je imc. Rekorde drzi 6950X ili dual xeoni, single core drzi kaby/skylake, bojim se da nece padat rekordi. Rekord koji ce svakako pasti je ulozeno/dobiveno...

14 godina
AMD Ryzen CPU

Zaboravio si da AMD ima manji TDP tako da ce se vjerojatno moci OC, a tek onda ce rekordi padati.

9 godina
neaktivan
Ode Anshin pc :P
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Tu je Ansha u pravu, nemre 8 jezgri vs 10 jezgri cak i da ga klokas neznam kolko, a pogotovo ne protiv dual xeona... ali, u firestrikeu bi moglo biti svega ako imas dosta bolji primjerak grafe od drugih, recimo moja gtx 1080 ima preko 1500 bodovaveci graphics score od bilo koje druge na forumu, samo me i5 koci u tom testu da izbijem na prvo mjesto, ali sa octa core Ryzenom mi se smijesi prvo mjesto 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 16:37 (Lucidius).
12 godina
Lucidius kaže...

Ovo ce posteno razjebat cijene polovnog na Njuškalu.

Mozda se nade i moj i5 6500

Ovaj 1600x mi se cini primamljiv

16 godina
Khadgar kaže...

http://imgur.com/a/HkN03

Hlađenje tekućim dušikom.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Da mi netko ranije rekao samo da će AMD imati manji TDP od Intela, nema šanse da bi povjerovao.

ALi ovo sve skupa spada u sferu čuda, sretna im prodaja svakako.

p.s. Kampanjci se uvik nekako izvuku na talent!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
Ghost777 kaže...

teska pobjeda AMDa
jebeno napokon

samo nazalost nista jos od R5 i R3:(

$499 for the 1800X
$399 for the 1700x
$329 for the 1700

AMD claimed they have the world's fastest eight-core desktop CPU in the market today.
Official preorders start today (22nd of Feb)
Sales start 2nd of March
No word on Ryzen 5 and Ryzen 3 yet

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 17:14 (Fanu).
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

malo mi je falilo u 12 mj da idem u nabavljanje stolnog i da si zamjenim laptop, ali sam onda vidio da amd nešto kuha sa procima i grafama, pa reko ajde idem da malo pričekam, da vidim kako to sve bi moglo ispast, jer nije mi hitno da moram stolno nabavit istog trena

koliko vidim za sad, sa strane procesora, mislim da će potuć intel samo tako, pogotovo cijenovno, a taj aspekt me jako veseli, jer se napokon pokazalo koliki monopol intel ima sa svojim procima i njihovim cijenama

ali živimo u hrvatistanu, tako da kako će cijene bit kod nas, ostaje tek za vidit, ali opet će bit jako primamljive naspram onih koje ima intel

doduše, neću ih hvalit u nebo sve dok ne vidim neke real world testove i feedback od korisnika istih, ali sa ovim što sad vidim, slaganje kompa pred kraj godine bi mogla bit jako dobra investicija

još ostaje vidit kako će vega bit riješena, ako bude slična situacija sa gpu strane kao i sa procesorima, mislim da ne moram previše razmišljati što i kako moram kombinirati za slaganje kompa 

držim fige da sa vegom daju jedan šamar nvidii, isto kao što su danas dali i intelu...

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Napokon da se AMD vrati u igru ;)

Možda mi nakon puno godina idući proc bude njihov :)  

Lijep pozdrav ;)
17 godina
lovranac kaže...
Khadgar kaže...

http://imgur.com/a/HkN03

Hlađenje tekućim dušikom.

A di ti je druga fotka, uostalom najbitnija sitnica je da su to odradili na Windows 7.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/novi-procesori-nove-windowse/247886.aspx

13 godina
AMD Ryzen CPU

1800X OC'd on LN2 to 5.14 GHz - 2449 Cinebench R15 Score

17 godina
AMD Ryzen CPU

Evo napokon službeni video:

Vrijedi pogledati. Moram priznati da sam ugodno iznenađen, no ipak volio bi vidjeti još cijene kod nas i testove igara koje vole snagu po jezgri.

14 godina
AMD Ryzen CPU

499$ retail znači u hrvatskoj kojih 799-899$

12 godina
AMD Ryzen CPU

Ovo izgleda obećavajuće ali nikako nebi stvarao euforiju. Mislim da par testova ne može biti stvarni pokazatelj pa jedva čekam da vidim kako će to izgledati kad se Linus i ostala ekipa dočepaju ovih igračkica. Al imam predosjećaj da ću na ljeto slaagti crvenu konfu :)

Sad treba pričekati da vidimo ima li intel kakav odgovor jer do sada nisu imali briga oko konkurencije pa su mogli kako hoće, al sad je na njima da dokažu jesu li stvarno bolji ili napokon imamo rat.

17 godina
AMD Ryzen CPU

Da iskreno tog me i bilo strah. Ok stigli su 6900k za pola cijene.

No brine me i7 7700k koji se krece cijenom 350 dolara i konkurent ryzen 1700 koji ce biti cijenom 330.

To je je onak, prakticki isti iznos, a vjerujem da je taj rang najprodavaniji.

1700 BI TREBAO BITI 39% BRŽI OD I7 7700K (stock 3ghz) u multithread aplikacijama (ne igrama) što je super.

No iskreno ako tu nece biti snaga po jezgri za igre bolja ili barem jednaka i7 7700k iskreno ništa posebno.

Nije loše za sada ali imam osjecaj da ce i7700k ipak biti bolji za igre, barem ove koje su trenutno na tržištu, a razlika u cijeni nije toliko velika.

Dakle najjeftiniji 8 core ce kod nas biti cirka 2500kn sa base clockom od samo 3ghz, što nije baš cijenovno ekstremno nisko kao što se pričalo... 

Po svemu što vidim za posao je 1800x odličan proizvod s obzirom na što cilja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 17:42 (amd freak).
9 godina
amd freak kaže...

Evo napokon službeni video:

Vrijedi pogledati. Moram priznati da sam ugodno iznenađen, no ipak volio bi vidjeti još cijene kod nas i testove igara koje vole snagu po jezgri.

Linusov video je također koristan:

17 godina
AMD Ryzen CPU

Iskreno iznenađen jesam, no niski je base clock tim procevima i dosta su visoke cijene. A vi pričajte što želite.

S time da imajte na umu kako i7 7700k ide na 5ghz ko iz šale. 300-400kn više za i7 7700k vs ryzen 1700 koji je na stock 3ghz za igranje iskreno baš i ne.

Eto moje mišljenje za sada bez obzira što imam u kanti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 17:44 (amd freak).
14 godina
AMD Ryzen CPU
Intel je stavio toliku cijenu na svoje procesore jer je mogao. Da je AMD prije bio konkurentan bi i taj i7 6900k koštao 500-600$.

Pitam se bi li AMD mogao napraviti 6/12 sa 45w TDP za prijenosnike. Ako mogu 8/16 u 65w... Jer u tom segmentu ima puno potencijala za uzeti dio kolača Intelu
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice