WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.401
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
Imao 640 tako da preporuka ovaj 550 malo razočarenje ,neznam što im je teško stavit još gigu RAM-a :S (nije baš da mu i treba al treba )
14 godina
neaktivan

Nije problem ni staviti još 5GB RAM-a ali shvatite da je to Lumia 550, znači klasa 5/jeftini uređaj i ne možeš očekivati 2GB RAM-a.

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
15 godina
majstorSZ kaže...

Nije problem ni staviti još 5GB RAM-a ali shvatite da je to Lumia 550, znači klasa 5/jeftini uređaj i ne možeš očekivati 2GB RAM-a.

Da, 550 nije zamjena za 640 već za 530.

Swedish latin super funk.
14 godina
WindowsPhone - Općenito

jel kome još postao loš Edge sa ovim zadnjim apdejtom, sporije učitava stranice, nekada neće da udje na neke vijesti, uglavno nije kao prije ovog updatea

dok je sistem postao stabilniji, i nekako responzivniji

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

build 10586.29 ide kao ažuriranje na sve Lumie 950, 950 XL i 550 (bez Insidera)

ljudi potvrđuju da je to sad druga priča... baterija puno bolje drži

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nova ažuriranja aplikacija na W10M
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže...

build 10586.29 ide kao ažuriranje na sve Lumie 950, 950 XL i 550 (bez Insidera)

ljudi potvrđuju da je to sad druga priča... baterija puno bolje drži

Meni na mojo 535 baterija otišla kvragu sa .29. Dobijem 10 sati od punjača (100%) do 20%, s 2 - 3 poziva, 5 minuta neta i pola sata dopisivanja. Trebao bih napraviti hard reset pa vidjeti, ali mi se jednostavno ne da s time zezati sad, vjerojatno ću za vikend. 

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Pored 930,firmware update je izašao i za 1520.

Prc !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

jel kome još postao loš Edge sa ovim zadnjim apdejtom, sporije učitava stranice, nekada neće da udje na neke vijesti, uglavno nije kao prije ovog updatea

Edge je katastrofa na mojoj L640 od samog početka W10M pa i danas, to je jednostavno užas, pola puta uopće ne otvori link nego te ostavi na onome što si ranije otvorio. Po brzini kinezi od 80€ jedu Lumiju 640 i Edge za doručak bez problema. Stvarno je Microsoft katastrofu napravio! Veliki sam fan Windows Phone platforme ali sa 10-kom su uspjeli sj****i mozda jedinu stvar u kojoj je WP bio superioran a to je brzina. Dialer, kamera, trgovina, browser su prespori i lagavi a oni se prvi moraju ispeglati da rede perfektno i ultra brzo, za to nema opravdanja, za 3rd party aplikacije mogu razumjeti ali ovo me tako ljuti. Da opet napomenem koristim primarno WP uređaje već 4 godine ali kako smo ja i kolega pokrenuli portal o gadgetima BalkanGadgets  u zadnjem periodu dosta mi je kineza prošlo kroz ruke i mogu tvrditi da je vrijeme lagdroida prošlo a Microsoft izgleda nigdje ne stiže sa svojom strategijom. Veliki sam fan ali se sad ozbiljno "bojim" za budućnost moje omiljene platforme.

vlastoručni potpis
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Imam cudno ponasanje na "All apps" listi na Windows 10 mobile insider (nekoliko buildova unazad i jos nije rijeseno).

Kada sa glavnog start ekrana predjem na All apps, tada je pozadina zatamnjena, a ikonice i nazivi aplikacija svijetli. Zatim otvorim bilo koju aplikaciju, pa je zatvorim, tj. kliknem Back, sto me vrati opet na "All apps" - koja je sada kompletno svijetla (ukljucujuci i pozadinu).

Mislim, nije nesto strasno, ali nekako ruzno i nekonzistentno vizuelno ponasanje - pa me interesuje da li je to samo kod mene, ili se svima desava?

Ne bih se cudio da ispadne da je to "feature" a ne "bug". :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
knight kaže...

Imam cudno ponasanje na "All apps" listi na Windows 10 mobile insider (nekoliko buildova unazad i jos nije rijeseno).

Kada sa glavnog start ekrana predjem na All apps, tada je pozadina zatamnjena, a ikonice i nazivi aplikacija svijetli. Zatim otvorim bilo koju aplikaciju, pa je zatvorim, tj. kliknem Back, sto me vrati opet na "All apps" - koja je sada kompletno svijetla (ukljucujuci i pozadinu).

Mislim, nije nesto strasno, ali nekako ruzno i nekonzistentno vizuelno ponasanje - pa me interesuje da li je to samo kod mene, ili se svima desava?

nikad se to nije događalo kod mene... jesi li napravio hard reset kad si prvi put nadogradio na W10 ili na build 10586.14?

10 godina
neaktivan
karaandrijan kaže...
Indestructible kaže...

Edge je katastrofa na mojoj L640 od samog početka W10M pa i danas, to je jednostavno užas, pola puta uopće ne otvori link nego te ostavi na onome što si ranije otvorio. Po brzini kinezi od 80€ jedu Lumiju 640 i Edge za doručak bez problema. Stvarno je Microsoft katastrofu napravio! Veliki sam fan Windows Phone platforme ali sa 10-kom su uspjeli sj****i mozda jedinu stvar u kojoj je WP bio superioran a to je brzina. Dialer, kamera, trgovina, browser su prespori i lagavi a oni se prvi moraju ispeglati da rede perfektno i ultra brzo, za to nema opravdanja, za 3rd party aplikacije mogu razumjeti ali ovo me tako ljuti. Da opet napomenem koristim primarno WP uređaje već 4 godine ali kako smo ja i kolega pokrenuli portal o gadgetima BalkanGadgets  u zadnjem periodu dosta mi je kineza prošlo kroz ruke i mogu tvrditi da je vrijeme lagdroida prošlo a Microsoft izgleda nigdje ne stiže sa svojom strategijom. Veliki sam fan ali se sad ozbiljno "bojim" za budućnost moje omiljene platforme.

pa što onda ne koristiš 8.1 i čekaš da se riješe problemi na W10? 

14 godina
neaktivan

Lumia 950 je izašla sa verzijom OSa koja je starija od zadnjeg insider builda! Ja nisam rekao da je W10M toliko loš da se ne može koristiti ali je smješno od takvog softverskog giganta kao što je MS da inačica OSa sa kojom im izlazi flagship ima toliko bugova na osnovnim stvarima i da im toliko treba da to riješe. Opet ponavljam aplikacije i njihova kvaliteta su skroz druga priča ali osnovne stvari nisu ispeglane i to me ljuti. Dizajn OS-a i MS politika Univerzalnih aplikacija su svakako budućnost ali sa ovakvim pristupom tko će ih još htjeti!

vlastoručni potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 12:48 (karaandrijan).
12 godina
karaandrijan kaže...

Ja imam L640 s desetkom pa nemam problema s Edgeom osim kod učitavanja slika na forum a nisam primjetio ni neki zabrinjavajući lag i čini mi se da smo jako blizu konačnoj verziji.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
Jesam ja glup ili je u microsoft kartama nemoguće odabrati neku adresa i pokrenuti navigaciju? Jer koliko vidim, moram uz odredište zadati i polaznu točku, što mi je bezveze ako zna koja mi je trenutna lokacija
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
underdog kaže...
Jesam ja glup ili je u microsoft kartama nemoguće odabrati neku adresa i pokrenuti navigaciju? Jer koliko vidim, moram uz odredište zadati i polaznu točku, što mi je bezveze ako zna koja mi je trenutna lokacija

ide kod mene kako god odabrao... ne moram moju trenutnu lokaciju za početnu (A) točku odabrati.

12 godina
underdog kaže...

Polaznu točku mob sam odredi samo triba unit odredište i pokrenut navigaciju. Samo ja to radim na WP10 a neznam koji os ti imaš i kako radi na starijem os-u

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan
karaandrijan kaže...

ali je smješno od takvog softverskog giganta kao što je MS da inačica OSa sa kojom im izlazi flagship ima toliko bugova na osnovnim stvarima i da im toliko treba da to riješe. 

službena (finalna) verzija W10M nije izašla i išli su sa prodajom mobitela sa starijom verzijom builda jer bi kašnjenje više bilo negativno nego na ovaj način a softvare problemi se postepeno riješavaju.... a od jučer imaš i službeni update na 10586.29 koji riješava mnoge probleme... 

15 godina
Imam i ja desetku, i pokaže mi lokaciju, ali kad idem napisati odredište ne mogu pokrenuti navigaciju jer mi je polje za polaznu točku prazno...
15 godina
Evo i slika:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito
dadn kaže...

službena (finalna) verzija W10M nije izašla i išli su sa prodajom mobitela sa starijom verzijom builda jer bi kašnjenje više bilo negativno nego na ovaj način a softvare problemi se postepeno riješavaju.... a od jučer imaš i službeni update na 10586.29 koji riješava mnoge probleme... 

Mislim da je to promašaj. Telefoni su potrošačka elektronika, moraju da rade kako treba "iz kutije", a bitno je i da tako rade od prvog dana. Zna se kad se piše najviše reviewova i korisničkih komentara, koje će neko pročitati i za 6 meseci kada bude razmatrao konkretni model, i kada se najvećim delom stvara "sud javnosti" o nekom uređaju. Ako se ne usuđuju da W10P puste na 640-icu (insider program ne računam), onda nikako tako nešto ne sme da se nađe u rukama korisnika na flagship modelu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 14:59 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

desetka je loša,barem meni,bio sam otišo na nju i uz pomoć vackyzg sam se vratio na osmicu,ipak je najbolja

dajac
Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
 Ako se ne usuđuju da W10P puste na 640-icu (insider program ne računam), onda nikako tako nešto ne sme da se nađe u rukama korisnika na flagship modelu.

o čemu ti pričaš? što se ne usuđuju? pa još nije ni odlučeno kad ide finalna verzija, tj. kad počinje prvi krug ažuriranja za WP8.1 uređaje... prema glasinama to je 14.12. a da li će biti tada to ćemo vidjeti... 

izgleda da je najveći problem što su si neki ljudi umislili i pišu po internetu svašta i onda to samo zbunjuje ljude... ako je meni još u 6. mjesecu bilo jasno da finalna verzija neće biti spremna do kraja godine kako onda su "veliki" stručnjaci i poznavatelji WP toliko uvrjeđeni jel su mislili da će sve biti spremno

istina, slažem se s tobom ,ali iz drugog kuta gledanja gdje sam bio u pravu u vezi nespremnosti razumijem potpuno.. 950 je morala biti vani zbog blagdana i potrošačkog ludila i nisu mogli čekati da je puste poslije službenog izlaska W10M...

14 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
dadn kaže...

Mislim da je to promašaj. Telefoni su potrošačka elektronika, moraju da rade kako treba "iz kutije", a bitno je i da tako rade od prvog dana. Zna se kad se piše najviše reviewova i korisničkih komentara, koje će neko pročitati i za 6 meseci kada bude razmatrao konkretni model, i kada se najvećim delom stvara "sud javnosti" o nekom uređaju. Ako se ne usuđuju da W10P puste na 640-icu (insider program ne računam), onda nikako tako nešto ne sme da se nađe u rukama korisnika na flagship modelu.

Upravo to hoću da kažem cijelo vrijeme. Našli testirat na flagshipu koji  da bi uspio na ovakvom tržištu mora biti 30% bolji od svih drugih

vlastoručni potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 15:07 (karaandrijan).
17 godina
dadn kaže...

utipkajte ##7820# i pokazat će vam da li je zaključana ili otključana.... u tom prozoru upisujete unlock kod...

Ovaj post je od 6.12, stranica 409

Kad sam vidio ovaj post upišem u svoju Lumiu 630 (kupljena u bonbon, paket, prije godinu dana) taj kod i stoji mi da je otključana. Sada upišem to isto i stoji da je zaključana?? Inače sam na Tcomu, ni nije mi to baš bitno, ali kako je moguće? 100% sam siguran da je onda bila otključana

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
10 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
dadn kaže...

utipkajte ##7820# i pokazat će vam da li je zaključana ili otključana.... u tom prozoru upisujete unlock kod...

Ovaj post je od 6.12, stranica 409

Kad sam vidio ovaj post upišem u svoju Lumiu 630 (kupljena u bonbon, paket, prije godinu dana) taj kod i stoji mi da je otključana. Sada upišem to isto i stoji da je zaključana?? Inače sam na Tcomu, ni nije mi to baš bitno, ali kako je moguće? 100% sam siguran da je onda bila otključana

moguće je da krivo pokazuje, naročito na W10M... jedini sigurni pokazatelj je ako ubaciš karticu od suprotnog operatera (VIP)  

17 godina
WindowsPhone - Općenito

Nije na desetci, 8.1 je na njemu. Poslao sam sad t-comu mail za kod za otključavanje pa ću to rješit, ali koja fora, već sam se iznenadio da je otključan a ono 5 dana poslije nije haha

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

trenutno besplatne aplikacije

Nimbus Music (16 kn)

http://windowsphone.com/s?appid=f82271da-fc32-4af6-a31e-12beab30bea0

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dadn kaže...
knight kaže...

nikad se to nije događalo kod mene... jesi li napravio hard reset kad si prvi put nadogradio na W10 ili na build 10586.14?

Oba puta sam napravio factory reset (prvi put kad sam isao na 10581, i potom na 10586 - uvijek je bilo prisutno. Potom sam dobio nedavno i ovaj kumulativni update na  .29, ali sada nisam radio factory reset.

Cijelo vrijeme kontam da je to neki poznat bug i da se svima desava, ali onda skontam da nema logike da do sada nesto tako jednostavno nije ispravljeno. Evo kako otprilike to izgleda (attchment). Zatamnjeno je normalno, tj. kada prvi put dodjem na app listu. Zatim otvorim npr. kalkulator, te kliknem back. Dobijem situaciju sa druge slike. ps. Lumia 1520.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 15:51 (knight).
17 godina
Silwncer kaže...

Pored 930,firmware update je izašao i za 1520.

Kakav firmware update? Imas li vise informacija?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice