Realtek ili CreativeLabs?

poruka: 15
|
čitano: 2.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav,danas sam dobio  zv.kartu CreativeLabs Audigy2,malo sam gledao specifikacije i cini mi se ok karta,ali je poprilicno davno izisla.Imam integrusu Realtek ALC888 i zanima me da li je ova Creative bolja od ove integruse iako je iz 2003?Mislio sam da nema podrsku za novije sisteme,ali vidim ima driver i za Vistu i W7 pa sam je mislio probat, molim za savjet.Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 0:58 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Realtek ili CreativeLabs?

Nebo i zemlja!al na slusalicama i na zvucnicima za komp nema bas prevelike razlike! ta creativova kartica je milijonima godina ispred iako je 10g starija!znam jer imam hi-fi sustav od 15k kuna:)di se to jako kuzi..

13 godina

Imam poprilicno ok 5.1 sistem,znaci Creative je vrijedan ugradnje..vidi se da je bolja i po spec.Podrzava neke stvari koje Realtek ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Audigy kartice su jedne od najboljih zvučnih kartica ikad.

Dajem ti 10 reatekovih u zamjenu za nju {#}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za Stjepanj

Jel ti imas bas ovu audigy2 i je li w7 x64 kod tebe?zanima me zbog drivera,da ne bude frke bezze.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

morao sam staviti sliku ove ljepotice:-) zasto creative ne radi vise tak dobre kartice? mislim na sve modele od najjeftinijih do najskupljih, stvarno steta..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neusporedivo u korist Audigy-a 2 kako po ugrađenim komponentama, detaljnosti i čistoći reprodukcije tako i podršci za Dolby tehnologije, višem SNR-u itd. Na W7 radi bez greške, ima 3rd party drivera po netu koliko hoćeš, daniel_K Audigy pack kao najrašireniji i najbolji paket drivera i softvera.

Usporedba

S tim da su uspoređivali osjetno bolju Realtek 889A zvučnu ( link na njegovu ploču ) koja je praktički plafon što se onboard Realteka svojedobno ticalo, i Audigy 2 ZS, nešto napredniji model Audigy-a 2, razlike možeš na ixbtlabs-u potražiti, nisu predrastične.

Tako da glavne boljke onboarda i dalje ostaju nedovoljna glasnoća zbog niskog SNR-a, zamuljana reprodukcija, izostanak pojedinih zvukova u igrama, i taj famozni clarity, čistoća signala i detaljnost reprodukcije, u korist zasebne Creative/ASUS/Hercules/M-Audio/EMU  primjerice zvučne.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2012 9:19 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Znam sta je Creative,na starom kompu sam imao SB Live 5.1 i zvuk je bio super,a ova je kako vidim po spec. puno bolja.Eno je u ladici negdje,nikad nisam nasao driver za nju za Vista/7.Ugradicu je ovih dana.Hvala svima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2012 20:12 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
thedream kaže...
predrastične.

Tako da glavne boljke onboarda i dalje ostaju nedovoljna glasnoća zbog niskog SNR-a, zamuljana reprodukcija, izostanak pojedinih zvukova u igrama, i taj famozni clarity, čistoća signala i detaljnost reprodukcije, u korist zasebne Creative/ASUS/Hercules/M-Audio/EMU  primjerice zvučne.

Imao sam EMU 0404 i za slušanje glazbe a posebno za obradu glazbe je OK no u igrama (ne znam zbog čega) zna praviti probleme jer "guta" pojedine zvukove odn. ne čuju se. U nekim igrama čuješ samo oružje, u nekim samo korake, ma užas.

Creative je za gejmere No1.

Imam trenutno staru C. Audigy (nije ZS) i perfektna je. Podržava Asio 2 pa se može koristiti za kućna snimanja pjevanja, nadosnimavanje gitara, klavijatura, bez dileja odn. kašnjenja.

Novi junaci crtanog filma su ŠUKI I PIPI
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2012 21:46 (Budokai).
13 godina
protjeran
error_666 kaže...

Eno je u ladici negdje,nikad nisam nasao driver za nju za Vista/7.

IZVOLI.

Uploadao sam ih samo za Bug forum.

13 godina

Hvala puno na trudu,ovaj driver sto si uplodovao sam  skinuo neki dan kad sam je dobio.Taj je za za ovu Audigy 2 sa njihove stranice.Ja sam mislio na drivere za staru SB Live(ona je negdje u ladici)...ili je to isti driver za sve?Ugl.hvala puno u svakom slucaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije isti driver koliko mi je poznato, evo ti link na moddane daniel-K da ne lunjaš netom, podržavaju Audigy, pogledaj malo cijeli thread, možda neki trik ili dobar savjet nađeš.

http://forums.creative.com/showthread.php?t=697079

Ja sam ih koristio na svih pet Audigy-a koje sam imao, savršeno su radili.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
live 5.1 ne radi na win7! bar je ja nisam uspio osposobiti..
13 godina
protjeran
error_666 kaže...

Hvala puno na trudu,ovaj driver sto si uplodovao sam  skinuo neki dan kad sam je dobio.Taj je za za ovu Audigy 2 sa njihove stranice.Ja sam mislio na drivere za staru SB Live(ona je negdje u ladici)...ili je to isti driver za sve?Ugl.hvala puno u svakom slucaju.

Ne znam hoće li ti ovi valjati za SB Live . Piše da su za windows 7.

http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/CREATIVE/Creative-Sound-Blaster-Live-Live-5-1-kX-Driver-51003548-x64.shtml

http://www.softwarepatch.com/includes/download.php?page=utilities&slug=creative-live-driver-vista&id=29#.UHE96YZ4zYd

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 10:32 (Budokai).
13 godina
thedream kaže...

Neusporedivo u korist Audigy-a 2 kako po ugrađenim komponentama, detaljnosti i čistoći reprodukcije tako i podršci za Dolby tehnologije, višem SNR-u itd. Na W7 radi bez greške, ima 3rd party drivera po netu koliko hoćeš, daniel_K Audigy pack kao najrašireniji i najbolji paket drivera i softvera.

Usporedba

S tim da su uspoređivali osjetno bolju Realtek 889A zvučnu ( link na njegovu ploču ) koja je praktički plafon što se onboard Realteka svojedobno ticalo, i Audigy 2 ZS, nešto napredniji model Audigy-a 2, razlike možeš na ixbtlabs-u potražiti, nisu predrastične.

Danas sam ugradio  karticu,instalirao ovaj daniel_K Audigy pack drivera.Normalno je ocitana,dobio sam neku cudnu konfiguraciju zvuka,pogresne prijave zvucnika, i nikako nisam uspio da aktiviram  creative konzolu.U cemu je kvaka sa aktivacijom? Dobio sam samo goli diver bez ikakvih naprednih opcija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 19:54 (error_666).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice