Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.465
|
čitano: 12.922.446
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
R3nchi kaže...

Ima li ko ovu novu mootorolu neo??

Konacno neko izbacio za normalne novce mb manji od 155mm

Nek sam se ja ujebo sa poco f 3..

Sve je top kod te Motorole osim chipseta. Debelo ispod jednog 778G kod A52s ili Edge 20

7 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav svima best buy do 3000 kn? Zapao mi je u oko Xiaomi mi10 T ili a53

Max

0 0 hvala 0
14 godina

A52S 5G, čekaj akciju sad uskoro ak padne na cca 2200kn.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
marko0951 kaže...

Pozdrav svima best buy do 3000 kn? Zapao mi je u oko Xiaomi mi10 T ili a53

Ne gledaj A53 pored A52s koji je bolji u apsolutno svemu, a jeftiniji. Imaš i Realme gt neo 2, a ako se možeš protegnuti parsto kuna imaš Realme GT2 kao neki best buy za 3200/3300kn. Po mom mišljenju, naravno. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 14:27 (hardcoree).
14 godina

A52, A53, sve je to slabo. 

za 3500 u njuški nađeš 3x jače novo zapakirano sa garancijom..

S21FE npr..

https://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy-s21/samsung-s21-fe-5g-6-128-grey-zapakiran-oglas-38793923

Galaxy S21
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
ivanm75 kaže...

A52, A53, sve je to slabo. 

za 3500 u njuški nađeš 3x jače novo zapakirano sa garancijom..

S21FE npr..

https://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy-s21/samsung-s21-fe-5g-6-128-grey-zapakiran-oglas-38793923

Za šta je točno slabo, nema šta ne vrte ti mobiteli, de pojasni. Nismo u 2015'toj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 15:15 (Cryogenic).
14 godina

svaka roba ima kupca. ali A to je ipak srednji rang a S je visoki rang moba, kao i onaj realme.. doduše ne znam za realme koliko dugoročno vrijedi.. software support itd..

Galaxy S21
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sta fali tom chipsetu? kolko sam cito mb je fluidan u radu...

A s 42g igrice na mb ne igram nit sam ikad igrao.. Jedino sto mi se sviđa kod mog poca f3, sto je od 0-100% napunjen za 1h.. Drugo mi sve meh..
R33mba#2892
14 godina
suspendiran
ivanm75 kaže...

svaka roba ima kupca. ali A to je ipak srednji rang a S je visoki rang moba, kao i onaj realme.. doduše ne znam za realme koliko dugoročno vrijedi.. software support itd..

Ok. Što se sporosti tiče, šta možeš radit na visokom rangu moba u 2022, da u srednjem rangu nemožeš. Software support ne spada u "sporost" mobitela.

10 godina

Pišeš da je A serija slaba i da se na njuškalu za 3500kn nađe bolje. Pa naravno da se nađe bolje za toliko više novaca.  Računaj da ako već gkedam cijene na njuškalu neću A52s platiti 2400kn kao u dućanu, nego  cca 1800kn, a to je ipak 1700kn razlike do 3500kn koliko je s21fe.

Nije baš sitnica, jelda?

Normalno da je A52s slabiji od jednog S21 FE, ali je sasvim dovoljan uređaj za prosječnog korisnika, a i više.

Ima sasvim solidan procesor (dovoljan i za igranje), ok kamere, ekran, stereo zvučnike, vrlo dobru bateriju (dosta bolju od Fe), vodootporan je, etc. Zašto bi kupovao snapdragon 888 ako mi realno ne treba? Overkill.

Svatko ide za svojim potrebama i traži najbolje za svoj budžet, a nema ni svatko 3500kn za mobitel. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 16:30 (hardcoree).
14 godina
suspendiran
hardcoree kaže...

Pišeš da je A serija slaba i da se na njuškalu za 3500kn nađe bolje. Pa naravno da se nađe bolje za toliko više novaca.  Računaj da ako već gkedam cijene na njuškalu neću A52s platiti 2400kn kao u dućanu, nego  cca 1800kn, a to je ipak 1700kn razlike do 3500kn koliko je s21fe.

Nije baš sitnica, jelda?

Normalno da je A52s slabiji od jednog S21 FE, ali je sasvim dovoljan uređaj za prosječnog korisnika, a i više.

Ima sasvim solidan procesor (dovoljan i za igranje), ok kamere, ekran, stereo zvučnike, vrlo dobru bateriju (dosta bolju od Fe), vodootporan je, etc. Zašto bi kupovao snapdragon 888 ako mi realno ne treba? Overkill.

Svatko ide za svojim potrebama i traži najbolje za svoj budžet, a nema ni svatko 3500kn za mobitel. 

Pa naravno, nismo u 2015'toj. Ja uzeo Honor Magic 4 lite/Snapdragon za 1300 kn.  Nema šta ne vrti, radi vrhunski, u sat  i pol vremena vožnje na google maps gps display always on, baterija sa 100 pala na 90. Baterija vrh. Isto tako i A52s /53. Baš ću bacat 3500 za ono isto šta dobijem za 1300.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 16:57 (Cryogenic).
14 godina
R3nchi kaže...
Sta fali tom chipsetu? kolko sam cito mb je fluidan u radu...

A s 42g igrice na mb ne igram nit sam ikad igrao.. Jedino sto mi se sviđa kod mog poca f3, sto je od 0-100% napunjen za 1h.. Drugo mi sve meh..

Pa fali mu snage. Kupuješ mob na dulje razdoblje, ne? Kakav će on biti 2-3 godine kad softver postane zahtjevniji... Ne podržava ni 4k snimanje. U 2022., za 3000 kn to je smijeh.

Ne znam, bolje da tražiš polovni S22, za tu lovu ak tražiš kompakt android

14 godina

Bas to. Middleranger ce za 3 godine bit spor, a high end mob ce biti jos uvijek brz.

Galaxy S21
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
suspendiran
ivanm75 kaže...

Bas to. Middleranger ce za 3 godine bit spor, a high end mob ce biti jos uvijek brz.

U čemu će točno biti spor. Kakve aplikacije oni mogu još smislit da trenutni midrangeri budu spori? Mislim da vi bacate previše para na nepotrebni "future proof", dok sam imao Realme 8, jako rijetko je znao zaštucat i to sa 4 gige rama, Magic 4 lite sa 6gb radi mrak. Sve radi fluidno i brzo, od igara do aplikacija, multitaskinga, šaltanja aplikacija vamo tamo,  pa midrangeri stari dvije godine sa 6gb+ rama su i dalje fludni. A i da u bilo čemu midranger bude spor a što sumnjam, opet za 2 godine pri isteku ugovora uzmem drugi jeftin midranger i to za cca 1000 kn. A snimanje 4k videa je feature a ne brzina ili sporost moba. Meni netreba 4k snimanje, nekom drugom će trebat, ali onda će iskeširat više, sasvim normalno, ali što se tiče brzine midrangera, za 1300 kn je fenomenalan a radi skoro brzo ko i flagship koji ima samo više feature'a, pa nije duplo brži, a košta duplo i troduplo više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 20:06 (Cryogenic).
13 godina

Gdje je S21 FE najjeftiniji ali iz EU pošto brat naručuje iz Irske a tamo je dosta skuplje...

0 0 hvala 0
16 godina
Cryogenic kaže...
ivanm75 kaže...

U čemu će točno biti spor. Kakve aplikacije oni mogu još smislit da trenutni midrangeri budu spori? Mislim da vi bacate previše para na nepotrebni "future proof", dok sam imao Realme 8, jako rijetko je znao zaštucat i to sa 4 gige rama, Magic 4 lite sa 6gb radi mrak. Sve radi fluidno i brzo, od igara do aplikacija, multitaskinga, šaltanja aplikacija vamo tamo,  pa midrangeri stari dvije godine sa 6gb+ rama su i dalje fludni. A i da u bilo čemu midranger bude spor a što sumnjam, opet za 2 godine pri isteku ugovora uzmem drugi jeftin midranger i to za cca 1000 kn. A snimanje 4k videa je feature a ne brzina ili sporost moba. Meni netreba 4k snimanje, nekom drugom će trebat, ali onda će iskeširat više, sasvim normalno, ali što se tiče brzine midrangera, za 1300 kn je fenomenalan a radi skoro brzo ko i flagship koji ima samo više feature'a, pa nije duplo brži, a košta duplo i troduplo više.

SD695 je realno slabašan u odnosu na SD778G, najviše vidljivo u gamingu i kod obrade fotografija (ISP). U svakodnevnom radu za nezahtjevnog korisnika je ok, ali definitivno nije moj izbor...

4 godine
zuper kaže...
Pa fali mu snage. Kupuješ mob na dulje razdoblje, ne? Kakav će on biti 2-3 godine kad softver postane zahtjevniji... Ne podržava ni 4k snimanje. U 2022., za 3000 kn to je smijeh.

Ne znam, bolje da tražiš polovni S22, za tu lovu ak tražiš kompakt android

zuper, ne pretjeruj.. 

Za dvije godine će samsung Galaxy A52s 6 GB biti još uvijek odličan mobitel.

Ima odličan procesor, a ne znam koja će aplikacija gutati 6 GB rama i moći ozbiljno opteretiti taj CPU ?

Tu ne mislim na hardcore android igrače, koje opet ne kontam. Bace 7/8 i više tisuća kn za mobitel s kojim će igrati auto trke i pucačine...

Ne pada mi napamet na realno svim tim malim sranjima od ekrana do 7" igrati se ozbiljnijih igara.

Kupi si brate (ne mislim na tebe) PS5, ili odličan Pc, pa se igraj kao čovjek.

Mobitel igrice trebaju služiti dok čekaš kod liječnika, u autobusu itd, a ne za ozbiljno igranje.

Nekad odigram Gardenscapes, homescapes, WOW (križaljka), Atlantis Odyssey, i to je to.

To su sve baš "igrice", kojima je dosta 2 Gb vram-a da bi bile fluidne.

Što se tiče ostalih apk. Ako Chrome fluidno radi na mobitelima s 2/3 Gb memorije, što reći za ostale apk. koje većina koristi.

I koje 4K snimanje ?!

Kome to treba ?

Profesionalcima možda.

Profesionalac neće kupiti mobitel da bi snimao 4K, već profesionalnu kameru.

Osim toga, usporedi tvoj 4K s mobitela s 4K s imalo bolje kamere koja to podržava.. nebo i zemlja.

Pazi ti, npr. Samsung Galaxy S21 FE piše u manualu "profesionalna kamera", moš si mislit`

Imam kao drugi mobitel odlični LG G5 s Androidom 8, ima 3 GB rama i radi sve što treba, uredno guta sve što mu podvalim, odn što treba običnom mobitel korisniku.

Mob je iz 2016.

@nixi123 kaže..Da bas tebe idi prci nest debilu ne si dezuran na forumu za cijene kakve ko stavi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 20:53 (Zaporožac).
14 godina
suspendiran
vepar kaže...
Cryogenic kaže...
ivanm75 kaže...

SD695 je realno slabašan u odnosu na SD778G, najviše vidljivo u gamingu i kod obrade fotografija (ISP). U svakodnevnom radu za nezahtjevnog korisnika je ok, ali definitivno nije moj izbor...

Kolko vidim na yt, pubg, apex, fortnite rade na 60 fps'a. 778 je brzi za cca 30%, ali ne košta 1300 kn nego 3500. Zaboravih napisati da sam imao i prodao galaxy note 10+ i nema neke razlike u brzini rada note 10+ i magic4lite. Osim što je baterija curila ko blesava na note 10+.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 21:00 (Cryogenic).
13 godina

Kad smo kod brzine rada, nabavio od kolege s foruma Realme X2 pro 12/256 za male pare. U planu je bio kao privremeni mobitel ali sad mi se cini da ga necu mijenjat duze vrijeme.

Nevjerojatno kako mobitel brzo radi i kako je Realme UI dobar. Apsolutno ni jedan jedini bug na mobitelu nisam primjetio u ovih tjedan dana koristenja. Jedini nedostatak bi bila kamera, gcam malo spasava stvar.

Odlicna velicina (6.5"), 90Hz Amoled ekran, odlicni stereo zvucnici, brzo punjenje 50W, face unlock i fingerprint rade savrseno.. definitivno preporuka za odlican uredjaj ispod 200 eura.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
2happy2beu kaže...

Kad smo kod brzine rada, nabavio od kolege s foruma Realme X2 pro 12/256 za male pare. U planu je bio kao privremeni mobitel ali sad mi se cini da ga necu mijenjat duze vrijeme.

Nevjerojatno kako mobitel brzo radi i kako je Realme UI dobar. Apsolutno ni jedan jedini bug na mobitelu nisam primjetio u ovih tjedan dana koristenja. Jedini nedostatak bi bila kamera, gcam malo spasava stvar.

Odlicna velicina (6.5"), 90Hz Amoled ekran, odlicni stereo zvucnici, brzo punjenje 50W, face unlock i fingerprint rade savrseno.. definitivno preporuka za odlican uredjaj ispod 200 eura.

Da imam ga i ja, i ostaje kod mene. Čudo je kako to dobro radi. Najbolji Realme koji sam imao/isprobao....Ostavio sam ga na Androidu 10 i Realme UI 1.0. Nijedan bug apsolutno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 21:42 (vepar).
11 godina
vepar kaže...
2happy2beu kaže...

Da imam ga i ja, i ostaje kod mene. Čudo je kako to dobro radi. Najbolji Realme koji sam imao/isprobao....Ostavio sam ga na Androidu 10 i Realme UI 1.0. Nijedan bug apsolutno...

Nek znaju ljudi da sam vas obojicu za male pare opremio sa dobrim mobitelom.

A i jos 20ak ljudi s foruma. :D

8 godina
ivanm75 kaže...

Ne vidim po čemu je Snapgragon 778g u A52s 5G spor. 

Istina, 888 u S21 FE je vrlo sposoban čip, ali 778g ne samo da nije spor, nego je čak iznad konkurencije u klasi po mnogočemu i za prosječnog korisnika je i više nego odličan odabir. 

11 godina

Pozdrav ekipa, možda sam fulao temu ali imam ogroman problema oko mobitela. Radi se o iPhone 13 Pro Max, ažuriran je na ios 16 i sve je normalno radilo dok ga sinoć nisam vratio na tvorničke postavke. Prvo što se traži kad se vrati na tvorničke postavke je odabir jezika, šta ja ne mogu proći jer se mobitel zablokira i neće odabrati jezik. Nakon toga se najčešće resetira ili jednostavno ostane tako zamrznut dok ga ja sam ne ugasim. Cijeli dan tražim po netu rješenje i sve sam dosad probao, od force reseta do ažuriranja softvera preko itunesa na računalu (kad sam ga probao obrisati ponovno i ažurirati preko računala bacao mi je grešku 2003), I tu sam zapeo. Otišao sam danas u apple centar na trgu u Zagrebu gdje su me tražili 200 kuna za popravak softvera (??). Mobitel je kupljen u devetom mjesecu prošle godine i appleovo jamstvo je isteklo međutim pozvao sam se na zakon o potrošačima gdje jasno piše da svi elektronički uređaji (uključujući apple) imaju propisanu garanciju od dvije godine. Oni su mi na to odgovorili da imamo garanciju samo na hardver, a da softverske greške nisu pokrivene. Moje pitanje je sad, s obzirom da to očito nema nikakvog smisla jer je softver isključivo njihova greška koju oni moraju ispravit, može li se tu još šta učiniti? Malo je reći da sam ljut jer mobitel dođe ko svetog petra kajgana i ne bih im više ni lipe dao radi bezobrazluka.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
robogo kaže...
ivanm75 kaže...

Ne vidim po čemu je Snapgragon 778g u A52s 5G spor. 

Istina, 888 u S21 FE je vrlo sposoban čip, ali 778g ne samo da nije spor, nego je čak iznad konkurencije u klasi po mnogočemu i za prosječnog korisnika je i više nego odličan odabir. 

Inače ja nisam govorio o 778G nego o 695 za kojeg je kolega zainteresiran kod Motorole Neo. A taj 695 je cca 30-40% slabiji u CPU i skoro 2x u GPU segmentu.

778 je baš idealan mid range proc i sigurno će bolje stariti kad dođu nove verzije Androida...

16 godina
Vecu kolicinu idiotizma nego o motoroli neo i razlozima ne kupovine nisam vec dugo procito..
mb će bit spor s 6gb rama.slab chipset za obradu slika? Lol..
Imat cu ga 2-3g? Ni jedan mi nije toliko dugo pozivio mb..

Zao mi jedino ovo poco f3 preplaceno smece prodavat. Jer ga zena jos otplacuje a ja sabio ekran... Tolko o victus staklu
R33mba#2892
Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan

Što se isplati kupiti novo iz dućana za 2500kn i vrijedi li čekati BF, nisam pratio prošle godine kakvi su popusti kod nas? Amazon.de ili neki drugi EU dućani?

0 0 hvala 0
16 godina
Iscodisco22 kaže...

Što se isplati kupiti novo iz dućana za 2500kn i vrijedi li čekati BF, nisam pratio prošle godine kakvi su popusti kod nas? Amazon.de ili neki drugi EU dućani?

Motorola Edge 20 za 2400 kn je jako dobar izbor. SD778G, 8/128 i solidne kamere. A52s je dosta poskupio. Nekad se mogao kupiti za 2200kn, a sad je oko 2500kn pa i više...

U Mobileshopu imaš Nord 2 za 2700kn, ako ti nije puno....

10 godina
R3nchi kaže...

Zao mi jedino ovo poco f3 preplaceno smece prodavat. Jer ga zena jos otplacuje a ja sabio ekran... Tolko o victus staklu

F3 ima GG 5, a ne victus. 

13 godina
Misljenja na prijelaz s iPhone 13 Pro na Google Pixel 7/Pro?

Volim i Android i iOS, svaki ima svoje prednosti i mane.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zanimalo bi me da li bi se isplatio plelaz na motorolu neo sa samsunga a41

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice