Koristim Operu kao defaultni browser (na winxp sp3). Koristim i winamp kao defaultni audio player.
Opera ima finu funkciju 'start from previous session' (ne znam za druge browsere); ukratko kad se pokrene, otvori sve prozore (tabove) koji su bili otvoreni i zadnji put kad je bila korištena. To mi je super (cvijeće) jer imam otvorenih nekih 20-ak tabova (web stranica) koje pregledavam svaki dan.
Upalim komp, stavim slušalice, pokrenem winamp. Oće se updejtat. Ajde, updejtaj se. E, a kako ćeš se updejtat nego tako da otvoriš defaultni browser i winamp homepage (umjesto da automatski updejta free verziju koju koristim, a update engine sigurno zna kakvu verziju koristim). Prvo on mora provjerit da li bi ja kupio 'much better ultra super pro can't live without this' verziju i bi li se ja možda pretplatio da dobijam sve novosti o winamp-u.
Ne zanima me. Daj mi ovu free verziju. Skine se on sa weba i ZATVORI Operu. WTF? Why?
Ne budi lijen; 'ručno kresnem' Operu. Ti bokca! Ne otvara se onih 'strart from previous session' 20 tabova, nego samo jedan blank page tab. Ni winamp homepage, ni 'moje' stanice, ni speed dial (cvijeće), nego samo blank page.
I šta sad? Tko je tu kriv? Winamp? Opera? Windowsi? Driveri za mikrofon? WTF is wrong sa današnjim softverom?
Kakva su vaša mišljenja, općenito, o današnjem sofveru. Jesu li današnji programi cvijeće il' smeće?
I jesu li današnji programeri debili ili namjerno rade takve programe (možda plaćene verzije programa rade ok. ha-ha.)?
I je li stvarno moguće da čovjek može samo dobro opsovati, duboko uzdahnuti i nastaviti kao da se ništa nije desilo?
I jesmo li mi (korisnici) uopće normalni ljudi, kad to samo tako prihvaćamo?