Htio bih klonirati disk sa windowsima. Zanima me samo hoće li on klonirati i update-e programa( tj. da nakon restoranja ne trebam ponovno raditi update) npr. nod32,.... Za klonoranje koristim DriveImageXML.
Kloniranje diska - pitanje
- poruka: 13
- |
- čitano: 6.131
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Htio bih klonirati disk sa windowsima. Zanima me samo hoće li on klonirati i update-e programa( tj. da nakon restoranja ne trebam ponovno raditi update) npr. nod32,.... Za klonoranje koristim DriveImageXML.
Pa ako ti sad rade raditi će i na kloniranom. Ako ti sad ne rade neće niti onda. Kloniranje je stvaranje ISTOVJETNE kopije. Sve je isto kao u trenu kloniranja. To se nekad radilo na puno nižoj razini tj. ne u Windowsima. I kopirao se doslovce sector po sector diska bez obzira što je gore. Istina, noviji clone softveri koriste puno napredniju tehniku nego nekada no recimo da je to i dalje tak.
sa ...XML nemam iskustva no vidim da on stvara i hot images kopije pa te to možda zbunjuje. Znači, on ovisno u planu kada ide osvježava tvoj image fajl sa zadnjim stanjem. Znači da je bolje imati negdje i straiju kopiju da možeš vratiti prije nekih problema. Igraj se postavkama.

Radi Norton i s Vistom.Uredno mi je napravio image.
Radi Norton i s Vistom.Uredno mi je napravio image.
Na Boot CD-u mi piše 7.8
A godina 2006.
Ne da mi se sad otvarati sučelje Ghost-a jer sve šljaka ali kad budem..detaljno ti opišem ali
uglavnom piše 2006-ta.
EDIT:
Evo priložiti ću i slike koje opisuju dio alata koji su mi na CD-u(Uredno mi radi backup sliku cijelog OS-a):
Poštovanje,
jel'zna netko kad s Nerom napravim Backup, i to napravim backup sistemske particije a kao odredište za backup odaberem optički uređaj, dakle DVD snimač i on mi lijepo kaže trebaju ti dva DVD-a, jesu to onda bootabilni DVD-ovi i u slučaju kolapsa sistema samo ih stavim u optički uređaj i on ponovno boot-ne instalaciju Windowsa i sve kako je bilo ili se i taj Restore mora raditi s instaliranim Windows-ima i s Nerom gore?
Hvala.
@v_maxcpp
Dobra i losa vijest.Dobra je sto imas i Acronis i Norton (nije 2003) na Hirensu.
Lose je sto Hirens verzija koju ti koristis ima virus u sebi u jednom od onih alata za skeniranje protiv virusa.
Ne bih da te panicim,skeniraj CD sa antivirusom i potrazi file virusdef.exe ili priblizno tako nekako pa javi sta ima.
Pozdrav
U svakom slučaju ti hvala na upozernju.
Proskenirao s dva -tri anti virusna i pregledao sve datoteke korak po korak i ništa.
Moj CD nije zaražen ,bar tako moja istraživanja govore.
Mislim da moje kolege s kojima komuniciram ne bi mi uvalili nešto tak.Vratio bih im istom mjerom.
Sve je čisto i imam na tom CD-u dva antivirusna i par antiroot programčića i sve je ok.
Istarživao sam pomoću NOD-a i Nortona,SuperAntiSpay i tako.Još sam i ručno pretražio koliko se može i ništa.
Čak sam i na XP-u napravio image i pokrenuo sve i sve ok.Inače mi je image na drugoj vanjskoj particiji (HDD externi).
Dosad sam radio tri image Viste i sve ok.Kompresija max.
Pa...dobro cim nemas virusa.Inace ja sam skinuo tu verziju i bila je u ISO file,napravio sam ekstraktiranje pomocu rara i pritom moj se anti viri oglasio da je pronasao virus.Uploadao sam ga na www.virustotal.com i svi ti antivirusu su bili jednoglasni da je to ipak virus,nakon cega sam naravno izbrisao ISO image.
Ne bi bili krivi tvoji drugovi vec ovi "drugovi" na varez stranama koji eto bi da pomognu.
A uz to danas svaka budala moze prepakirati i (ili) stvoriti ISO image sa sopstvenom verzijom trojanaca.
Oprez
....ma sve ok ....sammo ja nisam download napravio nego dobio CD.Inače sve ISO downloade jako rijetko i gotovo nikada ne
skidam osim kad više puta provjerim.Danas kao što kažeš trojanca ,ili neki maliciozni kod prekriven dobrom slikom može napraviti
svaki malo bolji poznavatelj alata s kojima se radi danas a dovoljan je i notepad.Ali ,eto može se i meni desiti ali dosad nije jer
sam oprezan ponekad i previše.