"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.514.811
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
pavac kaže...
zarulja kaže...

http://www.zopomobileshop.com/en/218-zopo-zp980-1gb-ram-16gb-rom-mtk6592-octa-core-5-inch-fhd-screen-140mp-camera-android-phone.html

ovaj je kao u eu warehouse. kakva su isustva s tim? to zbilja dođe za par dana bez problema i dodatnih plaćanja. a cijena je ista ko na pandawill. čini se ok mobitel. ima netko nešto za reći, preporučiti? ili bi uzeo lenovo p780. jedino, što mi se ne čeka...

je, sve stoji, za 3-5 dana ti je doma, nema dodatnih placanja tipa carina i pdv i mobitel je vrhunski ALI... kad odes na checkout posto se salje kao hitno UPS-om doceka te poveca postarina, gledao sam za malo skuplji ZP998, za njega iznosi 52 dolara cini mi se, mozda je za ovaj malo manje... i nazalost trenutno je to jedini nacin slanja kroz Europu, nemaju neki jeftiniji

e sad, negdje sam nesto nacuo da im je warehouse u Sloveniji, pa bi se mozda isplatilo malo ih priupitat jel to istina i mozda izvuc neke benefite iz tog

Zopo shop u EU ti je u Latviji. 

http://www.zopomobilestore.lv/

Ja sam od njih narucio ZP998 i stigao je za 3 dana.

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

to mi sve prolazi nekih 270 usd koej planiram potrošiti. a kad bi čekao da dođe iz Kine što bi bilo najbolje uzeti za te novce?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji je po vama best buy do 200$.

Neko hvali iOcean x7, neko razne ZOPO modele, neko pak neke druge.

Toliki broj mobitela, konstanto traženje dobrog quad/octa corea, 2GB RAMA, IPS, FHD display, kvalitetno kućište, dobar review, sve je to teško naći među toliko mobitela, a svaki dan dolaze novi, bolji, pre-order...

To sam ja- sigurno JA
17 godina
neaktivan

Xioami Hongmi mislim da je OK s obzirom na cijenu ali sve zavisi za što trebaš mobitel, pa trebaš uzeti u obzir i Moto G(budući kinez){#} za tu lovu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 18:03 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wall3 kaže...

Koji je po vama best buy do 200$.

Neko hvali iOcean x7, neko razne ZOPO modele, neko pak neke druge.

Toliki broj mobitela, konstanto traženje dobrog quad/octa corea, 2GB RAMA, IPS, FHD display, kvalitetno kućište, dobar review, sve je to teško naći među toliko mobitela, a svaki dan dolaze novi, bolji, pre-order...

Moj susjed je naručio nekog kineza za oko 200 USD i razočarao se. Plastika krcka, ekran lošeg osvjetljenja, težak, glomazan... O garanciji da ne govorimo. Uglavnom, ima dobrih Kineza, ali to ti je sve lutrija. Kao i sa svom kineskom robom, uostalom. Neke serije proizvoda su odlične, a neke na brzinu sklepane i bez kontrole, da bi bili jeftini, naravno.

Za 200 USD na Njuškalu možeš kupiti fenomenalan LG Optimus 4X HD, star samo par mjeseci, stanje 10/10, sa garancijom. Mislim da je to daleko isplativija kupnja od rizične kineskog. LG 4X je odličan mobitel sa vrlo dobrim 4.7" IPS+ HD ekranom (1280x720), odličan dizajn, super leži u ruci, nije težak (samo oko 130 g) i može se sve raditi jednom rukom, softver brz i ugodan (palac gore za LG!!), 8MP kamera (solidna!), četverojezgreni A9 procesor 1.5 GHz + 1x51 MHz - Nvidia Tegra 3 SoC (ULP Geforce grafika koja daje odličnu kvalitetu tekstura i osvjetljenja u igrama), 16 GB ROM proširiv karticama, izmjenjiva baterija... Sve u svemu, po mom osobnom sudu - daleko bolja kupnja od nekog sličnog Kineza. Imao sam dotični mobitel i smatram ga još uvijek jednim od best buyeva. Čak u mnogim stvarima šiša i razvikanog S3 (kojeg sam također imao).

Ali, dakle ima odličnih kineskih modela. Osobno više ne bih riskirao s tim, nekoliko sam ih naručio prošle godine - neki su ok, neki baš i ne... Ko voli nek izvoli, moja iskustva, i iskustva mojih poznanika i prijatleja baš i nisu pozitivna.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 21:54 (Danyel).
17 godina

Ovo je tema o kineskim mobitelima. Navedeni mobiteli s njuškala također nemaju garancije a osobe koji ih prodaju ne daju račune, većinom ih švercaju preko granice itd.

Priče oko "moj prijatelj" ili "moj susjed" je naručio kineza i nije zadovoljan često nisu istina, riječ je o lažnim i smiješnim optužbama.

Do 200$ nađeš i na Inew v3

http://www.banggood.com/INew-V3-5-inch-MTK6582-1_3GHz-Quad-core-Smartphone-p-911969.html

Koji isto nudi puno toga, također je težak oko 128 grama.

za razliku od LG-a koji ima Android 4.0 odnosno 4.1 uz nadogradnju iNew i ostali kinezi većinom imaju 4.2 Android. a iNew krasi i OTG te NFC koji LG nema.

Napomena: Zaboravite na naručivanje s kineskih web shopova do 8. veljače jer su do tog roka apsolutno svi od pošte do trgovaca na godišnjem zbog nove godine

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
16 godina
neaktivan

Ag008@

To baš i nije istina - uglavnom imam pozitivna iskustva s Njuškalom, čak se zna dogoditi da ubodem i koji potpuno nov, neotpakiran mobitel daleko ispod cijene... :-)) I imaju garanciju, ljudi ti daju čak i račune - ne bi vjerovao koliko njih je ipak jako pošteno...

Inače, 4.1.2 kod LG 4X ne smeta, nimalo - LG je odlično optimizirao svoj sustav i ima sve što ti treba. Pa čak se bolje ponaša od recimo 4.2.2 koji je u HOX-u (jer je isti hardver). Tek 4.4.2 možemo smatrati nekom prekretnicom u android svijetu.

Tako da mi zaista nije toliko bitna verzija Androida ako ga je firma dobro obradila. I LG IMA NFC, ne znam odakle ti to da nema? Mada NFC nikada ne koristim, i rijetko ga itko ikada koristi.

Što se tiče Kineza, da, ima krasnih mobitela za malo para ali moja iskustva su s njima loša i smatram kupovinu kineskih lutrijom. 

Ps ako te zamima model i moj susjed, šaljem ti detalje na PP.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
15 godina
neaktivan

kae ovo tema o Njuškalu ?? Na jednom drugom forumu bi za ovo dobil ban da bi sve smrdilo. 

drži se ti samo svog njuškala, a oni koji čitaju tuđa iskustva znaju kojeg kineza i od kud se isplati kupiti.

dak
17 godina
Wh1T3L10n kaže...
pavac kaže...
zarulja kaže...

http://www.zopomobileshop.com/en/218-zopo-zp980-1gb-ram-16gb-rom-mtk6592-octa-core-5-inch-fhd-screen-140mp-camera-android-phone.html

ovaj je kao u eu warehouse. kakva su isustva s tim? to zbilja dođe za par dana bez problema i dodatnih plaćanja. a cijena je ista ko na pandawill. čini se ok mobitel. ima netko nešto za reći, preporučiti? ili bi uzeo lenovo p780. jedino, što mi se ne čeka...

je, sve stoji, za 3-5 dana ti je doma, nema dodatnih placanja tipa carina i pdv i mobitel je vrhunski ALI... kad odes na checkout posto se salje kao hitno UPS-om doceka te poveca postarina, gledao sam za malo skuplji ZP998, za njega iznosi 52 dolara cini mi se, mozda je za ovaj malo manje... i nazalost trenutno je to jedini nacin slanja kroz Europu, nemaju neki jeftiniji

e sad, negdje sam nesto nacuo da im je warehouse u Sloveniji, pa bi se mozda isplatilo malo ih priupitat jel to istina i mozda izvuc neke benefite iz tog

to su drugi shopovi, i nisu isti kao ovaj, ima taj latvijski, ima i talijanski, ali ovo je nesto drugo, nije europski shop, nego njihov kineski shop, samo je obicni warehouse u eu, e sad da li mozda salju u neki od tih to ne znam... znam da sam negdje vidio da je netko spomenuo da eu warehouse od zopomobileshop je u slo

12 godina
neaktivan
pavac kaže...
Wh1T3L10n kaže...
pavac kaže...
zarulja kaže...

to su drugi shopovi, i nisu isti kao ovaj, ima taj latvijski, ima i talijanski, ali ovo je nesto drugo, nije europski shop, nego njihov kineski shop, samo je obicni warehouse u eu, e sad da li mozda salju u neki od tih to ne znam... znam da sam negdje vidio da je netko spomenuo da eu warehouse od zopomobileshop je u slo

Jedini zopo shopovi u eu su u italiji, njemackoj i najnoviji u latviji... To je sluzbena info od zopo-a...

Ja kada sam ih pitao odakle mogu naruciti zp998, rekli su mi da je najbolje iz latvijskog... 

S talijanskim i njemackim nisam imao iskustva...

A ono sto pise na zopomobileshop.com da je eu warehouse, to je taj njemacki, latvijski i it... 

15 godina
ksDanyel kaže...

Ag008@

To baš i nije istina - uglavnom imam pozitivna iskustva s Njuškalom, čak se zna dogoditi da ubodem i koji potpuno nov, neotpakiran mobitel daleko ispod cijene... :-)) I imaju garanciju, ljudi ti daju čak i račune - ne bi vjerovao koliko njih je ipak jako pošteno...

Inače, 4.1.2 kod LG 4X ne smeta, nimalo - LG je odlično optimizirao svoj sustav i ima sve što ti treba. Pa čak se bolje ponaša od recimo 4.2.2 koji je u HOX-u (jer je isti hardver). Tek 4.4.2 možemo smatrati nekom prekretnicom u android svijetu.

Tako da mi zaista nije toliko bitna verzija Androida ako ga je firma dobro obradila. I LG IMA NFC, ne znam odakle ti to da nema? Mada NFC nikada ne koristim, i rijetko ga itko ikada koristi.

Što se tiče Kineza, da, ima krasnih mobitela za malo para ali moja iskustva su s njima loša i smatram kupovinu kineskih lutrijom.

Ps ako te zamima model i moj susjed, šaljem ti detalje na PP.

Bolje ti je ne komentiraj kad neznaš  što govoriš, kinezi nisu što su nekad bili. I pročitaj cijelu temu pa ćeš znati o čemu se priča, a isto tako imaš i na HRforumu i pcekspertu temu o kineskim mobitelima.

16 godina
neaktivan

Prijatelju, znam itekako što govorim. Sve što govorim je iz mog osobnog, recentnog iskustva. Možda nisam imao sreće, ni ja ni moji prijatelji/kupci, no definitivno ne dijelimo tvoj entuzijazam kineskim mobitelima. Ne kažem da nema dobrih, no u globalu oni se još uvijek ne mogu mjeriti s etabliranim markama. Bez obzira na cijenu, ponekad je bolje i dati više pa biti siguran i zadovoljan. Pogotovo jer sada kod naših operatera ima dosta vrhunskih mobitela s pristupačnom cijenom (recimo S3 kod Tele2 košta samo 140kn/mj. ili S4 200kn/mj.). I na njuškalu ima more kvalitetnih, jeftinih mobitela, kao što je taj LG 4X kojeg svima preporučam. Međutim, ne zamjeram nikome tko se odluči na kupnju novog kineza, samo upozoravam ljude da počesto nije onako kako misle i da se na koncu mnogi razočaraju. Ima i onih jako zadovoljnih, ima dobrih kineskih marki, no tu cijenom već dostižu renomirane brendove i onda je upitna isplativost nabavke kineskog, pogotovo jer se nekada duže čeka na dostavu ili pak servis, a u nekim slučajevima je garancija potpuno neostvariva. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 23:56 (Danyel).
15 godina

E moj prijatelju , samo ti kupuj etablirane mobitele, na kraju ćeš opet kupiti kineza...

Reko sam ti da se više ne javljaš na ovoj temi jer daješ pogrešne savjete...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 23:48 (bodija).
12 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Prijatelju, znam itekako što govorim. Sve što govorim je iz mog osobnog, recentnog iskustva. Možda nisam imao sreće, ni ja ni moji prijatelji/kupci, no definitivno ne dijelimo tvoj entuzijazam kineskim mobitelima. Ne kažem da nema dobrih, no u globalu oni se još uvijek ne mogu mjeriti s etabliranim markama. Bez obzira na cijenu, ponekad je bolje i dati više pa biti siguran i zadovoljan. Pogotovo jer sada kod naših operatera ima dosta vrhunskih mobitela s pristupačnom cijenom (recimo S3 kod Tele2 košta samo 140kn/mj. ili S4 200kn/mj.). I na njuškalu ima more kvalitetnih, jeftinih mobitela, kao što je taj LG 4X kojeg svima preporučam. Međutim, ne zamjeram nikome tko se odluči na kupnju novog kineza, samo upozoravam ljude da počesto nije onako kako misle i da se na koncu mnogi razočaraju. Ima i onih jako zadovoljnih, ima dobrih kineskih marki, no tu cijenom već dostižu renomirane brendove i onda je upitna isplativost nabavke kineskog, pogotovo jer se nekada duže čeka na dostavu ili pak servis, a u nekim slučajevima je garancija potpuno neostvariva. 

Dovoljno mi je vidjeti Iphone5 kod kolegice... Na zadnjoj strani pise... (nesto kao) Designed in California. Made in China. 

I nikako se ne slazem s tobom.

Ja sam npr. zamjenio moj S3 sa novim Zopom ZP998... I uopce mi nije zao...

Radi brze, bolje, s prekrasnim displejom... 

Za duplo manje novaca... S 2 godine garancije... 

Samsung, i ostale kompanije koje su takodjer kinezi nemislim vise placati duplo nego npr Zopo, Oppo, Xiaomi... 

17 godina
sto nije 1 god garancije?
12 godina
neaktivan
"24 months waranty for repair from delivery date (FOR EUROPE)."

Ovo je CP sa ZopoBaltic stranice.

Za ostale drzave je 12 mjeseci. Ali za nas 24. :D
17 godina

Zna neko nakon kolko dana paket stiže kući nakon što im pošalješ mail zbog Invoice missing-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nakon sto obrade tvoj paket i na trackingu se pojavi Send item to domestic location. U pravilu do 7 radnih dana,ali moguca su odstupanja koja ovise o guzvi i slicno

17 godina
cyclone kaže...

Nakon sto obrade tvoj paket i na trackingu se pojavi Send item to domestic location. U pravilu do 7 radnih dana,ali moguca su odstupanja koja ovise o guzvi i slicno

Vjerojatno su pretrpani, tek sad mi došel mail da su uzeli podatke.

12 godina
neaktivan

Ako mislis na Zopo Baltic, onda ti je to 3 dana...

Meni je pisalo 28.01.2014. da je status "Procesed"

29.01. Ujutro je poslan za Croatia.

30.01. Stiglo u RH, u sortirnicu međunarodne pošte.

31.01. U 8:45h stiglo u moju postu. 

31.01. U 13h ja podigao paket. :D 

14 godina
neaktivan

Dovoljno mi je vidjeti Iphone5 kod kolegice... Na zadnjoj strani pise... (nesto kao) Designed in California. Made in China. 

I nikako se ne slazem s tobom.

Ja sam npr. zamjenio moj S3 sa novim Zopom ZP998... I uopce mi nije zao...

Radi brze, bolje, s prekrasnim displejom... 

Za duplo manje novaca... S 2 godine garancije... 

S ovim se u potpunosti slažem, zamijenio sam S3 s Neo N003 i sada, trezveno, s odmakom od više od 3 mjeseca korištenja mogu slobodno reći da mi nimalo nije žao - radi brže i fluidnije (2 GB vs. 870 MB RAMa se itekako osjeti), baterija koju ne moram svake noći puniti je odlično osvježenje, MHL i dalje koristim, "minusom" bih mogao smatrati nedostatak NFCa da ga, iskreno, nikad nisam ni isprobao na Samsungu. I meni je ovo prvi kinez nakon 6-7 zadnjih godina korištenja HTC-a i Samsunga i ne vidim razloga zašto netko ne bi uzeo kineza na razmatranje za kupnju - forum je upravo tu da se KONSTRUKTIVNIM savjetima odabere najbolje za neke pare, a ne paušalnim izjavama "moj susjed je kupio nekog kineza i loš je" pljuvati po svemu. S druge strane vlastitih iskustava, naručio sam i nekoliko Lenovo, THL, Amoi, Umi uređaja koji su izvrsne kvalitete izrade te svi rade bez ikakvih problema zadnjih 6 mjeseci. Garancija (upitne izvedivosti) se svakako može smatrati minusom kupnje iz Kine, ali i taj problem je riješen sve većim tržištem kineza u EU i HR tako da se za nešto više novaca dobije i "lokalna" garancija. 

12 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...
"24 months waranty for repair from delivery date (FOR EUROPE)."

Ovo je CP sa ZopoBaltic stranice.

Za ostale drzave je 12 mjeseci. Ali za nas 24. :D

I što ćeš s tom garancijom ako dođe do potrebe ostvarivanja iste, žaliti se upravi vodovoda?

Već sam prije to pisao, može na tim web shopovima pisati i 200 godina garancije, to se ne može nazvati garancijom dok god ne postoji pravni funkcionalni mehanizam kojim se možeš zaštititi. U HR kupiš u T-mobileu (npr) telefon i ako ne radi i ako pri tome bez razloga ne priznaju garanciju/navlaće te, onda imaš državni inspektorat, imaš potrošački kod, imaš poreznu, zakon o zaštiti potrošača, imaš institucije koje ih mogu stisnuti i prisiliti da vrate novce ili rješe garanciju (isto kao što sam ja prošao već nešto slično sa extreme digitalom, i na kraju sam uspio dobit novce natrag jer su oni tu u HR fizički i ne mogu ići protiv zakona). Kako ćeš prisiliti nekakav web shop iz kine da ti rješi reklamaciju u slučaju da oni to sami ne rješavaju svojom voljom? Oni mogu bit fer i rješiti sve kako treba, a isto tako mogu se pravit grbavi, pa dok se tako garancija svodi na sreću i poštenje, onda to nije garancija

A kad bi sve ovo zanemario, onda imaš ovaj drugi problem - za poslat mobitel tamo preporučeno trebaš platiti 100-130 kn poštarine (moj NEO N003 ima 180 grama i dok ga zaštitiš i zapakiraš nakvasa se težine za skuplju kategoriju dostave). Onda ako uspiješ rješiti s njima garanciju, kada stigne u HR natrag novi ili popravljeni mobitel onda ćeš opet platiti PDV i carinske troškove na njega. Osim ako si prethodno platio troškove za privremeni izvoz (a to košta više nego PDV na novi mob pa dođeš na isto). Kad to sve staviš na papir, ispadne kao da si popravak pod garancijom platio kao pola vrijednosti mobitela i pri tome minimalno 2 mjeseca (a realno i više) bio bez mobitela. I onda to zoveš garancijom?

Da me se ne bi krivo shvatilo, generalno ne govorim ništa loše o mobitelima iz kine i naručivanju od tamo. Samo hoću reći da treba biti realan i priznati da garancija od tamo ne postoji a ne dovoditi druge u zabludu oko toga.

16 godina
moderator

Molim bez nepotrebne rasprave!

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Moj frend je uzeo iOcean X7 Elite, nakon par dana korištenja mu pukao zaslon, mob nije pao ni ništa, bio mu je u jakni i kad ga je izvadio imao je šta vidjet, kinez ko kinez, ne očekujte čuda, mislim da se kinezi isplate samo do 700KN, jer nemaš šta izgubit. Al kupovat nekog kineza za 1500KN ili preko, ne hvala, polovno za 1500KN imate LG X4/Galaxy S3

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z

1 4 hvala 0
14 godina
Laže ti frend totalno,imam 2 iOceana.
X7 Youth i X7 Plus i na oba nema nikakvog oštećenja ekrana iako ih stalno nosim u džepu traperica.
X7 Youth imam već od 8. mjeseca,a X7 Plus od 9. mjeseca
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen

Ne laže jer sam vidio kako je ekran oštećen.

I dalje je bolje otić po S3 na njuškalo nego uzet to čudo 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z

2 5 hvala 0
14 godina
neaktivan

banggod ima neki shop u njemačkoj i engleskoj. nije mi jasno da li tu ima sve što i u koni i kako doći na tu stranicu. da li su cijene drugačije u europi nego u kini?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bing01 kaže...

banggod ima neki shop u njemačkoj i engleskoj. nije mi jasno da li tu ima sve što i u koni i kako doći na tu stranicu. da li su cijene drugačije u europi nego u kini?

Sto se tice bangooda... Ako se ne varam, sve vise robe prolazi carinu... Tj. naplatu PDV-a s obzirom da su svoju robu iz kine ostavljali u bescarinskoj zoni... Te nju dalje slali ko fol iz svedske... 

Ako sam u krivu, ispravite me... 

To vise ne prolazi... 

A sto se tice kineza... 

Netko je spomenuo da se isplati kupiti kineza od 700kn a ne onog od 1500 ili vise...

Bas suprotno... Ovo za 700kn je cisto bacanje novaca u startu...

A Oppo, Zopo, Xiaomi, Gionee... Hm... 

http://europe.oppostyle.com/n1/51-n1-cyanogenmod-limited-edition.html

Nesto najbolje sto sam vidio do sada... Definitivno... I nikakv Note3, S4... HTC One... Nista ne bi uzeo prije od ovoga... 

Trenutno nisam bio pri parama... Pa sam uzeo Zp998... 

14 godina
MARKOZD15 kaže...

Ne laže jer sam vidio kako je ekran oštećen.

I dalje je bolje otić po S3 na njuškalo nego uzet to čudo 

Onda mu je ispao,jer ovako nema teorije da je ekran sam pukao

robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...

http://europe.oppostyle.com/n1/51-n1-cyanogenmod-limited-edition.html

Nesto najbolje sto sam vidio do sada... Definitivno... I nikakv Note3, S4... HTC One... Nista ne bi uzeo prije od ovoga... 

Trenutno nisam bio pri parama... Pa sam uzeo Zp998... 

Pogledaj malo specifikacije tog Oppo N1. Prvo - cijena mu je 450 EURA, što je sa davanjima preko 3700kn. Ekran mu je velik, a samim tim i dimenzije su mu poveće (preko 82 mm širine!!, S4 je uži od 70mm) tako da prije spada u rang tableta i uređaja poput Notea, dakle totalno nepraktičan, glomazan i težak (preko 200 grama) tabphone. Meni osobno nisu dragi toliki uređaji jer želim uređaj kojeg mogu kontrolirati jednom rukom, i da pritom nemam osjećaj kao da držim ciglu u ruci. Ako je nešto veće i teže, radije uzmem dobar tablet i držim ga doma na kauču. Za vani S4 ili LG G2 su maksimum po veličini što bih koristio. Osim toga, S4 koji ima isti Snapdragon S600 i odličnu 13 MPX kameru kao i taj N1 je ipak sve u svemu bolji uređaj (Amoled kod S4 je odličan, o dizajnu ne treba više trošiti riječi), da ne govorim o 2 god. sigurne garancije i da ga na njušci možeš nabavit za samo oko 2500kn (mjesec, dva star) ili pak oko 3000kn posve nov, sa računom i garancijom. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice