Posto se i dalje rzmisljam dal Mi3 ili neki drugi evo nasao sam poredenje camere - fotografije i video snimci, Mi3 i Samsung S5. Ako pogledate malo videcete da S5 pravi bolje slike u nekim mjestima, uglavnom zbog osvetljenja, dok MI3 ima mali problem sa time. Citao sam ovde na postu da zbog "softerske" geske MI3 ravi malo slabije fotke, pa u cemu je zapravo rijec? Koji je to problem i kada ce se to rijesiti? Interesuje me da li moze da se podesi osveteljenje tokom fotografisanja da nea problem i da li se moze rootovati MI3?
Telefon meizu mx3 pravi svetlije i bolja je stabilizacija fotke i klip od MI3. Nadam se da je to softerska greska i da ce ispraviti to. Imal sanse za to?
Jednostavno, da li trebam da prestanem da trazim "dlaku u jajetu" i uzmem MI3 i da cu biti prezadovoljan s njim?
Jednostavno, da li trebam da prestanem da trazim "dlaku u jajetu" i uzmem MI3 i da cu biti prezadovoljan s njim?
Odgovor je DA, ne kompliciraj.. :D Xiaomi je developer mobitel, znaci u suštini se sve svodi na flashanje i stalno neke promjene.. Developer ROM izlazi svakog petka, konstantno se radi na peglanju bugova, znaci updateova ti nece hvaliti nikako..
Problem je softwerske naravi, i to se rjesava, osobno mislim da ce to biti rijeseno do kraja kad izadje MIUI V6.. Sto bi trebalo biti uskoro po svemu sudeci kako najavljuju iz Xiaomia..
Isto tako koliko god problem bio softwerske naravi, MI3 svejedno radi fantasticne slike, za sve iznad toga kupi si nekakav profi DSLR.. ;)
I da, moze se root-at, developer ROM je rotan sam po sebi, tj omogucis sam root, stable ROM moras sam rucno root-ati..
Hardware mu je prejak i mogucnosti su mu ogromne, jedini rade nadogradnje na pazi "TJEDNOJ" bazi svakog petka tako da ce se i ta privremena softwerska greska za kameru ubrzo rijesiti.
Uskoro izlazi i novi MIUI 6 koji ce imati sve to ispravljeno i poboljsano da ces moci pokopati sve S5 frendove. Jucer sam usporedjivao od susjeda S5 i moj MI3 ... ja kao nekad zagrizeni Samsungovac i HTC-ovac ti mogu bez imalo stida reci da mi je ovo najbolji potez ikada i vise nikada necu kupovati te napuhane brandirane uredjaje koji jesu dobri ali brate cijenom uvijek duplo prenapuhani. Uzmi MI3 , pazi da je original i ostat ces zacudjen kako je to dobar uredjaj ... inace uzivo MI3 izgleda predivno, elegantno, tanak, izrada cvrsta. Neces pozaliti sigurno.
Root ti dolazi automatski u sklopu MIUI-a , imas opciju u postavkama sigurnosti da omogucis root ... da potpuni root tvornicki omogucen ako zelis.
Zahvaljujem na Vasim odgovorima. :) I mogu Vam reci da sam narucio Mi3 iz Kine nadam se da ce biti ok. Bjele boje, mislim da je to ok, da nema razlike izmedu crne i bjele boje u specifikaciji iradu telefona. Cim stigne javljam Vam, al to ce biti tek za jedno 20 dana il mozda vise. Meni uz telefon ne stizu slusalice, mada imam kuci od Samsunga. Osim telefona narucio sam za Mi3 Tempered Glass screen protector. Mozda nije potreban al ipak neka ga za svaki slucaj. . Malo tanko staklo, jakog sastva, otporan na grebanje i udarce, na kavasen i masne prsete, ne ostavlja tragove tako da omogucava slobodan rad na telefonu. Sve u svemu jedva cekam da stigne i da se prikljucim zajednici Mi3...
I da...ljudi kako se tacno izgovara Xiaomi? :D
Kolio sam čuo po videima, izgovaraju nešto kao Šaomi
Zahvaljujem na Vasim odgovorima. :) I mogu Vam reci da sam narucio Mi3 iz Kine nadam se da ce biti ok. Bjele boje, mislim da je to ok, da nema razlike izmedu crne i bjele boje u specifikaciji iradu telefona. Cim stigne javljam Vam, al to ce biti tek za jedno 20 dana il mozda vise. Meni uz telefon ne stizu slusalice, mada imam kuci od Samsunga. Osim telefona narucio sam za Mi3 Tempered Glass screen protector. Mozda nije potreban al ipak neka ga za svaki slucaj. . Malo tanko staklo, jakog sastva, otporan na grebanje i udarce, na kavasen i masne prsete, ne ostavlja tragove tako da omogucava slobodan rad na telefonu. Sve u svemu jedva cekam da stigne i da se prikljucim zajednici Mi3...
Nadam se samo da si narucio WCDM verziju a ne Tegra. Ekran je otporan ali ok nije lose imat taj protector. Izgovara se Saomi kao sto je iznad receno (nemam hr slova na ipadu pa ispadne S) Koliko para te izadje sa postarinom ? Ja sam svoj uzeo u njemackoj jer u slucaju kvara lakse mi slat tamo i cekat par dana nego mjesec dana do Kine :-) Sretno sa xiaomiem, bit ces zadovoljan.
Narucio sam WCDM :) na forumu sam nasao upozorenje. Besplatna dostava i telefon ce me kostati 222 eura. Koliko je kostao u Njemackoj?
Nadam se da se nece tek tako pokvati, kad je moj Zopo izdrzao godinu dana bez kvara ovaj moze tri godine i vise :).
Cim tigne javljam Vam, mada ce to potrajati malo. A sta bih trebao da uradim/instaliram odmah cim dobijem Mi3? Koje su Vase preporuke?
Narucio sam WCDM :) na forumu sam nasao upozorenje. Besplatna dostava i telefon ce me kostati 222 eura. Koliko je kostao u Njemackoj?
Nadam se da se nece tek tako pokvati, kad je moj Zopo izdrzao godinu dana bez kvara ovaj moze tri godine i vise :).
Cim tigne javljam Vam, mada ce to potrajati malo. A sta bih trebao da uradim/instaliram odmah cim dobijem Mi3? Koje su Vase preporuke?
Pa kad stigne za pocetak si prouci ovaj link http://en.miui.com/thread-20100-1-1.html
222 eura mi zvuci malo prejeftino, jesi narucio sa original stranice ? Moj je izasao skuplje ali to je razumljivo buduci da je preprodavac tj zastupnik iz Njemacke.
Dosao me je cca 320 eura sa postarinom i original coverom.
:-)
Porucio sam ga sa nke stranice koja ima preko 600 prodatih Mi3 i dobrih komentara. Znaci bice ok. ;) Jeftin je moj Mi3 jer ne dobijam slusalice i imam samo 16gb prostora. bojim se da mi 16GB ne bude premalo. U toku dana cu procitati ovaj link sto ste mi poslali. :)
Kolio sam čuo po videima, izgovaraju nešto kao Šaomi
Čaomi, Ksjaomi, Šaomi. Neke od varijacija.
Evo i ja postao ponosni vlasnik 64 GB-tne verzije....narucio s ove stranice, jedan od kolega je stavio link u prijasnjem postu:
Stiglo na kucnu adresu nakon 4 dana (DHL-om), uredno proslo carinu bez naplate, izaslo me na kraju cca 2300 kuna (dobio i besplatnu futrolicu s njim).....
Mobitel je LU-DI-LO!
Čita se she-yow-mi. Pa bi se, na naški reklo - šijomi.
Znači, stranica http://www.ibuygou.com/ je provjerena i ima EU skladište?
Stiglo na kucnu adresu nakon 4 dana (DHL-om), uredno proslo carinu bez naplate, izaslo me na kraju cca 2300 kuna (dobio i besplatnu futrolicu s njim).....
DHL na kucnu adresu bez carinskog postupka? Wtf? Kakva voodoo magija je korištena?
Čita se she-yow-mi. Pa bi se, na naški reklo - šijomi.
Znači, stranica http://www.ibuygou.com/ je provjerena i ima EU skladište?
Nemaju Eu skladište, šalju direkt iz Kine, provjerio prije dvije min, vidis na slici..
Ma zdravo seljački Xaomi... ovo Šajomi,šaomi kao Šaum rola!!! Ne zna čovjek jer kupuješ kolač ili mobitel!!!
Evo i ja postao ponosni vlasnik 64 GB-tne verzije....narucio s ove stranice, jedan od kolega je stavio link u prijasnjem postu:
http://www.ibuygou.com/p-original_xiaomi_mi3_snapdragon_800_quad_core_android_4_2_5_inch_2_3ghz_2gb_ram_64gb_rom-5519-usd.html#review
Mobitel je LU-DI-LO!
Pretpostavljam da nisi i Zagreba pa si izbjegao carinu!!
Kolega je iz Osijeka izbjegao carinu...a mob mu došao iz Kine!
Pretpostavljam da nisi i Zagreba pa si izbjegao carinu!!
Kolega je iz Osijeka izbjegao carinu...a mob mu došao iz Kine!
Nije stvar gdje je naruceno, ja sam izbjegavao do sada carinu 10-tak i vise puta na mobitele, elektroniku, DSLR dodatke poput blica, objektiva, itd, Stizalo je i u Zagreb, i u Vinkovce i u Split narucivano, tako da tu nema pravila, to je cista sreca, naravno kada je poslano obicnom postom..
Ali DHL-om izbjeci carinu? Kurirska sluzba koja u tvoje ime uvozi paket, odrađuje carinski postupak i sve? Wtf?
Bome i ja se iznenadio.......
Monday, June 23, 2014 Location Time
20 Delivered - Signed for by : PULA 09:20
19 With delivery courier ZAGREB - CROATIA 09:19
Friday, June 20, 2014 Location Time
18 Address information needed; contact DHL ZAGREB - CROATIA 10:39
17 With delivery courier ZAGREB - CROATIA 09:02
Wednesday, June 18, 2014 Location Time
16 Scheduled for delivery ZAGREB - CROATIA 15:33
15 Arrived at Delivery Facility in ZAGREB - CROATIA ZAGREB - CROATIA 14:32
14 Forwarded for delivery ZAGREB - CROATIA 10:34
13 Clearance processing complete at ZAGREB - CROATIA ZAGREB - CROATIA 09:50
12 Arrived at Sort Facility ZAGREB - CROATIA ZAGREB - CROATIA 09:48
11 Customs status updated ZAGREB - CROATIA 08:09
10 Departed Facility in BERGAMO - ITALY BERGAMO - ITALY 07:28
9 Processed at BERGAMO - ITALY BERGAMO - ITALY 06:15
8 Arrived at Sort Facility BERGAMO - ITALY BERGAMO - ITALY 03:40
7 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 00:53
Tuesday, June 17, 2014 Location Time
6 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 22:55
5 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 18:07
4 Departed Facility in HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:21
3 Processed at HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 03:48
2 Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 00:34
Monday, June 16, 2014 Location Time
1 Shipment picked up HONG KONG - HONG KONG 21:16
Jedino ako mi nece doci nesto naknadno na naplatu, kao sto je kolega Mitch spominjao?
Pula....nije Zagreb. Da ti je došao u Zagreb na Carinu, okinuli bi te bez pardona.
Fora je u tome što u Zagrebu 99,9% carine sve i svašta a u ostalom dijelu Lijepe Naše baš i ne!!!
ne brini, znali su meni i u Puli okinuti carinu na dvije majice od 20 dolara.....
Pula....nije Zagreb. Da ti je došao u Zagreb na Carinu, okinuli bi te bez pardona.
Fora je u tome što u Zagrebu 99,9% carine sve i svašta a u ostalom dijelu Lijepe Naše baš i ne!!!
Kad ce ljudi poceti shvacati da mjesto stanovanja/narucivanja ne znaci nista u carinskom postupku?
Sve je stvar lutrije, svi paketi se tretiraju jednako, svi prolaze kroz skener, stvar je samo u sluzbeniku koji radi u datom trenutku i da li ce se paket pustiti k tebi ili ne, NISTA DRUGO se ne dogadja.. Prije su bile poste carinjenja u gradovima za neku regiju, primjer Osijek za veci dio Slavonije, sad je sve pod jednon u Zagrebu, i nema pravila, zato prestanite siriti neistine i pricati nebuloze da bolje prolaze oni koji nisu iz Zg!!
Imam frenda koji je do sada na sve i jedan paket vrijednosti preko 160 kn platio carinu i PDV, a nije iz Zagreba, sta imas na to reci? Jesu mu to naplatili zato jer mu sestra studira u Zagrebu?

Kad ce ljudi poceti shvacati da mjesto stanovanja/narucivanja ne znaci nista u carinskom postupku?
Sve je stvar lutrije, svi paketi se tretiraju jednako, svi prolaze kroz skener, stvar je samo u sluzbeniku koji radi u datom trenutku i da li ce se paket pustiti k tebi ili ne, NISTA DRUGO se ne dogadja.. Prije su bile poste carinjenja u gradovima za neku regiju, primjer Osijek za veci dio Slavonije, sad je sve pod jednon u Zagrebu, i nema pravila, zato prestanite siriti neistine i pricati nebuloze da bolje prolaze oni koji nisu iz Zg!!
Imam frenda koji je do sada na sve i jedan paket vrijednosti preko 160 kn platio carinu i PDV, a nije iz Zagreba, sta imas na to reci? Jesu mu to naplatili zato jer mu sestra studira u Zagrebu?
Da bolje prolaze oni koji su van Zagreba....U Zagrebu će te na mobilne aparate uvijek okinut carinu osim ako nemaš dobrog prijatelja iz stranke na carini pa če ti tada progledat kroz prste.
Tko živi van Zagreba ima veće mogučnosti da ga neče ocarinit. Htio ti to priznat ili ne, to je tako.
A ovo da je carina za cijelu Hrvatsku samo u Zagrebu je čista glupost. Ne pričaj nebuloze.
Evo ti primjer :
Poštanski ured carinjenja:31004 OSIJEKUlica: FRANJE MARKOVIĆA 2 (TVRĐA - TRG) Mjesto: OSIJEK Grad: OSIJEK Županija: OSJEČKO-BARANJSKA Telefon: 031 208 321 Telefaks: Vrsta poštanskog ureda: PRIJAM I ISPORUKA MEĐUNARODNIH POŠILJAKADa bolje prolaze oni koji su van Zagreba....U Zagrebu će te na mobilne aparate uvijek okinut carinu osim ako nemaš dobrog prijatelja iz stranke na carini pa če ti tada progledat kroz prste.
Tko živi van Zagreba ima veće mogučnosti da ga neče ocarinit. Htio ti to priznat ili ne, to je tako.
A ovo da je carina za cijelu Hrvatsku samo u Zagrebu je čista glupost. Ne pričaj nebuloze.
Evo ti primjer :
Poštanski ured carinjenja:31004 OSIJEKUlica: FRANJE MARKOVIĆA 2 (TVRĐA - TRG) Mjesto: OSIJEK Grad: OSIJEK Županija: OSJEČKO-BARANJSKA Telefon: 031 208 321 Telefaks: Vrsta poštanskog ureda: PRIJAM I ISPORUKA MEĐUNARODNIH POŠILJAKA
Ovo je vec otislo u offtopic, ali ne mogu ne komentirati ovakve nebuloze..
Srca ti dragoga kakav prijatelj iz stranke, kakve gluposti, u kojem vremenu ti zivis? Također ti je maloprije dva posta iznad forumaš napisao da su njemu u Puli opalili carinu za dvije majce od 20$.. Nema pravila, sve je stvar srece a ne mjesta di zivis.. Da je tako svi bi tražili prijatelja koji živi u Svetom Petru u šumi ili Špičkovini da nam svima tamo stizu paketi, i onda on za naknadu od +10 kn da ima za pivo na povratku iz pošte prosljeđuje po ostatku Hrvatske.. Stani na loptu, odi popij pivo, preseli se u ostatak Hrv di su vece sanse da ne platis PDV, bilo sta, samo nemoj pisati gluposti i ljeciti svoje frustracije na forumu..
Ukoliko si iz Slavonije, ili imas nekoga s tog područja, kad si zadnji puta vidio da kad je posiljka dosla u Hrv je stigla prvo u Os na carinu, pa su te iz Osijeka zvali da dostavis racun? Ja otvorenu pošiljku pa uljepljenu trakom pošta carinjenja 31000 nisam vidio preko godinu dana, a imao sam masu masu otvorenih paketa.. Sve do jedne torbe za DSLR fotoaparate koje sam do sada narucio su bile otvarane i uljepljivane trakom pošta carinjenja 10004 i iza toga su stizale uredno u Vinkovce..
Preko godinu dana a i više se racuni ne dostavljaju u Osijek, nego je paket prvo zadržan u Zagrebu dok im ne posaljes racun, tek onda ti obracunaju carinu po potrebi i PDV i paket se prosljeđuje u tvoju lokalnu poštu odakle ti je poštar donosi kući i njemu na ruke placas dodatne troskove, znaci carinu, PDV i jos onaj fiskni trosak od mislim 30 kn..
EDIT: Pošta carinjenja je bila i u Splitu, i u Rijeci, i u Požegi, i sve su to bili uredi koji su primali i slali međunarodne pošiljke a sada su sve to samo uredi za slanje međunarodnih pošiljki.. Di ti je tu logika onda? Da jedan Split kao glavni grad regije nema poštu carinjenja za slanje i primanje pošiljki? Ili Rijeka za gore Istru i Kvarner?

Ljudi... :/ nigde nisam nasao da Mi3 ima Gorila glass 3... :( I da li ima LED Notification? Da li se mogu mjenjati boje LED-a?
Ja sam mi3 uzeo sa xiaomishop.com, s eu skladišta. 64gb cca 2500 kn. došao je bio za 2 dana, bez ikakvih problema. već ga tjedan dana koristim i prezadovoljan sam :)
Ljudi... :/ nigde nisam nasao da Mi3 ima Gorila glass 3... :( I da li ima LED Notification? Da li se mogu mjenjati boje LED-a?
Moze, ima u postavkama opcija
Ljudi... :/ nigde nisam nasao da Mi3 ima Gorila glass 3... :(
Ne znam da li je gorila 3, ali koji god da je odlican je.. U masci mi je bio mob, bez folije na ekranu, i kako sam šlampavo hodao izletio mi je iz ruke kao da sam ga uzeo i bacio ga u pm.. Po grbavoj/drndavoj stazi je vise puta udario ekranom prema dolje dok je letio, niti jedne jedine ogrebotine na ekranu.. Mislio sam da ce mi srce stati kad mi je izletio iz ruke, vec sam vidio kako ekran puca..
Pozdrav ekipa, jel ima koga da je iskoristia ovu priliku na to2c koju je netko prije naveo? Naime vidim da u njih možeš uplatit "Customs Tax Insurance $6.00". Objašnjenje na očajnom engleskom glasi:
"In Case that you can not afford high local Customs Tax , you can buy the Insurance . $6 Per Parcel
If you bought this insurance and If you have been chargered customs tax , you can scan the tax paper and send it to us , we will afford it for you. We can afford $70 at most for your Customs tax .
If you not bought this insurance , we will not responsible for any customs tax , you have to pay for it . thanks.
Note: we not accept Customs Tax Insurance for such countries below:
Israel .
if you pay for Customs Tax insurance from these countries , we will refund you the insurance fee , hope you can consider it ,thanks. "
Ako je ovo istina onda je uzimam isti sekund :)
Ljudi... :/ nigde nisam nasao da Mi3 ima Gorila glass 3... :(
Ne znam da li je gorila 3, ali koji god da je odlican je.. U masci mi je bio mob, bez folije na ekranu, i kako sam šlampavo hodao izletio mi je iz ruke kao da sam ga uzeo i bacio ga u pm.. Po grbavoj/drndavoj stazi je vise puta udario ekranom prema dolje dok je letio, niti jedne jedine ogrebotine na ekranu.. Mislio sam da ce mi srce stati kad mi je izletio iz ruke, vec sam vidio kako ekran puca..
Potpisujem ... ima nekakvu zvjersku zastitu, primjetio sam i ja ,a i citao po nekim forumima. Ekran je izvrsno zasticen, nije gorilla 3 ali je definitivno barem ekvivalent.
Ja ne stavljam nikakvu zastitu na ekran jer je povrsina toliko kvalitetna da ne hvata nikakve ogrebotine, a i meni bio letio na ostro kamenje pored trim staze.
Znam da su mnogi jos skepticni jer se radi o firmi iz Kine, ali ovi ce za 2 godine od sada biti jedan od glavnih igraca u svijetu, vec sada u Aziji gaze sve pred sobom.
Samo jos jednom savjet novim kupcima, dobro provjerite gdje narucujete, nemojte se polakomit za puno jeftinijom cijenom kod neprovjerenih prodavaca iz Azije da ne dobijete kopiju ili vas opali sreca da bas vama ocarine xiaomi u dolasku. Sve sto dolazi izvan EU, a da izbjegnete carinu je nazalost lutrija, ne mozete biti sigurni da ce vas zaobici.