Iphone os 3.0 beta

poruka: 26
|
čitano: 5.179
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

zanima me jel ima netko dotični OS na iphoneu.

zapravo, najviše od svegg zanima me hoće li se napraviti potpuni format (kod skoka sa 2.0 na 2.1, 2.2 i 2.2.1 i kombinacijama među njima to nije bio slučaj) tj. hoću li izgubiti podatke i aplikacije koji/koje su trenutno gore.

lijepo molim bez "mišljenja" i paušalnih "stručnih" savjeta već samo iskustva onih koji su upgradeali ili eventualno pouzdano čuli od nekog tko je upgradeao. naravno, i linkovi na forume o ovoj problematici su dobrodošli, ali ajde nemojmo otići preširoko jer će ovo u bliskoj budućnosti postati prilično važna tema. 3.0 je ilirski preporod iphonea (ah, kao i da do sada nije bio savršen.. Neodlučan); trenutno je na netu dostupna beta 2, štoviše jailbreakana, a bit će ih uskoro i još. kažu..

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 22:20 (bubbach).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iphone os 3.0 beta
bubbach kaže...

bio slučaj) tj. hoću li izgubiti podatke i aplikacije koji/koje su trenutno gore.

Ne!
16 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

Iskreno se nadam da će ubrzati izvođenje kod mnoštva aplikacija, jer kako čujem, dosta se usporava sa aplikacijama, a i jailbreak odmaže...

E da, i nadam se da će ostaviti 'hackerima' neki propust za lak jailbreak i unlock.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
 Ne!
 hmm.. moze malo "zasto" "kako" i "od kud" ti to?

Random. kaže...

Iskreno se nadam da će ubrzati izvođenje kod mnoštva aplikacija, jer kako čujem, dosta se usporava sa aplikacijama, a i jailbreak odmaže...

E da, i nadam se da će ostaviti 'hackerima' neki propust za lak jailbreak i unlock.

krivo si čuo, jailbreak definitivno nema ništa s tim.
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
16 godina
neaktivan
iPhone OS 3.0 beta

Korisnik sa Mackorisnik.com (2349 postova. Znam, nije to garancija da govori istinu, ali ipak nešto znači) reče: "Jailbreak opcenito usporava cijeli telefon za 30 do 70%."

pa mu povjerovah. Inače, vjerujem da mnoštvo aplikacija može značajno usporiti rad iPhone-a. Ili sam opet fulao? Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

Uspori se start-up definitivno, a što se tiče rada nakon podizanja OS-a ja ne vidim nikakve razlike.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...
vjeko kaže...
 Ne!
 hmm.. moze malo "zasto" "kako" i "od kud" ti to?

Zašto bi išta izgubio? Napraviš backup u iTunes, zatim upgrade i nakon toga restore tog backup-a i sve je ponovo nazad.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2009 13:44 (vjeko).
17 godina
neaktivan
RE: iPhone OS 3.0 beta

mislim da je to jos jedna u nizu pausalnih izjava.

kao i na svakom drugom sustavu brzina ne ovisi o broju aplikacija koliko o broju rezidentnih procesa. po toj logici bi i iphone sa više mp3ca radio sporije od onog koji je prazan- moze bit i da tu ima istine, ali to se izrazava u promilima, a ne u postocima.

normalno da ako instaliraš springboard (paralelno graficko i izvrsno sucelje) i nakrcas ga s gadgetima i nepotrebnim rezidentnim programima da ce raditi sporije. ali sama instalacija ili jailbreak ne utjecu na brzinu vise od rekao bih 1%. i pretjerao bih. Osmijeh

evo njegovih 30%.. meni se prazan novi iphone boota(o) 45 sec. sad mu sa oko 20 aplikacija i jailbreakom treba 7 sekundi vise. ali cak ni to nije zbog jailbreaka nego ranije spomenutog springboarda. tako da.. 30% do upravo smijesnih 70%  moze macku o rep okacitt..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2009 16:40 (bubbach).
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Zašto bi išta izgubio? Napraviš backup u iTunes, zatim upgrade i nakon toga restore tog backup-a i sve je ponovo nazad.
ne znam dal itunes backupira podatke iz aplikacija koje su instalirane putem cydie.
ne znam dal opcenito kopira podatke iz aplikacija. tipa imas ivault i cryptirane podatke.. nisam siguran bas kako taj backup funkcionira. a malcice mi je riskantno za isprobavat uopce sta ce biti ako ce bit..
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2009 13:54 (bubbach).
16 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

Vidim da si online, pa da te pitam. Stavljaš li .ipa fileove na iPhone sa računala ili downloadaš preko iPhone-a? Ako skidaš na računalu, pa prebacuješ na iPhone, kako si instalirao MobileInstallation? Skinuo si ga direktno sa iPhone-om? Nešto slično ovom tutorialu

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...
vjeko kaže...

ne znam dal itunes backupira podatke iz aplikacija koje su instalirane putem cydie.
ne znam dal opcenito kopira podatke iz aplikacija. tipa imas ivault i cryptirane podatke.. nisam siguran bas kako taj backup funkcionira. a malcice mi je riskantno za isprobavat uopce sta ce biti ako ce bit..
 Cydia aplikacije ne, podatke unutar App Store aplikacija da!

17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Vidim da si online, pa da te pitam. Stavljaš li .ipa fileove na iPhone sa računala ili downloadaš preko iPhone-a? Ako skidaš na računalu, pa prebacuješ na iPhone, kako si instalirao MobileInstallation? Skinuo si ga direktno sa iPhone-om? Nešto slično ovom tutorialu

Unaprijed hvala.

hm, nisam siguran jesi li shvatio sto se u ovom tutorialu hoće reć.

IPA je (zip) format kojeg koristi itunes, medjutim servis koji se koristi za instalaciju (decompressor) nalazi se i u samom iphoneu, tako da (ako te bas veseli) mozes to napraviti i direktno iz iphone-a, no proces je malo pimplaviji jer primjeti da ako je rijec o crackanoj aplikaciji prvo trebas preko safarija pronaci taj ipa file; zatim imati instaliran download manager plugin- koji ce ga pohraniti negdje i konačno neki vid explorera (može i terminal app. uz uvjet da znas naredbe) kojim ces ga naci i pokrenuti tj. otvoriti.

međutim poanta je u tome da je potrebno modificirati protection shell u iphone-u kako bi ti isti uopce dopustio instalaciju takvih IPA fileova na bilo koji način.
znači, želiš li zabrazditi u bezakonje:

prvo trebaš jailbreaknut telefon;
nakon reboota imat ćeš instaliranu cydia-u i onda se direktno ušetkavaš na treću (ili drugu, ako si još na 2.2 firmwareu) točku gornjeg tutoriala.

mobile installation nije "aplikacija koju trebaš instalirati" nego patch koji sadrži modificirani protection shell. ja sam to recimo napravio još oko nove godine kad takvog patcha nije bilo tako serviranog na cydijji već sam morao sshat u telefon i ručno zamijeniti određene fajlove s modificiranim (nešto kao kad crackaš igricu).

jednom kad applyaš taj patch iz cydie (samo slijedi upute u tutorialu), moj savjet ti je da jednostavno progooglaš; downloadaš kaj smatraš potrebno, dva put klikneš na downloadani .ipa file. on će ti se pojavit u itunesu i pri prvom sinhranju prebacit će ti se na telefon. as simple as that.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2009 17:32 (bubbach).
16 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

Hvala, tek sam sad vidio poruku. Uspješno sam patchao MobileInstallation, te sad mogu uživati u svim blagodatima crackiranih aplikacija i igara. Ali... Trebala bi mi aplikacija SBSettings od BigBossa (navodno bolji od BossPrefs-a) da bi totalno isključio EDGE itd. te da bih respringao springboard. Zašto trebam respringati springboard? Zato što sam preko iPhoneBrowsera ubacio .deb file (BossPrefs.deb) u Autoinstall od Cydie da bi je Cydia instalirala pri slijedećem reboot-u. Rebootao sam i u Cydii pod manage -> packages stoji da je BossPrefs instaliran, no ikone nema na springboardu. Pročitao sam da trebam napraviti respring (iako sam pročitao da je i reboot respring ali eto...). Vidio sam da u SBSettings ima i respring, tako da mi trenutno treba SBSettings.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

reboot je i respring.

ako se nakon reboota nije pojavio, neće niti nakon respringa- nešto nisi dobro napravio.

boss prefs je odličan i potpuno additibilan pomoću cydie. nema potrebe za manualnom instalacijom. jednom kad ga instaliraš imat ćeš i sve te moguće điđebaje za restart respring i ostalo.

inače, springboard je grafičko sučelje. respring znači restart tog sučelja.. restart je jači jer restarta cijeli uređaj, znači i springboard, znači radi respring. jednako kao što ti se i npr. antivirus restarta kad restartaš PC.

pogledaj pod search dal imaš bossprefs. ako ne nalazi ništa trebaš addati big bossov resource. pogledaj na bigboss.org

16 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

http://sleepers.net/2008/10/28/goodbye-bossprefs-hello-sbsettings

Za neke aplikacije piše "restart AND RESPRING!" Zato sam pomislio da bih možda trebao pokušati sa respringom. BTW, znam što je respring.

Što se tiče Wi-Fi-a, trenutno nemam mogućnosti spojiti se, zato pribjegavam ručnom dodavanju kroz iPhoneBrowser (jednako kao i SSH).  Inače, jesi li ti uspjeo/uspio(?) potpuno isključiti EDGE? Jer već mi je 30-ak kn otišlo na ništa, a spojiti se na internet ne mogu. Znači li to da će bez obzira na isključivanje EDGE-a preko BossPrefs-a/SBSettings-a, svejedno skidati novce s računa? Jer je očito da mi postavke za surfanje nisu ispravne kada se ne mogu spojiti.

Oprostite na offtopicu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

FYI Apple zna ako koristiš piratske aplikacije!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Misliš na killswitch? Ne? Killswithc se može isključiti. A koja je važnost toga što znaju ako mi ne mogu ništa? Ili sam preoptimističan?
16 godina
Iphone os 3.0 beta

evo ja bas sad cito da ce doc mms, copy paste, da cemo moc searchat fileove , landscape sms i tak tocno  100 novih promjena kazu. :)

phenom II x3 720, 4 GB DDR2, GA-MA78G-DS3H, HD 4870

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
vjeko kaže...

Misliš na killswitch? Ne? Killswithc se može isključiti. A koja je važnost toga što znaju ako mi ne mogu ništa? Ili sam preoptimističan?
 Da sam mislio na killswitch onda bi i spomenuo to u rečenici. Samo ti kažem da znaju da imaš piratske aplikacije, a to hoće li i što oni u vezi toga napraviti, to ne znam niti me je briga.
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

http://sleepers.net/2008/10/28/goodbye-bossprefs-hello-sbsettings

Za neke aplikacije piše "restart AND RESPRING!" Zato sam pomislio da bih možda trebao pokušati sa respringom. BTW, znam što je respring.

Što se tiče Wi-Fi-a, trenutno nemam mogućnosti spojiti se, zato pribjegavam ručnom dodavanju kroz iPhoneBrowser (jednako kao i SSH).  Inače, jesi li ti uspjeo/uspio(?) potpuno isključiti EDGE? Jer već mi je 30-ak kn otišlo na ništa, a spojiti se na internet ne mogu. Znači li to da će bez obzira na isključivanje EDGE-a preko BossPrefs-a/SBSettings-a, svejedno skidati novce s računa? Jer je očito da mi postavke za surfanje nisu ispravne kada se ne mogu spojiti.

Oprostite na offtopicu.

ja nemam problema (govorim o prefsu). najurednije iskljucuje mobilni pristup- trebas iskljuciti edge i 3g. kad iskljucis oba i izadjes iz aplikacije dogodi se respring i nakon toga netu mozes pristupiti jedino preko wifijja.
inace, nisam siguran je li do basebanda ili do buga u aplikaciji, ali jedino je problemcic kad ukljucujes natrag utoliko da moras ukljuciti edge.
primjerice, zelis li 3g pristup ne mozes staviti 3g na on a edge ostaviti off jer ti nece raditi. dakle i edge i 3g moraju biti na on.

meni je prefs draži- uoči da ti se ovaj nakalemi na springboard i rezidentan je, sto usporava rad iphonea (dok prefs izlazenjem iz aplikacije gasi samu aplikaciju i oslobadja mjesto u memoriji, a u springboard unosi samo
instrukcije i postavke napravljenje prilikom koristenja).

inace, prefs mozes staviti na double click pa je pristupacniji od ovog koji se slajda, a zna i srusiti cijeli springboard jer je jos u beti.
naravno- oba rade gotovo iste zadaće pa ako ti ne smeta ovo gore napisano, koristi koji zelis. mislim da bi za daljnja pitanja mogao otvorit novi topic jer ovo zbilja nema veze s 3.0 firmware-om. slobodno postaj link ovdje ili na pm tog novog threada, rado cu se prikljuciti u raspravi i eventualno pomoci. zanima i mene dosta kad se dogadjaju kakvi problemi, makar kao sto rekoh meni prefs radi kao podmazan.

vjeko kaže...

(...)
Da sam mislio na killswitch onda bi i spomenuo to u rečenici. Samo ti kažem da znaju da imaš piratske aplikacije, a to hoće li i što oni u vezi toga napraviti, to ne znam niti me je briga.
smijem ja pitati zasto si ti na cijelom threadu tako iritantno sazet i tajanstven? gore sam lijepo pitao za backup kod prelaza na 3.0; ti odgovoris (rekao bih prepotentno) s jednom rijecju,
pa je ispalo da situacija i nije bas tako crno bijela, al onda ti i oko cydie nastavis- kazes samo "ne". puno mi znaci to tvoje "da" - "ne".

mislim, bez uvrede, ali forum je na hrvatskom, moja baba se moze registrirati i na svako pitanje ovdje odgovorit s da ili s ne.

sad vidim tu i ovo s kill switchom.. covjek te lijepo pita kad si vec zapoceo o tom, rekao bih marginalnom problemu, a ti mu odgovoris sa "da sam mislio spomenuo bih..".
hmm.. hvala na pomoci al ak planiras nastavit ovakk pomagat, fala lepo, na moja pitanja se ne trebas uopce dekomodirat. ionak nisam na dosta visokoj razini da pricam sa specijalnim agentom tajne sluzbe koji zna sve a smije rec samo nesto.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2009 4:25 (bubbach).
17 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

Jednostavnost je vrlina!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

instalirah os 3.0 beta 5.

za sad fino radi. ako ste imali mobile installation patch i instalirane crackirane applikacije, iste vam se neće presnimiti natrag na iphone. za to je potreban novi patch za 3.0 (b5) verziju za kojim danas tragam. ako ga je netko pronašao, neka javi..

16 godina
neaktivan
Iphone os 3.0 beta

Tvoje pitanje?  Potražio, našao nisam. Usput, kakva su tvoja opažanja u vezi 3.0b5?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nije moje pitanje. ne koristim yahoo. Neodlučan

pa za sad sam razočaran jer je stoka makla podršku za mms dok se postavke ne usuglase (beta 6?).

novitet je i mogućnost odabira potpuno lokaliziranog interfejsa koji mi baš i nije najzahvalnije izveden.

(space- razmaknica je ostalo, a gdje god postoji on-off toggle odlučili su napraviti pomak u odnosu na rade končara pa su uključ isključ zamijenili s 1 i 0 što mi izgleda onakk malo komunistički.

uglavnom, imaš meni pun nula i jedinica.. nekom će se svidjet. meni ne.

copy-paste je odličan. najveći problem je što još gro stvari kojima se uobičavamo služiti još uvijek nije updateano pa ako si naviknut na sve blagodati jailbrakeanogg 2.2.1 telefona; mogao bi te dočekatt hladan tuš.

za sad još na cydijji nema winterboarda, mobile installation patcha, backgroundera, i ono na što sam uz bogato grafičko sučelje najviše navučen- boss prefsa. pričekat ću tjedan dva ovako, ako ovi neutralni ilegalci na cydijji ne počnu štancat software za 3.0 vraćam se natrag do ljeta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 4:11 (bubbach).
16 godina
neaktivan
bubbach kaže...

...ako ovi neutralni ilegalci na cydijji ne počnu štancat software za 3.0 vraćam se natrag do ljeta...

Sumnjam. Mislim da će čekati konačnu verziju, to jest, gotovo sam siguran u to.

17 godina
neaktivan

evo, pronašao sam što sam bio pitao... da ne prepričavam sad, a i da ne grešim dušu budući su to stvari van domene (svakog) zakona.

za radoznale... . [potrebna je registracija.]

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 4:08 (bubbach).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice