Nexus 5 na lollipopu 5.1.1 radi amazing (kak bi Apple reko), bez bugova, RAM Managment je sredjen do kraja, odlicno, jos da unaprijede aplikaciju za kameru prva liga.
Tak da u ovakvim situacijama kad nema bugova (koji su kod Androida cesci) Android >= iOS
Dragi kolega, paaaa, baš se i ne bih tek tako složio sa vama, i vašim komentarom!!!!
Razvoj iOS-a, kao i razvoj Android OS-a je od nekuda počeo, i bio, je i još će duuuugo biti podložan dječijim bolestima, govorim o Android OS-u primarno!
Osobno, prvi Apple iOS gadget sam imao 2009 kada sam uzeo iPhone 3GS, koji je bio takav kakav je bio, ali, u tom vremenu, pitam ja vas gdje je bio sa razvojem Android OS?!?!
Zašto to spominjem?!
Zato jer sam, po skromnom i osobnom stavu i viđenju što je bolje za mene i moje nofce, tek izlaskom HTC DHD mobitela kod androida dobio ono što mi nekako nazivno, po defaultu paše i odgovara!
E sada, kažite mi vi ili netko drugi, kada je u opticaj krenuo neki mobitel NEXUS verzije, i što je NAJVAŽNIJE, koliko je njima trebalo da postanu 5.1.1, neka AMAZING verzija, dok je iOS već a barem punih 6 godina kvalitetna koliko uopće može biti, i svakim novim update-om je bolja!
Apropos "bugova", neka bude netko dobar pa nabroji recimo pet bugova na iOS platformi, neka pokuša ako je moguće?!
Spominjete i RAM management, i makar ja "tražim" usporedbu benzinskog i diesel motora, volio bih vidjeti usporedbu 1 na 1, gdje bi prvo recimo iPhone 6 uporedili sa NEXUS-om 5, ili iPhone 6 Plus sa NEXUS-om 6 na način da se iPhone podredi specifikacijama Nexus gadgeta, kako bi funkcionirali?!
U drugom okršaju, voio bih vidjeti kako bi se ponašali Nexus gadgeti po iPhone specifikacijama, i u kojem bi slučaju rezultati bili bolji!?
Obzirom je kamera više HW nego SW, ne bih se previše doticao tog segmenta, ali, između NEXUS 6 i iPhone 6 Plus, evo sami kažite koji gadget radi bolje slike, i potvrdite ili opovrgnite da je koliko OIS, toliko i SW oko kamere bolji kod nekog konkretnog od ta dva gadgeta?!