Kako spojit(podesit) zvuk na tv-u preko HDMI-a

poruka: 7
|
čitano: 6.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako imam jedan problem kada prikljucim kompjuter na tv preko HDMI konektora dobim sliku i sve al nema zvuka i sad bi mene zanimalo sta da napravim da dobijem zvuk na zvučnike od TV-a preko HDMI kabela tj. dal treba nes namjestit ili što?

Stvarno sam zbunjen konfa je pod moj pc ova sa Phenomom

Molim pomozite ako znate kako

Unaprijed Hvala!!!

Jesam noob....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kako spojit(podesit) zvuk na tv-u preko HDMI-a

-potrebna je nova VGA koja ima prolaz za HD-Audio.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Imajuci u vidu da posjedujes ATi-jevu graficku karticu ( HD4890 ), a ona ima integrirani Audio-passtrough preko DVI/HDMI/ izlaza, jedino sto mi pada na pamet jest nedostatak instaliranih drivera za Audio-passtrough, najejdnostavniji nacin jest provjeriti u "Device Manager-u", pod "Sound, video and game controllers" dali se nalazi doticni driver pod oznakom "ATI High Definition Audio Device"

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 23:23 (Kaiserex).
16 godina
neaktivan

Netreba li grafa biti spojena na zvučnu kako bi onda imala zvuk? Pogledaj u manualima od grafe, mora ti biti negdje nekoliko pinova za konektiranje na zvučnu karticu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aerendyl kaže...

Netreba li grafa biti spojena na zvučnu kako bi onda imala zvuk? Pogledaj u manualima od grafe, mora ti biti negdje nekoliko pinova za konektiranje na zvučnu karticu.

Da treba ali i samo u slucaju ako se posjeduje neka od Nvidinih grafickih kartica.

AMD/ATI tu mogucnost nudi "on chip", odnosno "Audio-passtrough" integriran je u graficki chip ili rijesen posebnim chipom,

dok se kod Nvidinih grafickih kartica ista mogucnost dobiva fizickim spajanjem "Audio-passtrough" kabela sa graficke kartice na MBO!

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
16 godina
neaktivan

Evo da ti kopiram svoj post u sličnom topicu na ovom forumu (zanemari dio o spajanju TV-a jer sam ga ostavio zbog kompletnosti):

ovako ti je spojeno kod mene (OS je Win 7):

ATI Catalyst 9.9 (s instalacijom se instalirao i ATI HDMI Audio driver)

Monitor spojen preko DVI, TV(LCD) preko HDMI

U CCC podešeno da je TV Extended desktop, Theater mode (full screen) --- btw na TVu vidiš samo sliku desktopa bez taskbara

U CCC sam napravio 2 profila: 1. samo monitor (kad igram neku igru) i 2. Monitor+TV kad gledam filmove

U audio postavkama sam stavio da je defaultni audio izlaz preko ATI HDMI (ovo mogu izabrati samo kad mi je upaljen profil 2.)

Kako: s obzirom da imaš Gigabyte ploču, vjerojatno imaš i slični alat za podešavanje zvuka kao i ja. Onda

u system tray-u izabereš (desni klik) Audio Manager -> Audio devices i ako ti je aktiviran HDMI izlaz onda ćeš moći postaviti ATI HDMI Output kao default device.

Kada prebacim na profil 1 (samo monitor), tada mi se zvuk automatski prebaci na izlaz iz zvučne kartice, inače izlazi iz TV-a.

... (ostatak je odrezan jer nije relevantan za tvoj problem)

Ako nemaš Win 7 možda će ti podešavanje HDMI Outputa biti na nekom drugom mjestu (npr. Sound devices u Control panelu) i možda ti ne bude radilo automatsko prebacivanje na drugi audio izlaz kao meni. Javi kako je prošlo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 19:02 (Zura).
16 godina
neaktivan

Hvala na savjetima probat cu iduci tjedan jer imam puno posla pa javim kako je proslo

Jesam noob....
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice