Alat za čišćenje računala od prašine

poruka: 50
|
čitano: 22.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Alat za čišćenje računala od prašine
Ad4pt3r kaže...
RoTT kaže...
Ad4pt3r kaže...

Da, ali PC onda mora biti pod strujom jer nemam kam inače uštekat USB, a to je rizično...

Mozes ovo i u struju ustekat...

Kak...nigdje ne piše da ima adapter neki...samo usb

Imas tih mini usisivaca za u struju,na baterije i sa nastavcima...

15 godina
neaktivan

ma fen ili usisas ga usivacom i ok :D

MBO: Asus M2V green CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 6000+ 3.00GHz RAM: 2.50Gb DDR2 667MHz HDD: WD 2500JS 250GB CD/DVD: DWD RW pioneer VGA: Radeon X1300/X1550 Series 512 MB KUĆIŠTE: neptun 810 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoTT kaže...
Ad4pt3r kaže...
RoTT kaže...
Ad4pt3r kaže...

Da, ali PC onda mora biti pod strujom jer nemam kam inače uštekat USB, a to je rizično...

Mozes ovo i u struju ustekat...

Kak...nigdje ne piše da ima adapter neki...samo usb

Imas tih mini usisivaca za u struju,na baterije i sa nastavcima...

Izgleda dobro, ali ne mogu nač nigdje to za kupiti tu u hrvatskoj....Da je na struju

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
15 godina
protjeran
zadnja-kocnica kaže...

ma fen ili usisas ga usivacom i ok :D

Ja svoj usisam normalnim usisavacem i pomognem se obicnim kistom za bojanje.

16 godina
protjeran

zato što je namjenjen samo za čiščenje tipkovnica izvlači prašinu koja se nakupila ispod tipki

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...

Izgleda dobro, ali ne mogu nač nigdje to za kupiti tu u hrvatskoj....Da je na struju

A to ti stvarno ne znam.

15 godina
protjeran
giga kaže...

zato što je namjenjen samo za čiščenje tipkovnica izvlači prašinu koja se nakupila ispod tipki

Da,ali da se i PC sa njim ocistit...

16 godina
protjeran
RoTT kaže...
giga kaže...

Da,ali da se i PC sa njim ocistit...

slabo je to za čistit kulere

I Jadantisi
16 godina
odjavljen

Imaš kupiti u prodavaonicama alata prazni sprej u koji se može lijevati WD koji se kupuje na litre. Boca ima ventil kao na autu i samo je na benzinskoj napuniš. Za ispuhat komp bi jedno punjenje trebalo biti dovoljno.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo da kažem daj je ovo za prašinu ispuhivat - imaš u lidlu mini kompresor za nekih 40 kn....

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

cuj imas nesto tipa komprimirani zrak za čisiti senzore fotoaparata imaš u prizmi, puhalica s 2 punjenja košta 164 kn, a 4 patrone poebno 120 kn evo link prizma

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 11:56 (eterna luchar).
14 godina

Što koristit za čišćenje. Linkovi više ne rade.

Vjerujem da ima nešto kao fen za kosu ali jače za puhanje, ali ne nešto jako kao kompresor da otpuše cijelo kućište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Alat za čišćenje računala od prašine
tigerija kaže...

Što koristit za čišćenje. Linkovi više ne rade.

Vjerujem da ima nešto kao fen za kosu ali jače za puhanje, ali ne nešto jako kao kompresor da otpuše cijelo kućište.

tigerija

Najlakše ti je komp odvesti na INA benzinsku pumpu i ispuhati sa kompresorom za pumpanje auto guma.

Ja to oduvjek koristim.

Mora biti INA jer tamo sa onim "pištoljem" puštaš zrak dok na drugima tek puše kad ga staviš na ventil gume.

Ispušeš hladnjake grafičku, napajanje naravno i sve ventilatore.

Nakon zadnjeg propuhivanja temperatura grafičke mi je pala za 3 stupnja. Sa 73° na 70° .

P.S. a i besplatno je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2022 17:31 (hummer0).
5 godina

Bilo koji prijenosni kompresor bez ulja.

Ja koristim jedan već 16 godina skoro svakodnevno po par minuta i radi dan danas. Za ispuhati prašinu unutar kućišta i sl. je dovoljan pritisak od oko 2 bar pa oprezno sa snagom da se ne pokidaju pera ventilatora.

Ima cijela kategorija na web trgovinama u HR a cijene se kreću od 500 kn naviše npr. 

https://www.mall.hr/kompresori/einhell-tc-ac-180-8-of-prijenosni-kompresor-4010486-

14 godina

Hvala!

Nisam bas upoznat sa izborom kompresora, a ovdje kod nas nema skoro nista.

Znaci s time mogu cistiti sve komponente bez da ista potrgam; graficka, ventilatore, etc?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2022 18:16 (tigerija).
14 godina
Prijenosni kompresori su užasno bučni. Ne znam kakvi su oni s bocom. Ja bih tu samo napomenuo da ne možeš samo puhati s tim po ventilatorima jer će se vrtjeti brže nego što je predviđeno pa zna ležaj otići i poslije budu bučni ili čak ne rade. Bolje držati prstom ventilator i onda ispuhati prašinu. Ovo govorim iz prve ruke, događalo mi se dok nisam naučio.
Moj PC  
2 0 hvala 2
9 godina
Za ovaj nema podataka o buci pa progulaj, dok su "pravi" kompresori s bocom itekako bucni, mislim 97-99 decibela...

Najbolji izbor (doduse pravo skup) je neki od modelarskih kompresora, oni su necujni, ili samogradnja od kompresora frizidera i prikladne male boce....

Imam jedan takav sa bocom od 6l, nema tu pritiska za ozbiljan rad, ali za ispuhivanje prasine dusu dalo...
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Ovaj što je bluzer linkao je jaaako bučan, iz prve ruke govorim.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina

To što je bučan, vama ak ste u stanu i koristite ga za napumpat gumu na biciklu i nakon par mjeseci ispuhat prašinu sa komponenti računala ne bi trebalo predstavljat problem. Osobno si radim sam kompresor, treba mi za bojanje prikolica, ograde, mopeda i takvih hobi stvari. 6 kompresora frizidera, 2x80 litara posude od kupaonskih peći, raspala su se ložišta, posude su odlične. Nepovratni ventil, sigurnosni ventil, tlačna sklopka, nešto fitinga i colovnih cijevi te par ručnih ventila. I još imam takav prijenosni za upotrebu po potrebi, našao pokraj kontenjera za smeće, popravak bio 10 kuna , tada će ić na trofazni priključak da ne preopteretim jednu fazu jer 6 kompresora već vuče cca 2400W što je za jednu fazu uvrh glave. Ovaj prijenosni ima motor 1800W.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dečki oprez s kompresorima zbog vlažnog zraka. Ja imam Zippo prijenosni i stvarno mi dobro dođe za gotovo sve. Super za kućište, ventove, ali oprezan kod grafe, napajanja i matične.

Imate foru sa nekim usisivačima gdje možete skinuti crijevo i staviti na ispuh, ali nema do rastavljanja i lagane zajebancije.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice