Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.557.885
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
hanry.chinaski kaže...
...

Evo ti link kako rootati taj tvoj 2.3.3. (download linkovi ne radi pa ti evo izravno ovdje: CF-Root i Odin)

To je to, samo prati uputstva i rootat ćeš ga bez problema. Kad to napraviš onda moš staviti neki ics ili jb kojeg nađeš na xda forumu.

Moš recimo staviti ovaj rom: ICS333 (ja sam na njemu i ne mislim ići s njega jer mi radi savršeno!) ali kasnije kad se malo uhodaš moš si staviti neki noviji JB recimo. Uglavnom si sam isprobaš pa ostaneš na onom koji ti se najviše svidi.

BF Nick: xXxtreme_Switch
12 godina
neaktivan

E, super, puno hvala! U nedjelju ću probat rootat .. Nadam se da ništ neću sj.. Hehe čak imam zapisano da je ICS333 kao najstabilniji :) tak da ću svakako to stavit prvo..

12 godina

Ja sam nabacio CM 10.1 nightly i android 4.2. Mislim platio sam da mi urade to jer nisam ja znao, pa me zanima da li sam pogrijesio sa odabirom? je li stabilno sve ?

0 0 hvala 0
15 godina
anelko kaže...

Ja sam nabacio CM 10.1 nightly i android 4.2. Mislim platio sam da mi urade to jer nisam ja znao, pa me zanima da li sam pogrijesio sa odabirom? je li stabilno sve ?

Pa ako ti sve radi super, nema štekanja, ne ruše ti se aplikacije onda je to to. To je super rom, nemaš brige!

12 godina
Switch kaže...
anelko kaže...

Pa ako ti sve radi super, nema štekanja, ne ruše ti se aplikacije onda je to to. To je super rom, nemaš brige!

Za sad radi sve super, ali eto htio sam provjeriti s boljim poznavaocima jel dobar rom.

16 godina
neaktivan

Skinuo sam ovaj [NIGHTLY][ROM][4.2.2] CyanogenMod i instalirao, trebam li još nešto instalirati osim toga ? kad instaliram google play aplikacija se neda porenuti :(

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 0:02 (tony THE Noob).
15 godina

Jesi instalirao gapps za taj rom? Moraš točno za taj rom instalirati u protivnom neće raditi.

14 godina
neaktivan

onima koji neznaju kaj da instaliraju, nek instaliraju slim bean 4.2.2 2.5build odlican rom i sve je lijepo objasnjeno :)

njihova stranica
http://www.slimroms.net/index.php/112-supported-device-list-cat/191

odaberite rom, preporucam ovaj zadnji
http://www.slimroms.net/index.php/downloads/all/viewcategory/84-i9000

njihova tema na xda, tu sve lijepo pise

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2060374

tu je uputstvo
http://slimroms.net/index.php/installation

Accidentaly sent from my SGS i9000
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 17:55 (Purger99).

2 0 hvala 1
14 godina

Ja bi rekao da oni koji NEZNAJU ipak pričekaju i da instaliraju stabilne i finalne verzije romova. Ovaj slimBean 2.5 je još u beta fazi.

Dakle ako ćete Slim, onda stariju verziju, npr. Slim 3.1, 2.9 ili tako nešto. to su jedne od najstabilnijih i praktički bez bugova. Bazirane su na Androidu 4.2.1. dok 4.2.2. još nije izašao iz bete.

Kako pratim tu temu na XDA vidim da 4.2.2 Build v2.5 još ima nekih ne zanemarivih bugova pa stoga sam i sam još na 2.9 a isto preporučam i manje iskusnima da ne dođu poslije kukat s pitanjima zašto im ne radi ovo ili ono i sl. pitanjima.

0 0 hvala 0
16 godina
Chome kaže...

Ja bi rekao da oni koji NEZNAJU ipak pričekaju i da instaliraju stabilne i finalne verzije romova. Ovaj slimBean 2.5 je još u beta fazi.

Dakle ako ćete Slim, onda stariju verziju, npr. Slim 3.1, 2.9 ili tako nešto. to su jedne od najstabilnijih i praktički bez bugova. Bazirane su na Androidu 4.2.1. dok 4.2.2. još nije izašao iz bete.

Kako pratim tu temu na XDA vidim da 4.2.2 Build v2.5 još ima nekih ne zanemarivih bugova pa stoga sam i sam još na 2.9 a isto preporučam i manje iskusnima da ne dođu poslije kukat s pitanjima zašto im ne radi ovo ili ono i sl. pitanjima.

Lega, o čem pričaš ti?
Slim Bean je deklariran kao "stable" duže vrijeme, već više od mjesec dana za i9000; izlaskom v1.0 STABLE-a.
Baci samo pogled na ovo, sve će ti bit jasno; ROM je po svim pravilima prošao famozni "software release cycle".

Što se samog Androida 4.2.2 tiče, i to je stable release (ko što lijepo stoji ovdje), no ono što ti vjerojatno želiš reći jest da ne postoji službeni Android 4.2.2 za i9000, ako već ne službeni (da preciziramo, ni službenog ICS-a za i9000 nema), onda barem onaj sa čim manje bugova, neki daily-use ROM (iako minimalno 80% ekipe sa S "jedinicom" koristi od reda custom ROM-ove, ICS pa nadalje...).

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
14 godina
neaktivan
Chome kaže...

kaj pricas ti, slim bean ovaj 2.5 je inace bez bugova, i stabilna je verzija, i bolja je od ostalih, pogotovo od 4.2.1..takoder pratim svaki dan temu, a i koristim rom trenutno na mobitelu, flasho sam isti dan kad je izaso, i ova mi je najbolja do sad

14 godina

Bio sam u krivu. Pratim redovito XDA temu od SlimBean-a i kako se verzije mijenjaju tako se u naslovu mijenja naziv stoga nisam skužio da je nestala oznaka za betu a s obzirom na komentare ljudi i još uvijek poneke prijavljene bugove zaključio sam da se još radi o beti. Ti Slimovci stalno mijenjaju način označavana releasova pa me zbunilo. Mislio sam da je to neka RC verzija.

Slim romovi su dugo vremena već jako dobri romovi ali isto tako zadnje vrijeme su se dosta požurili sa izdavanjem prije nego se kvalitetno ispolira rom tako da se pojave pojedini problemi kod nekih ljudi. Možda i sam probam stavit sada Slim 4.2.2. Još uvijem sam na slimu 2.9 jer je stvarno to jedan od najfluidniji i ispoliranijih verzija. Stavit ću taj novi pa me baš zanima dali se osjeti razlika. Meni je bitna jedino fluidnost a ostale stvari dobro dođu ali nisu najvažnije.

2 0 hvala 0
12 godina
Je li potreban ovaj Advanced Task Killer za ovaj mob.koristitel vi ?

0 0 hvala 0
15 godina
anelko kaže...

Ovisi koji rom koristiš...mislim da već od Gingerbread-a je to nepotrebno!

16 godina
anelko kaže...

Da, slažem se s kolegom Switch; od GB-a nema potrebe za nekakvim "Task Killer"-ima.
U ICS-u se, pa i u JB-u Galaxy S relativno dobro snalazi sa svojih pola gige RAM-a
(istini za volju, nebi mu škodilo još malo, tek toliko - da ima "lufta"; što je očito u igrama, nekad zna zaštucati, no nebudimo sad sitničavi; ipak se radi smartphonu starom gotovo 3 godine, sreća je već što fluidno vrti JB - barem što se UI-ja tiče).

Vezano uz to, CZECH this out: RAM: What it is, how it's used, and why you shouldn't care . {#}

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
12 godina
neaktivan

Znam da vam je ovo smiješno pitanje,ali meni nije.. Hvala vam kaj ste mi dali linkove za rootanje moba, sve sam skužio otprilike ,preko odina to djeluje dosta jednostavno i sve to ,ali..

Pitanje.. Nakon što rootam mob , što dalje? Kak da stavim ICS 333 koji mi je preporučen? Preko recovery-a ili? Može mi neko reč kak točno da radim jer nemogu počet s rootanjem dok sve savršeno ne shvatim.. Dal je to zapravo kernel (ICS333) ili firmware?Što s tim? {#}  Bio bi neopisivo zahvalan kad bi mi neko točno reko kaj treba nakon kaj se roota mob.. {#}

0 0 hvala 0
15 godina

Pa jesi li na kraju rootao mob ili nisi? Sve imaš na linkovima objašnjeno kako i šta.

U nekim kratkim crticama: Skineš recimo taj ICS333 i Gapps i prebaciš na internu memoriju moba. Odeš u recovery (Ugasiš mob i stisneš istovremeno: Volume up+Menu+Power). Kad uđeš u recovery odeš prvo na Factory reset pa Wipe Cache partition i na kraju na instal zip from sd card i to je to. Kad ti se instalira rom opet ponovo u recovery i instaliraš gapps na isti način i to je to. 

12 godina
Switch kaže...
anelko kaže...

Ovisi koji rom koristiš...mislim da već od Gingerbread-a je to nepotrebno!

Clockworkmod koristim. Uvijek se vrti izmedju 70-100mb free. Jedino kad izadjem iz igrice i udjem na tas menager onda pise 160mb free prodje malo i opet se vrati na svojih 70-tak slobodnih MB-a

12 godina
neaktivan

@Switch , nisam još..  Hvala na objašnjenju .. Trebala mi je neka potvrda da je to to prije nego se primim posla.. Jer vidim da tu ima svega .. Koje kakvih komplikacija.. A recimo ako nebi to dobro radilo ,drugi rom stavim na isti način preko recoverya ili nešto još treba napravit?

12 godina
neaktivan

Znam da sam već dosadan ,al dai može samo ak nije bed link za gapps za ics 333 jer vidim da ima tu svega da nekaj krivo ne stavim ,a radit ću ovo prvi put pa me lovi lagana nesigurnost..{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hanry.chinaski kaže...

Znam da sam već dosadan ,al dai može samo ak nije bed link za gapps za ics 333 jer vidim da ima tu svega da nekaj krivo ne stavim ,a radit ću ovo prvi put pa me lovi lagana nesigurnost..{#}

http://goo.im/gapps/gapps-ics-20120429-signed.zip

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 21:49 (jura).
13 godina

Jel tko koristi TV OUT na svom mobu a da ima ICS ili JB? Na Darkyu ne radi, pa eto molim za pomoć. :D

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

na slim beaunu radi :)
4.2.2

14 godina
neaktivan

Trebam par informacija za prijatelja, da li se može mob rootati preko aplikacije sa google playa z4root i postoji li neki skroz stabilan custom rom na jelly beanu da mu rade sve funkcije? Hvala unaprijed!

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo , konačno da i ja rootam mob..  @Switch tnx na dobrim linkovima! Dal je moguće da mob radi duplo brže samo zbog roota? Jer još nisam stavio custom rom..budem ,al još sam pod dojmom, a i obavezama tak da Ics pada u utorak..

0 0 hvala 0
14 godina
hanry.chinaski kaže...

Evo , konačno da i ja rootam mob..  @Switch tnx na dobrim linkovima! Dal je moguće da mob radi duplo brže samo zbog roota? Jer još nisam stavio custom rom..budem ,al još sam pod dojmom, a i obavezama tak da Ics pada u utorak..

Ne, nikako.

Pozdrav.

14 godina
cecenac kaže...

Trebam par informacija za prijatelja, da li se može mob rootati preko aplikacije sa google playa z4root i postoji li neki skroz stabilan custom rom na jelly beanu da mu rade sve funkcije? Hvala unaprijed!

Ima program Unlock Root na unlockroot.com..

neznam jel jos uvijek besplatan.. ali s njim ide prek kabla bez problema.. Osobno isprobao na i9000, i9001, Galaxy mini , 5360 i još po koji..

Sto se tiče ROM-a preporucam BEAST..

Pozdrav..

14 godina
Purger99 kaže...

na slim beaunu radi :)
4.2.2

Obično radi na svima..

Samo sto ga na ovim novim Custom romovima svaki put treba uključit..

17 godina
neaktivan

Najlakše je upgrejdat s tvorničkog Gingerbreada je tako da Odinom flashate pre-rootani Gingerbread ROM. Ja sam koristio ovaj. Kad završite flashanjem tog, onda samo prebacite Cm10.1 (ili bilo koji drugi JellyBean ROM), te Gappse ako treba. Zatim iz recoverya napravite wipe pa flashate ROM i Gappse i onda je to to. Postupak traje pola sata maksimalno...

Na kraju uživajte u Androidu 4.2.2.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Stavio sam Slim bean 4.2.2 i manje više sam zadovoljan. Jedino me pati lag pri pregledavanju videa, a da ne govorim o istom preko tv out-a. ufff....

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice