Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.291.215
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Da vas ne citiram obojicu, nadovezat ću se na obojicu i dati svoj osvrt.

Što se tiče pravih developera, tu je ekipa koja je od prvog dana. Dobar dio ih je ostao, neki su otišli pa se vratili, a neki su otišli na neki drugi uređaj i zaustavili razvoj (što mi je razumljivo).

Kao što sam već rekao, da mi neke stvari ne nedostaju sa ICS-a/JB-a, najradije bi se vratio na neki 2.3.7 ROM i ostao na njemu.
Recimo Liten'ing, naš prvi i jedini {#}, CheckROM, Darky-a {#} nedostaje mi taj lik, raspala se ekipa.

S tugom u srcu sam čitao majdo ovo što si pisao, prisjećao se dobrih vremena kada je dnevno znalo izaći 10-ak updateova, ali isto tako i razumijem.
Dvije godine star uređaj, ROM-ovi su ispolirani poprilici, community je velik kao i broj korisnika.
Dobili smo taj neki "ofišl" Jelly Bean za koji smatram da nam je Samsung samo zamazao oči, ali nadam se da će do neke nove baze to biti puno bolje.
Da će izdati one drivere koje je cijeli xda tražio, da će se moći kerneli napraviti kako treba, itd.

Što se tiče MIUI-a, ne znam jel to zbog loše ICS baze ili se MIUI timu više ne da razvijati S2, ali MIUI V4, ma koliko ga na prvu hvalio, nikada nije oduševio previše. Uvijek je bio zamijenjen nekim drugim.
Ni developeri, Wajk, ady, gh.rohit, cMIUI i tako dalje nismo uspjeli bez dobre baze napraviti dobar custom ROM.

Nadam se da će Xiaomi i developeri koji rade tamo uspjeti (ako ga bude) napraviti nešto bolji MIUI V5, jer ta jednostavnost, stabilnost, performanse koje je imao MIUI [GB] je ostavljala bez daha.
I sada bih se rado vratio na neki od MIUI [GB], ali ne mogu toliko nazadovati.

Joj, Kordy, sjećam se toga kada te sale napao, jazavac. Još pogotovo kada ti je vidio hrvatsku zastavu na profilu, xD, imao je dodatan motiv.

Što se ady-a tiče, ostao sam i sad u kontaktu s njim, dobar dečko. Postao je CEO, vodi neku manju firmicu u svom gradu, ne razmišlja za sada o nastavku custom ROM-ova za nadolazće uređaje.
Također razmišlja da se makne sa Samsunga i uzme Xperiu Z, oduševio ga je, ali to je sada tema za druge, bolje dane.

Sve u svemu, nadajmo se da ćemo još nekoliko mjeseci uživati u svom uređaju, dok ne dođe unuk, S IV (kako mi se sviđa ovako napisano ^^).

Jedno je sigurno, mi smo se u ovoj temi lijepo zbližili, družili, bilo je tu svega {#}. Neka tako i ostane.

Živjeli prijatelji {#}

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nekoliko ROM-ova koji su se pojavili.

• MIUI V4 3.1.18s bazom LSJ-a, ne znam kako je spojio MIUI V4 (ICS) sa LSJ-om (JB),ali dobro. Nisam probavao, ali jedno se potvrđuje, kao i svi "kuhari", nemamu ni traga ni glasa tjedan dan. Vrlo vjerojatno {#}
  • [ZERO] BUG ROM ne znam šali li se ili je ovo samo fora u nazivu Galaxy Note II Mini, ali neka mu bude. Ima svašta u tom ROM-u, nisam isprobavao, ali navodno ima dobar feedback.
  • Militant ROM baziran na LS8 (saletovom) samo dodane neke 3,14zdarije, još jedan u nizu. Navodno dobar {#}.

Sve u svemu, jedva čekam vidjeti hoće li Neat ROM [LS8] ispuniti moja očekivanja.

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
Moj PC  
7 0 hvala 5
12 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Gledajte, ja sam samo rekla ono sto sam ja napravila i meni je mob.sa svim ovim sasvim ok i za moje

potrebe a ovo sto pricate o update softvera zasto bi nesto mijenjala ako mi je ok...imam sve sto mi je

potrebno ako nekome trebaju ovi savjeti ok a ako ne neka ih ignoriraju...{#}

14 godina
snjeskica555 kaže...

Gledajte, ja sam samo rekla ono sto sam ja napravila i meni je mob.sa svim ovim sasvim ok i za moje

potrebe a ovo sto pricate o update softvera zasto bi nesto mijenjala ako mi je ok...imam sve sto mi je

potrebno ako nekome trebaju ovi savjeti ok a ako ne neka ih ignoriraju...{#}

Ništa loše nisam mislio, nadam se dase razumijemo! {#}

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
13 godina
sudy_freak kaže...

Sve u svemu, nadajmo se da ćemo još nekoliko mjeseci uživati u svom uređaju, dok ne dođe unuk, S IV (kako mi se sviđa ovako napisano ^^).

Jedno je sigurno, mi smo se u ovoj temi lijepo zbližili, družili, bilo je tu svega {#}. Neka tako i ostane.

Živjeli prijatelji {#}

Taman do tada ako ovako nastavimo bit cemo prva mobilna tema koja ce na BOL-u biti No.1, a onda kad se SIV pojavi u T-mobile ili kod nekog drugog operatera i otvoriti BOL VPN da svi dobijemo uredjaj za kikiriki i kolektivno se prebaciti u novu temu, te tamo docekati stare dane.. {#} haha

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

eo testiranje je zavrseno

koristio sam ga gotovo cijelo vrijeme

-malo sam surfo(al ne nesto puno jer mi se nije dalo kad sam pored kompa)

-koristio sam watsapp cijelo vrijeme

-wifi je bio upaljen

-skinuo sam 2 aplikacije, instalirao i probao

-skinuo sam par slika

i to je to

kao sto sam naveo testiranje je krenulo od 97% tocno u pola 4-zavrseno na 81% nakon 2 h

na preporuku sudy-a na preporuku sudy-a
★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 17:35 (win4crazzy).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
win4crazzy kaže...

Ne znam za vas, ali ja sam fasciniran.
Ipak je istina, nismo sigurni je li jedino stock baterija unutra, ali vjerojatno je.

Ovo je super screen on. 

17 godina
win4crazzy kaže...

Ovo je NeatROM Lite?

Sudy meni je najbolje razdoblje bilo kad je darky zario i palio... (SGSI pa II)

S2, CM10.1 MCM vsync - Android 4.2.1
15 godina
parizer kaže...
win4crazzy kaže...

Ovo je NeatROM Lite?

nije

samo jb

13 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...
parizer kaže...
win4crazzy kaže...

Ovo je NeatROM Lite?

nije

samo jb

ne kuzim,ovo ti na ovom spanskom JB oficijalnom? 

ako je to tako,ja cu morati skinuti taj

jer ja sam na alliance romu ovom zadnjem i ev screen on mi 1h i 5m a baterija vec na 56%  {#} samo surfao po netu malo,citao vijesti na flipboardu i et provjerio notifikacije na fejsu i tak te gluposti

15 godina

da spanjolski je

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
majdo kaže...

Sad koliko mi je sve to dojadilo nemam volje nista ni flashati, trenutno sam na stock ICS, i speedmode, iako i on je katastrofa, AOS me ubija.. Imam vrhunsko koristenje ali sam uvjeren da stock moze jos duplo bolje izvuci samo neznam s cim ga upariti, s koijm kernelom.. I zbog svega toga ni ne pomisljam na prelazak na JB, barem ne jos neko vrijeme..

E bas tamo i ja, cekam neki kernel i to je to.
A ako me neki Samsung base ROM iznenadi, onda jos bolje. Do sad nije :) 

12 godina
neaktivan
Zna li netko mozda od vas od kada se racuna novi mjesec na pretplati. Je li od prvog do zadnjeg u mjesecu?

Na Tele2 sam i iskoristio sam sav mobilni internet kao i poruke pa me interesira mogu li od sutra sve poceti normalno ili?
15 godina
neaktivan
Na t-mobile je tako, ja sam evo morao cekati tjedan dana da bih mogao promjeniti pretplatu, sve nakon prvog uzimaju naknadu, tako da sutra pravac u t-centar

Mislim da na tele2 nebi trebao biti iznimka, ako nista nazovi sluzbu za korisnike pa si siguran
12 godina
neaktivan

Mislio sam ih nazvati svakako. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jel se nekom desava da mu ne rade aplikacije kao sto su " live wallpapers" ....

Jednostavno skinem,instaliram i nece da se pokrenu  

android version: 4.1.2    

Build number :  AlianceROm.V6.XWLS8

aplikacije koje ne rade:  Weather clock live,,Fresh water LIve , Fire glow .., jednostavno sve sto je "live" ne radi jel ko zna sta treba napravit da šljaka...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 11:34 (psihoroba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
psihoroba kaže...

aplikacije koje ne rade:  Weather clock live,,Fresh water LIve , Fire glow .., jednostavno sve sto je "live" ne radi jel ko zna sta treba napravit da šljaka...

imam isti taj rom i ne mogu cak ni postavit da se walpaper mice kad idem lijevo desno

a i browser me zivcira kako je glup,onaj sto je dosao uz resurection remix je milion puta bolji

inace ovaj aliancerom cisti fail :/

13 godina
neaktivan
Ja bio odvrtio antutu stability test i mob se kako kaze app zagrijo na 51 stupanj.. el to normalno... ?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
mersimh kaže...
psihoroba kaže...

imam isti taj rom i ne mogu cak ni postavit da se walpaper mice kad idem lijevo desno

a i browser me zivcira kako je glup,onaj sto je dosao uz resurection remix je milion puta bolji

inace ovaj aliancerom cisti fail :/

sta niko ne zna o cem se radi?

15 godina
neaktivan
psihoroba kaže...
mersimh kaže...
psihoroba kaže...

momci koji kernel koristite, kao što znate koristim alliance i sve mi radi, evo samo sam probao sa fire glow i radi bez problema, a što se tiče pomicanja pozadine dok se scrola, to je zato što službeni 4.1.2 nema tu opciju

a u vezi browsera, to je defaltni koji ćeš dobiti sa 4.1.2, otkako je dolphin vani koristim samo njega, jer ovi stock su mi totalni promašaj, mislim da ti rr koristi chrome

13 godina
neaktivan
hd22sb kaže...

3.0.31-462349 se.infra@sep-111 #3 SMP PREEMPT

sto je dosao uz ovaj rom

baterija cista nula sa ovim :/

13 godina
neaktivan
Ja stavio wanamlite 14... ponajvise sto je ust sluzbeni JB... e sad budemo vidili kako to radi u praksi...
13 godina
protjeran
hd22sb kaže...
Probaj neki od galaxy unlockova sa google play

@pr0matrac, off 4.1.2 je vani, a kada ce kod nas to neznaju niti nasi operatori, prvo moraju romove malo zeznuti da bi mogli biti poslani na koristenje

znam da je vani, no ima li sluzbena verzija za s2, i gdje ju se moze skinuti ako ima, da necekam ove nase spore retardirane operatere

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
sell kaže...

Hitno trebam savjet oko mog umrlog galaxy s 2 i molim ljubazne znalce da mi pokusaju pomoci;

U zadnje vrijeme se sam gasio ali ne propisno nego se samo pojavi prekrizeni kruzic na znaku za mrezu:zatim pocne blinkati:pojavi se horizontalna crta i izgasen je .

Kada bih ukljucila da se puni prikazivao bi jako malu razinu baterije na ikoni,a kada ga upalim bude 70% baterije i sl.

Zatim nakon par minuta rada na njemu opet se sam tako gasi.

Pri paljenju se pojavljivala poruka " SD card missing or connected to PC.Aplication need SD card to work properly.No SD card."

Isto sam imala probleme s punjenjem,obavjestavalo me "Napon previsok,punjenje zaustavljeno" i proizvodio je zvuk kao da su ga nastanili vanzemaljci.

Jadnik je sada u vrlo teskom stanju,pokusava se puniti,jako rijetko ga mogu upaliti a i ako uspijem ta srec akratko traje jer se sam gasi bez ikakvih obavijesti.

Zanima me ako neko zna u cemu je problem,prije sam mislila da je do baterije ali sada ne znam sta da radim.

Inace radi na andoidu 4.0.3 , koristim bateriju koja je dosla uz njega,nedavno je sam radio factory reset

{#}{#}

Nema spasa mobitelu.
Ili prodaj ovaj za djelove ako je u dobrom stanju pa si kupi drugi mob.

Ili kupi neki razbijeni pa zamjeni maticnu, maticnu mozes zamjeniti u bilo kojem servisu u gradu, i naplatit ce ti ruke neku sitnicu (ako se ne varam). 

Hvala sto ste me na smrt prepali s maticnom ; ona je sasvim ok.

bio je problem u bateriji koja se napuhala i ,kako su mi vec rekli,umalo explodirala.

-sd card problem bio je zbog neke aplikacije vezane za slike

-napon previsok je bio zbog punjaca jer ona transformise napon u neki manji odgovarajuci mobu. ipak mi je bilo drago jer ga nisu nastanili vanzemaljci :D

uglavnom , sad radi k'o lud

:D

15 godina
neaktivan
odgovoreno već o-ho-ho-ho puta ali evo opet

dakle sammobile+odin
ali evo ti link da ne tražiš previše

http://www.hotfile.com/dl/190226031/b214985/I9100XWLS8_I9100FOPLS3_FOP.zip.html
13 godina
protjeran
hd22sb kaže...
odgovoreno već o-ho-ho-ho puta ali evo opet

dakle sammobile+odin
ali evo ti link da ne tražiš previše

http://www.hotfile.com/dl/190226031/b214985/I9100XWLS8_I9100FOPLS3_FOP.zip.html

vjerujem da je - no nisam bas na ovoj temi tako da nisam ispratio - hvala

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
Na kraju sam stavio NeatROM full, napunio se sad idemo vidit kako ide pražnjenje.
14 godina

Malo ću skrenuti s teme (skrenuti?)

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima li tko ikakva saznanja o official Jelly Bean updateu za I9100G model? :)

LOTRO - Skullcrusher - Dwarf Champion Lv 55 Lotro - Morphia - Human Loremaster Lv 47

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Na kojim romovima rade jos uvijek pravi developeri? A ne "kuhari"...
13 godina
neaktivan
Zasti mi na neat romu signal stalbo oscilira i nikad nije pun.... e sad neznam dal je to stobsam probo unlokat al sam vratio efs nazad koji sam backupo... da sam nest sjebo nebibimonimei i mac adrese el tako?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice