Pozdrav,danas sam dobio zv.kartu CreativeLabs Audigy2,malo sam gledao specifikacije i cini mi se ok karta,ali je poprilicno davno izisla.Imam integrusu Realtek ALC888 i zanima me da li je ova Creative bolja od ove integruse iako je iz 2003?Mislio sam da nema podrsku za novije sisteme,ali vidim ima driver i za Vistu i W7 pa sam je mislio probat, molim za savjet.Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nebo i zemlja!al na slusalicama i na zvucnicima za komp nema bas prevelike razlike! ta creativova kartica je milijonima godina ispred iako je 10g starija!znam jer imam hi-fi sustav od 15k kuna:)di se to jako kuzi..
Imam poprilicno ok 5.1 sistem,znaci Creative je vrijedan ugradnje..vidi se da je bolja i po spec.Podrzava neke stvari koje Realtek ne.
Audigy kartice su jedne od najboljih zvučnih kartica ikad.
Dajem ti 10 reatekovih u zamjenu za nju
Za Stjepanj
Jel ti imas bas ovu audigy2 i je li w7 x64 kod tebe?zanima me zbog drivera,da ne bude frke bezze.Hvala
Neusporedivo u korist Audigy-a 2 kako po ugrađenim komponentama, detaljnosti i čistoći reprodukcije tako i podršci za Dolby tehnologije, višem SNR-u itd. Na W7 radi bez greške, ima 3rd party drivera po netu koliko hoćeš, daniel_K Audigy pack kao najrašireniji i najbolji paket drivera i softvera.
S tim da su uspoređivali osjetno bolju Realtek 889A zvučnu ( link na njegovu ploču ) koja je praktički plafon što se onboard Realteka svojedobno ticalo, i Audigy 2 ZS, nešto napredniji model Audigy-a 2, razlike možeš na ixbtlabs-u potražiti, nisu predrastične.
Tako da glavne boljke onboarda i dalje ostaju nedovoljna glasnoća zbog niskog SNR-a, zamuljana reprodukcija, izostanak pojedinih zvukova u igrama, i taj famozni clarity, čistoća signala i detaljnost reprodukcije, u korist zasebne Creative/ASUS/Hercules/M-Audio/EMU primjerice zvučne.
Znam sta je Creative,na starom kompu sam imao SB Live 5.1 i zvuk je bio super,a ova je kako vidim po spec. puno bolja.Eno je u ladici negdje,nikad nisam nasao driver za nju za Vista/7.Ugradicu je ovih dana.Hvala svima.
Tako da glavne boljke onboarda i dalje ostaju nedovoljna glasnoća zbog niskog SNR-a, zamuljana reprodukcija, izostanak pojedinih zvukova u igrama, i taj famozni clarity, čistoća signala i detaljnost reprodukcije, u korist zasebne Creative/ASUS/Hercules/M-Audio/EMU primjerice zvučne.
Imao sam EMU 0404 i za slušanje glazbe a posebno za obradu glazbe je OK no u igrama (ne znam zbog čega) zna praviti probleme jer "guta" pojedine zvukove odn. ne čuju se. U nekim igrama čuješ samo oružje, u nekim samo korake, ma užas.
Creative je za gejmere No1.
Imam trenutno staru C. Audigy (nije ZS) i perfektna je. Podržava Asio 2 pa se može koristiti za kućna snimanja pjevanja, nadosnimavanje gitara, klavijatura, bez dileja odn. kašnjenja.
Hvala puno na trudu,ovaj driver sto si uplodovao sam skinuo neki dan kad sam je dobio.Taj je za za ovu Audigy 2 sa njihove stranice.Ja sam mislio na drivere za staru SB Live(ona je negdje u ladici)...ili je to isti driver za sve?Ugl.hvala puno u svakom slucaju.
Nije isti driver koliko mi je poznato, evo ti link na moddane daniel-K da ne lunjaš netom, podržavaju Audigy, pogledaj malo cijeli thread, možda neki trik ili dobar savjet nađeš.
http://forums.creative.com/showthread.php?t=697079
Ja sam ih koristio na svih pet Audigy-a koje sam imao, savršeno su radili.
Hvala puno na trudu,ovaj driver sto si uplodovao sam skinuo neki dan kad sam je dobio.Taj je za za ovu Audigy 2 sa njihove stranice.Ja sam mislio na drivere za staru SB Live(ona je negdje u ladici)...ili je to isti driver za sve?Ugl.hvala puno u svakom slucaju.
Ne znam hoće li ti ovi valjati za SB Live . Piše da su za windows 7.
http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/CREATIVE/Creative-Sound-Blaster-Live-Live-5-1-kX-Driver-51003548-x64.shtml
Neusporedivo u korist Audigy-a 2 kako po ugrađenim komponentama, detaljnosti i čistoći reprodukcije tako i podršci za Dolby tehnologije, višem SNR-u itd. Na W7 radi bez greške, ima 3rd party drivera po netu koliko hoćeš, daniel_K Audigy pack kao najrašireniji i najbolji paket drivera i softvera.
S tim da su uspoređivali osjetno bolju Realtek 889A zvučnu ( link na njegovu ploču ) koja je praktički plafon što se onboard Realteka svojedobno ticalo, i Audigy 2 ZS, nešto napredniji model Audigy-a 2, razlike možeš na ixbtlabs-u potražiti, nisu predrastične.
Danas sam ugradio karticu,instalirao ovaj daniel_K Audigy pack drivera.Normalno je ocitana,dobio sam neku cudnu konfiguraciju zvuka,pogresne prijave zvucnika, i nikako nisam uspio da aktiviram creative konzolu.U cemu je kvaka sa aktivacijom? Dobio sam samo goli diver bez ikakvih naprednih opcija.