"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.526.463
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
mrki_tua kaže...

Poštovani forumaši,

Vrtim danima raznorazne stranice i sad vidim da nisam ništa pametniji pa ako može savjet, mada mi dizajni nije neki prioritet (LeTv mi je vrh), zanima me preporuka za mobitel, ali da zadovoljava slijedeće uvjete:

- Cijena između 1500-2000 kn

- Ekrani min. 5,5 inča

- RAM min. 2 GB (poželjno 3 GB)

- ROM 16 GB uz uvijet da ima Micro SD utor, inače min. 32 GB

- Ne mora biti iz EU warehousea, ne gori mi pod nogama za dostavu

- Ako se može birati između kvalitete ekrana ili kamera, bolje kvalitetniji ekran 

- Namjena nije igranje igrica, jer to je grijeh i izdaja PC-a, dakle većinom youtube, internet, mail, itd.

Dakle mislio sam se LeTv 1s, Xiaomi Redmi Note 3, neki Meizu, itd. Sad gledam Nubia Z9 Max, UMI Iron Pro, ZUK Z1, Ulefone Power... Uglavnom nisam pametan, do sada sam uvijek imao Korejce Samsung, HTC i potonji mi je bio bolji dizajnom i stabilnošću (nije bilo nepredvidivih rušenja kao u Samsunga). 

Eto bilo koji savjet, akcija u trgovini ili slično su dobrodošli jer nemam nikakvih iskustava sa Kinezima!

Ako te zanima 3GB, svakako baci pogled i na Jiayu S3 ili noviji S3+ koji imaju sve s gornje liste plus još i NFC...

14 godina
neaktivan
domac5 kaže...
zovem sefa skladista kaze da je pregledao snimku i vidio da je paket bio otvoren i da su ga zakrpali dpd trakom, veli to radimo sa svim ostecenim paketima, pitam ja pa dobro sto ga niste ponovo izvagali, lijepo na paketu pise 0,43 kg, kaze on "je gospon, kaj si vi mislite da bumo mi ujutro vagali 5000 paketa", kazem ja ne, nego si mislim da bute vagali one ostecene, da nije nesto slucajno ispalo van iz takvih paketa ili nedaj boze da je neko nesto uzeo, kaze on ne, mi smo to zakrpali i dostavili vama, kao ono ne moraju oni vagat, ma mrs u pm cigansku, samo ponavljaju ko roboti da ja tu nemam sta njih zvat, da to posiljatelj mora pokrenut reklamaciju i oni to moraju izmedu sebe rijesavat, o jbt u kakav sam ja to zacarani krug upao

Da, zapravo se i mogla dogoditi takva situacija da je netko iz druge države prije maznuo mob iz paketa jer DPD manje-više sve unutar Europe šalje zemaljski te paketi (kombijima, kamionima) prolaze relaciju FRA->NJE->AUT->SLO->HR i zbilja je moguće da je u HR paket stigao poderan i "olakšan". S druge strane, to nije isprika DPD-u da ne ispitaju gdje se to dogodilo i riješe situaciju jer nitko drugi nema tu mogućnost...

10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Predlažem da jednostavno blacklistamo giztop tu, da nitko ne naručuje, bar da malo "osjete". Znam da to neće biti utjeha ali bar dio pravde da ljudi osjete. Dosta bugovaca kupuje od njih pa se nadam da će si tako razmisliti malo (sumnjam ali nade uvijek ima).

Ja znam da sam sigurno odustao od njih, nakon svega ovoga rađe platim malo više pa uzmem negdje gdje će me cijeniti i gdje će mi pomoći ukoliko se sranje desi. Ovakve brige mi ne trebaju. Znam da je mala šansa da se to baš meni desi ali neću se kockati ako nemoram.

Pravi čovjek se u muci pozna - tako nešto ide poslovica, e pa giztop se u muci nije iskazao. Lako je dok sve ide bez problema, ali kako ide dok se problemi pokažu - to pokazuje kakav je store.

Tako da na meni nebudu zaradili ništa i nek im bude žao

6 0 hvala 0
17 godina

nemojte glorificirati pojedine shoppove. Svima njima je jedino bitno da prodaju robu. lako pametuje onaj koji nije imao problema sa robom-dostavom.

Ako je giztop mogao pomoci, pokretajuci reklamaciju dostave DPD-u zasto to nije napravio? ima li u ovom slucaju isprike za takvo nečinjenje?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

DPD je inače ok tvrtka, moguće da nije ni bio problem u HR.

No ovo kada su na otvorenu pošiljku stavili DPD selotejp je svakako ispod časti toj tvrtci, trebalo je prekinuti dostavu i napisati "oštećen paket" te bi osiguranje pokrilo sve.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
red_bull kaže...

nemojte glorificirati pojedine shoppove. Svima njima je jedino bitno da prodaju robu. lako pametuje onaj koji nije imao problema sa robom-dostavom.

Ako je giztop mogao pomoci, pokretajuci reklamaciju dostave DPD-u zasto to nije napravio? ima li u ovom slucaju isprike za takvo nečinjenje?

tu se u potpunosti slažem sa tobom.

ja prvi hvalim giztop u svoje ime jer sam dva puta naručio mobitel i dva puta je sve prošlo super.

naravno da bi govorio drugačije da sam prošao kao Domac.

meni je giztop ostavio dojam jako dobrog shopa, brza dostava, super komunikacija,najpovoljniji i u mom slučaju pouzdan.

najvjerojatnije ću od njih naručiti i xiaomi mi5.

Ako se paket izgubi do Hrvatske (pretpostavljam da ću dobiti refound).

Naravno učim na greškama od Domca pa ću tako inzistirati na otvaranju paketa prije potpisa i naravno snimanje kamerom otvaranje paketa.

tako da stvarno ne vidim problem u tome.

naravno uvijek se može desiti problem ali toga smo svjesni svi mi koji naručujemo mobitele iz kine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 19:13 (Dario7).
15 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...
Conrad kaže...

Pozdrav

Dakle, odlučio sam uzeti taj Xiaomi Redmi3, DarkGrey model svakako, međutim nisam siguran odakle ga poručiti.Seleri koji šalju iz Eu skladišta uglavnom nemaju tu boju na lageru, na Giztopu nakon kineske nove nikakvih aktivnosti još uvijek itd...Uglavnom, suzio sam izbor na ove prodavače : Aliexpress-Top One  i   Xiaomiforsale.  Xiaomiforsale šalje iz EU, mob dođe nešto više od 1200 kn, oriđiđi ROM izgleda, pretpostavljam samo engleski jezik, bez Google play-a ali to ne bi trebao biti problem. Sa Top One dođe manje od 1100 kn uz nekakav gift (ma šta to značilo), international ROM +  Google Play, međutim nisam siguran da li šalju iz EU i da paket neće završiti na carini mada sam takav utisak stekao prateći ovu temu. Znači  trebam savjet odakle naručiti (koliko je ovaj Top One pouzdan, XFS mi izgleda okej), naravno i drugi selleri dolaze u obzir.

e da, hvala na veoma informativnom topiku

Naruči od xiaomiforsale jer je bolja podrška.

Ja na stranici ovog sellera sa aliexpressa nigdje ne vidim gdje je jamstvo ostvarivo i gdje se telefon šalje? U Kinu?

Ovdje je jasno: https://www.xiaomiforsale.com/en/content/13-Service

Imaš servise u Češkoj i Poljskoj i puno je jeftinije u te zemlje slati ako bude potrebno nego u Kinu.

Osim toga, uvijek prije biram kupovinu sa specijaliziranih stranica kao što je xiaomiforsale nego bilo kakvih sellera sa aliexpressa.

Mobitel sam na kraju naručio  s Top One jer na XFS ovog tamno sivog više nije bilo na lageru. Naručio 19.02, mob je stigao 03.03. Uređaj + Nillkin hard case koštao je na dan uplate 1179,43 kune plus mi je banka naplatila valjda konverziju KN  u USD 20,01 kuna tako da je konačna cijena 1199,44 kn. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 19:30 (Conrad).
9 godina
neaktivan

Brzo neko imam na redmiu kojeg sam uzeo vec instaliran trg play,i imam miui 7.1.16.0 Stable.Treba li ista mijenjati

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Izvršio sam uplatu na račun dhl 710 kn,to su svi troškovi dhl i pdv-a.

16 godina
neaktivan

POzdrav ekipo,

zapela su mi dva mobitela za oko :)
prvi je OUKITEL K4000 zbog izdržljivosti i solidnih specifikacija a drugi je Ulefone Power zbog odlične baterije i super specifikacija.

Šta vi mislite o njima?

kakva su iskustva sa everbuying?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
benga bogami su te dobro oderali. Koliko te na kraju ispalo?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
karabajakit kaže...

POzdrav ekipo,

zapela su mi dva mobitela za oko :)
prvi je OUKITEL K4000 zbog izdržljivosti i solidnih specifikacija a drugi je Ulefone Power zbog odlične baterije i super specifikacija.

Šta vi mislite o njima?

kakva su iskustva sa everbuying?

hvala

Oukitel K4000 je testirao Davor. Neko se već raspitivao za Ulefone Power i opet preporučujem ovaj kratki osvrt:

Na mene nije ostavio pozitivan utisak:

• 2. SIM slot je ujedno i SD card slot, što je kod mene veliki minus
  • performanse u igrama su očajne, možda neki novi ROM to sredi, jer GPU nije toliko loš, iako mislim da mu je FullHD prevelik zalogaj
  • ima crni okvir oko ekrana koji je vrlo upadljiv i ružan kad prikaz na ekranu ima svetlu pozadinu.

Inače, baterija je jako izdržljiva, čini se da je kvalitet izrade dosta visok i van 3D igara je vrlo responzivan.

9 godina
neaktivan

Pricao sam s covjekom, dati ce mi podatke, ponudio se da se nađemo ak si iz ZG. Uplatis unaprijed, on naruci iz Kine i sve:

http://www.njuskalo.hr/ostali-mobiteli/xiaomi-redmi-note-2-2-gb-16-32-gb-akcija-oglas-17875539

Sto mislite koliko je sigurno? Ima netko nekakva iskustva?

0 0 hvala 0
13 godina
Zas bi uopce to radio kad mozes sam za sebe naruciti jeftinije..
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
9 godina
neaktivan
majdo kaže...
Zas bi uopce to radio kad mozes sam za sebe naruciti jeftinije..

Problem je sto nemogu, nazalost...

13 godina
Da nemas niti jednog prijatelja, poznanika, koji moze za tebe naruciti bez silne provizije?
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
9 godina
neaktivan
majdo kaže...
Da nemas niti jednog prijatelja, poznanika, koji moze za tebe naruciti bez silne provizije?

Propitat cu, mozda, problem je sto ljudi ne vole za druge narucivati, kada su "malo vece" pare u pitanju, vecinom kupuju stvari s ebay, onak jeftino neke maskice i te gluposti

17 godina
Pa nije vrag da nemas nikog tko ima paypal da ti naruci? Ako vec imas novce mozes i sam otici u banku, otvoriti racun i sam si napravis paypal akaunt pomocu tog racuna i imas za buduce kupovine. Jedino ako ti je kartica blokirana onda nista od toga.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan

Vidit cu...

0 0 hvala 0
12 godina

tražim neki best buy oko 200$ sa davanjima...letv 1s?

0 0 hvala 0
10 godina
Za sestru je li bolji Elephone Trunk ili Huawei Y6
Zanima je da joj nakon par mjeseci ne krene stopat i da ima solidnu prednju kameru
Ima li tko iskustva s ovim uređajima

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bok. Pokušao sam naručit mobitel sa Aliexpressa (Top One) i kad idem obavit uplatu, kaže mi slijedeće:
Reason Your bank or agency considerd the payment as a fraudulent transaction. Suggestion
Please contact your card issuer.

Jel imate pojma zašto je to tako? Kartica je PBZ

http://www.pbzcard.hr/media/110718/visa-be-ziro.jpg

0 0 hvala 0
17 godina

Najbolje da zoveš banku, ko zna šta je u pitanju. Možda su imali sumnjive naplate iz Kine pa su postavili neki globalni flag koji odbija sve takve transakcije. Verovatno ćeš moći da rešiš problem usmeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Čudno, s obzirom da je masu ljudi naručivalo preko Alliexpresa, pogotovo od ovog sellera

0 0 hvala 0
11 godina
benga kaže...

Stigao je i moj redmi note 3 pro,nakon 10 dana,5 je bio na carini sa stranice xiaomi device.Sve je odlično uzeo sam jaču verziju na prvi pogled je brutalan.Večeras cu detaljnije napisati.Svakome preporučujem stranicu,odlična komunkacija sa sellerom.Super su i ja sam prezadovoljan.Izašao me 3000 kn s carinom,3 maske i 2 tempered stakla.

Dobro su te oderali, moga si dva uzest za te pare.

14 godina
neaktivan

Ma nemoguće da je toliko platio kad mu je cijena na toj stranici cca 1.700 kn pa plus PDV...

EDIT: Aha, jedino ako nije uzeo DHL za 400 kn pa onda još gore razni troškovi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 16:45 (frulex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Furthon kaže...

Bok. Pokušao sam naručit mobitel sa Aliexpressa (Top One) i kad idem obavit uplatu, kaže mi slijedeće:
Reason Your bank or agency considerd the payment as a fraudulent transaction. Suggestion
Please contact your card issuer.

Jel imate pojma zašto je to tako? Kartica je PBZ

http://www.pbzcard.hr/media/110718/visa-be-ziro.jpg

I ja imam istu situaciju tj problem sa pbz visa deviznom karticom. I bio sam u banci i nisu mi znali odgovoriti zasto nemogu kupovati na aliexpressu. Dobivao sam iste poruke ko i ti svaki put kad sam htio platiti. 

(G)jokaCRO ingame
17 godina
Svaka preporuka za honorbuy!
Redmi Note 3 sam kupio za vikend, jučer je bio u pripremi, a danas u jutro i poslan. U 14:30h kod mene doma.

Stavili su na moje iznenađenje EU ROM i nema jedne kineske aplikacije ni bloatwarea.
Svaka čast uglavnom.

Sam uređaj je strava. Iz prve ruke brži od xperie Z1, kamera okida 12 fotki u djeliću sekunde, miui najbolja stvar ikada. Izrada kao brend od 5 soma kuna, a fingerprint reader radi UVIJEK i instantno. Tipkam s njega i uskoro više dojmova ;)
A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
7 0 hvala 2
13 godina
PCGN kaže...

Pricao sam s covjekom, dati ce mi podatke, ponudio se da se nađemo ak si iz ZG. Uplatis unaprijed, on naruci iz Kine i sve:

http://www.njuskalo.hr/ostali-mobiteli/xiaomi-redmi-note-2-2-gb-16-32-gb-akcija-oglas-17875539

Sto mislite koliko je sigurno? Ima netko nekakva iskustva?

Druze evo ja ti imam Redmi Note 2, pa ako te zanima javi se na PP. Rješavam ga se da uzmem Mi5.

9 godina
neaktivan

Koji su nčini plaćanja kod Honorbuya?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice