- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav
Dakle, odlučio sam uzeti taj Xiaomi Redmi3, DarkGrey model svakako, međutim nisam siguran odakle ga poručiti.Seleri koji šalju iz Eu skladišta uglavnom nemaju tu boju na lageru, na Giztopu nakon kineske nove nikakvih aktivnosti još uvijek itd...Uglavnom, suzio sam izbor na ove prodavače : Aliexpress-Top One i Xiaomiforsale. Xiaomiforsale šalje iz EU, mob dođe nešto više od 1200 kn, oriđiđi ROM izgleda, pretpostavljam samo engleski jezik, bez Google play-a ali to ne bi trebao biti problem. Sa Top One dođe manje od 1100 kn uz nekakav gift (ma šta to značilo), international ROM + Google Play, međutim nisam siguran da li šalju iz EU i da paket neće završiti na carini mada sam takav utisak stekao prateći ovu temu. Znači trebam savjet odakle naručiti (koliko je ovaj Top One pouzdan, XFS mi izgleda okej), naravno i drugi selleri dolaze u obzir.
e da, hvala na veoma informativnom topiku
Naruči od xiaomiforsale jer je bolja podrška.
Ja na stranici ovog sellera sa aliexpressa nigdje ne vidim gdje je jamstvo ostvarivo i gdje se telefon šalje? U Kinu?
Ovdje je jasno: https://www.xiaomiforsale.com/en/content/13-Service
Imaš servise u Češkoj i Poljskoj i puno je jeftinije u te zemlje slati ako bude potrebno nego u Kinu.
Osim toga, uvijek prije biram kupovinu sa specijaliziranih stranica kao što je xiaomiforsale nego bilo kakvih sellera sa aliexpressa.
stigao mi asus zenphone 2 4-32gb,204eura.tinydeal sa njemačkog skladišta.naručen 7.2. stigao 15.2.sve ok samo za info onima koji hoće kod njih uzeti.
Koji je CPU? ZE551ML bi trebao imati Z3580 na 2,3GHz, na tinydeal opisu stoji 1,8GHz.
Pozdrav ljudi, namjeravam kupit neki smartphone do 250 ev'ra u kešu.
Otprilike ovako nešto:
5'0 ili 5'5 ekran. 3GB RAM, možda neki OC procesor. 5.1 android. Minimalno 16 GB ROM, poželjno da ima proširivu memoriju. 13 mpx kameru.
E sad, od brdo izbora zanima me koji mobitel ima najbolju kameru u okviru cijene. Da ima jaku oštrinu i da su boje dobre. Volim fotkat, malo obradit u lightroomu i tako..
I bitno mi je da ima kvalitetnu bateriju.
Kontam naručit sa neta, a još bolje ako ima i kod nas u HR. Koji su po vama najpouzdaniji web sajtovi za narudžbu?
Pucajte.
Hvala :)
Meizu MX5
odlicna kamera, brutalne specke i preformanse, odlicna kamera i ekran. Dostava preko DHL-a, nkakvih dodatnih davanja, dode za par dana :)
Kako mi Meizu nije pao na pamet :D
Uzimam!
Frend mi baš dobio Cubota X17 preko Banggoodovog Eu skladišta, očito im onda sada ipak radi, bez carine/pdva
stigao mi asus zenphone 2 4-32gb,204eura.tinydeal sa njemačkog skladišta.naručen 7.2. stigao 15.2.sve ok samo za info onima koji hoće kod njih uzeti.
Koji je CPU? ZE551ML bi trebao imati Z3580 na 2,3GHz, na tinydeal opisu stoji 1,8GHz.
I ja sam to primjetio. Čini se da su na Tinydeal zbrčkali podatke.
A aya se više ne javlja, čini se da su ga nasanjkali, pa poslali 2/16 gb model.
Taj bi mogao biti u tom cijenovnom rangu. Ovo je prejeftino.
Kupujem preko xiaomiforsale note 2 i note 3 pro, dali trebam kupiti EU plug adapter?
Uzea bi jos i screen protector nude 3 verzije matte,normal clear i super clear sta je bolje?

Onda cu kupiti negdi glass. Ja uzimam redmi note 3 pro 3/32, a za mater je note 2 oce veci ekran.
Zasto bih ikako koristio custom rom ako je sluzbeni dobar?
Jedina mana službenog ROM-a je što nema hrvatski jezik (ako ti to predstavlja problem).
Baratam Engleskim tako da mi ne smeta puno ! :)
jeste 1.8
4/32
Prelista sam temu no nisam nasao nista vezano za Xiaomi Note Pro model kojeg bih kupio sa honorbuy stranice, koji ima dostavu iz Europe. Tamo je cijena 400 usd što je znatno nize nego na giztopu recimo. Ima li tko iskustva s navedenim mobom pa da ih podijeli ovdje...
438,99 USD na honorbuy. sa uračunatim shippingom iz EU skladišta
jeste 1.8
4/32
Oprosti previdio sam post. Koji je SKU?
Nije li to malo previše novaca, 400$? Ja osobno nikada ne bi kupio kineski mobitel iznad 200$
Frend mi baš dobio Cubota X17 preko Banggoodovog Eu skladišta, očito im onda sada ipak radi, bez carine/pdva
Ako nije problem, može li neki feedback od frenda o tom mobitelu.
Najviše me zanima trajanje baterije (prosječno korištenje)...
Hvala!
Unaprijed hvala
Pozdrav,zanima me ako mi neko može pomoci koji je trenutno bestbuy uređaj do 2500 kn.Planiram uzeti redmi note 3.Ako neko ima iskustva snjim ili ako mozete preporučiti neki bolji bio bih zahvalan.
Evo opet ja,planiram uzeti mobitel za vikend a nikako da se odlučim.Mislim se između redmi note 3 i LeTV 1s
Ako netko ima iskustva s ovima mobitelima neka odgovori.Unaprijed hvala!
Pozdrav,
koliko vidim, jako ste dobro upoznati sa tematikom kineskih mobitela a kako planiram kupiti jedan, zanimalo me moze li netko dati par odgovora/savjeta. Do sada sam koristio "brand name" (nazovimo ih tako) uredjaje jer jednostavno rade. "Kineski" uredjaji su me odbijali ponajvise radi gomile predinstaliranih bloatware aplikacija te rootanja. No, razmisljam uzeti Redmi Note 3 (http://shop.gizchina.com/xiaomi/xiaomi-redmi-note-3-591.html) pa bih imao par pitanja :)
1)Dali se sa njima moram "za*ebavati" (rootati, instalirati razne romove sa foruma) ili ce normalno raditi "out of the box"? Hocu li imati engleski i hrvatski ili ce neke stvari biti na kineskom?
2)Kako se mogu ukloniti te kineske aplikacije? Dali se bas mora rootati ili ima neki jednostavniji nacin?
3)Dali PlayStore dolazi predinstaliran?
Hvala!
Pozdrav,
koliko vidim, jako ste dobro upoznati sa tematikom kineskih mobitela a kako planiram kupiti jedan, zanimalo me moze li netko dati par odgovora/savjeta. Do sada sam koristio "brand name" (nazovimo ih tako) uredjaje jer jednostavno rade. "Kineski" uredjaji su me odbijali ponajvise radi gomile predinstaliranih bloatware aplikacija te rootanja. No, razmisljam uzeti Redmi Note 3 (http://shop.gizchina.com/xiaomi/xiaomi-redmi-note-3-591.html) pa bih imao par pitanja :)
1)Dali se sa njima moram "za*ebavati" (rootati, instalirati razne romove sa foruma) ili ce normalno raditi "out of the box"? Hocu li imati engleski i hrvatski ili ce neke stvari biti na kineskom?
2)Kako se mogu ukloniti te kineske aplikacije? Dali se bas mora rootati ili ima neki jednostavniji nacin?
Hvala!
Meni je došao Redmi Note 3 (sa GearBest) sa custom rom , sa google PlayStorom i bez bloatware ikakvog ali neradi OTA update , da sam znao tražio bi org chine stable rom da mi pošalju , btw , flashao sam stable china rom i dobio malo bloatware (ništa strašno) i bez google play stora (što je najlakše instalirati minuta dvije ...) a sada je rom koji je primio 2 update (primjetio sam ako ništa bolji "život" baterije) . Moj savjet tražiti orginalni rom!
Evo opet ja,planiram uzeti mobitel za vikend a nikako da se odlučim.Mislim se između redmi note 3 i LeTV 1s
Ako netko ima iskustva s ovima mobitelima neka odgovori.Unaprijed hvala!
uzmi redmi note 3 pro sa 2 gb rama, isto kosta al mocniji je dosta i ima jacu bateriju, ako ti je do izgleda onda letv, ljepsi, tanji, rubovi glodani na cnc masini pa je sjajno i glatko a opet i letv je dovoljno dobar, nece stekat
Zar je pro verzija puštena u prodaju??

Pozdrav,
Hvala!
Uz Kineski mobitel dobiješ i besplatni jednodnevni tečaj rootanja flashanja i ostalih -nja u toplini svoga doma.
Ali kad se usporedi 1000-1400 kuna sa cijenama i uvjetima kupnje big branda mislim ipak da ima smisla........valjda :)
Ima neko da je voljan napraviti Custom ROOT i da je iz Zagreba naravno platilo bi se.
Da li vam se događalo da vam na pošti govore kako je bateriju najbolje ukloniti iz paketa i da je najbolje ići odmah na carinu da se od tamo pošalje paket? Kao, kamere se ne mogu slati u Kinu, a mobitel ima kameru pa je tete u pošti strah da bi mi paket vratili a ja poštarinu izgubio, jel...Na stranu sva ljubaznost i količinu informacija koje sam dobio...Imao sam osjećaj kao da bombu šaljem, majke mi. Skočile su sa 3 šaltera kada su čule gdje paket ide. Zanimaju me vaša iskustva.