naime, instalirao sam ubuntu 9.04 preko virutal boxa... i sad on se po defaultu nalazi na rezoluciji 800*600
dakle, gdje je moguće namjestiti neku višu rezoluciju...
unaprijed se ispričavam ako sam ovu temu smjestio u pogrešni topic...
:-)
naime, instalirao sam ubuntu 9.04 preko virutal boxa... i sad on se po defaultu nalazi na rezoluciji 800*600
nije tako baš
moraš si instalirati VboxGuestAdditions
btw... zaš to koristiš ako možeš koristiti vmware player koji guta puno manje resursa i lakše je podešavati većinu stvari u njemu
vmware, way to go :)
nije tako baš
treba instalirati one additions...
o vmwareu ću još razmisliti
hvala puno!
nije tako baš
nije tako baš
btw... zaš to koristiš ako možeš koristiti vmware player koji guta puno manje resursa i lakše je podešavati većinu stvari u njemu
nije tako baš
SUN V.Box je bolji od MS Virtual PC po pitanju performanse. Moras instalirati te addonse zbog mnogo cega,prvo i osnovno zbog brzine virtualnog OS-a a i zbog rezolucije
I ja sam prije koristio MS V.PC ali sa Boxom sam se preporodio. copy/paste ne rade pa mora obikolnim putem preko mreze ili dodeljivanjem shared foldera unutar podesavanja BOX-a
Ili preko mreze koje stvoris izmedu domacina i gosta. Meni se nije bas dopadalo da dodeljujem ovlasti pa sam imao dvije mogucnosti,ili da dam full permisions virtualnom na neki folder ili celom disku/particiji (zbog gnjavaze) ali ovo povlaci eventualne sigurnosne propuste.
Ja sam se odlucio na pomalo primitivan nacin. Kada mi je nesto trebalo ja sam upogonjavao TeamViewer izmedu oba OS-a. Mana ovoga je sto morate imati aktivnu internet konekciju na oba OS-a. Za male stvari od,recimo,100 mb nije problem. Za vece sam koristio vec pominjani sharing u V.Box postavkama
Inace sto se networkinga tice,kod mene host je bio Vista Ultimate a guest XP. Ponekad ovaj spoj nije radio a ponekad da. Ali kod mene je bila kriva Vista koja je stara instalacija.
Inace najvise mi je smetalo to sto ne mogu uci u BIOS virtualnog. Hteo sam da testiram neki program koji sam izradio u Autoplay Media Studio pa da vracam sat. Ovo sam morao da menjam kod istinskog PC-a ali nastale bi gnjavaze u istinskom OS-u (antivirus)
instalirao sam te additionse i mogu reći da sve radi savršeno... a prije sam koristio moba live cd... jedan lijepi softver, ali dosta je bio spor... virtualbox mi se čak i čini prebrzim...
hvala svima još jednom što ste mi pomagali...