Današnji programi. Cvijeće ili smeće?

poruka: 27
|
čitano: 5.629
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Koristim Operu kao defaultni browser (na winxp sp3). Koristim i winamp kao defaultni audio player.

Opera ima finu funkciju 'start from previous session' (ne znam za druge browsere); ukratko kad se pokrene, otvori sve prozore (tabove) koji su bili otvoreni i zadnji put kad je bila korištena. To mi je super (cvijeće) jer imam otvorenih nekih 20-ak tabova (web stranica) koje pregledavam svaki dan.

Upalim komp, stavim slušalice, pokrenem winamp. Oće se updejtat. Ajde, updejtaj se. E, a kako ćeš se updejtat nego tako da otvoriš defaultni browser i winamp homepage (umjesto da automatski updejta free verziju koju koristim, a update engine sigurno zna kakvu verziju koristim). Prvo on mora provjerit da li bi ja kupio 'much better ultra super pro can't live without this' verziju i bi li se ja možda pretplatio da dobijam sve novosti o winamp-u.

Ne zanima me. Daj mi ovu free verziju. Skine se on sa weba i ZATVORI Operu. WTF?  Why?

Ne budi lijen; 'ručno kresnem' Operu. Ti bokca! Ne otvara se onih 'strart from previous session' 20 tabova, nego samo jedan blank page tab. Ni winamp homepage, ni 'moje' stanice, ni speed dial (cvijeće), nego samo blank page.

I šta sad? Tko je tu kriv? Winamp? Opera? Windowsi? Driveri za mikrofon? WTF is wrong sa današnjim softverom?

Kakva su vaša mišljenja, općenito, o današnjem sofveru. Jesu li današnji programi cvijeće il' smeće?

I jesu li današnji programeri debili ili namjerno rade takve programe (možda plaćene verzije programa rade ok. ha-ha.)?

I je li stvarno moguće da čovjek može samo dobro opsovati, duboko uzdahnuti i nastaviti kao da se ništa nije desilo?

I jesmo li mi (korisnici) uopće normalni ljudi, kad to samo tako prihvaćamo?

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

s mozillom se meni to ne dogadja,a ko update-a otvori novi tab na postojece...

La lucha continuada...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Današnji programi. Cvijeće ili smeće?

u zadnje vrijeme ima jako puno smeća, ali opet nađe se i cvijeća

po meni winamp je koma program, zadnje sam instalirao aimp2 i pre zadovoljan sa program, brzo se pokreće, nije neuredan kao vinamp i što je najbitnije služi samo kao glazbeni player, nikake kwazi video mogućnosti i slično

i još nešta što se tiće kvalitete zvuka isto je odličan.

17 godina

Nije se ni meni do sada nikad desilo sa Operom. Uglavnom se bolje ponašala od drugih browsera.

Iz mog iskustva znam da će se prije ili kasnije desiti neki 'neobjašnjivi' problem sa bilo kojim programom.

Stvar je u tome da se možeš 'žalit upravi vodovoda' kad imaš takve probleme.

Jesu li onda današnji programi smeće, a mi to tek tako prihvaćamo?

Ke?
16 godina
neaktivan

brijem da nisu svi smece ima dobrih i kvalitetnih program ali kao i za ostale stvari nitko ti ne garantira, npr. ja sam kupio SLR fotic i nakon nekog vremena mi se pojavio Error 99, ja ono wtf. procackam po netu i vidim da je to kod za gresku koja svakom moze biti drugacija. sva sreca na garanciji...

iako nisam siguran da li imas garanciju na orginal  programe???

La lucha continuada...
17 godina
neaktivan

nadasve informatička tema filozofskog karaktera...

najgore su loše napravljene deinstalacijske procedure Belji se

17 godina

Po meni najveći problem današnjih programa je taj što ne postoji način da se greške u programima na neki način sankcioniraju. Mislim na programe koji su popularni.

Programeri mogu raditi što ih volja (smeće) i izvlačiti se na to da su uvijek drugi krivi. I ne možeš im ništa. Ili možda ima načina?

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i totalna glupost sto ti obicana deinstalacija ne makne sve od tog programa kao mozda cu ga opet koristit pa ostanu registry i neke nebuloze...

La lucha continuada...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Iz iskustva korištenja programa mogu samo reći malo je onih dobrih.

Tako sam jedno s registry cleanerom zeznuo igru da nije htjela raditi kako spada - hvala bogu da sam napravio backup registrija prije čiščenja.

A winamp mi je samo jednom dosad išao na živce kada sam ostavio da se instalira winamp remote slučajno pa mi se cjelo vrjeme pokretalo na staru windows a za winamp remote.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina

Vidim da su manje-više svi nezadovoljni...

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
shkval kaže...

Vidim da su manje-više svi nezadovoljni...

ali ih i dalje svi koristimo...hehe   Smijeh
La lucha continuada...
17 godina

Može li ih se ikako 'kazniti' ako programi rade loše.

Ne mislim na to da jednostavno počneš koristiti drugi program. Mislim da na kraju shvatiš da UVIJEK ima problema, a NIKAD nitko ne preuzima odgovornost.

Ja sam npr. dugo razmišljao da pređem sa win na linux, pa sam shvatio da linux isto ima problema.

Onda mi je 'palo na pamet' da pređem na Mac, ali sam se suzdržao nakon što sam ispitao teren. Sve je to isto.

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da Windows - Linux ili Mac isti vrag - Jedina razlika Linux možeš nabaviti i besplatno i stalno imaš updatove, a windows platiš večinom oko 1600 kn i imaš podršku samo četiri godine pa opet ponovo kupi novi sustav a s njime i novi hardware.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina

Nije mi namjera bila uspoređivat win i linux (i osx) ovdje.

I ja sam svoje verzije SuSe linuxa plaćao, upravo zbog supporta (i literature). Na kraju me koštalo isto k'o win i radilo je isto k'o win. Problemi, problemi, a kad postaviš malo složenije pitanje odgovor je uvijek isti: kriv je netko drugi (sofver, hardver, Djed Mraz,...).

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
shkval kaže...
...

kriv je netko drugi (sofver, hardver, Djed Mraz,...).

-slažem se s razmišljanjima, a nekog pametnog zaključka ili rješenja nema...
Meni je WinAmp 2.x dobar i sumnjam da ću ga zamijeniti... problem je što ljudi žele novo umjesto dobro. Kad bi 'kritična masa' drugačije reagirala onda i ni štancanje novog softwarea nebi bilo zbog nove kalendarske godine... Mislim da ni free soft nesmije imati ispriku, proizvođać određije cijenu, ali mora se pridržavati standarda...
.. i u smeću može izrast cvijet, ali većinom je s#$nje. (Josipa Lisac) Izlanuo se
自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

po meni winamp je koma program, zadnje sam instalirao aimp2 i pre zadovoljan sa program, brzo se pokreće, nije neuredan kao vinamp i što je najbitnije služi samo kao glazbeni player, nikake kwazi video mogućnosti i slično

Hvala ti lik.Music library je do jaja, puno pregledniji nego u Winampu.Odličan programčić.
Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
16 godina
neaktivan

Ja također koristim Operu, i to već 2 godine, no držim i Chrome ili Mozillu sa strane jer se Opera zna srušit sama od sebe, a problem je bog-te-pitaj koji...

@ shkval, probaj na supersportovu stranicu -  http://www.supersport.hr/tecajna_lista   - pa vidi kak se ruši Opera, al meni se poslije vrati session...

Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
16 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...

i totalna glupost sto ti obicana deinstalacija ne makne sve od tog programa kao mozda cu ga opet koristit pa ostanu registry i neke nebuloze...

Zato ja uvijek koristim your uninstaller kojem je namjena bas da cisti to smece iza programa..al dobro..dogodi se da uvijek nesto ostane..a mislim da vecina nas ovdje ima neke programe za optimizaciju i bolji rad windowsa..kao Tune up.. Advanced system care (osobno ga koristim) ..CCleaner..ili sta ja znam sta..tako da i ak nesto ostane, uvijek se s tim alatima da sve pocistit do kraja ;))

S winampom nikad nisam imo problema..jedino za sta ga koristim je da upalim muziku i slozim neku listu, koju onda sejvam da imam za kasnije.. Mozilla je predobra..pogotovo ova zadnja verzija..prije mi se znalo dogodit da se zbrejka..ne znam zasto..mozda kad bi imo dosta otvorenih tabova.. al kako sam instalirao SP3 i skinuo zadnji update - sve radi savrseno. Od programa koje bih izdvojio..definitivno utorrent..tako mali program a obavi posao savrseno..za razliku od nekih drugih programa te vrste..

Jedna zamjerka..bavio sam se webom jedno vrijeme.. i koristio sam najvise CSS za definiranje layout-a. Jao kad se sjetim kako sam znao bit lud kad ti se sajt u FF-u prikaze savrseno a u IE sve razbacano, ili obrnuto.. stvarno bi bilo predobro kad bi ta dva browsera citali CSS na isti nacin.. ustedjeli bi nam svima zivaca i glavobolje i vremena.....
17 godina

Ma hvala svima na pomoći oko izbora programa. To nije ono o čemu sam mislio kada sam pokrenuo ovu temu.

Više me zanima imate li mišljenje o tome može li se (i kako) 'pozvati proizvođače softvera na odgovornost'?

Npr. Ericsson u RH proizvodi softver i hardver za 'telefoniju'. Ako nešto ne radi plaćaju ogromne penale (npr. ako se ruše programi).

Tu je lako utvrditi odgovornost jer sve proizvodi samo jedna kompanija, a korisnike (telefonske operatere) ne zanimaju nikakva opravdanja. Ako ne radi, oni gube novac. Ti si kriv, snosi odgovornost, tj. plati penale.

Takva je stvar i drugim industrijama. Npr. ako kupiš Opel, a u njemu su Bosh svjećice i nešto nije s njima u redu, onda te neće Opel servis otpilit i reći: Bosh je kriv, javi se njima? Oni će rješit problem (uglavnom), ako nemaš garanciju onda će ti naplatit. Ali postoji sistem u kojem možeš doći do 'odgovorne osobe'.

Ali. Kako ćete npr. Nvidiu ili Microsoft pozvat na odgovornost ako vam se sruši sistem i ostanete bez nekih podataka?

MS 'ladno' može reći: kriva je nvidia, javi se njima. I nema odšetete. Odeš kod Nvidie, a oni kažu: kriv je MS, javi se njima. I nema odštete. A sve sam uredno platio!

Moja priča je krenula sa dva besplatna programa, ali tko kaže da su baš oni krivi. Možda su windowsi ili baš nvidia driveri? Samo, nemojte da sad počne pljucanje po windowsima!

Već iz ovih kratke rasprave vidim da svi imaju problema, ali nekako to prihvaćaju kao realnost. Platiš (ili ne platiš) program, on ne radi dobro, nitko ne zna zašto, izgubiš podatke, ko te j..e!

Volio bih čisto čuti ideje da li bi se nekako tome moglo stati na kraj.

I nema glupih ideja, samo da se zna.

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

danas sve odlicno upakuju, ubace UI za djecu predskolske dobi i to je to... program toliko nije ni bitan, samo nek je šareno sve

0 0 hvala 0
17 godina

Evo sam upravo probao aimp2. Instaliram, kliknem na Opcije i on ništa ne otvara. Samo čuči u trayu. He-he.

To je upravo ono o čemu sam govorio. Sad treba prosurfati i riješit problem. Ili otvorit temu na forumu. Uglavnom, gubljenje vremena.

Problem sam riješio lako. Deinstaliraš, a kako je program besplatan, boli me briga.

Da sam ga platio, onda bi bilo grubih riječi. Ali, je li to normalno?

Da kupim frižider, a on ne radi, došao bi netko da to riješi.

Mislim da se mora naći neki način da se proizvođače softvera natjera da odgovoraju za neispravne proizvode.

Ako pročitate neku EULA (npr. windowsa) vidjete ćete da se oni na neki način ograđuju od neispravnog rada proizvoda. A zgrću milijarde.

Dakle, napravi nešto za što ZNAŠ ne radi baš dobro, uzmi lovu, prisili korisnika da pristane koristiti takav proizvod i 'zdravo đaci'.

Korisnici softvera počinju ličiti na majmune u cirkusu - radi kako ti se kaže i šuti. A ako nećeš, naći ćemo drugog majmuna (uz dobru reklamu, npr. bananu).

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

onda te sigurno sistem zeki, ja bez bada instalirao, skinuo zadnju verziju sa neta i sad uživam kod kuće

prog. ima i dodatne mogućnosti, za kontrolu tempa, pitch, speed.....

17 godina
neaktivan

cvijece sve koristim, ali stvarno

osim kad si skinem virus pa me guzi kako treba slat microsoftu debug report...

ostalo je fakat cvijece

wmp

divx

msn

firefox

comodo

avira

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- koliko ja vidim, neodgovornost je svugdje u PC biznisu. Smijurija od garancija na teh. robu u našim trgovinama, za software neznam za neki slućaj da se netko uopće pozvao na garanciju. Spomenuta EULA, samo štiti proizvođaća. Čak i za besplatan software bi morala postojati odgovornost (usporedba s virusima) ali nema... uvjek disclamer ''bez odgovornosti''...

Čak veličina i ime firme (soft) nije neka garancija, iz godine u godinu npr. nVidia izbaci chipset koji ima 'malih' problema s kontrolerom (WTF??) pa to je osnovna funkcija!

Kao da automobil ne vozi, sve ostalo je baš super. Amerikanci dobivaju odštete za ubod vilicom ili prolivenu kavu u vožnji itd. ali za soft nema odgovornost. Bez tog nema kvalitete... (samo iznimke)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

sve je 0 kvaliteta, recimo vista, smeće nad smećem, ni sp1 mu nije pomogao

kad pogledam unazad, i win xp je na svoje sjedao kako su sp-ovi izlazili

to je zato što kao i svi žele zgrnut lovu na brzaka, kako se meni može desit da isti win. svaki put se drugačije instaliraju, svaki puta nešta drugo zeki?!

frendu stavim xp sp3, sve radi normalno, instaliram sve što treba, jedino zaboravio office, on dođe kući proba instalirat ono ništa, donese meni ja probam 2007,2003,2000 i niti jedan neće, srušim win. i sve dalje normalno radi, pa tko je tu lud, ja ili microsoft

17 godina
ihush kaže...

Čak veličina i ime firme (soft) nije neka garancija, iz godine u godinu npr. nVidia izbaci chipset koji ima 'malih' problema s kontrolerom (WTF??) pa to je osnovna funkcija!

kao da automobil ne vozi, sve ostalo je baš super. Amerikanci dobivaju odštete za ubod vilicom ili prolivenu kavu u vožnji itd. ali za soft nema odgovornost.

Smijeh 

Upravo tako.  
Ke?
17 godina
neaktivan
livadasb kaže...

veoma sam zadovoljan sa programom, ali nikako ne mogu skužiti kako se mijenja veličina fonta u music libraryju.
Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice