- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Društvo, dajte mi recite na kojim je ROM-ovima riješen taj echo koji se javlja na svakom SGSII koji ima zaštitno kućište?
Jer nema mi smisla svaki razgovor posebno isključivati drugi mikrofon (prvo jer zaboravim :D )
trebo bi resetirat binary counter sa usb jigom a za to trebam stari bootloader. Ima neko link za i9100g?
I dali je bitno koji firmware imas?
Mozda je najbolje cekati Hr...
E ljudi moji to ja trazim haha.
Ne znam ima li veze što sam ja Tele 2, a ti T-Mobile pa signal nije isti (vjerojatno ima veze, čak i to što sam ja u Osijeku), ali ja bih htio da mi je na 100 stalno haha (mozda malo da i padne ali da je tu negdje).
A cek kakvu ulogu ti igra ako ti signal nije non stop 100%, ako tu i tamo ti se umjesto zelenog pojavi zuto? Jel to uopce itko gleda? To je kao ona prepucavanja moj tata je jaci od tvog, sad kao u moderno doba, waaaa vidi ti u signalu imas zutog, rofl bas si jadan.. Koristis ono sto imas, probas sa zamjenom modema, ako nista bolje nisi dobio, koristis i dalje, i to je to..
Ja sam takodjer na T-mobileu, pa kad dodjem u os signal isjeckan kao kad malom djetetu das skare i papir, ali svejedno ja to nista ne osjetim, internet uvijek normalno radi na 3G-u, nikad zasteko ni nista, a to oce meni biti zeleno, zuto ili ljubicasto, boli me uvo dokle god on nije u centru grada na EDGE-u..
Jel točna informacija da službeni JB za S2 izlazi u veljači?
Razlika je "samo" u tome što su firmware-i namjenjeni za različite uređaje.
trebo bi resetirat binary counter sa usb jigom a za to trebam stari bootloader. Ima neko link za i9100g?
I dali je bitno koji firmware imas?
Neki su rekli da triangle away ne radi na 9100g? Jel neko isprobo to na 9100g?
Razlika je "samo" u tome što su firmware-i namjenjeni za različite uređaje.
U pravu si!
poz mozda je offtopic za ovaj tel.al molio bi ko zna na brzinu sam da mi napise kak da napravim unlock(sim) galaxy s + ?
1. uredjaj je rootan
@pr0matrac, off 4.1.2 je vani, a kada ce kod nas to neznaju niti nasi operatori, prvo moraju romove malo zeznuti da bi mogli biti poslani na koristenje
E ljudi moji to ja trazim haha.
Ne znam ima li veze što sam ja Tele 2, a ti T-Mobile pa signal nije isti (vjerojatno ima veze, čak i to što sam ja u Osijeku), ali ja bih htio da mi je na 100 stalno haha (mozda malo da i padne ali da je tu negdje).
A cek kakvu ulogu ti igra ako ti signal nije non stop 100%, ako tu i tamo ti se umjesto zelenog pojavi zuto? Jel to uopce itko gleda? To je kao ona prepucavanja moj tata je jaci od tvog, sad kao u moderno doba, waaaa vidi ti u signalu imas zutog, rofl bas si jadan.. Koristis ono sto imas, probas sa zamjenom modema, ako nista bolje nisi dobio, koristis i dalje, i to je to..
Ja sam takodjer na T-mobileu, pa kad dodjem u os signal isjeckan kao kad malom djetetu das skare i papir, ali svejedno ja to nista ne osjetim, internet uvijek normalno radi na 3G-u, nikad zasteko ni nista, a to oce meni biti zeleno, zuto ili ljubicasto, boli me uvo dokle god on nije u centru grada na EDGE-u..
Vidiš, ok je kada mi sada na LPS bude ponekada zuto.
Na LP6 mi se gubio skroz signal i trazio pin, a LQ6 mi je imo trenutke kada padne ispod pola signala i tako se drzi satima i to me je nerviralo.
Sve to stoji kada se mobiteli koriste signal je uvijek dobar kod svih, no kada se ostave onda nekima padne signal skroz, a nekima tako na pola.
@pr0matrac, off 4.1.2 je vani, a kada ce kod nas to neznaju niti nasi operatori, prvo moraju romove malo zeznuti da bi mogli biti poslani na koristenje
nece brate ni jedan prboo sam ih 4 :/
Vi koji ste isprobavali (ako jeste) koji je od LS8 derivata najbolji?
Uz ocjenu bih cijenio i komentar.
Jer, kao i s LSJ-om, baterija je užasna na stock LS8.
0 | wanam 14.0 |
---|---|
0 | Omega 19.2 |
0 | Neat 4.2 |
0 | Alliance 6.0 |
0 | neki drugi? |
Ja jos nisam probao LS8. Vidio sam da imaju slicen probleme kao i prijasnji tako da me zanima previse.
Zadovoljan sam sa romom u potpisu
Ja jos nisam probao LS8. Vidio sam da imaju slicen probleme kao i prijasnji tako da me zanima previse.
Android 4,2 koristis??? Ima bugova???
Android 4,2 koristis??? Ima bugova???
Stari, priča se zadnjih 10-ak ili više stranica o tome.
To je AOSP/CM based i super radi.
Isprobano!
Ne znam sudy, osobno sam probao samo Wanama ali sve je to isto njesra čim je baziran na LS8. Ta baza je super stabilna ali kao što si rekao, baterija je užasna (kao i na LSJ-u).
Ne znam sudy, osobno sam probao samo Wanama ali sve je to isto njesra čim je baziran na LS8. Ta baza je super stabilna ali kao što si rekao, baterija je užasna (kao i na LSJ-u).
Stavio sam Neat ROM 4.2 i sada mi se još prazni.
Jedna stvar mi se sviđa, preko noći je otišlo 0 ili 1%, nisam siguran.
Vidjet ću kad stavim Jeboo kernel i nakon 2-3 punjenja.
Evo ovako, imam ovaj mob i imala sam problema sa baterijom,napunila bi je navecer
i ujutro u 3 sata baterija prazna, a ja mob.nisam ni taknula malo sam pretrazivala
po forumima i problem rijesen, baterija mi sada traje stvarno dosta jucer napunjena
i jos se nije ispraznila ima jos oko 50%, ukljucen mi je wifi, viber, fcb,gmail...
Android verzija 2.3.3
Osnovna verzija I9100XXXKDJ
Kernel verzija 2.6.35.7-I9100XWKE1-CL181974
I ONO STO JE MENI POMOGLO DA MI SE BATERIJA VISE NE PRAZNI:
ne koristite razne task killere da vam ubijaju aplikacije jer android sustav sam brine o radnoj memoriji
display najviše troši baterije tako da kao pozadinu i lockscreen postavite neku crnu ili barem tamniju pozadinu
Settings > Display > Brightness : Set it toMinimum
Settings > Display > Touch key light duration : "OFF"
Settings > Display > Auto adjust screen power : [TICK]
Settings > Applications > Samsung Apps > "OFF"
Settings > Location and security > Use wireless networks : [UNTICK]
Phone > Keypad > *#9900# > "Disable fast dormancy" > Quit
Ako ne koristie GPS, internet itd, ugasite ih....
Ovo sam nasla na jednom od foruma i stvarno mi je pomoglo, nadam se da ce jos nekome....pozzz
Android verzija 2.3.3
TU za savjet, lijepo je kad netko zeli pomoci drugima svojim iskustvom, ali NHF iza ovog podebljanog nisi nista dalje trebala pisati, to je firmware od prije 11 mjeseca 2011, koji je jakooo zaostao za trenutnim ICS, pogotovo ta 2.3.3 verzija..
Trenutno sluzbeni OTA koji je aktualan za sve nase operatere je 4.0.3, tako da kreni prvo od toga, da update-as soft..
Evo ovako, imam ovaj mob i imala sam problema sa baterijom,napunila bi je navecer
i ujutro u 3 sata baterija prazna, a ja mob.nisam ni taknula malo sam pretrazivala
po forumima i problem rijesen, baterija mi sada traje stvarno dosta jucer napunjena
i jos se nije ispraznila ima jos oko 50%, ukljucen mi je wifi, viber, fcb,gmail...
Android verzija 2.3.3
I ONO STO JE MENI POMOGLO DA MI SE BATERIJA VISE NE PRAZNI:
ne koristite razne task killere da vam ubijaju aplikacije jer android sustav sam brine o radnoj memoriji
display najviše troši baterije tako da kao pozadinu i lockscreen postavite neku crnu ili barem tamniju pozadinu
Settings > Display > Brightness : Set it toMinimum
Settings > Display > Touch key light duration : "OFF"
Settings > Display > Auto adjust screen power : [TICK]
Settings > Applications > Samsung Apps > "OFF"
Settings > Location and security > Use wireless networks : [UNTICK]
Phone > Keypad > *#9900# > "Disable fast dormancy" > Quit
Ako ne koristie GPS, internet itd, ugasite ih....
Ovo sam nasla na jednom od foruma i stvarno mi je pomoglo, nadam se da ce jos nekome....pozzz
Pozdrav curka
TU za trud i za to što si sama našla rješenje, ali kao što kolega ispod kaže, to je prva verzija Androida, za koju moram priznati da je najbolje radila.
Ne baš ta 2.3.3, ali u globalu Gingerbread.
Mi sad imamo problema sa "službenim" Jelly Beanom, znači 2 generacije mlađim operacijskim sustavom.
Ja sam sada na Neat ROM-u Lite 4.2. u kombinaciji s Jeboo kernelom pa ćemo vidjeti rezultate.
Trenutno se prvi put puni...
Od ovih tvojih stvari, to je ono, prvo i osnovno što se radi kada je loša baterija, pogotovo black wallpaper.
Android verzija 2.3.3
TU za savjet, lijepo je kad netko zeli pomoci drugima svojim iskustvom, ali NHF iza ovog podebljanog nisi nista dalje trebala pisati, to je firmware od prije 11 mjeseca 2011, koji je jakooo zaostao za trenutnim ICS, pogotovo ta 2.3.3 verzija..
Trenutno sluzbeni OTA koji je aktualan za sve nase operatere je 4.0.3, tako da kreni prvo od toga, da update-as soft..
Jučer sam malo razglabao s win4crazzyem koji veli da dobije screen on 2h i da mu potroši 15% (100-85%).
Ja se ne sjećam da je itko ikada toliko što uspio. A da stvar bude još bolja, radi se o LS8, dobro poznatom po žderanju baterije.
Kolega, ne kažem da te sprdam, rekao sam ti i na Skype-u, ili da ti ne vjerujem, ali zvuči predobro!
Okini nam još jednom battery stats, sa screen onom. Nekako mi sve više djeluje da se nismo dobro razumijeli.
Također je jučer probao 10 minuta Temple Runa2 i požderalo mu 3% baterije!!!!!!
Jučer sam malo razglabao s win4crazzyem koji veli da dobije screen on 2h i da mu potroši 15% (100-85%).
Ja se ne sjećam da je itko ikada toliko što uspio. A da stvar bude još bolja, radi se o LS8, dobro poznatom po žderanju baterije.
Kolega, ne kažem da te sprdam, rekao sam ti i na Skype-u, ili da ti ne vjerujem, ali zvuči predobro!
Okini nam još jednom battery stats, sa screen onom. Nekako mi sve više djeluje da se nismo dobro razumijeli.
eo tebi sam napisao na pm posto sam ti rekao da cu raditi test pa cu kopirati poruku ovdje
"naucio sam print screenat, trebalo je drzat te 2 tipke a ja sam ih samo stisnuo :D
eo test koji sam proveo u skoli
znaci bio je u sleep modu, koristio sam ga 10 minuta u svakom satu(ajmo reci da je od ovih skoro 6 sati on koristen oko 1 i 20 min), znaci malo gledao postavke i to, wifi je bio ugase a aplikacije nisam koristio, i slusao sam pjesme pola sata(do doma)
5h 47m i 51 s na bateriji, potrosio 9% :DDD
eo slika: http://i.imgur.com/zsAHB3V.png
znaci da se isprazni cijela baterija od 100% do 1% treba proci 11x5h 47 min i 51 s
sto ispada oko 63 h
znaci traje oko 2 i pol dana"
ako ne vjerujete snimat cu, mozda ce biti lostija kvaliteta, ali bitno da se vidi da je igra upaljena 10 min i da se vidi stanje baterije prije i poslije igre
Btw, upali net, tocnije 3G i njega ostavi da radi non stop, pa ces onda zapravo vidjeti prave rezultate..
Ovako nesto nije toliko bed dobiti, kad je sve pogaseno.. Na SS drop down ti je identican kao kad gledam mob od mog starog, sve sto se moze ugasiti je pogaseno, samo za pozive telefon doslovno sluzi, dnevno ima 2 sata poslovnih razgovora i 3 por prema parking automatu, i mozda ako digitron upali 3 puta po 3 min i to je to.. i mob mu izdrzava po 4-5 dana u prosjeku jer dnevno nema ni 4 sata koristenja..
U najmanju ruku pocmi koristiti telefon normalno, sms+pozivi+3G pa ces vidjeti da ce to biti daleko od savrsenstva i racunice od 63 sata.. :)
eo tebi sam napisao na pm posto sam ti rekao da cu raditi test pa cu kopirati poruku ovdje
"naucio sam print screenat, trebalo je drzat te 2 tipke a ja sam ih samo stisnuo :D
eo test koji sam proveo u skoli
znaci bio je u sleep modu, koristio sam ga 10 minuta u svakom satu(ajmo reci da je od ovih skoro 6 sati on koristen oko 1 i 20 min), znaci malo gledao postavke i to, wifi je bio ugase a aplikacije nisam koristio, i slusao sam pjesme pola sata(do doma)
5h 47m i 51 s na bateriji, potrosio 9% :DDD
znaci da se isprazni cijela baterija od 100% do 1% treba proci 11x5h 47 min i 51 s
sto ispada oko 63 h
znaci traje oko 2 i pol dana"
ako ne vjerujete snimat cu, mozda ce biti lostija kvaliteta, ali bitno da se vidi da je igra upaljena 10 min i da se vidi stanje baterije prije i poslije igre
Bez wifi-a i mobilnog, zašto ne, po meni je moguće...
Ja osobno ne znam šta da radim na mobitelu bez internet veze.
nisam mogo s wifijem kad nemam net u skoli(mob mi je nov pa jos nisam uzeo tarifu za net)
sad cu napravit opet test(da postignem ono od sinoc)
upalit cu wifi i ostavit ga upaljenog(necu ga zakljucati) pa cemo vidjeti dali mogu ponoviti te razultate
EDIT: eo resetirao sam bateriju na 0 tako da sam je ukljucio u punjac, ukljucio wifi i ugasio automatsko zakljucavanje zaslona, rezultate cu staviti za tocno 2h tako da nece biti mogucnosti varanja
i jos jedna stvar, krenuo sam s 97% baterije, imam i print screen
EDIT 2: sudy mi rekao da ga i koristim ova 2 sata, pa cu i to napraviti, znaci malo face, forum, prckat cu po njemu, skinuti koju igru, sliku pa cemo vidjeti
Niste kolegu shvatili. Ja sam mu rekao da proba koliko može u deep sleepu.
Ovo su normalni rezultati.
____, pa to je ono čemu ovakav mobitel i služi.
Biti na Internetu, surfati, biti povezan.
Ako je nekome do poziva, neka kupi Nokiu 3310 (haha, pazi kupi) i nek priča danima.
Ako je nekome do poziva, neka kupi Nokiu 3310 (haha, pazi kupi) i nek priča danima.
Ma sve je to divno krasno, ali sve mi se vise cini da je sve manje pravih devoplera za SGS2, sve se to vise manje sada svodi na kuhare..
Niti vise mozes naci dobar kernel niti ista, katastrofa u jednu ruku..
A o ROM-ovima da ne pricam, samo kad se sjetim WIUI-a proslo ljeto i koliko sam se s njim igrao, testirao a rezultati bi me svaki puta iznova opet iznenadili jer je baterija i trajala i trajala i trajala.. pogotovo screen-on time test, od cca 11 sati rada.. :D A o ostalima da ne pricam, od cMIUI-a, ady scorpiusa, i ostalim derivacijama, pa nadalje o AOPK, itd.. Cak me to sad sve u neku ruku i bedira..
Sad koliko mi je sve to dojadilo nemam volje nista ni flashati, trenutno sam na stock ICS, i speedmode, iako i on je katastrofa, AOS me ubija.. Imam vrhunsko koristenje ali sam uvjeren da stock moze jos duplo bolje izvuci samo neznam s cim ga upariti, s koijm kernelom.. I zbog svega toga ni ne pomisljam na prelazak na JB, barem ne jos neko vrijeme..
Ma...
Slažem se u svemu ali moramo pričekati da dođu bolje JB baze i custom kerneli. Sjetite se samo što je bilo kada je izašao službeni ICS, imali smo puno leakova i Samsung je izbacio službeni ICS koji nije bio nimalo bolji od istih. Ista stvar je sada i s JB-om, LS8 je malo bolji od LSj-a ali još to nije to.
P.S. Ja sam nešto slično o cook-ovima rekao u Sale-tovoj temi na XDA pa me stoka popljuvala, ali ok. Pravih developera koji rade na SII možemo nabrojati na prste jedne ruke.
Slažem se u svemu ali moramo pričekati da dođu bolje JB baze i custom kerneli. Sjetite se samo što je bilo kada je izašao službeni ICS, imali smo puno leakova i Samsung je izbacio službeni ICS koji nije bio nimalo bolji od istih. Ista stvar je sada i s JB-om, LS8 je malo bolji od LSj-a ali još to nije to.
P.S. Ja sam nešto slično o cook-ovima rekao u Sale-tovoj temi na XDA pa me stoka popljuvala, ali ok. Pravih developera koji rade na SII možemo nabrojati na prste jedne ruke.
Pa sve se svelo na to da skuvaju ROM, 3 apdejta normalno, prilikom pokusaja izbacivanja 4-tog mu ode laptop, hard, komp, od bake komp, susjedin tv, auto crkne i eksplodira šporet, pa kao development stopped dok ne skupi pare, i tu naravno onda svi de kako to, idemo mu pomoci mi smo najjaci, mi smo zajednica, trebamo se drzati skupa bla bla bla, pa svi doniraju, frajer se namaze para, i izbaci verziju i kao hvala svima bez vas to ne bi bilo moguce, a on taman kuci donjeo najnoviji Allienware!
Dovoljno mi samo da se sjetim AdyScorpiusa i Sudya koji mu je donirao neke pare, nebitan je iznos, ali je bio od srca jer je cijenio njegov trud i bio s njim u kontaktu skoro od samog pocetka.. A lik zapravo nikad nije trazio da mu se nesto plati..