"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.525.944
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
SDL1920 kaže...

Na geekbuying  DE skladistu nema 64gb model ali ima recimo na IT DHL dostava, dali i tu vrijedi ovo da izbjegnem pdv i carinu jer na Honoru ako uzmem izadje me 15 eur vise? Citao sam na desetine stranica teme ali nisam siguran.

Hvala.

Yes, sve je to EU. 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
protjeran
SDL1920 kaže...

Na geekbuying  DE skladistu nema 64gb model ali ima recimo na IT DHL dostava, dali i tu vrijedi ovo da izbjegnem pdv i carinu jer na Honoru ako uzmem izadje me 15 eur vise? Citao sam na desetine stranica teme ali nisam siguran.

Hvala.

Nema carine unutar EU.

Okasnio sa odgovorom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.2.2018 22:28 (honor8).
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Taman ostane za cevape, pivu i maskicu i kakav temp. glass :)

Javim utiske kad dodje, hvala.

Xatta6_BIH
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

samo da ohrabrim kuipce xiaomia. imam model xiaomi mi 4s 3/64

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_4s-7962.php

već skoro dvije godine. naručen direktno iz kine, stigao zamotan kao poklon i nisam platio nikakva davanja na njega. otključao sam ga i stavio najnoviji MIUI. s verzijom MIUI 9 je telefon toliko bolji, brži i sporije troši bateriju da je u biti to novi telefon. nakon dvije godine baterija traje skoro dva dana, uz uključen gps, wifi i mobilni internet. ako vam se ne da čekati iz kine ili hongkonga, preporučam dostavu iz italije. stiće za 3-4 radna dana dhl-om, ralijanski dhl donosi hrvatskom dhl-u, a oni kupcu na ruke. hrvatske institucije rade svoj posao, ali ne i s vašim telefonom koji ih u potpunosti zaobilazi.

otključavanje bootloadeta je trivijalno, updateovi se svi sami skinu. customer support s global sitea vrhunski. moj mi 4s nije bio najmnenjen za tržišta osim kine i indije i ne rade global rom. no, kaok me savjetovala služba za korisnike, nakon instalacije kineskog roma (koji ima engleski jezik) instalirao sam goole play store i google tastaturu. s njom skinuo kompletnu podršku za engleski i hrvatsi i tako da sada imam sve što mi treba. vjerujem da ću i jednog dana kada ovaj aparat postane spor ili nastrada opet kupiti xiaomi. omjer price/performance je čudo u odnosu na razvikane brendove, posebno samsung i iphone.

1 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav :)

Gdje je najbolje uzeti Xiaomi Mi A1 uzimajući u obzir cijenu al i garanciju u EU?

Gledao sam Honorbuy, nešto više nego s npr. Goldway-a al ako se dobro sjećam, ljudi nisu imali problema s ostvarivanjem garancije u EU kod njih?

Ako je na kraju najbolje kod njih uzeti, ima li vouchera većih od 5€?

E da, isto me zanima gdje Mi Note 3 ispadne najjeftiniji?

Muchas Gracias!  :)

0 0 hvala 0
10 godina

Alzashop ti je najbolji za mi a1 ako je jos uvijek na popustu.

EDIT: Cini se da nije, bio je neko vrijeme 1650kn zajedno s dostavom, sad je to nekih 200kn vise.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.2.2018 12:31 (perix231).
Moj PC  
1 0 hvala 2
8 godina

LeEco LE max 2

možete li mi reći u kratkim crtama kakav je mobitel

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.2.2018 14:58 (čmrljo).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ćini se da na mi a1 ne ide ni treća nadogradnja Orea- previše je bugova 

http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-a1-i-oreo-saga-se-nastavlja-ni-trece-sreca-ne-pomaze/

16 godina
neaktivan

Ja nemam apsolutno nikavih problema. Sve sam ostavio stock, dok ne krene pravi developing

0 0 hvala 0
15 godina
Chriss kaže...

Pozdrav :)

Gdje je najbolje uzeti Xiaomi Mi A1 uzimajući u obzir cijenu al i garanciju u EU?

Gledao sam Honorbuy, nešto više nego s npr. Goldway-a al ako se dobro sjećam, ljudi nisu imali problema s ostvarivanjem garancije u EU kod njih?

Ako je na kraju najbolje kod njih uzeti, ima li vouchera većih od 5€?

E da, isto me zanima gdje Mi Note 3 ispadne najjeftiniji?

Muchas Gracias!  :)

Mi Note 3 na goldwayu, mislim da nigdje nema jeftinije, trenutno je dolar ispod 6 kuna čak, tako da te verzija 6/64 neće ni 2000 kuna ispast, a i ona jača 6/128, ne ide puno preko toga, ja čekam da dođem doma na duže vrijeme i 99% naručujem Ni Note 3 od tamo osim ako mi se ne svidi nešto od ovog što će izbaciti do kraja mjeseca Xiaomi

16 godina
neaktivan

Koristi li netko BlackviewS6/S8? Iskustva? 

Tempus fugit

0 0 hvala 0
15 godina
čmrljo kaže...

LeEco LE max 2

možete li mi reći u kratkim crtama kakav je mobitel

Jako dobar za te novce, ja imam 6GB RAMa, 64GB ROMa verziju

+

Odlican build quality, full metalno kuciste

Odlican ekran, 2560x1440

Odlican chipset, Snapdragon 820 i adreno 530 i 6gb rama

Odlicna kamera pri dobrom svjetlu

Dobar zvucnik

-

Vjerojatno najveca mana je sto je LeEco propao sto se tice daljnje izrade mobitela pa nema službenih android nadogradnji, zadnja službena verzija je android 6.0.1 (mada na XDA developers ima dosta neslužbenih romova, android 7 i 8)

Senzor otisaka zna biti malo sporiji

WoT IG: RavenHR_
15 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Ćini se da na mi a1 ne ide ni treća nadogradnja Orea- previše je bugova 

http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-a1-i-oreo-saga-se-nastavlja-ni-trece-sreca-ne-pomaze/

Ja ni sa jednim odronom nisam imal takav (niti sličan) problem.

Događa se i "najboljima".

Kad sam kupovao LeEco X722 u užem izboru mi je bio i taj Mi A1.

Čini se da sam dobro izabrao.

dak
13 godina

Ima li netko iskustva  s honorbuy-em oko garancije, tko što plaća, jel bez problema popravljaju,...?

Čitao sam neke njihove upute/pravila i nisu baš jasni na svom Chinglish-u...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 0:34 (Chriss).

0 0 hvala 0
8 godina
U mene je verzija 6/128

-primjetio sam da je otisak prsta veoma loš nasprema prošlog mobitela Xiaomi redmi nota 4
Ovo ostalo za sada radi bez problema
12 godina
neaktivan

Jedno brzo pitanje...

Koji od ova dva procesora je bolji/brži?

Quad-core Snapdragon 820 (2x2.15 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo) ili Octa-core Snapdragon 625 (2.0 GHz Cortex-A53)

Znam da bi 820 trebao biti brži, ali on je 4-jezgreni, a ovaj drugi 8-jezgreni pa koliko to znači?

Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav ekipa. Ovak trebam preporuku za neki mob za cca 1000kn sa svime. Preferiram xiaomi ali neznam ni sam sto valja i sto treba izbjegavati. Ako je neka dobra ponuda moze koja kuna gore. Telefon je za osobu od 50god ono za watsapp,chrome tu i tam koja igrica,youtube znaci nikakav hardcore korisnik. Bilo bi dobro da je cim bolji ekran za te novce, ako je moguce full hd uopce za te novce.
Hvala unaprijed.

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koristim 4mj xiaomi redmi note 4x i razmišljam da promjenim mob.16gb mi je premalo a i kamera je oke al za moje potrebe trebam nešto bolje.

Jako mi se sviđaju telefoni sa 18:9 ekranom al koju sam god recenziju pogledao svima je kamera kao neki minus pa sam se ipak odlučio za xiaomi mi note 3.

Možda imate neku bolju preporuku?

Financije su oko 2500kn 

0 0 hvala 0
13 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 12:28 (Chriss).
13 godina
omomomomoomm kaže...

Pozdrav ekipa. Ovak trebam preporuku za neki mob za cca 1000kn sa svime. Preferiram xiaomi ali neznam ni sam sto valja i sto treba izbjegavati. Ako je neka dobra ponuda moze koja kuna gore. Telefon je za osobu od 50god ono za watsapp,chrome tu i tam koja igrica,youtube znaci nikakav hardcore korisnik. Bilo bi dobro da je cim bolji ekran za te novce, ako je moguce full hd uopce za te novce.
Hvala unaprijed.

Evo, ako se u međuvremenu nije promijenilo nešto oko "EU Direct-a" s Goldway-a, zlatni Note 4x s DHL-om te izađe 1000kn, šibni im poruku jel ti mogu dati kakav popust pa može i ispod 1000kn, isto, ne znam jel se više može dobiti maskica i staklo gratis preko našeg čovjeka...

Redmi 5 Plus je nešto ispod 1100kn a ako koja kuna gore znači i 2-3 stotice gore :) imaš Mi A1 za ispod 1300kn...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 12:41 (Chriss).
15 godina
mack83 kaže...

Jedno brzo pitanje...

Quad-core Snapdragon 820 (2x2.15 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo) ili Octa-core Snapdragon 625 (2.0 GHz Cortex-A53)

Znam da bi 820 trebao biti brži, ali on je 4-jezgreni, a ovaj drugi 8-jezgreni pa koliko to znači?

Hvala.

snapdragon 820 je brzi, a pogotovo sto se tice graficke, jer snapdragon820 dolazi sa adreno 530 koja je 2-3 put brza od grafike na snapdragon 625

WoT IG: RavenHR_
12 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...
mack83 kaže...

Jedno brzo pitanje...

Hvala.

snapdragon 820 je brzi, a pogotovo sto se tice graficke, jer snapdragon820 dolazi sa adreno 530 koja je 2-3 put brza od grafike na snapdragon 625

Znači 820 je brži bez obzira što ima duplo manje jezgri?

p.s. igre su mi najmanje bitne(gotovo nevažne), najvažnije su mi performanse u radu samog telefona, programi itd... ;)

14 godina
820 je brži i jači pogotovo grafička. 625 je efikasniji, znači bolja autonomija. Ne znači to da je 625 spor i da šteka u radu, većina mid-rangera koristi takav proc i nema problema sa radom. Npr. Mi A1 sa 625 i stock Androidom je iznimno gladak u radu
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
SD 820 bi bio brži i da ima jednu jezgru :)))

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav,
planiram ženi uzeti Xiaomi Mi A1 (općenito mob do 2000 kn) pa imam par pitanja...

1. Pošto planiram kupiti lokalno u Zagrebu zbog jamstva (Neutrinomobile, HGspot), zanima me kakav ROM dolazi s njime (i jel li uopće to važno gledati kod kupnje, jer ne mislim se baviti instalacijom drugih ROM-ova ako nije potrebno)? Želim ženi dati mobitel kakav je bez dodatnog petljanja... Je li mobitel sam po sebi dovoljno dobar? Koje su prednosti instalacije drugih ROM-ova?
2. Koja je korist od otključavanja bootloadera? Da li se time gubi jamstvo? Da li je moguće instalacija update-ova bez tog otključavanja?
3. Postoji li preporuka za kaljeno staklo? Valjaju li išta stakla iz npr Neutrinomobile?
4. Što se tiče ove sage oko nadogradnje na Oreo, vidim prema komentarima da neki uopće nemaju problema. Postoji li info zbog čega neki korisnici imaju problema, je li do ROMa ili nešto drugo?
5. Netko je stavio link na Honorbuy s popustom za Valentinovo te cijena iznosi 225$ za 64GB verziju, što je otprilike 1350kn i poprilično jeftinije nego što mogu naći u ZG (čak i uz shipping od 30$, odnosno 200kn). Ako se ipak odlučim uzeti preko Honorbuy, koju opciju biram između EU warehouse i German warehouse da izbjegnem PDV i carinu? Kakva je procedura s ostvarivanjem jamstva na Honorbuy?

Mobitel bi se koristio za surfanje/Youtube, Facebook/Messenger, Whatsapp/Viber, slikanje. Važno je da što duže traje i da se ne uspori s vremenom, zato sam i pikirao taj mobitel zbog Android One.

0 0 hvala 0
9 godina
Daj se prvo odluči gdje kupuješ :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mack83 kaže...

Jedno brzo pitanje...

sd 820 je duplo brzi te graficka mu je jedno 3 puta brza, no ima 50% manju stedljivost baterije.  Sd 625 ti radi super u svemu, eto ako neces koristit mobitel za igranje nemoj mislit da je sd 625 toliko los, a dobit ces duplo bolje trajanje baterije. To ti govorim kao korisnik 625 i redmi notea 4, stvarno presuper radi sve :)

Rašo kaže...

Koristim 4mj xiaomi redmi note 4x i razmišljam da promjenim mob.16gb mi je premalo a i kamera je oke al za moje potrebe trebam nešto bolje.

Jako mi se sviđaju telefoni sa 18:9 ekranom al koju sam god recenziju pogledao svima je kamera kao neki minus pa sam se ipak odlučio za xiaomi mi note 3.

Možda imate neku bolju preporuku?

Financije su oko 2500kn 

Mi note 3 je super stvarno kako ljudi kazu, ali ako ti nije strka cekaj 1 mj na kupnju. Xiaomi predstavlja dosta modela kroz ovo vrijeme (redmi note 5, mi 6x) pa mozda da vidis sta ce oni ponuditi?

10 godina
neaktivan
hrvojeb85 kaže...
Pozdrav,
planiram ženi uzeti Xiaomi Mi A1 (općenito mob do 2000 kn) pa imam par pitanja...

1. android one je tako da nije vazno, imas stock android i to je to.

2. nemoj ni otkljucavat jer je stock i dobit ces updateove

3. kupi maskicu i kaljeno staklo na honorbuyu prilikom narucivanja pa nemas brige oko zastite,  unesi kod za popust. 

4. do xiaomija je jer ne zna slozit rom kako spada, ali rijesit ce se

5. odaberi ovaj mobitel i dhl te dodje kod tebe u roku 5 dana , jamstvo je iskreno i nepotrebno jer ne znam bas puno ljudi da im se pokvario xiaomi mobitel.

14 godina

Ja imam Redmi 5+ i Mi A1 i mogu reći da je Redmi 5+  mnogo više snappy.

MIUI možda ima kojih mušica ali je izgled osobno daleko ljepši, sve je nekako u cjelini i animacije su znatno brže.

Ne znam jel možda meni to pre velik shock jer nikada nisam koristio stock AOSP ROM, ali naspram MIUI jednostavno mi se ne čini ni približno fluidno, koristim 0.5x animacije pod Developer options ali nema baš neki učinak...

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Ja imam Redmi 5+ i Mi A1 i mogu reći da je Redmi 5+ mnogo više snappy.

MIUI možda ima kojih mušica ali je izgled osobno daleko ljepši, sve je nekako u cjelini i animacije su znatno brže.

Ne znam jel možda meni to pre velik shock jer nikada nisam koristio stock AOSP ROM, ali naspram MIUI jednostavno mi se ne čini ni približno fluidno, koristim 0.5x animacije pod Developer options ali nema baš neki učinak...

U pravu si. Na xiaomijevom mobitelu miui je najfluidniji rom iako ima musica :D

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice