Kloniranje diska - pitanje

poruka: 13
|
čitano: 6.134
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Htio bih klonirati disk sa windowsima. Zanima me samo hoće li on klonirati i update-e programa( tj. da nakon restoranja ne trebam ponovno raditi update) npr. nod32,....  Za klonoranje koristim DriveImageXML.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: Kloniranje diska - pitanje
vulerious kaže...

Htio bih klonirati disk sa windowsima. Zanima me samo hoće li on klonirati i update-e programa( tj. da nakon restoranja ne trebam ponovno raditi update) npr. nod32,....  Za klonoranje koristim DriveImageXML.

Misli heto bi da kloniras particiju gde se nealaze vinzi jel? Bilo kako bilo,kod kloniranja sve se kopira.
Metode kloniranja jesu particija (ili vise njih) i kloniranje cijelog diska.Moras pripaziti kod vracanja slike (klona) na drugi HDD da ce ovaj biti prikljucen na potpuno isto hardversko okruzenje,dakle na istom kompjuteru (vo se odnosi na sistemsku particiju).
Ne znam kako je kod DriveImagea ali kod Acronisa kloniranje/vracanje se radi proporcionalno.
Ako C: particija momentalno je zauzeta 25% prilikom vracanja na veci disk ona ce upravo zauzeti upravo 25% velicine nove C: particije,bez obzira koliko je ona velika.Ovo vazi i za kloniranje celog diska
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...
vulerious kaže...

Misli heto bi da kloniras particiju gde se nealaze vinzi jel? Bilo kako bilo,kod kloniranja sve se kopira.
Metode kloniranja jesu particija (ili vise njih) i kloniranje cijelog diska.Moras pripaziti kod vracanja slike (klona) na drugi HDD da ce ovaj biti prikljucen na potpuno isto hardversko okruzenje,dakle na istom kompjuteru (vo se odnosi na sistemsku particiju).
Ne znam kako je kod DriveImagea ali kod Acronisa kloniranje/vracanje se radi proporcionalno.
Ako C: particija momentalno je zauzeta 25% prilikom vracanja na veci disk ona ce upravo zauzeti upravo 25% velicine nove C: particije,bez obzira koliko je ona velika.Ovo vazi i za kloniranje celog diska

Još jedno pitanje. Hoće li svi programi funkcionirati ili će većina štekati kao kad napravim backup sa windowsowim alatom Backup? Tnx.
Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
17 godina
neaktivan

Pa ako ti sad rade raditi će i na kloniranom. Ako ti sad ne rade neće niti onda. Kloniranje je stvaranje ISTOVJETNE kopije. Sve je isto kao u trenu kloniranja. To se nekad radilo na puno nižoj razini tj. ne u Windowsima. I kopirao se doslovce sector po sector diska bez obzira što je gore. Istina, noviji clone softveri koriste puno napredniju tehniku nego nekada no recimo da je to i dalje tak.

sa ...XML nemam iskustva no vidim da on stvara i hot images kopije pa te to možda zbunjuje. Znači, on ovisno u planu kada ide osvježava tvoj image fajl sa zadnjim stanjem. Znači da je bolje imati negdje i straiju kopiju da možeš vratiti prije nekih problema. Igraj se postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2008 21:19 (istvud05).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
vulerious kaže...

Još jedno pitanje. Hoće li svi programi funkcionirati ili će većina štekati kao kad napravim backup sa windowsowim alatom Backup? Tnx.
  Hoce ako uradis kloniranje diska ili kloniranje sistemske particije.Ovaj postupak se zove razlicitim imenima kod raznih programa.
Na pr. kod Acronisa ti nudi back up partition,back up partition sector by sector i,back up files&folders i clone disk<----(ovde kao izlazna datoteka ce biti "slika cijelog diska)
Poslednja verzija Nortona Ghosta 2003 (na zalost ne radi sa vistom pa ga i ne koristim) "pita" create partition to imagedisk to image.
Vracanje (kod nortona) "pita" dali zelis image to partition   ili image to disk ,odaberes ciljanu destinaciju (particiju) i proces zapocinje.
Sad ono najbitnije,Ghost (2003) kada radis "ghostanje" uredno te zamoli da restartas i "ispuca" te u DOS okruzenju i proces zapocinje.
Kod Acronisa i nakon Ghosta 2003 "izmislili" su hot imaging,mozes klonirati dok je Windows podignut.
Oba programa se sluze windowsovom metodom "shadow copy",dakle pokraj fajlova koji su u upotrebi ovi uredno pokupe i "zaklucane" fajlove kod kojih windows ima eksluzivna prava (nalaze se u lockani u memoriji).Hot imaging nikada ne koristim,ostala mi navika iz DOS vremena a i bas ne verujem u ovaj nacin kloniranja.Uredno botam sa CDa i odaberem si metodu kloniranja.Moj savjet izbjegavati hot imaging
Sada pitanje u vezi Windows Backup,kod XPa....hmmm...valjda moze ali to nije kloniranje vec backup (win tipka+F1 za help u vezi ovoga)kod Viste..oni se kunu u majku da mozes sve vratiti na staro pomocu Windows Backup and Restore metodom Back up Computer   ali forum drugacije govore,ima ljude koji su upravo izgubili podatke ovom metodom...opet  Windows Backup  je nesiguran...izbjegavati.
Toliko...otpade mi ruka od tipkanja Smijeh 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan

Radi Norton i s Vistom.Uredno mi je napravio image.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan
moderator
v_maxcpp kaže...

Radi Norton i s Vistom.Uredno mi je napravio image.

Koja verzija? 2003?
17 godina
neaktivan

Na Boot CD-u mi piše 7.8
A godina 2006.
Ne da mi se sad otvarati sučelje  Ghost-a jer sve šljaka ali kad budem..detaljno ti opišem ali
uglavnom piše 2006-ta.
EDIT:
Evo priložiti ću i slike koje opisuju dio alata koji su mi na CD-u(Uredno mi radi backup sliku cijelog OS-a):

.... ....
v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 10:59 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan

Poštovanje,

jel'zna netko kad s Nerom napravim Backup, i to napravim backup sistemske particije a kao odredište za backup odaberem optički uređaj, dakle DVD snimač i on mi lijepo kaže trebaju ti dva DVD-a, jesu to onda bootabilni DVD-ovi i u slučaju kolapsa sistema samo ih stavim u optički uređaj i on ponovno boot-ne instalaciju Windowsa i sve kako je bilo ili se i taj Restore mora raditi s instaliranim Windows-ima i s Nerom gore?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

@v_maxcpp

Dobra i losa vijest.Dobra je sto imas i Acronis i Norton (nije 2003) na Hirensu.

Lose je sto Hirens verzija koju ti koristis ima virus u sebi u jednom od onih alata za skeniranje protiv virusa.

Ne bih da te panicim,skeniraj CD sa antivirusom i potrazi file virusdef.exe   ili priblizno tako nekako pa javi sta ima.

Pozdrav

17 godina
neaktivan

U svakom slučaju ti hvala na upozernju.
Proskenirao s dva -tri anti virusna i pregledao sve datoteke korak po korak i ništa.
Moj CD nije zaražen ,bar tako moja istraživanja govore.
Mislim da moje kolege s kojima  komuniciram  ne bi mi uvalili nešto tak.Vratio bih im istom mjerom.

Sve je čisto i imam na tom CD-u    dva antivirusna i par antiroot programčića i sve je ok.
Istarživao sam pomoću NOD-a i Nortona,SuperAntiSpay i tako.Još sam i ručno pretražio koliko se može i ništa.
Čak sam i na XP-u napravio image i pokrenuo sve i sve ok.Inače mi je image na drugoj vanjskoj particiji (HDD externi).
Dosad sam radio tri image Viste i sve ok.Kompresija max.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 15:14 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
moderator

Pa...dobro cim nemas virusa.Inace ja sam skinuo tu verziju i bila je u ISO file,napravio sam ekstraktiranje pomocu rara i pritom moj se anti viri oglasio da je pronasao virus.Uploadao sam ga na www.virustotal.com i svi ti antivirusu su bili jednoglasni da je to ipak virus,nakon cega sam naravno izbrisao ISO image.

Ne bi bili krivi tvoji drugovi vec ovi "drugovi" na varez stranama koji eto bi da pomognu.

A uz to danas svaka budala moze prepakirati i (ili) stvoriti ISO image sa sopstvenom verzijom trojanaca.

Oprez

17 godina
neaktivan

....ma sve ok ....sammo ja nisam download napravio nego dobio CD.Inače sve ISO downloade jako rijetko i gotovo nikada ne

skidam osim kad više puta provjerim.Danas kao što kažeš trojanca ,ili neki maliciozni kod prekriven dobrom slikom može napraviti
svaki malo bolji poznavatelj alata s kojima se radi danas a dovoljan je i notepad.Ali ,eto može se i meni desiti ali dosad nije jer
sam oprezan ponekad i previše.

v_maxcpp
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice