Gdje ima u HR kupiti dobar CPU hladnjak tipa Schyte ili Thermalright?
High-end hladnjaci
- poruka: 33
- |
- čitano: 9.235
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Links ili ADM
pogledaj na nabavi ili u linksu
Links, ADM, technomax, i slični dućani...od scytha najviše modela imaš u linksu i par modela od termalrighta
Da njega su BUG-ovci testirali u prošlom broju i dobio je značku "BUG preporuka", dosta košta ali i hladi ko lud
Ja isto gledam ovih dana nešto da si možda uzmem, pa ne znam što... Konkretno, gledam Noctua hladnjake i Zalmana Cnps10x quiet i extreme. Zna li netko kakvi su, ima li netko bolji prijedlog od ovih, itd.
Ja isto gledam ovih dana nešto da si možda uzmem, pa ne znam što... Konkretno, gledam Noctua hladnjake i Zalmana Cnps10x quiet i extreme. Zna li netko kakvi su, ima li netko bolji prijedlog od ovih, itd.
di si našo noctua hladnjak kod nas?
IFX 14 ili CNPS Extreme, po meni 2 najbolja hladnjaka na nasem trzistu ako ne gledamo na V10...
di si našo noctua hladnjak kod nas?
na netu ih gledam.., a evo imaš ovdje- čovjek kaže da će biti, pa me i to zainteresiralo... pa reko da pitam...
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/pred-narudzbe-noctua-hladnjaka/48337.aspx
LOL, u LOAD-u
LOL, u LOAD-u</p>
zaki kaže...
LOL, u LOAD-u</p>
ne vjeruj svakakvim komentarima... :)
to si procitao prvi komentar reviewa,a procitaj 2 i 3....
1.
After trying several other coolers, bought the D14. Now ruinning I7-920 on Asus P6T Deluxe at 4.2 with Turbo!! Matched with NoiseBlocker M12-P case fans, my system is practically silent!! Idles at 4.2 in high 30''s. Full Prime95 loaded in high 60''s. Would recommend to anyone with a large enough case!!
2.
I have this cooling my i7 920 at 3.7GHz with HT on and the highest temp on any core is 73C, and that is after about 9 hours of Prime95 small FFT''s. Between 36C-40C on idle, much better than the Cooler Master V8 that it replaced. I used the Noctua thermal paste that came with it and its just awesome. Nothing bad to say about it at all. Would willingly purchase another, and recommend it to anyone who doesn''t want to dive into the world of liquid cooling just yet. My cpu is a C0/C1 stepping, and the voltage used is 1.30625 I believe. Hope this helps others in their purchase.
3.
This cooler is fantastic! I have a Core i7 920 @ 3.2 working at 60ºC when full Folding@Home], and 56ºC when idle. And more: it''s quietly.... That''s the best cooler that I have...
znaci ovaj ima 3.2 ghz i u loadu ima 60 C a ovaj sa 4.4 ima 70 load :p
Gdje ima u HR kupiti dobar CPU hladnjak tipa Schyte ili Thermalright?
Ima raznih Scythe modela u Linksu.
Za koji socket ti treba? Koji te konkretno zanima?
Baš sam nedavno na preporuku uzeo Arctic Cooling Freezer Xtreme za svoj i5, i osim kompliciranog postavljanja nemam zamjerku. Hladi savršeno. :)
Scythe ima vrhunskih hladnjaka samo je pitanje kakav ti i za šta treba.
Dobar omjer cjene i perfomansi - Katana 3, Vendeta 2 (osobno ju imam i odlična je o obzirom na cjenu).
Bolje perfomanse već nudi Mugen II i sl.
Cemu uzet Quiet pa mijenjati vent kad mozes uzeti Flex verziju koja je u biti isti hladnjak samo bez
ventilatora i 90kn jeftiniji. Na Flex se za razliku od Extreme i Quiet moze staviti 2 ventilatora, takoder
ima bolji sustav montiranja s univerzalnim backplate-om s kojim cak i na amd plocama hladnjak montira
vertikalno umjesto horizontalno sto je nazalost cesto slucaj kod drugih hladnjaka
TO dolazi u HR za cca 15 ak dana. Ako te zanima javi se na ivan@opric-informatika.hr
Cijena u prednarudzbama je čak i manja nego kad naručiš u nekom od EU webshopova.
Dakle sve vas koje zanimaju Noctua hladnjaci slobodno se javite na email:
ivan@opric-informatika.hr
Prednarudzbe se zaprimaju do petka/subote.
Evo potvrđeno mi je da zaprimanje prednarudžbi za Noctua i Coolink završava u ponedjeljak u 11 sati.
Tako da oni koji žele osigurati svoj primjerak u prvoj turi i tako si osigurati povoljniju cijenu do tada moraju zatražiti predračun i izvršiti uplatu.
Prednarudžbe su gotove. Naravno ako vas zanimaju bilo kakve info o Noctua coolerima ( ili njihovom budget brandu Coolink i Rasurbo ) ili ih želite kupiti slobodno se javite na
ili posjetite www.opric-informatika.hr
noctua nije daleko nasprema mom ultra 120 ext
Naravno da nije daleko, svi high end hladnjaci su relativno blizu po temperaturama i efikasnosti hladjenja.
Bas zato i imamo situaciju da je net pun testova i ni u jednom od njih nemamo istog pobjednika cijelo vrijeme, malo ovaj bolji malo onaj bolji. Bila je NH-U12 u vrhu jedno vrijeme pa TUX, pa i Fenrir je tu blizu pa Venom, pa sada NH-D14 i tako. Sve su to vrhunski hladnjaci, pa onda kad se uzmu u obzir da na sve njih mozes stavit 1 ili 2 a na neke i 3 venta, pa da ventovi mogu biti 120 ili 140, a i 25 ili 38, pa sa vecim protokom ili manjim i sa vecim stat pritiskom ili manjim, ima tu hrpa kombinacija, pa ovi sa manjim razmakom izmedju finova imaju bolju disipaciju topline ali ako ne stavis vent sa dovoljno jakim stat pritiskom nece hladit nis, a ako imaju veliki razmak izmedju finova ce lakse strujati zrak ali ce imat manju povrsinu disipacije ( manje finova )...itd itd.
Evo za sve zainteresirane, prva pošiljka Noctua i Coolink hladnjaka i Rasurbo napajanja stiže na lager sutra ( utorak ) popodne ( naravno sve ono što nije već unaprijed rasprodano )
definitivno se slažem, jeftin i jedna od najboljih (ako ne i najbolji) zračni hladnjak, a košta kao hladnjak srednje klase. ja bi čak uzeo quiet verziju, ili flex pa stavio noctuin ventilator
ajme ! sto su mi ova dva hebacka!
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5279
i
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6074
ne mogu odlucit koji mi je ljepsi! :D
ajme ! sto su mi ova dva hebacka!
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5279
i
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6074
ne mogu odlucit koji mi je ljepsi! :D
Ako mora biti neki od ta dva, onda uzmi V8 jer nema smisla davati 1000kn za V10, koliko dode ako se dobro sjecam.
Da njega su BUG-ovci testirali u prošlom broju i dobio je značku "BUG preporuka", dosta košta ali i hladi ko lud
A bome i zuji ko lud!