Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.460
|
čitano: 12.919.882
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
The_K kaže...

A što bi preporučio kad bi naručivao iz vana?

Htio sam reći OnePlus 6, ali sad vidim da je daleko prevelik za tvoje zahtjeve..

Hmm, pričekaj ti ove kojima na tjedan prođe više mobitela kroz ruke nego meni u 2 godine :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Danas mi stigao Mi8, 2600kn mob pere taj Honor na svakom frontu, javim još u odgovarajuću temu utiske i ostalo, ali ludi ludi value for money :D

Hearthstone: Maks0806#2960
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maks0806 kaže...

Danas mi stigao Mi8, 2600kn mob pere taj Honor na svakom frontu, javim još u odgovarajuću temu utiske i ostalo, ali ludi ludi value for money :D

nije nam svima opcija cash... jbg.

gdje si ga uzeo za 2600?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2018 16:34 (lllnuclearlll).
13 godina

Pa sa AliExpressa. Sada je uz cashback nešto više od 2500. 

16 godina
neaktivan

Vidim da zaista ide za oko 2500kn na aliju, što je sa uvozom? Ako uzmemo 25% poreza, to je preko 3000kn

14 godina
Chimaera kaže...

Vidim da zaista ide za oko 2500kn na aliju, što je sa uvozom? Ako uzmemo 25% poreza, to je preko 3000kn

Svi poznatiji prodavači s Aliexpressa imaju način za uvoz u HR bez PDVa. Obično preko slanja s DHLom. Koje košta malo više, ali još uvijek daleko manje od PDV.a

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
maks0806 kaže...

Pa sa AliExpressa. Sada je uz cashback nešto više od 2500. 

jamstvo 0 bodova znači...

nije mi to opcija. nisam još imao telefon koji nije bar jednom u jamstvenom roku išao na popravak.

13 godina

Imam godinu dana, jest da je procedura 3 tjedna u tom slučaju i moram slati u kinu, ali nije prvi put (slušalice su bile u pitanju) i sve prođe kako spada, a eto *kuc kuc, nije mi se nijedan šajomi pokvario, osim sitne tvorničke greške na RN4 nisam imao hardverskih problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozdrav raja,

Treba mi mala pomoc oko izbora telefona. Radi se o curici od brata, peti razred. Curica skupila sebi pare, a koristila bi za slikanje, youtube, viber i eto sigurno pokoja nezahtjevna igrica. 

Nije mi bitno koja je marka ali nek je nesto pouzdano, npr moze i samsung i huawei i xiaomi ili bilo sta samo da nije neko smece. Ona ce to koristiti narednih godina tako da je bolje dati par maraka i vise ako je bolji/dugotrajniji.

Dobro bi bilo da dajete preporuke samo za one telefone za koje licno znate da zadovoljavaju kriterije. Kamera je mozda top prioritet.

Cijena neka bude od 300KM (najmanje) do 500KM (limit). Koji model je best buy u tom cjenovnom rangu po vasem misljenju?

Hvala svima na prijedlozima unaprijed. 

https://www.youtube.com/c/gamex1423/
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Dobro večer, dobri ljudi
Trebao bi malo strucniju pomoć oko odabira svog mobitela. Znaci nemam nekakve posebne želje niti prohtjeve. Moj budzet je oko 2600kn cca maximale, e sad naišao sam tu na svašta nešta, gledao sam Samsunga A8, gledao sam Huawei p20 lite, bacio sam oko i na kineze MI A2 i Redmi Note 5 Al Dual, znaci gledao sam samo što ima kod nas u trgovinama, nista narucivanja izvan RH i te fore. Ova cetiri su mi nekako zapela za oko, A8 ima mozda namanju unutarnju mem 32gb, međutim ima ostale stvari za nijansu bolje, slusam vaše savjete i vaša mišljenja. Ako imate što za preporučiti dapace, sve slusam i upijam kao spuzva. Lijepi pozdrav :D

0 Samsung A8
2 Huawei p20 lite
6 Xiaomi MI A2
1 Redmi Note 5(Dual cam)
0 Nešto peto :D

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pozdrav,

Razmisljam između xiaomi mi a2 lite ili huawei p20 lite. Moze i neki drugi u vasoj preporuci ali mora imati mjesto za sd karticu, 3,5mm jack, dobru kameru i dobar display. Ovaj gaming performace i slicno me ne zanima vec samo da zbog serija i filmova ima dobar ekran i da mogu slikat prirodu kad dodje prilika jer sam do sad imo xiaomi note 4 i kamera je cisti ocaj.

Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GL1STA kaže...

Dobro večer, dobri ljudi
Trebao bi malo strucniju pomoć oko odabira svog mobitela. Znaci nemam nekakve posebne želje niti prohtjeve. Moj budzet je oko 2600kn cca maximale, e sad naišao sam tu na svašta nešta, gledao sam Samsunga A8, gledao sam Huawei p20 lite, bacio sam oko i na kineze MI A2 i Redmi Note 5 Al Dual, znaci gledao sam samo što ima kod nas u trgovinama, nista narucivanja izvan RH i te fore. Ova cetiri su mi nekako zapela za oko, A8 ima mozda namanju unutarnju mem 32gb, međutim ima ostale stvari za nijansu bolje, slusam vaše savjete i vaša mišljenja. Ako imate što za preporučiti dapace, sve slusam i upijam kao spuzva. Lijepi pozdrav :D

A Nokia 8? Snapdragon 835, 4GB RAM, najnoviji android...

https://www.nabava.net/mobiteli/nokia-8-cijena-53-android-53971151 

jozagloza123 kaže...

Pozdrav,

Razmisljam između xiaomi mi a2 lite ili huawei p20 lite. Moze i neki drugi u vasoj preporuci ali mora imati mjesto za sd karticu, 3,5mm jack, dobru kameru i dobar display. Ovaj gaming performace i slicno me ne zanima vec samo da zbog serija i filmova ima dobar ekran i da mogu slikat prirodu kad dodje prilika jer sam do sad imo xiaomi note 4 i kamera je cisti ocaj.

Unaprijed hvala

Nokia 8? https://www.nabava.net/mobiteli/nokia-8-cijena-53-android-53971151

Twitter: @191x7
17 godina

Xiaomi mobiteli su uvijek solidni u srednjem segmentu tržšta. Samo znajte da dolaze sa svojim MIUI operativnim sučeljem koje se nekima sviđa na prvu, a drugi flašaju custom čiste android sustave sa neta.

Boris_CRO (War thunder, il2 Sturmovik, DCS, Steam)

0 0 hvala 0
17 godina
@zuper

Hvala.
Prvo sam mislil da je to nova verzija Androida, a onda vidim da je to cijeli mob.
Mobilna reinkarnacija pake vrućeg :)

Kaj se tiče kvalitete zaslona, najbolje kaj sam u životu videl bila je jedna Motorola kaj sam gledal u t centru prije nekih godinu dana.
Koji je model zbilja ne znam ali mislim da je neka Moto Z bila - no ekran i boje bili su pravo savršenstvo!
Tak nekaj bi htel...

Znači opet čekati na Pacu ili?
Dal more LCD uopće biti tolko dobar (ne znam ni kakvog je imala dotična Motorola)?

Sjetil sam se i treće trgovine, s koje se čujem ne čeka dugo, a pouzdana je - Honorbuy.
Od tu bi valjda išlo ak bi bilo izvana.

Opet, komp nemam uopće i novi mob mora potpuno šljakati bez prčkanja po njemu.

Ak uopće postoji kakva konkurencija tim zvjerima po toj cijeni, Motorola i Nokia uvjek su dobrodošle!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 10:49 (Armor).
12 godina
protjeran

Nokia 8 je mobitel star godinu i pol. Android 9 nece dobiti sigurno, a i nema mi tolko svrhe kupit mobitel koji je stariji od sadasnjeg. Ovaj xiaomi note 4 pro ide mom starom jer je njegov riknuo, a svejedno mo ju koji ce imati. Ovaj novi xiaomi poco mi je pao za oko, ali je problem cekat i nezna se uopce tocan datum kad izlazi i mozda bude i samo india pa uzalud cekanje. Vidio sam i xiamoi note 5 ali mi se puno vise svidja dizajn mi a2 lite i huawei p20 lite.

13 godina
jozagloza123 kaže...

Nokia 8 je mobitel star godinu i pol. Android 9 nece dobiti sigurno, a i nema mi tolko svrhe kupit mobitel koji je stariji od sadasnjeg. Ovaj xiaomi note 4 pro ide mom starom jer je njegov riknuo, a svejedno mo ju koji ce imati. Ovaj novi xiaomi poco mi je pao za oko, ali je problem cekat i nezna se uopce tocan datum kad izlazi i mozda bude i samo india pa uzalud cekanje. Vidio sam i xiamoi note 5 ali mi se puno vise svidja dizajn mi a2 lite i huawei p20 lite.

P20 lite je žešći drek od mobitela, to zaboravi

Poco će imati širi launch, imaju 29. 8 presicu u još nekoliko država uključujući Francusku-Pariz. Definitivno njega čekaj. Mi8 je oko 2500 sada izvana pa je i on super buy. 

17 godina

Znaš bolje nego proizvođač? HMD je potvrdio da će svi Nokia android mobiteli dobiti Android 9 Pie.

https://twitter.com/Nokiamobile/status/1027134402361536512

Twitter: @191x7
10 godina
odjavljen
Pozz
Ako može preporuka za mobitel do 300-350€
Uzeo bih ga u https://www.mediamarkt.de
Hvala unaprijed ako neko pomogne.
Lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

iskustva s mobisom , njihovim servisom ? planirao sam uzeti redmi note 4 kod njim

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dos2074 kaže...

iskustva s mobisom , njihovim servisom ? planirao sam uzeti redmi note 4 kod njim

nemoj kod njih, kupi u nekom maloprodajnom ducanu, pa nek se oni s njima navlace, ako ti dode do sranja, postedit ces se muke 

12 godina
neaktivan

Ako nemate baš novca.. kupite Vivax Fly V1 ... Evo ja ga sad imam 2 tjedna... Telefon je em što je lijepog izgleda em je zaista fluidan i baterija drži veći dio dana. Real Racing vrti dosta dobro ali se malo zagrije. Ja sam ga dobio kao zamjenu jer je moj S8 na servisu kod Agrama (a to kod njih malo potraje :) )  

Ovo nije post da nekog navučem, nećete se pokajati ako tražite novi telefon do 1000kn ( u KTC je sad na akciji po 999kn) + 3GB RAM + Oreo + 3000 baterija na 5.47in zaslon .. inače sam bio skeptičan ali Vivax je s ovim modelom pogodio.. No, NOA, MEANIT su zaostali u razvoju i dalje

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam protiv Vivaxa jer 5-6 uređaja različitih vrsta nisu pokazali kvalitetu već u prvoj godini korištenja.

Boris_CRO (War thunder, il2 Sturmovik, DCS, Steam)

0 0 hvala 0
16 godina
dos2074 kaže...

Mogu misliti kakav im je servis ako su mi prodali uređaj s otvorenom kutijom. btw. bilo je to ove godine...Kada sam ih nazvao da pitam je li im to uobičajeno prodavati ptvorene kutije novih mobitela, jedan mlađi djelatnik mi je rekao da je to kod mene iznimka jer su morali staviti garanciju unutra !

Nakon tog odgovora mi je već kipjelo i sve mi je bilo jasno, ali sam sve prešutio.... Kada sam počeo spominjati neku grešku na mobu dečko je dao starijeg iskusnog kolegu koji je nešto mrzovoljnijim tonom rekao da otvaraju sve kutije jer kaže: ''Šta bi onda bilo kada bi kupci rekli da unutra nije bilo mobitela ?'' --ahaaaaaa opaaaa, mislim se, onda po vama niti jedan artikl na svijetu ne bi trebao dolaziti u zatvorenim kutijama ??????? 

Uglavnom da ne duljim, nije mi bilo ni na kraj pameti slati im 5 dana stari mobitel na reklamaciju i moguću zamjenu jer znam šta bi bilo....zamjenili bi djelove, izmesarili ga i slikaj se, nosi si ga, nema više greške...otuda im i otvorene kutije, jer servisiraju pomoću drugih novih mobitela, uvaljuju, muljaju, balkanci na najjaču...

Ubuduće kupujem (ne kod ovih nego u HR općenito) samo ako mi prethodno potvrde telefonski da dobivam zapečaćenu neotvaranu kutiju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 8:48 (ALVIN).
12 godina
neaktivan
Timo kaže...

nemoj kod njih, kupi u nekom maloprodajnom ducanu, pa nek se oni s njima navlace, ako ti dode do sranja, postedit ces se muke 

ALVIN kaže...

Mogu misliti kakav im je servis ako su mi prodali uređaj s otvorenom kutijom. btw. bilo je to ove godine...Kada sam ih nazvao da pitam je li im to uobičajeno prodavati ptvorene kutije novih mobitela, jedan mlađi djelatnik mi je rekao da je to kod mene iznimka jer su morali staviti garanciju unutra !

Nakon tog odgovora mi je već kipjelo i sve mi je bilo jasno, ali sam sve prešutio.... Kada sam počeo spominjati neku grešku na mobu dečko je dao starijeg iskusnog kolegu koji je nešto mrzovoljnijim tonom rekao da otvaraju sve kutije jer kaže: ''Šta bi onda bilo kada bi kupci rekli da unutra nije bilo mobitela ?'' --ahaaaaaa opaaaa, mislim se, onda po vama niti jedan artikl na svijetu ne bi trebao dolaziti u zatvorenim kutijama ??????? 

Uglavnom da ne duljim, nije mi bilo ni na kraj pameti slati im 5 dana stari mobitel na reklamaciju i moguću zamjenu jer znam šta bi bilo....zamjenili bi djelove, izmesarili ga i slikaj se, nosi si ga, nema više greške...otuda im i otvorene kutije, jer servisiraju pomoću drugih novih mobitela, uvaljuju, muljaju, balkanci na najjaču...

Ubuduće kupujem (ne kod ovih nego u HR općenito) samo ako mi prethodno potvrde telefonski da dobivam zapečaćenu neotvaranu kutiju.

Hvala na savjetima , uzeti cu bolje u centru tehnike onda .

12 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Ja sam protiv Vivaxa jer 5-6 uređaja različitih vrsta nisu pokazali kvalitetu već u prvoj godini korištenja.

Da, stariji modeli su bili baš šrot, i ja sam si mislio, eh baš Vivax? Ali eto, taj Fly V1 me baš oduševio..ima taj Mediatek procesor ali sa 3GB RAM to iznenađujuće dobro radi.. Žena mi danas dobila Note9.. a jooj, to pak je telefon iz drugog univerzuma, taj zaslon je fantazija

13 godina
Moram si uzet novi mob jer mi redmi 3 vise nije sto je nekad bio. Dao bi nekih 1500kn, jel ima neki best buy u rangu redmi note 5 tek toliko da imam dva tri izbora?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Eto mobitel stigao i nakon par dana korištenja mogu reći odlicna vrijednost za taj novac, gotovo pa flagship po dojmu.

Dobar ekran, mobitel brz i responzivan,fingerprint sensor radi odlicno a tek baterija, traje i  traje...vrijedi svake lipe te više no ispunio ocekivanja, dojmovi su za sada.

Zahvale forumašu maksu na linku i korisnim savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2018 1:17 (Razorman).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Razorman kaže...

Eto mobitel stigao i nakon par dana korištenja mogu reći odlicna vrijednost za taj novac, gotovo pa flagship po dojmu.

Dobar ekran, mobitel brz i responzivan,fingerprint sensor radi odlicno a tek baterija, traje i  traje...vrijedi svake lipe te više no ispunio ocekivanja, dojmovi su za sada.

Zahvale forumašu maksu na linku i korisnim savjetima.

Eto nahvali telefon, a ni ne kaže šta je kupio... :facepalm:

http://dukedantalion.weebly.com/
16 godina
neaktivan

Essential Phone ili Xiami Mi 8 ?

Uzeo bih Xiaomi Mi 8 vjerojatno bez razmisljanja ali sam cuo da Nova Launcher ne radi u potpunsti na MIUI, i opcenito mi je MIUI odbojan, kakva je nova inacica?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice