A jeli vidiš kartu ili ti je sve crno?
AKo vidiš kartu onda ti je dobro samo trebaš pričekat satelite da nađe.
Kad ukljucis garmina u gornjem lijevom uglu kakv ti je znak? Jesu li 4 crtice poredane po velicini? Ako jesu onda je ok i treba ti uhvatiti signal a ako nisu onda ili nisi dobro otkljucao ili nisi ukljucio integrisani gps prijemnik. Tapni na taj znak i javi sta pise.
Dali govoriš meni... Ako da, sada mi nije dostupna vanjska lokacija(ne nisam u zatvoru) ali uvijek kada bih se spajao bio bih na otvorenom, nisam imao uključeni potpomognuti GPS, provijerio sam i isguran sam da je bilo namješteno da koristi integrirani GPS. Sad sam probao promijeniti ključ pa ću vidjeti sutra. Uglavnom uvijek bi mi bila jedna crvena ili nijedna crtica...
Ne, sve mi je crno...
Znači da mi nešto nevalja s mapama... ne kužim mob ih prepoznaje jer kad idem na upravljanje mojim podacima pa na skupovi karata piše mi Detaljne karte
E:\GARMIN\ - i kad na to kliknem onda piše AdriaROUTE 2.30 NT
18AL, 12 BIH, 17 MK, 13 BIH, 14 BIH, 8 HR, 9 HR,
E:\GARMIN\ 101,0MB
Šta da radim?
Ne, sve mi je crno...
Karta bi morala biti iako nije našao gps. Onda ili si nešto sa kartama shebao, ili si krivi key stavio u onaj SW.unl ili si krivi IMEI upisao u unlocker ili nešto četvro , no ovo je najočiglednije. Najbolje da isponova sve napraviš.
Ne, sve mi je crno...
Karta bi morala biti iako nije našao gps. Onda ili si nešto sa kartama shebao, ili si krivi key stavio u onaj SW.unl ili si krivi IMEI upisao u unlocker ili nešto četvro , no ovo je najočiglednije. Najbolje da isponova sve napraviš.
SW.unl nije sto posto krivi kao ni IMEI jer bi mi u protivnom dođe poruka dali želim kupiti GARMIN kada ga pokrenem (znam jer sam prvi puta krivi ključ stavio). Ključ za map source isto nije kriv jer da je nebi sam program napisao registration succesuful... Pročitaj gornji post za karte...
Ne mora znaciti. Kad prvi put upalis garmina on pretpostavi da je u londonu a ako nije stavio kartu lonodona bice mu sve crno ili plavo zavisi jel dan ili noc. To traje dok ne uhvati prvi put signal.
Spominju se nekakve kvačice u skupovima karata.... Ja ne vidim nikakve kvačice niti ih mogu staviti???
Ne, sve mi je crno...
Znači da mi nešto nevalja s mapama... ne kužim mob ih prepoznaje jer kad idem na upravljanje mojim podacima pa na skupovi karata piše mi Detaljne karte
E:\GARMIN\ - i kad na to kliknem onda piše AdriaROUTE 2.30 NT
18AL, 12 BIH, 17 MK, 13 BIH, 14 BIH, 8 HR, 9 HR,
E:\GARMIN\ 101,0MB
Šta da radim?
Na tom ekranu imas u dnu mapsource i tu vidis koje karte su instalirane. Bice ti crno dok prvi put ne uhvati satelitte jer garmin kao prvu lokaciju uzme london a kako nemas karte londona prikazuje ti crno. Ukljuci A-gpsi da ti brze nadje satelite i kad ti nadje prvi put onda ce ti pokazivati tvoju trenutnu lokaciju.
Na tom ekranu imas u dnu mapsource i tu vidis koje karte su instalirane. Bice ti crno dok prvi put ne uhvati satelitte jer garmin kao prvu lokaciju uzme london a kako nemas karte londona prikazuje ti crno. Ukljuci A-gpsi da ti brze nadje satelite i kad ti nadje prvi put onda ce ti pokazivati tvoju trenutnu lokaciju.
Londona?
Mene odmah nađe i ništa nebude crno, šta ti pričaš uopće?
Prvi put je i tebi isao od Londona,od kada ti je jednom pronasao lokaciju od tada ne ide preko Londona vec od tvoje lokacije
Londona?
Obrati paznju na boldovano.
ej pozz
imam problem..
sad mi odjednom nece brisat aplikacije poput Opere nekuzim zasto
samo mi dode brisanje nije uspjelo (tako nesto)
pls helpajteeeee
ej pozz
imam problem..
pls helpajteeeee
Daj malo više informacija. Što točno piše?
ej pozz
imam problem..
pls helpajteeeee
Daj malo više informacija. Što točno piše?
tocno pise uklanjanje neusjpjesno i to je to! :SS
Samo da javim da mi je Garmin proradio... Samo sam trebao čekati vani i našlo me je i sad mi uvijek pokazuje kartu... Nisam očekivao da će biti tako detaljna za ovako malo mjesto poput moga, Svaka im čast!
Samo da javim da mi je Garmin proradio... Samo sam trebao čekati vani i našlo me je i sad mi uvijek pokazuje kartu... Nisam očekivao da će biti tako detaljna za ovako malo mjesto poput moga, Svaka im čast!
to je to,prvi put treba ceketa i po 10-tak min,ali zato svaka sledeca konekcija traje dosta kratko...
E i hvala svima na pomoći!!!
moze meni neko rec cemu mi sluzi 3G?
3G je brza i kvalitetnija mreža ali ti to ne treba. Ja to imam isključeno jer samo mi troši bateriju...
Imaš ovdje ako ti se čita LINK
3G je brza i kvalitetnija mreža ali ti to ne treba. Ja to imam isključeno jer samo mi troši bateriju...
Imaš ovdje ako ti se čita LINK
Aj mi molim te reci zašto mu netreba??
Prekorisno ako koristiš mobilni internet...
Danas sam surfao bez 3G-a (nije ga lovio), pa kad nisam poludio kolko je sporo bez njega...
Neznam kakve probleme neki korisnici imaju, ali ja sam cest korisnik navigacije u voznji i NIKAD me Garmin nije krivo odveo.
Uvijek me tocno i precizno odveo do lokacije koju sam mu zadao.
Instrukcije su vrlo jasne i precizne i ne vidim kako moze doci do zabune.
Naravno, nijedan GPS sustav nije savrsen pa svejedno morate uvijek biti budni i obracati paznju na prostor oko sebe bez obzira sta GPS kaze.
Da nebi bilo ko onaj Amer sta je izletio u provaliju jer se drzo GPSa do slova. :P
Dragi forumaši, imam novu Nokiu 5800 NE kodiranu na t mobile i ne mogu ju nigdje otkodirat tu u Vinkovcima i Osijeku; svi kažu da je problem što ima neku "30" verziju softwarea.. Idem uskoro u Zagreb i ako bi mi netko mogao preporučit neki dobar servis tko bi to mogao znat, ali negdje na potezu kolodvora-trg-jurišićeva-vlaška-maksimirska-zvonimirova-kennedyev trg (idem na ispit pa neći imat baš previše vremena). Pa eto ako znate šta pomozite
Evo ovako ljudiii.. imam nokiu 5800 vec 5 mj. sve odlicno radi.. nikad se nisam zalio na nju... jos niti jedan put se nije deslo da mi je mob bloka ili nesto tako.. ali... imam jedan problem... zadnjih misec dana nece da mi nađe GPS poziciju... kad sam ga kupia mob bi nasa poziciju u roku 4 sekunde... prije 2 miseca mu je trebalo oko 5 min... sad ga drzim da trazi 2 sata.. ali bez rezultata... jel iko zna u cemu je problem??
Kad kliknes na ikonicu za signal pa imas dolje gps info. kad tu udjes vidjeces da li uopste trazi satelite.
Trazi on... al neće da nađe..
Je li ti uključen A-GPS?
Magla, kisa, zatvoren prostor?
Ukljuci A-gps.
Salim se, ostavi se vode, ugasi mobac i probaj ponovo, ako ne radi onda si probaj instalirat novi firmware, a mozes ga i u servis odnijet, prije updata napravi si back up. Mislim da A-GPS nema veze sa pozicioniranjem preko satelita vec preko 3G signala, on satelitski signal treba naci na otvorenom bez smetnji vanjskih utjecaja npr. zgrada, ali ako mu 2 sata loada i trazi signal znaci da ili mu nesto smeta ili nesto ne radi kak spada, a nista od toga nece moc sam sredit, znaci servis, ili probat vani naci signal na otvorenom jos jednom ili probat sa updatom ako ide...ako nista od navedenog ne pomaze, slobodno ga stavi u vodu.
Magla, kisa, zatvoren prostor?
Ukljuci A-gps.
Magla, kisa smetaju GPS signalu? U kojoj zemlji ?
meni je, kad sam stavio AdriaTOPO prvi put malo duze trazia signal(cca 1 sat je bia na balkonu), ali pretpostavljan da ovaj nije minja kartu tako da vjerojatno nije do toga..... a da nisi stavia nesto u mob sta blokira signal, neku metalnu plocicu ili sta(razlog ovoga je plivanje baterije, ja iman presavijeni kartoncic da bi baterija bila na mistu, pa da nije stavia neku metalnu plocicu)