- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zgf, lijepo si to napisao, ali to još uvijek neće biti jasno onome tko nije baš to mnogo radio.
Npr, za drivere: neće se svakom automatski instalirati. Potrebno ih je tada skinutu s moba. Nakon spajanja moba s kompom, na mobu treba odabrati način spajanja kao virtualni cd i onda preko kompa ma my computer pronači mob (cd) otvoriti i drivere skinuti na komp i instalirati.
Ako se mijenja verzija roma, npr. s A na I, tada je potrebno I rom najprije konvertirati s jednom aplikacijom, i tek tada instalirati.
Za one koji to žele, na gornjem linku je temeljito objašnjeno prelazak s A na I verziju, naravno i u tom objašnjenju ima jedna caka koja može stvarati probleme onom tko se baš ne kuži. Radi se o imenu konvertiranog fajla. Kod nekog će to biti system-i.img, a kod nekog system.img.
Onako kako se zove vaš konvertirani rom, tako i upisujete na za to predviđena mjesta.
Ja sam odmah prešao s A na I verziju, tako da neznam ni dobre ni loše strane 4.5.4A verzije.
je li mi zna itko objasniti kako da maknem update 4.5.4A na 4.5.4I ?? Hvala
pa zato i pitam xD da znam nebi pitala..
Imam m2 mini, za njega jos uvijek nema (mozda si ti negdje nasao?) I update.zip ROMa, tako da nazalost taj postupak nisam mogao probati/privesti.
Vidi uostalom na meizufans.eu, (odakle su i ADB upgrade upute)), tamo svako malo netko pita za m2 mini, ali I update.zip ROMa za mini jos uvijek nema.
Inace, taj link s uputama za ADB upgrade s A verzije na I verziju (samo za m2 Note), vec sam nekoliko puta stavljao jer se svako malo javlja netko tko bi, kao, radio OTA upgrade s A na I (sto se ne moze). Nazalost, dosad nitko nije dodao iskustva o ADB upgradeu iz prve ruke.
----
Umjesto toga, u kratkim uputama koje sam pokusavao staviti (za sve one, a ima ih vise, koji bi radili obicni OTA upgrade} opisao sam iskljucivo najjednostavniji upgrade postupak, kroz Recovery, i naglasio da je to samo za s A na A, s I na I te s I na A (ne za s A na I).
Takav uprade najlakse je napraviti kroz Recovery.
Stovise, kroz Recovery ga mozes napraviti cak i kad zaj... mob do te mjere da ga uopce ne mozes bootati u Flyme (slucaj koji je imao maricus).
Nadalje, kad mob butas u Recovery, i takvog ga spojis USBom na PC, tada ti se na mobu ne nude nikakve opcije za USB mod (nikakav izbor: USB debugging, CD, SB disk).
Ponavljam, mob nije u Flymeju nego u Recovery modu.
Mob (bez da te ista pita) daje drivere PCju (kao kad prikljucis USB stick), pa sad ako ti to PC ne prepoznaje onda imas problem, ali to se vecini korisnika ne bi trebalo dogoditi.
Nadalje, buduci da vidis samo Recovery particiju, ne mozes pogresiti kamo staviti update.zip, pa ni to nije trebalo dodatno crtati :)
Konacno, buduci da si u Recoveryju, nemas problema s trazenjem Upgrade aplikacije, a bilo je ovdje na Formu ljudi koji su tvrdili da imaju takvu A verziju na kojoj nije bilo Upgrade aplikacije, sto znaci da nisu mogli napraviti klasicni OTA upgrade.
Zato mi se za OTA-like upgrade takav postupak kroz Recovery najvise svidja i najlaksi je za nekoga tko nema iskustva, znanja ili kuraze za kompliciranije stvari.
A kupio je m2 Mini ili Note s pretpotopnim 4.5 A
Pa zato je uvjek priprema važna: drivere instaliraš na komp, pospremiš rom na comp i tek onda čačkaš po mobu. Logično, ne?
Uostalom, neznam a nije mi ni važno dali to vrijedi za taj tvoj mini, tema je m2 note. Možda i ti nekog dodatno zbunjuje. Za m2 note pomoči ću svakom koliko budem mogao, nisam ni ja sveznalica.
Za OTA update nije potrebno ljude zbunjivati s recovery. Ako mob javi da ima update, pritisneš tu tipku i čekaš da završi.

Gubljenje vremena. Ne kanim ni citati jer (osim jednog savjeta za AutoSync Account Activator) nikad nisam procitao nesto nepoznato, novi i stvarno korisno.Najcesce ista (pocetnicka) pitanja na koja je vec po petnaest puta odgovoreno.
Ova tema na forumu je otvorena da iznesemo svoja iskustva o Meizu M2 Note i da pomognemo jedni drugima vezano za korištenje i rješavanja problema oko postavki i korištenja mobitela. U početku sam i sam imao problem čije sam rješenje pronašao na ovom forumu (da treba instalirati Google Installer) i od tada je išlo uglavnom sve glatko osim što mi je nakon upadate-a nove verzije Flyme-a prebacilo s A verzije na U koja nema hrvatski meni. S tim sam se bavio cca 15 dana čitao postove i objašnjena na meizufans i xda forumu ali nisam upio instalirati I verziju čak ni uz pomoč TURISTE koji mi je pokušavao pomoč ali jednostavno nije išlo pa sam odustao. A sve sam to pokušavao da bih vratio hrvatski meni koji mi ni nije toliko bitan ali eto... Tako da mi nije jasno zbog čega su ovdje tolike rasprave o A, I ili U verziji Flyme-a jer mislim da je to sve isto naravno ako je instalirano najnovije ažuriranje što se tiče funkcioniranja samog moba. Ovdje se vode rasprave kao da če prelaskom npr. s A na I verziju mobitel frizirati i da če odjednom dobit 4 GB RAM-a i 32 GB ROM-a i radit 8 puta brže i bolje. Presmiješno.
Imao sam još nekih problema za koje sam tražio odgovor ali nisam ih dobio pa sam to riješio sam. Konkretno ažuriranje Gmail-a, Viber-a. WhatsAp-a itd. i to tako da sma pronašao AutoSync Account Activator nakon par dana isprobavanja sličnih aplikacija od kojih ni jedna nije radila kako treba. Također sam imao i problem sa zvonjavom podsjetnika COL Reminder a i druge koje sam instalirao za probu misleči da je problem u njima ali nije bio več je samo trebalo ući u Security i Power Status i podesiti, a što sam pročitao negdje ovdje na forumu vezano za problem sa satom i budilicom koja ne funkcionira. No to su uglavnom bile sve sitnice i ne toliko bitne stvari za normalno funkcioniranje moba. KaKo sam do sada koristio samo Samsung smartfone naravno da mi je Flyme prvi dan do dva bio šok dok se ne priviknem jer na "normalnom Androidu" to ide sve po difoltu...a ovdje treba istraživati.
Uglavnom sada nakon točno 2 mjeseca korištenja M2 Note sam vrlo zadovoljan, radi vrlo dobro. jednostavan je za korištenje, a na HOME tipku sam se naviknuo nakon par sati. Kamera mi nije od presudnog značaja i koristim je više "rekreativno" ali vidim da su neke fotografije dobre a neke relativno loše slikane u istim uvjetima no to možda ima veze sa trešnjom moba prilikom slikanja ili nečim trečim. Ekran je izvrstan veličina od 5,5" mi je taman jer šaljem dosta poslovnih mejlova i radim kada mi je potrebno ponude preko aplikacije koju imam instaliranu. Mislim da je jako dobar omjer uloženo-dobiveno i ne vidim baš nikakav razlog da u budućnosti ne kupim novi model Meizu mobitela ili nekog drugog kineskog poznatog brenda, jer sam kupio i ženi kineza i to XIAOMI REDMI 2 koji je također odličan iako na MIUI OS koji je isto jednostvan za korištenje nakon malo igranja.
Ova tema na forumu je otvorena da iznesemo svoja iskustva o Meizu M2 Note i da pomognemo jedni drugima vezano za korištenje i rješavanja problema oko postavki i korištenja mobitela. U početku sam i sam imao problem čije sam rješenje pronašao na ovom forumu (da treba instalirati Google Installer) i od tada je išlo uglavnom sve glatko osim što mi je nakon upadate-a nove verzije Flyme-a prebacilo s A verzije na U koja nema hrvatski meni. S tim sam se bavio cca 15 dana čitao postove i objašnjena na meizufans i xda forumu ali nisam upio instalirati I verziju čak ni uz pomoč TURISTE koji mi je pokušavao pomoč ali jednostavno nije išlo pa sam odustao. A sve sam to pokušavao da bih vratio hrvatski meni koji mi ni nije toliko bitan ali eto... Tako da mi nije jasno zbog čega su ovdje tolike rasprave o A, I ili U verziji Flyme-a jer mislim da je to sve isto naravno ako je instalirano najnovije ažuriranje što se tiče funkcioniranja samog moba. Ovdje se vode rasprave kao da če prelaskom npr. s A na I verziju mobitel frizirati i da če odjednom dobit 4 GB RAM-a i 32 GB ROM-a i radit 8 puta brže i bolje. Presmiješno.
Imao sam još nekih problema za koje sam tražio odgovor ali nisam ih dobio pa sam to riješio sam. Konkretno ažuriranje Gmail-a, Viber-a. WhatsAp-a itd. i to tako da sma pronašao AutoSync Account Activator nakon par dana isprobavanja sličnih aplikacija od kojih ni jedna nije radila kako treba. Također sam imao i problem sa zvonjavom podsjetnika COL Reminder a i druge koje sam instalirao za probu misleči da je problem u njima ali nije bio več je samo trebalo ući u Security i Power Status i podesiti, a što sam pročitao negdje ovdje na forumu vezano za problem sa satom i budilicom koja ne funkcionira. No to su uglavnom bile sve sitnice i ne toliko bitne stvari za normalno funkcioniranje moba. KaKo sam do sada koristio samo Samsung smartfone naravno da mi je Flyme prvi dan do dva bio šok dok se ne priviknem jer na "normalnom Androidu" to ide sve po difoltu...a ovdje treba istraživati.
Uglavnom sada nakon točno 2 mjeseca korištenja M2 Note sam vrlo zadovoljan, radi vrlo dobro. jednostavan je za korištenje, a na HOME tipku sam se naviknuo nakon par sati. Kamera mi nije od presudnog značaja i koristim je više "rekreativno" ali vidim da su neke fotografije dobre a neke relativno loše slikane u istim uvjetima no to možda ima veze sa trešnjom moba prilikom slikanja ili nečim trečim. Ekran je izvrstan veličina od 5,5" mi je taman jer šaljem dosta poslovnih mejlova i radim kada mi je potrebno ponude preko aplikacije koju imam instaliranu. Mislim da je jako dobar omjer uloženo-dobiveno i ne vidim baš nikakav razlog da u budućnosti ne kupim novi model Meizu mobitela ili nekog drugog kineskog poznatog brenda, jer sam kupio i ženi kineza i to XIAOMI REDMI 2 koji je također odličan iako na MIUI OS koji je isto jednostvan za korištenje nakon malo igranja.
Ja se želim sa A na I prebaciti jer odkada mi je mob na A verziji ludi skroz, dok naprimjer I verzijom nije bilo tako, i iz dana u dan je gore.. et
Moze neki savjet vezano za ovaj mob sta vam je od koristi sta ne,,,,koje aplikacije su korisne D: ja dosad imam samo tri yt,fb i pracenje sportskih rezultata :D
nakon pocetnog nezadovljstva sve sam zadovoljniji ovim mobitelom :D
Sve ovisi za šta nekome mobitel koristi osim poziva, sms-a i slično. Osobno meni koristi najviše za internet bankarstvo (privatno i poslovno), primanje i slanje mejlova, izradu ponuda kada sam negdje vani a hitno moram nekome poslat.
Također od korisnijih aplikacija najviše koristim Google Chrome, COL Reminder, SMS Parking, CamScanner, Here Maps, AutySync Activator i naravno Viber i WhatsApp- Mobitel mi služi uglavnom za komunikaciju i posao i naravno pregledavanje neta kad nemam šta radit.
Ovdje se vode rasprave kao da če prelaskom npr. s A na I verziju mobitel frizirati i da če odjednom dobit 4 GB RAM-a i 32 GB ROM-a i radit 8 puta brže i bolje. Presmiješno.
Eto, toliki post i 2 tjedna natezanja s mobitelom i veliš da je presmiješno da netko želi internacionalni ROM s kojim nema niti jednog problema koji si opisao i mob od kada se prvi puta upali radi kako spada bez ikakve potrebe za flashanjem, rootanjem i bilo čime te mu radi OTA update bez ikakvih problema. Tu pričam o stock, dakle tvorničkoj internacionalnoj verziji, ne naknadnom flashanju. Tko kupuje taj mob, neka odmah uzme internacionalnu verziju i biti će miran.
http://www.aliexpress.com/item/Original-Meizu-M2-Note-International-version-4G-FDD-LTE-Dual-SIM-Mobile-Phone-5-5-1920X1080P/32413170987.html
(from AliExpress Android)
Koje su to tocno prednosti I verzije? Imao sam U verziju, prebacio na A, tako da nemam nikakvih kineskih sra*ja, pa nisan siguran sta bi tocno dobio prebacivanjem na I
Imam Meizu m2 mini, i imam verziju 4.5.3.1C, a htjeo bih staviti A verziju jer to mogu napravit običnim updateom da skinem sa stranice i odem u recovery mode i instaliram? Hvala
Kada spremim nekog u imenik i nakon odredenog vremena zelim obrisati tu osobu, ne ide, javlja mi tipa da je taj broj zasticen, a nista u postavkama dirala nisam... sve u svemu otkada sam na A verziji, mob mi je koma..
pozdrav ekipa, cekam da grey m2 stigne na stanje u wowshop pa ga namjeravam kupiti... citajuci review-ove po netu, i gledajuci video recenzije ostao sam ugodno iznenadjen koliko je dobar. e sad me zanima, u kojoj verziji ga wowshop prodaje? kineskoj ili?
Jutros sam prvi puta imao problema sa alarmom. Zvonio mi je 5 min prije nego što je trebao. Skinuo sam sa trg. Play drugu aplikaciju alarma pa ću vidjeti za koji dan....
ja sam neki dan kupio iz wowshopa
dosao nakrcan kineskim bloatwareom i ostalim nepotrebnim smecem (du battery saver je bio cak gore). Suludo u biti.
pukno gore zadnji frimware (4.5.3.2A), rootao, maknuo s root app deleterom hrpu nepotrebnih aplikacija, pukno na njega adaway i sad je milina!
fluidno, nikakva zamrzavanja..super zadovoljan.
ja sam neki dan kupio iz wowshopa
dosao nakrcan kineskim bloatwareom i ostalim nepotrebnim smecem (du battery saver je bio cak gore). Suludo u biti.
pukno gore zadnji frimware (4.5.3.2A), rootao, maknuo s root app deleterom hrpu nepotrebnih aplikacija, pukno na njega adaway i sad je milina!
fluidno, nikakva zamrzavanja..super zadovoljan.
hvala na odgovoru... dvoumio sam se izmedju meizu m2 i lumie 640, ali sam se odlucio za meizu na kraju... cekam da grey izvedba bude dostupna pa narucujem... naravno ocekujte slike :)
edit: koliko je komplicirano instaliranje zadnjeg firmware-a, rootanje i brisanje kineskih aplikacija?
Kupi internacionalnu verziju s Aliexpressa, 155 dolara...