Virtualbox - promjena rezolucije

poruka: 12
|
čitano: 4.380
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

naime, instalirao sam ubuntu 9.04 preko virutal boxa... i sad on se po defaultu nalazi na rezoluciji 800*600

dakle, gdje je moguće namjestiti neku višu rezoluciju...

unaprijed se ispričavam ako sam ovu temu smjestio u pogrešni topic...

:-)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Virtualbox - promjena rezolucije
reefreemind kaže...

naime, instalirao sam ubuntu 9.04 preko virutal boxa... i sad on se po defaultu nalazi na rezoluciji 800*600

dakle, gdje je moguće namjestiti neku višu rezoluciju...

unaprijed se ispričavam ako sam ovu temu smjestio u pogrešni topic...

system/preferences/display

16 godina
to se mjenja unutar OS-a, pa se prozor virtualboxa automatski poveća. a ne znam kako se mjenja kod ubuntua, valjda je ono što je bnaci napisao
17 godina
neaktivan

nije tako baš

moraš si instalirati VboxGuestAdditions

btw... zaš to koristiš ako možeš koristiti vmware player koji guta puno manje resursa i lakše je podešavati većinu stvari u njemu

vmware, way to go :)

16 godina
The Acacia Strain kaže...

nije tako baš

pa kak? ja ne moram. samo u virtualnom windowsu na normalan način, kao i na normalnom pc-u promjenim rezoluciju, tako se i na virtualnom promijeni, i prozor virtualboxa se automatski poveća ili smanji, ovisi jel se reza povećava il smanjuje
Bubamara na steroidima.
17 godina
neaktivan

treba instalirati one additions...

o vmwareu ću još razmisliti Osmijeh

hvala puno!

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 23:49 (reefreemind).
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

nije tako baš

pa kak? ja ne moram. samo u virtualnom windowsu na normalan način, kao i na normalnom pc-u promjenim rezoluciju, tako se i na virtualnom promijeni, i prozor virtualboxa se automatski poveća ili smanji, ovisi jel se reza povećava il smanjuje
 ja sam imao isti problem s time kao i autor topica... i dosta sam se zezao s tim guest additionima
netko mi je rekao da probam sa vmware playerom i od tada uvijek njega koristim
pogotovo kada isprobavam nove linux distribucije
lako se iskonfigurira
16 godina
neaktivan

nije tako baš

btw... zaš to koristiš ako možeš koristiti vmware player koji guta puno manje resursa i lakše je podešavati većinu stvari u njemu

Hm.... mozda za to sto vmware workstation ( ono u cemu radis virtualke) nije besplatan i ne radi s virtualkama izradenim u VB-u?
A sto se tice gutanja resursa, moja iskustva s virtualbox-om je da guta cak manje resursa od vmware playera, tako da.........
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 23:50 (drnde).
16 godina
ja sam imao isti problem s time kao i autor topica... i dosta sam se zezao s tim guest additionima
netko mi je rekao da probam sa vmware playerom i od tada uvijek njega koristim
pogotovo kada isprobavam nove linux distribucije
lako se iskonfigurira
 ne znam kako vas to pati, ali ja sam normalno mjenjao rezu na virtualnom xp-u, visti, sedmici 7000 i 7100 te kubuntu

drnde kaže...
Hm.... mozda za to sto vmware workstation ( ono u cemu radis virtualke) nije besplatan i ne radi s virtualkama izradenim u VB-u?
A sto se tice gutanja resursa, moja iskustva s virtualbox-om je da guta cak manje resursa od vmware playera, tako da.........
 nisam koristio vmware, ali ovaj virtualbox me oduševio nakon što sam prešao sa virtualpc-a na njega
Bubamara na steroidima.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 23:54 (jurluk).
17 godina
neaktivan
drnde kaže...

nije tako baš

blago tebi onda :)
neznam šta da ti kažem na ovo dalje
sto ljudi, sto čudi, sto žena, dvjesta grudi :D
17 godina
neaktivan
moderator

SUN V.Box je bolji od MS Virtual PC po pitanju performanse. Moras instalirati te addonse zbog mnogo cega,prvo i osnovno zbog brzine virtualnog OS-a a i zbog rezolucije

I ja sam prije koristio MS V.PC ali sa Boxom sam se preporodio. copy/paste ne rade pa mora obikolnim putem preko mreze ili dodeljivanjem shared foldera unutar podesavanja BOX-a

Ili preko mreze koje stvoris izmedu domacina i gosta. Meni se nije bas dopadalo da dodeljujem ovlasti pa sam imao dvije mogucnosti,ili da dam full permisions virtualnom na neki folder ili celom disku/particiji (zbog gnjavaze) ali ovo povlaci eventualne sigurnosne propuste.

Ja sam se odlucio na pomalo primitivan nacin. Kada mi je nesto trebalo ja sam upogonjavao TeamViewer izmedu oba OS-a. Mana ovoga je sto morate imati aktivnu internet konekciju na oba OS-a. Za male stvari od,recimo,100 mb nije problem. Za vece sam koristio vec pominjani sharing u V.Box postavkama

Inace sto se networkinga tice,kod mene host je bio Vista Ultimate a guest XP. Ponekad ovaj spoj nije radio a ponekad da. Ali kod mene je bila kriva Vista koja je stara instalacija.

Inace najvise mi je smetalo to sto ne mogu uci u BIOS virtualnog. Hteo sam da testiram neki program koji sam izradio u Autoplay Media Studio pa da vracam sat. Ovo sam morao da menjam kod istinskog PC-a ali nastale bi gnjavaze u istinskom OS-u (antivirus)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

instalirao sam te additionse i mogu reći da sve radi savršeno... a prije sam koristio moba live cd... jedan lijepi softver, ali dosta je bio spor... virtualbox mi se čak i čini prebrzim...

hvala svima još jednom što ste mi pomagali...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice