PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.062
|
čitano: 390.422
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: PC ventilatori
Hexfire kaže...

Frend ima problem. Da li postoji adapter da može PC case ventilatore (imaju RGB i napajaju se preko SATA konektora - fiksna brzina), napajati s matične (kontrola brzine). Slike u prilogu.

ne....

odnosno da, ti mozes promjeniti konektor, umjesto sata powera staviti 3pin konektor za maticnu, ali ne mozes imati regulaciju brzine vrtnje, fan ce i dalje raditi punom brzinom.

zato i postoje dc i pwm fanovi, nije ista stvar

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2024 23:22 (Damir22).
16 godina
PC ventilatori

https://www.arctic.de/en/P14-PWM-PST/ACFAN00138A/  

https://www.arctic.de/en/P14-PWM-PST-A-RGB/ACFAN00239A

Jedan od najboljih ventilatora za smjesnu cijenu. Rade na pwm i dc kontroli na maticnoj. 

28 eura za 5 komada. Imaju spliter na sebi i rade odlicno do 1000 rpm i iznad 1200. Na nekima se izmedu 1000 i 1200 rpm cuje cudan zvuk. Zamjene ih pod grancijom ali ne vjerujem da itko vrti ventove vise 1000 rpm.

Moguce naruciti sa njihove stranice.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2024 23:29 (mihi999).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
PC ventilatori

Komp mi proizvodi užasnu buku, mislim da je problem s ventilatorom od napajanja. Nemam pojma kakav točno ventilator je unutra, po guglanju mislim da je 120mm. 

Na što točno treba paziti kod kupnje drugog ventilatora? Koliko vidim postoje još nekakve stvari tipa koliko pinova, struja...

Jel to sve otprilike isto, pa da jednostavno kupim nekakvi Arctic P12 i to bude radilo? 

1 0 hvala 0
5 godina
Radit ce bez problema, samo bolje prvo provjeri koji je tocno vent unutra tj dimenzije, preporuka uzeti neki s boljim tj jacim airflowom, p12 nije za to.
Takoder pazi da ne diras kondiće da te ne rokne struja i sl, svakako prije isprazniti napajanje.
17 godina
DoctorEvil kaže...

Komp mi proizvodi užasnu buku, mislim da je problem s ventilatorom od napajanja. Nemam pojma kakav točno ventilator je unutra, po guglanju mislim da je 120mm. 

Na što točno treba paziti kod kupnje drugog ventilatora? Koliko vidim postoje još nekakve stvari tipa koliko pinova, struja...

Jel to sve otprilike isto, pa da jednostavno kupim nekakvi Arctic P12 i to bude radilo? 

Ako imaš garu reklamiraj.

Ako ne kupi drugo bolje napajanje.

11 godina
Boris grozni kaže...
Radit ce bez problema, samo bolje prvo provjeri koji je tocno vent unutra tj dimenzije, preporuka uzeti neki s boljim tj jacim airflowom, p12 nije za to.
Takoder pazi da ne diras kondiće da te ne rokne struja i sl, svakako prije isprazniti napajanje.

Koliko vidim, ti ventilatori su uglavnom s 4 pina skoro svi, pretpostavljam da je takav valjda i unutra. 

Ovaj djeluje nekako kao da ima više prostora između lopatica https://www.adm.hr/ventilator-xilence-120mm-crnocrveni/60884/product/ Ne bih uzimao ništa preskupo s obzirom da je cijeli komp stara kanta.

Ovo za kondenzatore sam svjestan, jel valjda dovoljno ostaviti preko noći ugašen komp da se isprazni? 

12 godina
DoctorEvil kaže...

Koliko vidim, ti ventilatori su uglavnom s 4 pina skoro svi, pretpostavljam da je takav valjda i unutra. 

nemoj zaboraviti uzeti adapter, ventilatori u napajanjima su uglavnom spojeni 2-pinskim konektorom

EDIT

čisto da vidiš kako zamjena izgleda i koji adapter za vent uzeti

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 6:52 (picajzla0707).
11 godina
picajzla0707 kaže...
DoctorEvil kaže...

nemoj zaboraviti uzeti adapter, ventilatori u napajanjima su uglavnom spojeni 2-pinskim konektorom

EDIT

čisto da vidiš kako zamjena izgleda i koji adapter za vent uzeti

Koliko vidim na par videa, čini mi se da je uglavnom konektor onaj koji izgleda manji od onog 4-pinskog. Ali koliko vidim postoje i s 3 pina. Idealno bi bilo kupiti onog pravog tako da ima čim manje kablova unutra, tako da ću možda baš i morati pogledati prvo da vidim koji je točno unutra.

14 godina
DoctorEvil kaže...
tako da ću možda baš i morati pogledati prvo da vidim koji je točno unutra.

Tako je, tak sam i ja, počeo rondat vent na mining rigu na napajanju, otvorio napajanje, vidio koji je konektor, bio je sa 3 pina, uzeo novi vent, ubacio i zašarafio i sve 5.

5 godina
PC ventilatori

Na starom Seasonicu sam sam zamijenio prebucan stock vent, jos je pod garancijom bio.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:07 (Boris grozni).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
PC ventilatori

Jednom mi tako bilo dosadno pa sam raskopao FSP Hexa + 400W napajanje i istu unutra stavio jednu Noctuu.  Radilo to fino iako ventilator vrijedio više od samoga napajanja. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:37 (Valentin17).

1 0 hvala 0
11 godina
PC ventilatori

Uspio sam pronaći tvornički broj napajanja i kontaktirati proizvođača. Kažu da je 2-pinski konektor za ventilator unutra. To je nekakvo low-end Spire napajanje kupljeno 2018. godine.

Rekli su mi ovako: "2pin but you could manage to fit a 3pin as well". 

Nije mi sad jasno što je potrebno da 3-pinski uđe u taj utor? Jel bi jedan pin jednostavno visio izvan na prazno, ili treba neki adapter za to? Jer izgleda da je dosta teško naći 2-pinske za kupiti, sve su uglavnom 3 ili 4. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:13 (DoctorEvil).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice