"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.231
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
delta-hawk kaže...

Redmi 3 zbog baterije a i jer je noviji, vjeruj mi neces se pokajati.

Iako je Redmi Note 2 izvrstan mobitel to je ipak stariji model.

Da, ako se dobro sjećam cijela 3 mjeseca stariji 

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
espltd kaže...

obično se izvlače da u EU imaju samo office a ne servis ,pa na kraju ipak šalješ u PRC

Ali i to te košta samo nekih 70ak kuna...barem tako piše u zadnjem bugu čini mi se u temo o onom mobu malo robusnijem.

Iako nisam osobno probao.

Jedina što meni predstavlja gnjavažu u vezi slanja mob na servis izvan EU je ono što moraš napravit onu potvrdu da ti ga nebi ponovno oprezovali naši kad ti se mob vrati sa servisa.

Istina, ja sam slao dva puta mobitele na servis u Kinu, platio 63 kn s trackingom (paket do 0,5 kg). Napravio sam i izvoznicu u ZG na Glavnoj pošti iako me pri povratu moba s carine nisu ni tražili da ponovo platim PDV već mi je poštar direkt donio doma paket. No, već je prošlo dosta vremena od toga, čujem da su se stvari oko slanja malo promijenile, pa ne znam kakva je situacija iz prve ruke u zadnjih godinu dana...

13 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Neki će mi popovati zašto nisam odabrao Xiaomi redmi note 3 ili Meizu jer košta manje a i u nekim specifikacijama je bolji. Hočete iskreno, ja sam imao prije Asusa pa sam ga poželio opet, po meni je asus kvalitetnija marka ima servise tu u Hrv, u nekim testovima je bolji od xiaomija reicmo ima sve frekvencije za mreže a u nekim lošiji. 

Možda će idući model biti Xiaomi ili Meizu nikad se nezna, ja i dalje vas pratim ovdje :) 

Zašto bi ti netko popovao? Dobar je to telefon, a i ovaj dio s garancijom se isplati. Meni je bio riknio zenfone2 i uredno je servisiran u hrvatskoj(bio je kupljen preko alze).

11 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...

Zašto bi ti netko popovao? Dobar je to telefon, a i ovaj dio s garancijom se isplati. Meni je bio riknio zenfone2 i uredno je servisiran u hrvatskoj(bio je kupljen preko alze).

Znam, ja sam kupio jer sam imao veči osječaj sigurnosti u Asus, mislim da je bolji i po pitanju softwerske podrške. Iz iskustva znam da su redovito izbacivali updateove i softwerske zakrpe i nisam stvanro imao potrebe isprobavati druge Romove, prije asusa sam imao LG  optimus 2x podrška je bila živi užas. Bilo je često nekih problema da su mi čak custom romovi bili puno bolji. 

Da se vratim u temu

Bi li vi kupovali microsd recimo 128 ili 256gb kod kineskog trgovca ??? Htio bi staviti veču karticu premda ova koju imam 32gb je sada premala a i stara je preko 4 godine pa je vrijeme da unapredim :) 

17 godina
Ja nekako ne vjerujem tim kinezima jer prodaju muda pod bubrege sta se tice tih mem kartica stickova. Ali ako ti se da riskirat zasto ne iovako imas paypal da te stiti. Ja bih kupovao kod nekog tko ima 100% feedback i barem preko 10000 prodaja, s njima bar znas na cemu si.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Da se vratim u temu

Bi li vi kupovali microsd recimo 128 ili 256gb kod kineskog trgovca ??? Htio bi staviti veču karticu premda ova koju imam 32gb je sada premala a i stara je preko 4 godine pa je vrijeme da unapredim :) 

Kod kineskog trgovca svakako, ali brand name. Imao sam neku žnj karticu od 64GB i to je bilo za k....

10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima li itko Elephone Trunk?

vec sam pisao da trazim mobitel za sestru pa sam sada nasao ovaj Elephone pa mislim da mi se cini nekako najbolja kupnja za ovu cijenu (do 900 kn)

0 0 hvala 0
15 godina
udarnik60 kaže...
msimu666 kaže...

Pozz,

naručia sam Redmi Note 3 (Mediatek) sa Giztopa. Jel ima tko kakvih iskustava sa ovom trgovinom, znam da je sad kasno kad je vec naruceno, al cisto da pitam?

Evo meni je baš danas stigao Redmi 3 od njih, a to mi je već treći mobitel koji sam uzeo preko njih. Ima dosta napisano u temi o njima, ali nisi pogriješio. Za cca dva tjedna možeš očekivati svoj mob, dostavit će ti ga DPD.

Ok, to mi je drago čut. Ma negdje sam pročitao (mozda cak i ovdje) da je neko iz Hrvatske naručio mob sa Giztopa i da ga je DPD dostavio a da unutra nije bilo mobitela pa me malo prepalo. Valjda ce sve bit ok

17 godina
Po meni izbjegavati znj marke, bolje uzeti meizu m2 mini sa topone 115 Eur sa dhl dostavom iz europe.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Ma uzimao bih ga preko radnje u državi ne bih ništa naručivao

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
6996 kaže...
Ma uzimao bih ga preko radnje u državi ne bih ništa naručivao

Posto relativno male pare nudis jedina ti je neka ajmo reci realna mogucnost dobrih specifikacija u mobitela bio Doogee X5 pro sa 2 gb rama i 16 gb roma.

Osim ako neces gledati ove sa 1 gb rama e tu bi se vec dalo izabrati.

Inace drzi se poznatih radnji i svaki mobitel koji nadjes da bi ti mogao odgovarati googlaj ga, usporedi ga, citaj recenzije i onda dodji ovdje pa pitaj i mi cemo da ti pomognemo.

15 godina

Ja sam Elephone Trunk kupio za sestru kad je bio 90USD, koristila ga je jedan dan, baterija mu je curila i kad je ugašen, zbog baterije je bio neupotrebljiv, inace izgleda OK, kamera 8mpix, radio je brzo, sve OK osim te baterije, tako da sam ga reklamirao i poslao nazad coolicool-u (slanje bilo oko 9Eura), oni su ga pregledali, testirali i proglasili ispravnim, ali su pristali da mi daju kupon u svojoj prodavnici od 90 USD. Tad sam čitao elephone forum i iskustva drugih sa tim brendom, od tad više ne razmatram kupovinu modela tog brenda.

Istovremeno sam kupio i Doogee X5 1/8gb članu familije, radi super, baterija traje 2-3 dana sa pozivima,porukama i voip-om, wifi stalno upaljen, OS bez bloatwarea, sasvim pristojan uređaj plaćen oko 55USD :)

9 godina
neaktivan

Pozdrav društvo!

Zanima me dal netko od vas ima iskustvo s DOOGEE TITANS2 DG700? Naime, kupio bih nekakvog povoljnog kineza koji bi poslužio prosječnog korisnika( možda malo i ispod prosjeka), a taj mi je nekako zapeo za oko najviše radi veličine i baterije a i cijena mu nije nešto. Naravno ako netko ima koji drugi prijedlog razmotrit ću. Trebam nešto veličina max 5 inča, izdržljiva baterija, prosječna kamera, dobar GPS. Razmatram i Redmi3.

0 0 hvala 0
16 godina
ideš kaže...

Pozdrav društvo!

Zanima me dal netko od vas ima iskustvo s DOOGEE TITANS2 DG700? Naime, kupio bih nekakvog povoljnog kineza koji bi poslužio prosječnog korisnika( možda malo i ispod prosjeka), a taj mi je nekako zapeo za oko najviše radi veličine i baterije a i cijena mu nije nešto. Naravno ako netko ima koji drugi prijedlog razmotrit ću. Trebam nešto veličina max 5 inča, izdržljiva baterija, prosječna kamera, dobar GPS. Razmatram i Redmi3.

Redmi3 >> Doogee

9 godina
neaktivan
ideš kaže...

Pozdrav društvo!

Moj savjet, preskoci osim ako ga nemozes dobit za 500 kuna, bolje dati 900 kuna  za Doogee X5 Pro i kupit ga u Hrvatskoj a koji nudi 2 GB RAM-a i 16 GB ROM-a.

Ako ces ga narucivat izvana dodje te jos jeftinije.

Iako Redmi 3 je izvrstan telefon ali u Hrvatskoj je dosta skuplji za kupit nego Doogee X5 Pro, ali ako ces ga narucivat izvana i on te dodje oko 1000-1200 kuna trenutno, bar tako kazu.

Ja ga jos nisam narucivao

16 godina
neaktivan

stigao mi asus zenphone 2   4-32gb,204eura.tinydeal sa njemačkog skladišta.naručen 7.2.  stigao 15.2.sve ok samo za info onima koji hoće kod njih uzeti.

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li se dodatno naplačuje shipping sa tog njemačkog skladišta?

dak
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina

Imam meizu mx3  problem nastaje prilikom ažuriranja software-a sa flyme 3.5 na 4 bilo koji sluzbeni fajl koji se skine  prilikom instalacije izbaci grešku firmware corupt. Kod koga se moze inaće ubacit taj custom room?

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 12:35 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kewin kaže...

Imam meizu mx3  problem nastaje prilikom ažuriranja software-a sa flyme 3.5 na 4 bilo koji sluzbeni fajl koji se skine  prilikom instalacije izbaci grešku firmware corupt. Kod koga se moze inaće ubacit taj custom room?

Očito imaš različitu verziju od one koju skidaš. Meni je tako izbacivalo na m2 koji je imao kinesku verziju os-a iliti A, kad sam probao staviti interncionalnu iliti I verziju...

Pucaaaajjjj :)
9 godina
neaktivan

Flashaj skroz novu verziju Flyme OS ako nema u temi Meizu M2 objasnjeno kako se flasha Flyme OS, probaj pogledati u temi Meizu M2 na forum.hr

mislim ima tamo objasnjeno.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Poz,razmisljam da kupim redmi note 3 Pro kad se steknu uslovi pa me zanima da li za kineze ima OTA nadogradnja ili kako vec
funkcionise ?Da li sacuva sve programe prilikom nadogradnje ,slike,imenik i sl. ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Ima OTA ak koristiš službene romove,sačuva ti sve.
10 godina
protjeran
matija410 kaže...

Zasto bih ikako koristio custom rom ako je sluzbeni dobar?

12 godina
neaktivan
aya kaže...

stigao mi asus zenphone 2   4-32gb,204eura.tinydeal sa njemačkog skladišta.naručen 7.2.  stigao 15.2.sve ok samo za info onima koji hoće kod njih uzeti.

Taman kupujem ženi navedeni Asus Zenphone 2 i to sa tinydeal.com - njemačko skladište mi je izgledalo najpovoljnije, znači mogu slobodno naručiti. Hvala puno za info. 

Inače, kupovo sam 2 puta sa tinydeal, ali kinesko skladiše i bilo je sve ok (platio PDV carini, naravno).

14 godina
mackocicko2004 kaže...
matija410 kaže...

Zasto bih ikako koristio custom rom ako je sluzbeni dobar?

Jedina mana službenog ROM-a je što nema hrvatski jezik (ako ti to predstavlja problem).

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI Moderator
15 godina
neaktivan

meni je jedina mana MIUI-a multitasking koji je iskreno katastrofa. Ostalo je sve odlicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Cro

Ni Google servisa
14 godina
matija410 kaže...
Ni Google servisa

Google Apps su najmanji problem jer imaš Google Installer aplikaciju u Mi App Store.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI Moderator
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Dakle, odlučio sam uzeti taj Xiaomi Redmi3, DarkGrey model svakako, međutim nisam siguran odakle ga poručiti.Seleri koji šalju iz Eu skladišta uglavnom nemaju tu boju na lageru, na Giztopu nakon kineske nove nikakvih aktivnosti još uvijek itd...Uglavnom, suzio sam izbor na ove prodavače : Aliexpress-Top One  i   Xiaomiforsale.  Xiaomiforsale šalje iz EU, mob dođe nešto više od 1200 kn, oriđiđi ROM izgleda, pretpostavljam samo engleski jezik, bez Google play-a ali to ne bi trebao biti problem. Sa Top One dođe manje od 1100 kn uz nekakav gift (ma šta to značilo), international ROM +  Google Play, međutim nisam siguran da li šalju iz EU i da paket neće završiti na carini mada sam takav utisak stekao prateći ovu temu. Znači  trebam savjet odakle naručiti (koliko je ovaj Top One pouzdan, XFS mi izgleda okej), naravno i drugi selleri dolaze u obzir.

e da, hvala na veoma informativnom topiku

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 19:37 (Conrad).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice