Što se događa nakon 45 dana u servisu?

poruka: 91
|
čitano: 25.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa nakon 45 dana u servisu?
Don Kihoty kaže...
Old Iggy kaže...

Upravo to, da tko ga j***. Zato ima maržu, zato ima uvoznike / distributere iza sebe, to što se nisi osigurao za plaćanje robe je isključivo tvoj problem.

Nemaš se tu šta osigurati. Radiš 6 godina sa firmom i sve divno i krasno.

Direktor umre, dođe novi i eto sranje...

Nađi mi osiguravačku kuću koja mi daje osiguranje protiv debilnih ljudi...

Nađi... Nije promjenja firma, niti ime, niti adresa. Jedan direktor umro, došao novi, ne želi platiti.

Još je na sudskom sporu, dobijam 99%, a ako ne dobijem,

imam dovoljno novca da mogu "krđanima" platiti da im izdemoliraju firmu, aute, kuće...

Bez brige, radim i ja s velikim i malim firmama, osiguranje mora biti tu, posebno danas.

Bez obzira da li je picek za 5k kuna ili rješenje za 5M kuna.

15 godina
protjeran

Jamstvo dajem po komponentama onoliko koliko proizvođač/uvoznik daje,

toliko i ja. Nikad nikome ne skidam jamstvo (recimo corsair daje 5, i to je to, zašto smanjiti na 3).

S tim da zadržavam pravo smanjenja jamstva ako je preuzeto od uvoznika (kao što je Seagate smanjio

jamstvo na sve svoje diskove na 5 na 3 godine nakon 1.1.2008., do tad su im svi diskovi imali 5 godina).

Dakle ako Seagate/uvoznik smanji jamstvo, tako se smanjuje i kupcu, jer samom kupnjom proizvoda

se složio sa certifikatom uvoznika i proizvođača (ja ne odlučujem i ne dajem pravila, ja samo igram igru po pravilima,

svidjelo se to ljudima ili ne).

Recimo MSAN je lopov. ASRock daje 2+1 godinu jamstva za sve njihove P67 B3 ploče kupljene do 31.6.2011.,

dakle 3 godine total. ESYS kao generalni uvoznik za ASRock daje 3 godine, MSAN kao drugi uvoznik za ASRock

daje 2 godine, dakle kradu godinu jamstva. Govna..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Upravo me zvao lik sa servisa, i rekao je da su

nakon epske detekcije skužili da je proc. kriv

te da su ga zamijenili...

...javim uskoro kakvo je stanje.

LoL username: prokletbio (EU)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cut-paste-waste kaže...

Upravo me zvao lik sa servisa, i rekao je da su

nakon epske detekcije skužili da je proc. kriv

te da su ga zamijenili...

...javim uskoro kakvo je stanje.

čuj meni tu nešto smrdi na problem sa tvojim windowsima, odnosno driverima

ja sam imao isti problem, na win 7 ultimate, čim si pokrenuo nešto što koristi multimediju nakon 30 min BSOD.

Kad sam instalirao vistu, xp ili bilo koji linux tih problema nije bilo.

Stoga po tvojim opisima moj je zaključak da imaš računalo nekompatibilno sa Win 7

sad je pitanje:

- da li su to originalni win 7 ili "originalni"?

ako si ih crackao, možda je problem do toga, možda ti instalacijske datoteke ne valjaju.

Ako se problem ponovi, probaj sa nekim drugim OS.om, recimo ubunutu linux, jer ako na linuxu radi, onda nije do stroja.

I to kaj su ti rekli na servisu da su promijenili CPU ne mora značiti da je on kriv, možda više nemaju ideju kaj ne valja, pa su zamijenili i CPU nadajući se da se problem neće ponoviti.

17 godina

Da si pročitao cijeli thread vidio bi da je dečko promijenio više verzija windowsa i sa svakom je isto. Ovo zadnje za procesor se slažem, moguće da mijenjaju sve što stignu sad :D

17 godina
neaktivan

osobno sam složio dva stroja klona, jedan nikad nije napravio ni najmanji problem, a drugi je od prvog dana radio reset, rušenja i sve moguće nedaće.

na kraju je taj popravljen tako da su promijenli sve komponente i odonda nije bilo problema, a te sve komponente su bile označene i stavljene pojedinačno u druga računala, pazeći da nisu skupa

Nijedna od tih komponenti nikad se nije vratila na reklamaciju...

pa si ti sad misli di je bio problem....

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 11:54 (Darky).
17 godina

A jbg to je čisto onaj dio rasprave o riziku kupca. Neradi svaki dio savršeno po izlasku iz proizvodnje, srećom zato imaš pravo na zamjenu pod garancijom.

15 godina
neaktivan

zamjenili su 

AMD Phenom 

x4 945 za 955

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cut-paste-waste kaže...

zamjenili su 

AMD Phenom 

x4 945 za 955

Super, ja se nadam da će uskoro i moj PC doći na red.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
protjeran

Sad kad ti se PC opet restata. {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Nadam se da je mjenjanjem CPU-a gotova i ova sapunica.

Sada sam zavrsio sa citanjem topica pa vidim kako je to kada se trgovac "bori" protiv kupaca i pokusava nesto objasnit. Zeznuta stvar....
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Sad kad ti se PC opet restata. {#}

I onda ti budi na strani trgovca -,-'

15 godina
protjeran

Jednostavno ne vjerujem da je CPU u pitanju...

Možda ti se pregrijavao, od degradacije, ali ako nisi OC-ao, nije mogao degradirati.

Simply namjesti RAM na 1.65V, ako tise bude resetirao,

pa ćeš vidjeti da bi trebalo biti sve OK (i ne brini, neće mu biti ništa, kingstona možeš tjerati do 2V, a ima i 5 godina jamstva).

15 godina
neaktivan

Rekli su da je CPU izvodio neke kerefeke (ne da je crko)

17 godina
cut-paste-waste kaže...

{#}

Svašta se da čuti...

15 godina
cut-paste-waste kaže...

..a nesto su morali reci... {#}

No tko zna, budes vidio za par dana dali sve radi kako treba. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
win32 kaže...
cut-paste-waste kaže...

..a nesto su morali reci... {#}

No tko zna, budes vidio za par dana dali sve radi kako treba. 

Ko i uvjek... po'kla će se znati {#}

15 godina
neaktivan

Imam problemcic s laptopom na servisu...

Prvi put popravljan 30-ak dana, nakon preuzimanja vracen na servis ponovno jer problem nije rijesen. Sad je opet na servisu 20-ak dana.

Imam li kakve osnove za trazenje novog uredjaja? Vrijedi li jamstveni rok za popravak od 45 dana samo "u komadu" ili ga mogu popravljati milijardu puta po 30 dana? :(

Hvala!

15 godina
protjeran

Radi se o 45 radnih dana.

Dakle ako je u servisu 45 radnih dana,

što uključuje SAMO dane od ponedjeljka do petka, te ne uključuje blagdane,

to bi značilo da poslije 7 tjedana (45 radnih dana) + praznici/neradni dani dobijaš tek novi uređaj,

što se ni jednom servisu neće deseti. Ako je stvarno nepopravljivo, onda dobijaš novi tek.

16 godina
Don Kihoty kaže...

Radi se o 45 radnih dana.

..

-pogrešno. Zakon predviđa razumni rok. Garancija je ugovor u kojem može stojati npr 15-30-45 dana. Nema nikakve klauzule o neradnim danima.

-jedino što kupac može je prijava inspektoratu i službena žalba servisu.

edit:, još jedna sitnica, traži radni nalog.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 15:39 (ihush).
16 godina
neaktivan

Na kraju jel se broje radni dani ili ne.Ja imam monitor na servisu LG preko konikoma.I sada će 45 dana.Neko prića radnih dana,a meni je i ovo previše.Šta da tražim ko zakonsko pravo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
miholjac18 kaže...

Na kraju jel se broje radni dani ili ne.Ja imam monitor na servisu LG preko konikoma.I sada će 45 dana.Neko prića radnih dana,a meni je i ovo previše.Šta da tražim ko zakonsko pravo.

Što piše u jamstvenom listu?

Zakonski je, kako je već rečeno, samo "razuman rok" definiran. Traži status iz servisa te vidi što DI misli o tome.

13 godina
neaktivan
Definirano je 45 dana. Na jamstvenom listu ti piše dal se samo radni dani gledaju.

0 1 hvala 2
16 godina
protjeran
krayz1e kaže...
Definirano je 45 dana. Na jamstvenom listu ti piše dal se samo radni dani gledaju.

zašto se subota ne broji u radne dane???  osim u drž. službni, svi ostai rade subotom pa tako i servisi za IT

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
17 godina
cassini kaže...
krayz1e kaže...

zašto se subota ne broji u radne dane???  osim u drž. službni, svi ostai rade subotom pa tako i servisi za IT

Ne znam ni za jedan ozbiljniji IT servis da radi subotom, osim dežurstava.

16 godina

- 'problem' tumačenja značenja 45dana.. jer nekad je bio rok 30 dana. Pa se netko (i izvrdavanju obaveze) dosjetio magične formule neradnih dana. Tad je dodan taj rok i postao je 45 dana (što bi trebalo značiti bez obzira na konkretan datum-radni-nerdadni-blagdani.. i sl.) Obračun dana kao za pretplatu, kamate i sl. Ali, opet (isti razlog) se rasteže i dodaju neradni dani. Možemo 'zaokružit' pa reči da je to 2mj. Mogli bi čak postaviti pitanje kod predaje u servisu da oni kažu konkretan kranji rok (točan datum).

-realno za korisnika je važno da se kvar otkloni. Jednako tako svako otklanjanje kvara koje traje duže od tjedan-dva korisnik treba reagirati i tražiti radni nalog... jer ima pravo na brže otklanjanje problema, ima pravo da ga se ne zavlaći. (u pravilu takvi postupci stoje... na čekanju, tad se papirnoto servis nalazi u problemu).

- .. naravno, ne savjetujem istjerivanje takve pravde, obično bude samo gore.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Uzeo sam u Konikomu monitor LG W2253TQ.I nakon 2 godine se ugasi i neče se upalit.Odneo u Konikom i oni ga poslali u servis 03.11.2011 i sada će skoro proći 45 dana.Oni kažu da su narućili dijelove,ali će viditi dali će im odobriti djelove.Praktićki mi je rekao da ćekaju da prođe 45 dana.Znaći posle 45 dana trebam dobiti isti monitor samo novi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
miholjac18 kaže...

..Praktićki mi je rekao da ćekaju da prođe 45 dana.Znaći posle 45 dana trebam dobiti isti monitor samo novi.

- da (ili povrat novca, ali tu može biti problema oko obračuna..).

Važno!, ako mijenjaju novi monitor moraš dobiti novu garanciju (koliko je: 1-2-3 god.) (članak 425 ima tema).

- Servis (trgovac) bi mogao odmah zamijenjti monotor, nema nikakvog posebnog razloga čekanja kraja roka, obično je to vrijeme kad čekaju monitor od distributera i može ih se 'požurivati' ali nemaš pretjerane šanse dok njima distributer ne dostavi monitor, jer ne žele izdati 'svoj'...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 9:58 (ihush).
17 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...
2. 45 RADNIH dana (dakle ne broje se subote, nedjelje i praznici, jer ni jedan uvoznik ne radi tim danima)

Ma da a svaka susa definir po svome onih 30d od zaprimanja proizvoda na servis. Lijepo je nama kad se samo neradni dani ne broje pa umjesto 45d to ispadne 65d ... how yes no .... zato i jesmo zbananirani a oni koji to vicu dobro znaju kak poklopati banane a koru baciti majmunima nek se klizu.

Don Kihoty kaže...
Onda bi ja, recimo, prvo promjenio SATA kablove i RAM.

Why? SATA kablovi uvjek izgledaju OK, ali iznutra su nekad banana. Promjeniš - problem riješen.

Di ti to drzis ja sam svoje kante drzao u supi a zena me natjeral da bacim to smece. Moje kante nisu imale SATa ni SATb na sebi, sam rucku -- vjedro vulgaris, no cul sam da ove nove kante sa SATi su opake.

miholjac18 kaže...

Vozaju te na kori od banane.

miholjac18 kaže...

Uzeo sam u Konikomu monitor LG W2253TQ.I nakon 2 godine se ugasi i neče se upalit.Odneo u Konikom i oni ga poslali u servis 03.11.2011 i sada će skoro proći 45 dana.Oni kažu da su narućili dijelove,ali će viditi dali će im odobriti djelove.Praktićki mi je rekao da ćekaju da prođe 45 dana.Znaći posle 45 dana trebam dobiti isti monitor samo novi.

Majstore trazi ili novi ili svoj. Oni obicno daju malo rabljeni zamjenski, a mozda je delal u nehumanijim uvjetima za monitor nego taj koji je crko kod tebe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 15:58 (gljinoliga).
17 godina
protjeran
UsratFriendlyWC kaže...

Imam problemcic s laptopom na servisu...

Prvi put popravljan 30-ak dana, nakon preuzimanja vracen na servis ponovno jer problem nije rijesen. Sad je opet na servisu 20-ak dana.

Imam li kakve osnove za trazenje novog uredjaja? Vrijedi li jamstveni rok za popravak od 45 dana samo "u komadu" ili ga mogu popravljati milijardu puta po 30 dana? :(

Hvala!

Da. Trebao bi. No srecom trgovci, vlasnici garaznih ducana, kafica i nelegalnih apartmana, ko i sverceri (cigaretama, sjekirama, mesom itd) su dobro upoznati s rupcagama zakonu i nacinima krive interpretacije istog u svoju korist. Stoga samo kakav jadnik od gore navedenih, koji nema dobrog rodju, eventualno zavrsi kao vijest u dezinformatizirajucem programu. Ostaje ti pitanje kom se pozalit (ako znas odgovor podijeli ga s nama) a da mu rodjo ne uskoci, a lagali nam da je pravni sustav nepotkupljiv ... no zato uvijek neciji rodjo izviri iz mesnog dorucka. Ili se i ti "potuzi  rodji", mozda dobijes kakvo razumijevanje nakon sto ti ga uvale ... skart mislim.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice