Mac os x snow leopard on PC?

poruka: 46
|
čitano: 25.701
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Mac OS X Snow Leopard Dual bot on PC (Pitanje???)

PozZzZzZ Zanimame dali neko zna dali je moguce installirati Oreginal Mac os x snow leopard i Vistu na PC i ako je moguce oboje da se installira na 1disku (2Particije) sta treba 1. installirati Vistu ili Mac???

Unaprijed hvala i Pozdrav!!!

http://oldfiles.org.uk/powerload/Timeline/w101logo.gif
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 1:22 (PC Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac os x snow leopard on PC (Pitanje???)

ukratko- ne možeš jer orginalan mac os x ide samo uz mac računala. No imaš danas razne hakirano-mutantske verzije mac-a (iPC,iDeneb, iAtkos) koje možeš staviti na PC, ali to je vrlo komplicirano i puno stvari ti neće raditi

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac os x snow leopard on PC (Pitanje???)

Ma moj frend je kupio onbaj Mac Book PRO tako nesto pa je uz to i to narucio iz UKa pa sam mislio posuditi od njega nego neznam dali bi RADILO i kao staviti oboje da radi!!!

http://oldfiles.org.uk/powerload/Timeline/w101logo.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ha ha to sam ja probo na kompu kojem je sada ripno hard  samo da ti kazem ja ti mogu dati linkove od mac os x snow leopard kojeg ja imam i prva liga je drivere je  mac os x snow leopard sam pri prvom paljenu skino s neta

zvowea
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

8 0 hvala 0
17 godina
RE: Mac OS X Snow Leopard Dual bot on PC (Pitanje?
PC Man kaže...

PozZzZzZ Zanimame dali neko zna dali je moguce installirati Oreginal Mac os x snow leopard i Vistu na PC i ako je moguce oboje da se installira na 1disku (2Particije) sta treba 1. installirati Vistu ili Mac???

Pogledaj tu

http://osx86.thefreesuite.com/leo_amd.php

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

Snow Leopad Retail (ne onaj koji dolazi uz neki Mac, nego retail koji kupiš u trgovini posebno) se može instalirati na obični PC, ali ne lako. Moraš imati jako dobro podržanu konfiguraciju (što ti nemaš; nisam gledao detaljno, ali imaš AMD procesor...), i moraš imati živaca. U biti, moraš bootloader (boot-132 ja mislim da se zove, ili tako nešto) na posebnom CDu, onda preko njega možeš bootati retail OS X, i onda instalirati. Da sad ne idem u nepotrebne detalje koji ti ne trebaju, zaključak je: Može vrlo teško, kod tebe gotovo nemoguće zbog konfiguracije.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mac os x snow leopard on PC?
zvonebaba kaže...

ha ha to sam ja probo na kompu kojem je sada ripno hard  samo da ti kazem ja ti mogu dati linkove od mac os x snow leopard kojeg ja imam i prva liga je drivere je  mac os x snow leopard sam pri prvom paljenu skino s neta

cekam pp...   bas me zanima takva distro

jos se nisam sa tim susreo :)

17 godina
neaktivan

Može se, bugovci su o tome pisali u zadnjem broju Bug-a gdje je donesena recenzija snow leoparda, sve u svemu moraš OSx natjerat da pomisli da PC nije PC nego Mac, a to ćeš napraviti nešto kao štao je napisano u nekoliko postova prije moga, jer Mac ne koristi BIOS nego neku drugu glupost zbog koje nije Windows kompatibilan, a zato što Pc koristi BIOS, a ne tu neku drugu glupost nije Mac OS kompatibilan. Sve u svemu moguće je, uz puno muke i truda.

BOG I HRVATI
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

To se tocnije zove hackintosh. Progulaj to pa ces naic na nesto valjda. Ali sve u svemu, tezak zahvat na racunalu ti je to.

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canassob kaže...

To se tocnije zove hackintosh. Progulaj to pa ces naic na nesto valjda. Ali sve u svemu, tezak zahvat na racunalu ti je to.

i ne bas toliko, s obrzirom da se inace prsti od znanja na ovom forumu, os x install nije previse kompliciran, install 10.5.8 je poprilicno lagan dok je snow leo malo veci zalogajcic

danas zavrsio jedan projektic /core2 6320/ asus p5ne-sli/4gb rama/2sata hdd/ati radeon 4890 sam digo na 10.5.8 radi sve i letiiiiiiiii

sad se vrti os x na pc-u a unutar os x u parallelsima xp na posebnom spaceu

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 2:55 (bistri).
16 godina
neaktivan
bistri kaže...
Canassob kaže...

i ne bas toliko, s obrzirom da se inace prsti od znanja na ovom forumu, os x install nije previse kompliciran, install 10.5.8 je poprilicno lagan dok je snow leo malo veci zalogajcic

danas zavrsio jedan projektic /core2 6320/ asus p5ne-sli/4gb rama/2sata hdd/ati radeon 4890 sam digo na 10.5.8 radi sve i letiiiiiiiii

sad se vrti os x na pc-u a unutar os x u parallelsima xp na posebnom spaceu

Cestitam.

EDIT: LINK na hackintosh.com

Audaces fortuna iuvat
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 12:14 (Canassob).
16 godina
neaktivan

da li netko zna kad ce izaci iAtkos 10.6 ili iPC 10.6 ili slicno, ja na googlu nisam uspio nista pronaci

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 11:58 (varg).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vecina upgradeova danas se vrti sa retail dvd-om iz postojeceg 10.5.x sustava.

dosta uspjeha ljudi imaju po forumima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nego... primijetio sam... dok sam imao dual boot XP + Leopard u XP sam isao sam kada bih se htio igrati.

Sad kad imam Win 7 + Leopard, u Leopard idem samo kada idem syncati iPhone :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Mac OS X Snow Leopard Dual bot on PC (Pitanje?
PC Man kaže...

Moguće je...Ali procesor ti mora podržavati 64bitnu arhitekturu...

EDIT:i biti Intel...

Ako ti je moj post pomogao ili bilo čiji drugi pritisni HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 22:03 (_Dangerous_Lickz_).
17 godina
neaktivan

Moje je pitanje da li se to moze znaci virtualizirat?

imam vistu i da virtualizitam mac os x?(vmware ili virtual pc)

jel bi to islo bezbolnije?

radi se o Athlonu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

Moje je pitanje da li se to moze znaci virtualizirat?

imam vistu i da virtualizitam mac os x?(vmware ili virtual pc)

jel bi to islo bezbolnije?

radi se o Athlonu

Virtual PC nikako...Najbolje Vmware Workstation 7...Skini "MAC OS X vmware image" i ubaci ga u vmware i opleti...Smijeh

Čovjek je rođen da trpi i radi...Ako to ne čini mora propasti...
17 godina
neaktivan
About About
Proc Proc
Full quarz/Vidi HQ mirror Full quarz/Vidi HQ mirror
Malo multitaskinga, sve popaljeno. Malo multitaskinga, sve popaljeno.
Time Machine working Time Machine working
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 19:04 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jel taj mac neki linux tak mi bar izgleda na slikama?

nisam nikad to proucavao al budem ja to sad na vmware podigo,pa da vidimo kak to cudo radi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

jel taj mac neki linux tak mi bar izgleda na slikama?

nisam nikad to proucavao al budem ja to sad na vmware podigo,pa da vidimo kak to cudo radi

http://hr.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X

"Također se sastoji od dijelova FreeBSD i NetBSD implementacija Unixa.

17 godina
neaktivan

Upogonio sam to cudo al nije mi se svidjelo tako da ga vise nema....usminkani linux.

A i mislim da vmware nije bas naj optimiziran s tim ili je to mozda zgog hardware-a ne znam al ugl nije nesto.

sad sam ja ipak podigao sedmicu na vmware i .................................................................................zuuuuuuuuuuuuuuuuuum............................................LETI!!!!;)

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

ima netko snow leopard na amd platformi?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
varg kaže...

ja imao....vise nemam

16 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...
varg kaže...

ja imao....vise nemam

sta toliko je dobar?

koliko ti je trebalo za prokuzit instalaciju, i ako mi mozes pokazat neki tutorial na netu?

16 godina
neaktivan

Nemaš tu nikakvih tutoriala, bar se meni tako čini. Sve se svodi na isto - nađi odgovarajući kext i budi sretan. Sad, razne metode ti dolaze s različim kextovima (ili bez njih), zato imaš instalaciju preko distri i retail instalaciju preko npr. boot-132. Ugl, google "snow leopard amd" i sve bi ti se trebalo ukazati.

0 0 hvala 0
17 godina
varg kaže...
dirtyjack kaže...
varg kaže...

ja imao....vise nemam

sta toliko je dobar?

koliko ti je trebalo za prokuzit instalaciju, i ako mi mozes pokazat neki tutorial na netu?

http://osx86.thefreesuite.com/leo_amd.php

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

Upogonio sam to cudo al nije mi se svidjelo tako da ga vise nema....usminkani linux.

A i mislim da vmware nije bas naj optimiziran s tim ili je to mozda zgog hardware-a ne znam al ugl nije nesto.

sad sam ja ipak podigao sedmicu na vmware i .................................................................................zuuuuuuuuuuuuuuuuuum............................................LETI!!!!;)

Kako si ga upogonio na vmware-u?

Meni nikako da uspije.Izlanuo se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
15 godina
neaktivan
Lion King kaže...
dirtyjack kaže...

Kako si ga upogonio na vmware-u?

Meni nikako da uspije.Izlanuo se

Je si instalirao ili si skinio gotovi Virtual Disk i ubacio ga??

16 godina
neaktivan

pitam za 10.6 a ne 10.5

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice