Par savjeta

poruka: 1
|
čitano: 665
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Par savjeta

Juče mi nakon rebootanja iskoči popup od Adobe Flasha da moram instalirati novu verziju jer je izašla. I ja to i učinim, ne jer slušam popupe nego zato što mi je to javljao već duže vrijeme (ne svaki put kad rebootam nego ponekad rijetko) pa da me više ne gnjavi.

I onda kad sam nešto surfao kaže da je Flash napravio nekakav illegal action, i par puta tako i sruši se komp totalno.

I onda već proklinjem svoju odluku da kliknem na install, jer se mislim kako sad moram tražit staru verziju koja radi, kadli otvorivši Firefox otkrijem nešto još ljepše - cijeli Firefox otiša u K totalno ! Tj. većina opcija od Firefoxa i od njegovih ekspanzija je resetirano na default. Koji retardirani krembecil pravi program tako da kad se jednom sruši zbog nekog buga zaboravi sve šta si u njemu podešavao hebenim godinama !?

I onda sam proveo sljedećih nekoliko sati popravljajući posljedice jednog brzopletog klika, prvo pregledati i setupirati sve žive opcije Firefoxa, onda sve ekspanzije jednu po jednu, pa nešto i u about:config ručno, i onda sam naša stariju verziju Flasha i instalira (i to tek iz drugog pokušaja, jer je prva koju sam proba nakon ovoga opet davala illegal action warning), i sad sve opet lipo radi.

A da sam ima backup na drugom disku ka šta sam prije radia (klonira bi cili disk na drugi disk jednom tjedno) samo bi lipo copy / pastea sa backup diska folder sa Firefox profilom i voila.

Dakle savjeti koji želim dati svim neiskusnima su :

1. NIKAD ne klikaj na Install / Update ako nisi apsolutno siguran da znaš šta će se dogoditi i da je to uopće potrebno (meni sasvim lipo radi ACDSee sve šta triba a nisam updatea već jedno 10-ak verzija)

2. BACKUP, BACKUP, AND BACKUP ! (i to mislim na redoviti klon full diska sa Acronisom, ne neke tamo RAID kerefeke di se istovremeno pišu isti podaci na dva diska, to će te zaštiti od crkavanja diska ali neće od softverskih pogreški kao što je ova)

3. Site sa starijim verzijama aplikacija kome triba :

http://www.oldapps.com/

Ako vam nova verzija ne radi ili vam se ne sviđa (radi uvedenih reklama kao u Skypeu npr.) samo skinite odavde staru.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice