Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.038
|
čitano: 12.517.070
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

A znam da je bolja malo Xperia S mene odbbija bas to sto je stariji mobitel a ionako bi trazio do 1700 kn mobitel da ima garanciju i mozda maximalno star mjesec dva. Galaxy S3 mini mi je dobar zato sto je relativno novi mobitel, i koliko sam vidio baterija mu je dosta dobra. Igrice ne igram tako da mi to nije vazno, najvise mi sluzi mobitel za internet, face, i pregled dokumenata.. Mislio sam traziti i Galaxy s2 pa ubaciti na njega custom rom ali njih je tesko naci bas za ove novce. Nisam pametan sto napraviti.

13 godina
neaktivan
Marko5552 kaže...

A znam da je bolja malo Xperia S mene odbbija bas to sto je stariji mobitel a ionako bi trazio do 1700 kn mobitel da ima garanciju i mozda maximalno star mjesec dva. Galaxy S3 mini mi je dobar zato sto je relativno novi mobitel, i koliko sam vidio baterija mu je dosta dobra. Igrice ne igram tako da mi to nije vazno, najvise mi sluzi mobitel za internet, face, i pregled dokumenata.. Mislio sam traziti i Galaxy s2 pa ubaciti na njega custom rom ali njih je tesko naci bas za ove novce. Nisam pametan sto napraviti.

S3 mini nebi pogledao nasparm Xperia S, uopste se nemogu i ne trebaju porediti, e sad to sto si rekao da je S3 mini noviji telefon, zato je toliko i "skup" i nesplativ.

16 godina
vlado0550 kaže...
Marko5552 kaže...

S3 mini nebi pogledao nasparm Xperia S, uopste se nemogu i ne trebaju porediti, e sad to sto si rekao da je S3 mini noviji telefon, zato je toliko i "skup" i nesplativ.

Ne kuzim sto tako nije dobro kod S3 mini. Svi pljuju. A sta Xperia S je bolja zbog kamere? Mislim da zbog kamere i ekrana nebi trebalo biti toliko bolji. Za fotografije koristim uvijek fotoaparat, a ne mobitel. Mislim da S3mini po performansama(bez kamere) je jako dobar mobitel i jos k tome 4 inca sto je taman. Veci ekran od 4inca zdere bateriju, i jos je nepraktican za nositi po depu. 

13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Po meni je S3 mini, cista marketinska fora Samusnga i iskoristavanje onoga sto je napravio sa S3, taj telefon je samo zbog svog imena dosao u situaciju da ga ljudi porede sa necim kao sto je xperia s, a cijenom su skoro pa tu negdje (USA cijene), da nebude zabune nisam rekao da je S3 mini los telefon, ali nije ta kategorija, pogotovo za toliko novaca.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
vlado0550 kaže...

Po meni je S3 mini, cista marketinska fora Samusnga i iskoristavanje onoga sto je napravio sa S3, taj telefon je samo zbog svog imena dosao u situaciju da ga ljudi porede sa necim kao sto je xperia s, a cijenom su skoro pa tu negdje (USA cijene), da nebude zabune nisam rekao da je S3 mini los telefon, ali nije ta kategorija, pogotovo za toliko novaca.

Pa nitko ne kaze da Xperia S nije bolja. Pa bolji je mobitel definitivno, ali cijene vec lagano padaju S3mini. Vec se za 1600kn zna naci na njusci. Ovo da je marketinski trik to je istina, i neki misle kao u S3 mini kao rang u S3, naravno da nije jer je ipak jedan S3,  ali iskreno 1500kn vrijedi koliko god okrenes.

Pogledaj samo Iphone 4. Pa prodaju ga za 1500kn rabljen preko godinu i po. Za 1600kn imas  novi S3 mini , 2 god garancije koji je dobar mob. Sad mi reci koji bi prije uzeo Iphone 4 star godinu i pol ili Samsung S3 mini novi 2god garacije.

Performanse su sasvim dovoljne da mobitel fluidno radi i da nema stekanja. Sad neki kritiziraju ekran i druge performanse. Pa zasto koristimo mobitele(barem nas vecina). Malo razgovor, malo poruke, malo surfanje, malo igra i poneki video i to je to. Ma ne jedemo i ne spavamo na mobitelu 24h na dan. Za prosjecnog korisnika i vise nego dobar mobitel. 

14 godina
Džekson kaže...
vlado0550 kaže...

Pa nitko ne kaze da Xperia S nije bolja. Pa bolji je mobitel definitivno, ali cijene vec lagano padaju S3mini. Vec se za 1600kn zna naci na njusci. Ovo da je marketinski trik to je istina, i neki misle kao u S3 mini kao rang u S3, naravno da nije jer je ipak jedan S3,  ali iskreno 1500kn vrijedi koliko god okrenes.

Pogledaj samo Iphone 4. Pa prodaju ga za 1500kn rabljen preko godinu i po. Za 1600kn imas  novi S3 mini , 2 god garancije koji je dobar mob. Sad mi reci koji bi prije uzeo Iphone 4 star godinu i pol ili Samsung S3 mini novi 2god garacije.

Performanse su sasvim dovoljne da mobitel fluidno radi i da nema stekanja. Sad neki kritiziraju ekran i druge performanse. Pa zasto koristimo mobitele(barem nas vecina). Malo razgovor, malo poruke, malo surfanje, malo igra i poneki video i to je to. Ma ne jedemo i ne spavamo na mobitelu 24h na dan. Za prosjecnog korisnika i vise nego dobar mobitel. 

Ja bi uzeo iPhone zato sto je po os-u miljama ispred Andorida.

13 godina
protjeran
angel_c kaže...

idealan primjer izgleda kvalitete karakteristika i cjene

ima sve sto trazim od mobitela i cjenom mi je svakako prihvatljiv

bio je moj no 1 izbor sve dok nisam procitao ovo

http://www.forum.hr/showthread.php?t=671963

i sad se mislim kad se njih ovoliko zali na telefon a i u servisu

kazu da najvise xperia modela koji se vracaju su upravo

xperia mini i xperia mini pro

pa sad me je to veoma zabrinulo

ima li ijedan jos slican kao ovaj mobitel

zanima me ima li ijedan mobitel slican kao xperia mini pro

po karakteristikama

naisao sam na nokia c6-00 ali koga god pitam

kazu mi sta ce ti taj mobitel kad je fosil

pa nerazumijem zasto je fosil i sta im to uopce znaci

znaci idemo ukratko

zelio bh mobitel sa zaslonom na dodir

ali da ima i tipkovnicu moze biti klizni a i nemora

cjenom do 300 KM (1200 kn , 150 eura )

unaprijed hvala na pomoci

nasao sam na netu jedan sajt na kojem pise koji sve privatni trackeri su trenutno otvoreni za sign up pa evo postat cu ovdje link http://www.torrent-invites.com/forum.php
13 godina
neaktivan

@Džekson - znas kako ovo je sad vec polemika, ali prije toga, da kazem da smo se slozili da je Xperia S bolji telefon, sto je neko od forumasa i pitao.

Ja moram priznati da malo favorizujem iOS, e sad da nebude odma fanboy, jer je to nesto sto najvise mrzim, ma o cemu se radilo, ipak mislim da mogu objektivno sagledati sta je za mene bolje, dakle naglasavam za mene i tu S3 mini, pored iPhonea 4 nema sta traziti, a zasto...

To je sad velika tema i na svim, pa i na ovom forumu je milion puta receno, dosta toga i provit i za i jednih i drugih, ali ostaje cinjenica da su to multimilionske kompanije koje znaju sta rade i koje imaju u svom taboru, sigurno, da ne kazem pametnije, mada najvjerovatnije i to, ljude koje posvecuju svoje ogromno, kako vrijeme, tako i znanje, da bi postigli nesto na trzistu, zato i kazem da nevolim fanboye koje se ukljucuju sa nekim komentarima i predvidjaju ni manje ni vise nego propast neke kompanije itd.

Ono sto mozemo vidjeti kao obicni korisnici, jeste da apple izbaci jedan model otprilike svake godine, dok je Samsungova "politika" da izaci, negdje sam procitao i preko 100 uredjaja, sto dovodi do zakljucaka da je nerelano govoriti o tome kako je iphone 4 star, a S3 kao nesto novijeg datuma, u tom telefonu nema nista sto zavrijedjuje taj datum, (opet da ponovim i to da se slazem da to nije los telefon), dakle ja prefiram iOS i izabrao bi iPhone 4.

Da ne ulazimo u neku bespotrebnu diskusiju oko toga sta je bolje, pogotovo sto smatram da je android izvrstan OS (a imam zajerki i na iOS, recimo upotreba iTunesa), neka izabera ko sta smatra boljim za njega.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 14:24 (vlado0550).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo nasao sam usporedbu ova dva mobitela

http://www.instar-informatika.hr/sony-ericsson-xperia-pro-black-mobilni-uredaj/0239694

i mini pro

http://www.instar-informatika.hr/sony-ericsson-xperia-mini-pro-black-mobilni-uredaj/0239417

sad meni osobno vise se svidja ovaj xperia pro nego mini pro ali je zato duplo i skuplji

pa ako ima ijedan mobitel slican ovima a da ulazi u moj budzet napisat u prethodnom mom postu

molio bih vas da mi preporucite

nasao sam na netu jedan sajt na kojem pise koji sve privatni trackeri su trenutno otvoreni za sign up pa evo postat cu ovdje link http://www.torrent-invites.com/forum.php

0 0 hvala 0
13 godina
Džekson kaže...

Ne kuzim sto tako nije dobro kod S3 mini. Svi pljuju. A sta Xperia S je bolja zbog kamere? Mislim da zbog kamere i ekrana nebi trebalo biti toliko bolji. Za fotografije koristim uvijek fotoaparat, a ne mobitel. Mislim da S3mini po performansama(bez kamere) je jako dobar mobitel i jos k tome 4 inca sto je taman. Veci ekran od 4inca zdere bateriju, i jos je nepraktican za nositi po depu. 

Evo ja osobno smatram da je S3 mini precijenjen, dakle za tu cijenu na oglasniku mozes naci bolji uredjaj. Na slavi S3 Samsung nastoji zaraditi novac precjenjujuci spomenuti uredaj.

Ako se vec usporeduju mobiteli istih kategorija, onda bih preporucio usporedbu s Xperiom P koja ima istu velicinu ekrana i koja nema nijednu manu u odnosu na S3m, osim sto jos nije dobila JB. A moze se dobiti nov novcat po 500kn nizoj cijeni.

15 godina
neaktivan
Captain.Price kaže...

Preporuka smartphone-a do 2000kn, po mogućnosti android, sa +4 incha ekranom. Hvala unaprijed.

Xperia s.

http://www.bug.hr/malioglasi/sony-xperia-s-crne-boje-novo-jucer-kupljena-ku/8575.aspx

angel_c kaže...

pa ako ima ijedan mobitel slican ovima a da ulazi u moj budzet napisat u prethodnom mom postu

molio bih vas da mi preporucite

Xperia pro, mini pro, htc desire z, manje više to je to.. sad kakve su cijene u bosni, ne znam.. potraži.

De gustibus non est disputandum.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 15:21 (mario1990).
16 godina
vlado0550 kaže...

@Džekson - znas kako ovo je sad vec polemika, ali prije toga, da kazem da smo se slozili da je Xperia S bolji telefon, sto je neko od forumasa i pitao.

Ja moram priznati da malo favorizujem iOS, e sad da nebude odma fanboy, jer je to nesto sto najvise mrzim, ma o cemu se radilo, ipak mislim da mogu objektivno sagledati sta je za mene bolje, dakle naglasavam za mene i tu S3 mini, pored iPhonea 4 nema sta traziti, a zasto...

To je sad velika tema i na svim, pa i na ovom forumu je milion puta receno, dosta toga i provit i za i jednih i drugih, ali ostaje cinjenica da su to multimilionske kompanije koje znaju sta rade i koje imaju u svom taboru, sigurno, da ne kazem pametnije, mada najvjerovatnije i to, ljude koje posvecuju svoje ogromno, kako vrijeme, tako i znanje, da bi postigli nesto na trzistu, zato i kazem da nevolim fanboye koje se ukljucuju sa nekim komentarima i predvidjaju ni manje ni vise nego propast neke kompanije itd.

Ono sto mozemo vidjeti kao obicni korisnici, jeste da apple izbaci jedan model otprilike svake godine, dok je Samsungova "politika" da izaci, negdje sam procitao i preko 100 uredjaja, sto dovodi do zakljucaka da je nerelano govoriti o tome kako je iphone 4 star, a S3 kao nesto novijeg datuma, u tom telefonu nema nista sto zavrijedjuje taj datum, (opet da ponovim i to da se slazem da to nije los telefon), dakle ja prefiram iOS i izabrao bi iPhone 4.

Da ne ulazimo u neku bespotrebnu diskusiju oko toga sta je bolje, pogotovo sto smatram da je android izvrstan OS (a imam zajerki i na iOS, recimo upotreba iTunesa), neka izabera ko sta smatra boljim za njega.

Evo necu vise pisati samo da ovo kazem. Sto se tice ios meni osobno također najdrazi os. Iphone volim, i imao sam Iphone 4s, ali prodo prije izlaska 5-ice da ne izgubim previse na cijeni, no nije bitno. Ono sto zelim reci je da se u potpunosti slazem s tobom sto si sve napisao, ali ja osobno ne dajem somu i pol kuna za nesto sto je puno rabljeno(prvenstveno iphone4 star 1,5 god). Ajde da je novi pa 1800-1900kn odmah bi kupio Iphone 4, tu nema dvojbe, ali 1600kn za nesto sto je radilo punih godinu i pol, malo morgen. To je moje misljenje, a svatko moze drugacije mislit. Ja nisam protiv kupovine Iphone4 rabljenog, ali te pare jednostavno nedam.   

13 godina
protjeran

0 0 hvala 0
13 godina
angel_c kaže...

Ne moze se to ni priblizno mjeriti s androidom. Jedina opcija bi ti mogla biti ili Xperia Mini pro ili mozda HTC Desire Z.

16 godina
angel_c kaže...

Ne.

Windows Mobile nije bio previše dobar ni u svoje vrjeme, ali je bio popularan zbog nedostatka konkurencije, a sada bih rađe uzeo i najjeftiniji Android nego to.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

xperia miro ili zte blade iii, mob bi mi trebao za igranje igrica, surfanje, skype (pa zbog prednje camere mi je vise miro :S), viber whatsapp..

KJV
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ogi219 kaže...

xperia miro ili zte blade iii, mob bi mi trebao za igranje igrica, surfanje, skype (pa zbog prednje camere mi je vise miro :S), viber whatsapp..

Xperia u ?? 1190 kn:

http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/smartphone/xperia-u

14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
ogi219 kaže...

Xperia u ?? 1190 kn:

http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/smartphone/xperia-u

opa brate nisan to uocija

KJV
15 godina
neaktivan

Imaš popust 30% na uređaje u bonbonu:

http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji

tak da je xperia najbolji izbor.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Imaš popust 30% na uređaje u bonbonu:

http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji

tak da je xperia najbolji izbor.

brateee. jel to na ovu cijenu ili je to vec uracunato haha

KJV
15 godina

vec uracunato

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

onda nekako bi bio dobar izbor

xperia pro jer po karakteristikama je bolji

od xperia mini pro iako je skuplji

a ima li ijedan samsung ili nokia ili neki slican

da je po karakteristikama kao ovi iz serije xperia

trazim novi mobitel ali stvarno neznam koji odabrati zato mi i treba pomoc

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

najbolji izbor? ovisi za sto mu treba mobitel

samo 3,5" ekran, uzasno slaba baterija i samo 4gb interne memorije koju ne mozes prosirit SD karticama, neke od ovih stvari nisu svakome dosta, da ima solidan ekran s dobrim ppi i jak procesor, al ne treba svima dual core procesor, nekome je bitnije da ima veci ekran i jacu bateriju ili mogucnost da ubaci sd karticu u mobitel

15 godina
protjeran

Spremam se uzeti neki smartphone, već više od mjesec dana gledam razne modele i na kraju više ne znam ništa...

Najviše od svega mi se sviđa HTC Droid DNA, pa HTC One x +, pa HTC One x, pa tek onda samsung galaxy s3/note2.

Droid DNA se ne može kupiti u HR, One x + je skup ko dragi kamen, a nije niti neka razlika između njega i One x, pa je odluka pala na One x...ali...

Nisam neki zahtjevni korisnik i ne treba mi procesorska snaga, a One x ima 4 jezgre.

Bitno mi je da:

- radi fluidno, bez štekanja (što se mene tiče, može biti i jedna jezgra)

- kamera ima auto focus i da radi slike barem u rangu nokie e66, što trenutno imam

- ekran 4,3 " - 5" (po mogućnosti gorilla glass)

- što bolja baterija

- bude čvrst (upravo zato je odluka pala na HTC One x (kućište od karbonskih vlakana + gorilla glass), a ne na samsung galaxy s3

- android (WP otpada jer mi se niti malo ne sviđa, iPhone mi je super, ali mi se ne da zafrkavati s jailbrakeom, pa otpada zbog zatvorenosti)

- GPS

Mislim da je to sve...neki ekstra prostor mi nije nužan, dobro bi došlo i 1 TB, prostora nikad dosta, ali ako nema, bit će dovoljno i 2 GB :)

One x se preko oglasnika može naći za 2700 kn, to je prihvatljivo, ali ako mogu sve ove zahtjeve dobiti za manje novaca, zašto ne?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 9:42 (RaNzO).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Odakle ti ovo da one x ima karbonsko kuciste? kuciste je plasticno ali dosta kvalitetnije od sgs3.
15 godina
protjeran
ansha kaže...
Odakle ti ovo da one x ima karbonsko kuciste? kuciste je plasticno ali dosta kvalitetnije od sgs3.

nemam pojma, negdje vidio, čuo, pročitao...jel one x + ima karbonsko?

13 godina
neaktivan

Ja neznam sta drugo, eventualno Xperia S (ION i T su mislim dosata skluplje), a inace i meni je zbog POLIKARBONSKE izrade HOX {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 10:42 (vlado0550).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vlado0550 kaže...

Ja neznam sta drugo, eventualno Xperia S (ION i T su mislim dosata skluplje), a inace i meni je zbog POLIKARBONSKE izrade HOX {#}

Da, da, nisam pazio...kućište od polikarbonata :)

13 godina
protjeran
angel_c kaže...

onda nekako bi bio dobar izbor

xperia pro jer po karakteristikama je bolji

od xperia mini pro iako je skuplji

a ima li ijedan samsung ili nokia ili neki slican

da je po karakteristikama kao ovi iz serije xperia

trazim novi mobitel ali stvarno neznam koji odabrati zato mi i treba pomoc

onda itko moze li pomoc

gledam jako dugo mobitele i karakteristike i sve

ali opet nakon tolikog dugog gledanja opet neznam koji uzet

a mobitel bi mi trebao za pozive ,sms i gledanje videa na you tube

i surfanje internetom po potrebi

znaci ukratko touch + tipkovnica sa wlan do 150 eura 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 13:24 (angel_c).
15 godina
neaktivan
ogi219 kaže...

mob bi mi trebao za igranje igrica, surfanje, skype (pa zbog prednje camere mi je vise miro :S), viber whatsapp..

amati kaže...

najbolji izbor? ovisi za sto mu treba mobitel

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice