Da vas ne citiram obojicu, nadovezat ću se na obojicu i dati svoj osvrt.
Što se tiče pravih developera, tu je ekipa koja je od prvog dana. Dobar dio ih je ostao, neki su otišli pa se vratili, a neki su otišli na neki drugi uređaj i zaustavili razvoj (što mi je razumljivo).
Kao što sam već rekao, da mi neke stvari ne nedostaju sa ICS-a/JB-a, najradije bi se vratio na neki 2.3.7 ROM i ostao na njemu.
Recimo Liten'ing, naš prvi i jedini , CheckROM, Darky-a
nedostaje mi taj lik, raspala se ekipa.
S tugom u srcu sam čitao majdo ovo što si pisao, prisjećao se dobrih vremena kada je dnevno znalo izaći 10-ak updateova, ali isto tako i razumijem.
Dvije godine star uređaj, ROM-ovi su ispolirani poprilici, community je velik kao i broj korisnika.
Dobili smo taj neki "ofišl" Jelly Bean za koji smatram da nam je Samsung samo zamazao oči, ali nadam se da će do neke nove baze to biti puno bolje.
Da će izdati one drivere koje je cijeli xda tražio, da će se moći kerneli napraviti kako treba, itd.
Što se tiče MIUI-a, ne znam jel to zbog loše ICS baze ili se MIUI timu više ne da razvijati S2, ali MIUI V4, ma koliko ga na prvu hvalio, nikada nije oduševio previše. Uvijek je bio zamijenjen nekim drugim.
Ni developeri, Wajk, ady, gh.rohit, cMIUI i tako dalje nismo uspjeli bez dobre baze napraviti dobar custom ROM.
Nadam se da će Xiaomi i developeri koji rade tamo uspjeti (ako ga bude) napraviti nešto bolji MIUI V5, jer ta jednostavnost, stabilnost, performanse koje je imao MIUI [GB] je ostavljala bez daha.
I sada bih se rado vratio na neki od MIUI [GB], ali ne mogu toliko nazadovati.
Joj, Kordy, sjećam se toga kada te sale napao, jazavac. Još pogotovo kada ti je vidio hrvatsku zastavu na profilu, xD, imao je dodatan motiv.
Što se ady-a tiče, ostao sam i sad u kontaktu s njim, dobar dečko. Postao je CEO, vodi neku manju firmicu u svom gradu, ne razmišlja za sada o nastavku custom ROM-ova za nadolazće uređaje.
Također razmišlja da se makne sa Samsunga i uzme Xperiu Z, oduševio ga je, ali to je sada tema za druge, bolje dane.
Sve u svemu, nadajmo se da ćemo još nekoliko mjeseci uživati u svom uređaju, dok ne dođe unuk, S IV (kako mi se sviđa ovako napisano ^^).
Jedno je sigurno, mi smo se u ovoj temi lijepo zbližili, družili, bilo je tu svega . Neka tako i ostane.
Živjeli prijatelji
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Nekoliko ROM-ova koji su se pojavili.
- MIUI V4 3.1.18s bazom LSJ-a, ne znam kako je spojio MIUI V4 (ICS) sa LSJ-om (JB),ali dobro. Nisam probavao, ali jedno se potvrđuje, kao i svi "kuhari", nemamu ni traga ni glasa tjedan dan. Vrlo vjerojatno
- [ZERO] BUG ROM ne znam šali li se ili je ovo samo fora u nazivu Galaxy Note II Mini, ali neka mu bude. Ima svašta u tom ROM-u, nisam isprobavao, ali navodno ima dobar feedback.
- Militant ROM baziran na LS8 (saletovom) samo dodane neke 3,14zdarije, još jedan u nizu. Navodno dobar
.
Sve u svemu, jedva čekam vidjeti hoće li Neat ROM [LS8] ispuniti moja očekivanja.