Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.756
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
karlo2727 kaže...

Pozz ljudi ja bih htio kupiti mobitel ali pošto živimo u hrvatskoj gdje sve košta najmanje 2x više nego vani odlučio sam naručiti neki mobitel izvana.

Sad našao sam dva dobra mobitela ali se nemogu odlučiti koji?

to su ova dva: 

http://www.everbuying.com/product223252.html

http://www.fastcardtech.com/goods-8113-HDC-Galaxy-S3-G9300--MTK6577-Dual-Core-12Ghz-1G-Ram-47-inch-QHD-Screen-Android-411-Phone.html

Prijatelju, kao prvo - to nisu dobri mobiteli. To su kopije tko zna čega proizvedene tko zna gdje. Postoji JAAKO dobar razlog zašto koštaju 150 i 200 dolara, unatoč tome što pakiraju dvojezgrene procesore, čudo od kamere, puno RAM-a itd, itd. Razmisli i na ovaj način - koliko ljudi poznaješ, ili si čuo da netko ima HDC Galaxy S3 {#}??

Vrlo je važna jedna stvar - da li si imao prilike poigrati se malo s tim mobitelima, držati u ruci, staviti par aplikacija na njih? Ne zaboravi da tu ide i pdv, te još pokoje sitno davanje. PDV na taj iznos te izađe 300 kuna, a gdje su još carina (plaća se na vrijednost iznad 160 kuna, može ispasti do 40% vrijednosti paketa - u to ti se računa i poštarina, dakle paket i poštarina, na to ide carina)!!!!!

Naravno, moguće je i da se varam, ali kad odvagneš cijenu i specifikacije tih mobitela potvrđuje se ona stara engleska - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

Ukoliko želiš dobar, a jeftin mob (nov, naravno) imaš na izbor 3 modela Prestigia, od kojih je ovaj trenutno best buy - a ne kupuješ mačka u vreći - dakle, račun, garancija, servis:

http://www.instar-informatika.hr/product.asp?product=smartphone-prestigio-multiphone-4300-ips-43-android-40-dual-sim-pap4300duo-raspolozivo-odmah&code=PAP4300DUO

lp,

CB

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 11:44 (CrnaBitanga).
13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Uvoz je rizik, ja mislim da sada treba riskirati.

Ima dobre reviewove i komentare

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 11:54 (karlo2727).

0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kupio mi ga je tata u Singapuru. Stvarno sam zadovoljan jer je skroz fluidan i obozavam HTC Sense. Nisam siguran koliko ga je platio, ali javim kad ga pitam.

14 godina

Evo mala Quad-core analiza da vidim kako stvari stoje.

12 HTC One X
15 Samsung Galaxy S III
3 LG Optimus 4X HD
15 godina
neaktivan

Vidim odabrali ste htc one x i neki sgs3.Nitko nije kliknuo galaxy nexus.Ja sam kriv sto nisam bolje objasnio sta me muci.Slazem se da su i htc i sgs jaci mobiteli no posto kupujem preko oglasnika bitna mi je garancija i jasno sto manja cijena.Tu pobjeduje galaxy nexus isto tako ima malo manji ekran,prakticki neprimjetno.Jasno i baterija mu duze traje.Mogu ga kupiti za 2400kn.E sada dali se isplati protegnuti i riskirati pa kupiti htc one x?I recimo da zaboravimo na htc i sgs sta mislite o nexusu?Ipak je to google telefon sto znaci da prvi dobije update(bar je tako bilo sa google nexus one).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji je po vašem mišljenju, trenutno najbolji mobitel (nabavljiv u HR) ali da nije na touch?

Luda sam više od ovog svog, treba mi pola sata samo da natipkam nešto.{#}

Želim 'normalni' mobitel.

HELP!

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Vidim odabrali ste htc one x i neki sgs3.

Čuj njega - "neki". {#}
Kad bi mi se dalo skupljati pare i čekati toliko, S3 bih odmah uzela, jedini touch  kojem bih još dala priliku. {#}

13 godina
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Vidim odabrali ste htc one x i neki sgs3.Nitko nije kliknuo galaxy nexus.Ja sam kriv sto nisam bolje objasnio sta me muci.Slazem se da su i htc i sgs jaci mobiteli no posto kupujem preko oglasnika bitna mi je garancija i jasno sto manja cijena.Tu pobjeduje galaxy nexus isto tako ima malo manji ekran,prakticki neprimjetno.Jasno i baterija mu duze traje.Mogu ga kupiti za 2400kn.E sada dali se isplati protegnuti i riskirati pa kupiti htc one x?I recimo da zaboravimo na htc i sgs sta mislite o nexusu?Ipak je to google telefon sto znaci da prvi dobije update(bar je tako bilo sa google nexus one).

Galaxy Nexus je losiji uredaj od H1X i SGS3, to je jedini razlog zasto smo tako glasali. Pogotovo kada si stavio cijenu od 2400kn, a dao bi se nabaviti i za 2100-2200kn. Jedina njegova prednost su updateovi od googlea, pa ako ti je to dovoljno da zanemaris njegove nedostatke u odnosu na ova dva (dual core, kamera 5mp, 16gb bez sd kartica, nema radio, stariji model..) onda ga kupi.

15 godina
neaktivan

Htio sam reci neki ljudi su glasali za sgs3,a ne za neki sgs 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
morticia999 kaže...

Koji je po vašem mišljenju, trenutno najbolji mobitel (nabavljiv u HR) ali da nije na touch?

Luda sam više od ovog svog, treba mi pola sata samo da natipkam nešto.{#}

Želim 'normalni' mobitel.

HELP!

Imao isti problem, a totalno san naviknut na tipke još od prvog BB-a. Kasnije prešao na Storm II, pa Arc S da bi naposljetku potajice gledao ubosti kakvu Nokiu E52 ili E72. Inače bez obzira na "zastarjelu" tehnologiju i jedan i drugi od ova posljednja rade odlično svoj posao. Čak i reproduciraju video sa Youtubea. Nakraju sam se prebacio na HTC 8s, odnosno WP8 i mogu reći da sam se preporodio. Naravno sa fizičkom tipkovnicom sam brži, tako da možda uleti nekakv backup u vidu nekog uređaja sa slovnom oznakom E.Cool

Najbolji? Defintivno BB 9900. Naravno bez BIS-a odnosno Blackberry usluge je beskoristan, tako da jedino u slučaju da imaš takve afinitete odnosno potrebe.

morticia999 kaže...
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Vidim odabrali ste htc one x i neki sgs3.

Čuj njega - "neki". {#}
Kad bi mi se dalo skupljati pare i čekati toliko, S3 bih odmah uzela, jedini touch  kojem bih još dala priliku. {#}

I za moje pojmove je SGSIII neki. U usporedbi sa gore navedenim BB9900 djeluje kao predimenzionirana igračkica. I 've seen that.

(Stay ql i bez hejtanja molim)

13 godina
neaktivan

Crna bitanga slažem se s tobom kada bolje razmislim to je sve fejk vjerovatno prijevara

{#}

13 godina
neaktivan

Koji je najbolji uredaj trenutno na hrvatskom trzistu? Uzet cu pretplatu pa me zanima koji uredaj uzet. (Note 2 iskljucite jer je pre velik)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4L4N kaže...

Koji je najbolji uredaj trenutno na hrvatskom trzistu? Uzet cu pretplatu pa me zanima koji uredaj uzet. (Note 2 iskljucite jer je pre velik)

HOX+ i SGS 3 (SGS 3-9305 dolazi uskoro, pa mozes pricekati). Ova dva su najjaca, od ta dva je HOX malo jaci, pa sad biraj. A kaj tocno mislis pod najbolji, ne znam?! Nekome je i Iphone najbolji?!

daniel
13 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
4L4N kaže...

HOX+ i SGS 3 (SGS 3-9305 dolazi uskoro, pa mozes pricekati). Ova dva su najjaca, od ta dva je HOX malo jaci, pa sad biraj. A kaj tocno mislis pod najbolji, ne znam?! Nekome je i Iphone najbolji?!

Iphone 5 mi je u rangu galaxya s2 kojeg trenutno korisrim. Dobri su mi Motorola droid razer maxx hd i HTC droid dna ali ih nema na nasem trzistu. 

15 godina
neaktivan

Znam da nije baš kupnja mobitela, ali je povezano sa mobitelom{#} Zanima me koju bluetooth slušalicu kupiti za 200kn?

Kupujem je za poklon ocu za Božić pa da ne čekam zadnji dan nego da se raspitam malo prije. Mob je Nokia E71.

Izvukao sam 2 koje mi djeluju ok

Nokia BH-108

Sony Ericsson VH 410

Ili ako netko ima nešto drugo za preporučit?

Bitna je udobnost i da nije tiha, da se normalno čuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
4L4N kaže...

A u t-mobile? Imaju hox+?

13 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Znam da nije baš kupnja mobitela, ali je povezano sa mobitelom{#} Zanima me koju bluetooth slušalicu kupiti za 200kn?

Kupujem je za poklon ocu za Božić pa da ne čekam zadnji dan nego da se raspitam malo prije. Mob je Nokia E71.

Nokia BH-108

Sony Ericsson VH 410

Sennheiser i bose pronjuskaj. Nisu bas skupe a kvalitetne.

15 godina
neaktivan
4L4N kaže...
veki22 kaže...

Nokia BH-108

Sony Ericsson VH 410

Ronis ima jako puno Sennheiser slušalica, ali nisam našao niti jednu bluetooth slušalicu za 200-injak kn. Ima u Emmezeti, ali košta 500kn..

A što se tiče Bose-a, nekak sumnjam da oni imaju nešto da košta samo 200kn{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 11:09 (veki22).
13 godina
neaktivan
veki22 kaže...
4L4N kaže...
veki22 kaže...

Nokia BH-108

Sony Ericsson VH 410

Ronis ima jako puno Sennheiser slušalica, ali nisam našao niti jednu bluetooth slušalicu za 200-injak kn. Ima u Emmezeti, ali košta 500kn..

A što se tiče Bose-a, nekak sumnjam da oni imaju nešto da košta samo 200kn{#}

Imas na njuskalu od nokie org po 200kn i izgledaju mi odlicno.

15 godina
neaktivan

Znam, vidio sam, ima i dosta u dućanima od Nokie bt sluški, ali htio bi da se netko javi ko ima iskustva sa nekom slušalicom.

Sumnjam da bi mi dali u dućanu da probam svaku, većini je zlo kad treba otpakirat nešto pa se nadam da će se netko ovdje javiti{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dakle, molim vas ako mozete pomoc pri izboru novog mobitela.
Nisam baš na ti s tehnologijom pametnih mobitela, pa stvarno neznam sta izabrati od ovoga..
cijenu zanemarite, zanima me samo kvaliteta i usporedbe odabranih:

Sony Ericsson Xperia Ray 
Nokia Lumia 800 black 
Samsung Galaxy S II 
Nokia Lumia 900 black 
HTC One S 
Apple iPhone 4S 16GB black

0 Sony Ericsson Xperia Ray
1 Nokia Lumia 900
2 Samsung Galaxy S II
6 Apple iPhone 4S 16GB black
19 HTC One S

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xDISORDERx kaže...

Dakle, molim vas ako mozete pomoc pri izboru novog mobitela.
Nisam baš na ti s tehnologijom pametnih mobitela, pa stvarno neznam sta izabrati od ovoga..
cijenu zanemarite, zanima me samo kvaliteta i usporedbe odabranih:

Sony Ericsson Xperia Ray 
Nokia Lumia 800 black 
Samsung Galaxy S II 
Nokia Lumia 900 black 
HTC One S 
Apple iPhone 4S 16GB black

HTC One S je najjači,i meni najbolji,još probaj izabrati između OS-ova windowsi/android/iOS.

A.X.E. The AwEsoMenESs
14 godina
neaktivan

Sori sto dosadujem, ali upravo sam skuzila da za iste, ako ne i manje novce mogu dobiti Sony Xperiu P. Dakle, u borbi su ostali HTC 8S i Sony Xperia P. K HTC-u me vuce WP8 kao neki novi svijet, a P opet... bolja kamera, ekran i puno vise mermorije! Ipak, cini se da nije sve tako savrseno jer baterija traje kratko, mobitel se vrlo brzo osteti i zna zastekati (kao i svi androidi, svjesna sam toga, a i vidjela sam na youtube-u da je i HTC 8S stekao na reviewu). To su barem iskustva nekih korisnika. Koja su vasa iskustva i sto mislite koji je bolji izbor?

EDIT: Kako P stoji s nadogradnjom? Je li u Hrv. stigao ICS i moze li se i kada ocekivati Jelly Bean? Kako funkcionira na ICS-u?

17 HTC 8S
0 Sony Xperia P
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 19:59 (CutiePie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CutiePie kaže...

Sori sto dosadujem, ali upravo sam skuzila da za iste, ako ne i manje novce mogu dobiti Sony Xperiu P. Dakle, u borbi su ostali HTC 8S i Sony Xperia P. K HTC-u me vuce WP8 kao neki novi svijet, a P opet... bolja kamera, ekran i puno vise mermorije! Ipak, cini se da nije sve tako savrseno jer baterija traje kratko, mobitel se vrlo brzo osteti i zna zastekati (kao i svi androidi, svjesna sam toga, a i vidjela sam na youtube-u da je i HTC 8S stekao na reviewu). To su barem iskustva nekih korisnika. Koja su vasa iskustva i sto mislite koji je bolji izbor?

Evo ti mala usporedba: http://www.compare-cellphones.org/HTC-8S-vs-Sony-Xperia-P čisto da vidiš,ali to je ubiti odluka između windowsa i androida,meni su bolji windowsi,cool su i sve je drugačije.BTW-evo mala anketa baš me zanima kako će ispasti.

9 Windowsi
17 Android
A.X.E. The AwEsoMenESs
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 22:00 (AxeAwesome).
12 godina
neaktivan
CutiePie kaže...

EDIT: Kako P stoji s nadogradnjom? Je li u Hrv. stigao ICS i moze li se i kada ocekivati Jelly Bean? Kako funkcionira na ICS-u?

http://miuiandroid.com/community/threads/2-12-14.19006/

Ovi nadograđuju svaki petak pa se može vidjeti koje mobitele prate. Ne mogu za bas sve svaki tjedan, ali se čine raznoliki

14 godina
neaktivan

Nasao sam par xperia x8 za 300 kn.

Po recenzijama jako dobar mob mi se cini.. Imao sam ga i u rukama, nije los. Al od 4 frendova kaj ju imaju 3 se žale da s vremenom postane jako spora, šteka stalno,zgašuje se itd.. Dal je to mana svake x8 ili invidualni problem?

5 xperia x8
0 lg optimus gt540
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 15:46 (NSRkić).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

Nasao sam par xperia x8 za 300 kn.

Po recenzijama jako dobar mob mi se cini.. Imao sam ga i u rukama, nije los. Al od 4 frendova kaj ju imaju 3 se žale da s vremenom postane jako spora, šteka stalno,zgašuje se itd.. Dal je to mana svake x8 ili invidualni problem?

Malo rama + slabiji proc = lagg
Ovako u svakodnevnoj upotrebi nekad malo zastaje al ne previše.

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
12 godina
neaktivan

molim pomozite, cjenu zanemarite, samo kvaliteta

1 Nokia Lumia 610
1 Sony Ericsson Xperia Ray
1 Sony Xperia J
17 Samsung Galaxy S Advance
2 Sony Xperia go black
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 0:06 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajde glasajte :D

9 Huawei Ascend g300-1300 kn
14 ZTE Blade 3-995 kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel se riješio onaj problem sa povezivanjem na iPod 4G?Na youtubeu ima sto komentara o tome kako se ne zeli spojiti na internet,ali su dosta stari.

0 Riješili su
0 Nisu riješili
0 Nije ni bilo problema
A.X.E. The AwEsoMenESs
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice