"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.406
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Skrewdriver kaže...
frulex kaže..

naručio sam ga odavde: www.yoymart.com

Basic ili Advanced - nemam pojma, ali koštao je oko 260$, verzija 32GB

verzija Androida je 4.2.1 a verzija modela je V1.1_W1.1

Fotoaparat mi je totalno nebitan jer bi ga eventualno koristio za dokumentirat nešto ili za QR skener, tako da mogu progutat da to ne radi. 

Pod podreškom ne smatram samo to što si naveo. Evo jedan banal primjer s mobitelom kupljenim u t-comu u HR.

Na svaki moj zahtjev da vrate novce natrag ili pošalju novi paket, odugovlačili su i tjerali me stalno da "još malo pričekam". To je standard i na ebayu, tjeraju te da čekaš i čekaš, sve dok propustiš 45 dana rok za žalbu.

I što bi sada trebao poslati mobitel natrag u kinu i nadati se da ću dobit zamijenu/popravak iako znam da ga više nikad ne bi vidio.

Ovo pišem tako da tko ima dvojbe oko toga gdje kupiti mobitel (kina ili hrvatska) neka razmisli o ovim stvarima. Meni vrag nije dao mira i eto svjesno sam išao u taj rizik

OK, dakle imaš Advanced, Basic je 1/4 GB. Ta v1.1 je predzadnja verzija softvera, ja ju isto koristim jer na njoj sve radi izvrsno tako da nisam imao potrebe staviti noviju v1.2 što bih tebi preporučio jer moguće da će ispraviti probleme s fotoaparatom. Ili prije napravi Factory Reset da vidiš radi li onda. Drugi način je da probaš instalirati neku drugu aplikaciju za kameru, npr. ovaj Lenovo SuperCam and Gallery koji radi izvrsno kod mene. Ako i taj ne radi onda je možda problem hardverski... 

A što se tiče servisne podrške u HR, ja recimo imam skroz suprotna iskustva - jedan Android mi je bio 3-4 puta u ovlaštenom servisu i svaki put su ga kao popravili (problem s punjenjem) da bi uskoro prestao raditi - nakon valjda trećeg vraćanja na servis su zamijenili matičnu i naočigled je radio OK dok nakon par dana nisam skužio da ne radi proximity senzor i više ga nisam nosio na servis, odustao...

Kineski dućani su takvi kakvi jesu i treba se znati ponašati s njima, pravilo je da ne slušaš što ti govore o TN i slanju već dižeš dispute nakon 44 dana i gotovo. Od kupnje cca 12 uređaja iz 5-6 različitih kineskih shopova, samo jednom mi se desilo da je paket vraćen pošiljatelju iz nepoznatih razloga, bez problema refund dobiven nakon uvida u tracking, sve ostalo stiglo uredno i u roku i svi uređaji i sad uredno rade osim jednog kojem je nakon cca 4 mj. poblesavio ekran pa je vraćen poštom u Kinu na servis (Geekbuying, 63 kn pošiljka) - potvrdili su mi da su zaprimili paket i poslali ga na servis pa ćemo vidjeti kako će to proći. U svakom slučaju na pojedincu je odluka želi li naručivati iz Kine, nitko nije prisiljen to činiti, uostalom, kod nas se može kupiti većina tih uređaja s garancijom od 2 godine pa tko voli...

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

jel moze jedna mala pomoc naime stigla mi je posljka mobitela sa mindeala al je nisam preuzeo ,postar  je ostavio obavjest u sanducicu koju nisam odmah primjetio,na posiljci je pisalo da je iz zg , kako je  nisam preuzeo posiljka je  vracena u zg a na posti mi ne znaju reci kome je vracena ,jel ima neki postupak kod dolaska mobitela u hrv ,i jel carina salje posiljku sa povratnicom ,nikad do sad kod narucivanja nisam imao posiljku sa povratnicom ,ako je slala carina jel ce poslat jos jednom ili ce vratit posiljatelju u kinu jel ima netko iskustva  ,cekam taj mob vec 30 dana ,,uff

hvalaa

0 0 hvala 0
17 godina

Pošta carinjenja šalje preporučeno pismo iz Zagreba s obavijesti i PCP brojem koje si morao osobno preuzeti (potpisati).

Iznimno je neodgovorno i glupo ne preuzeti to pismo jer možeš doći u probleme.

Tek kada odgovoriš na to pismo (mailom, poštom, faxom) ti mobitel šalju.

U slučaju odbijanja tog pisma, nemoguće dostave, lažne adrese pismo carine se njima vraća te onda carina vraća pošiljku originalnom pošiljatelju (kinezu).

Odmah zovi poštu carinjenja i objasni situaciju ako paket već nije obrađen i pogledaj stanej paketa na trackingu.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 15:22 (Ag008).
14 godina
neaktivan

Trebao si zvati carinu i pitati, jedino što mislim da rade do 15h pa ćeš morati u ponedjeljak. U međuvremenu pogledaj na IPS tracking broj, možda bude kakva informacija tamo gdje se nalazi paket...

12 godina
neaktivan
prefontaine kaže...

koliko sam shvatio, ti sada generaliziras i stavljas znak jednakosti izmedju yoymarta i cijelog ostalog kineskog tržišta! evo da si popljuvao yoymart, ok, imas pravo, losa iskustva bla bla, al tako pricat Kini na osnovu jedne kupovine preko shopa koji je u hrvatsku poslao mozda dva eventualno tri artikla...hm.

Kupovao sam ja jako puno puta i na ebayu i na iofferu i dx-u, i sa još desetak drugih shopova. Ali druge stvari, ne mobitel.

12 godina
neaktivan
maro_mari kaže...

jel moze jedna mala pomoc naime stigla mi je posljka mobitela sa mindeala al je nisam preuzeo ,postar  je ostavio obavjest u sanducicu koju nisam odmah primjetio,na posiljci je pisalo da je iz zg , kako je  nisam preuzeo posiljka je  vracena u zg a na posti mi ne znaju reci kome je vracena ,jel ima neki postupak kod dolaska mobitela u hrv ,i jel carina salje posiljku sa povratnicom ,nikad do sad kod narucivanja nisam imao posiljku sa povratnicom ,ako je slala carina jel ce poslat jos jednom ili ce vratit posiljatelju u kinu jel ima netko iskustva  ,cekam taj mob vec 30 dana ,,uff

hvalaa

Nema brige ako je to bilo pismo od carine. Carina će ti nakon 15-20 dana poslati novo pismo (isto to) i onda možeš sve rješiti samo što ćeš platiti po par kuna (nešto sitno) za svaki dan trošak što im tamo paket stoji (npr 1,5 kn puta broj dana, a točan iznos ovisi o težini paketa). I umjesto 9,5 kn platit ćeš dva put po 9,5 kn (to je trošak slanja tog pisma). Međutim ne smije se dogoditi da ne preuzmeš to drugo pismo jer onda će paket stat kod njih još nekoliko dana i onda ga vraćaju natrag u kinu

12 godina
neaktivan

da, al nisi mobitele preko ovih nekoliko najcijenjenijih i najvise spomenutih shopova. normalno da nije isto kupit maskicu za mob od 5 dolara ili mob od 260

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Znam da je da je neodgovorno al bio sam na putu par dana a kad sam stigao nisam odmah skontao doznaku ,zvao sam postu u zg i rekli su mi da su vratili posiljetelju ne znaju tko je to samo je spikerica rekla da je vraceno posiljatelju u zg ,a jel mozda znate koga bi trebalo kontaktirat , neki broj tel ,mail ,thx

0 0 hvala 0
17 godina

@Maro, od web trgovine gdje si kupio paket si dobio tracking broj. Njega upiši na ips.posta.hr i vidjeti ćeš gdje ti je paket.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
12 godina
neaktivan

posta carinjenja zagreb, 01 4981 625. i moli boga da nije vraceno u čajnu

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pise arrived at overseas 13.1.14 a ispod pise cantry code hr ,ne pise lokacija paketa,zvat cu ja u pon ovaj broj pa cemo vidit gdje je zapelo ,hvala vam na odgovorima

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pardon ,ovo sto sam napisao za tracking pise na singapur posti ,a na ips pise da nema informacija

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim kupiti ovaj mobitel pa me zanimaju vaša mišljenja http://www.pandawill.com/lenovo-k900-smartphone-intel-powered-20ghz-55-inch-fhd-screen-2g-16g-android-42-black-p79716.html

Znam da je malo jači šta se tiče dimenzija ali to me upravo privuklo i naravno zadnji metalni poklopac(dosta mi je plastike)ali opet o ukusima se ne raspravlja.

eto samo vaša mišljenja je li to dobra kupnja šta se tiče softwarea  procesora itd...

Hvala

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ocean x7 plus prilikom video poziva, ne uspostavlja video poziv, ekran pozeleni, mora se rebootat kamera i onda fotoaparat ponovno dobro radi,
primjer kao na sljedecem linku.

ako netko zna kako to popravit ili je vidio neka uputstva molim za pomoć
Obratila sam se preprodavaču mobitela kao i na i stranicu i ocean, ali kako sada slave Novu godinu još nema odgovora.

0 0 hvala 0
17 godina

Ak ti na forum.hr nismo odgovorili da nas vise ima x7 necemo ni tu, i to je najverovatnije neki softverski bug a sumnjam da planiraju izbacit novi andorid.

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
17 godina
neaktivan

http://www.zaslike.com/files/o1mmyaqhaeqs4geqtv3b.jpg

Kupio bi uređaj kao poklon pa me zanima s obzirom na opciju slanja preko Deutche post kao bi to i za koliko stiglo ako netko zna pojasniti izbor kupnje i slanja te koja bi bila onda konaćna cijena ili je ova navedena od 202dolara sve.

Hvala na pojašnjenjima.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Trebam pomoc oko pojasnjenja kod potrosnje baterije.

Radi se o mobitelu Zopo ZP998, jucer mi je stigao.

Najveci potrosac baterije mi je Cell Standby (kod Zopa je to Mobile Standby), koji je cca 47%, iduce je Phone idle 45%, a ostatak je screen i wifi.

Kad odem na Cell Standby, 0% je bio bez signala. Znaci uvijek je signal full. Iznenadjujuce dobar. H ili H+ cijelo vrijeme. 

Kod odabira izmedju 3G ili 2G/3G automatski, ja sam odabrao samo 3g, ali bilo je i na automatski i potrosnja je bila isto takva.

Inace je mobitel MRAK! Puno bolji nego sto sam ocekivao.

Display predobar, response savrsen. Sve radi glatko, kao podmazano. :D 

Eto, ako netko zna kako rjesiti ovo. Jer koliko sam imao iskustva sa S3, on mi je konstantno trosio najvise "Screen ON", a phone idle i cell standby, cca 11-15%... Sad je Cell standby 47%, i to m ije malo cudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
visoka-ri kaže...

I ocean x7 plus prilikom video poziva, ne uspostavlja video poziv, ekran pozeleni, mora se rebootat kamera i onda fotoaparat ponovno dobro radi,
primjer kao na sljedecem linku.

ako netko zna kako to popravit ili je vidio neka uputstva molim za pomoć
Obratila sam se preprodavaču mobitela kao i na i stranicu i ocean, ali kako sada slave Novu godinu još nema odgovora.

Jel ti uključen GPS, tj. geo tagging pri tome kada pozeleni? Kada sam instalirao Lenovo Cam app, kod uključenog GPS tagginga u opcijama kamera gotovo identično pozeleni, kada je isključen radi normalno, sumnjam da će pomoći, ali probaj...

14 godina
neaktivan
Smille kaže...

http://www.zaslike.com/files/o1mmyaqhaeqs4geqtv3b.jpg

Kupio bi uređaj kao poklon pa me zanima s obzirom na opciju slanja preko Deutche post kao bi to i za koliko stiglo ako netko zna pojasniti izbor kupnje i slanja te koja bi bila onda konaćna cijena ili je ova navedena od 202dolara sve.

Hvala na pojašnjenjima.{#}

To ti je konačna cijena što se tiče dućana, jedino očekuj kad uređaj stigne u HR još 25% PDV-a na tu cijenu da platiš. A što se tiče vremena stizanja, vjerojatno 30+ dana...

13 godina
Wh1T3L10n kaže...

Najveci potrosac baterije mi je Cell Standby (kod Zopa je to Mobile Standby), koji je cca 47%, iduce je Phone idle 45%, a ostatak je screen i wifi.

Kad odem na Cell Standby, 0% je bio bez signala. Znaci uvijek je signal full. Iznenadjujuce dobar. H ili H+ cijelo vrijeme.

Kod odabira izmedju 3G ili 2G/3G automatski, ja sam odabrao samo 3g, ali bilo je i na automatski i potrosnja je bila isto takva.

Eto, ako netko zna kako rjesiti ovo. Jer koliko sam imao iskustva sa S3, on mi je konstantno trosio najvise "Screen ON", a phone idle i cell standby, cca 11-15%... Sad je Cell standby 47%, i to m ije malo cudno.

Tako ti je kod svakog kineskog mobitela, bug u tom mjerenju, nije to realan prikaz potrosnje baterije.

Da ti prikazuje realno, onda bi sigurno ekran bio prvi na listi, sto je i normalno.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
12 godina
neaktivan

kako je kod svakog kad meni recimo u w450 prikazuje display uvik najvise

12 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Wh1T3L10n kaže...

Tako ti je kod svakog kineskog mobitela, bug u tom mjerenju, nije to realan prikaz potrosnje baterije.

Da ti prikazuje realno, onda bi sigurno ekran bio prvi na listi, sto je i normalno.

A nezz... Nisam bas siguran da je tako kod svakog kineskog mobitela...

Prvo, sto ovo nije mobitel iz neke nize klase kineza.

Po hardveru je jaci od vecine mobitela, koji su takodjer kinezi, ali kinezi kod kojih placas ime... samsung, apple, sve je to isto smece... sastavljeno u kini...

17 godina
neaktivan

Ma nije sporan Slavko{#} bitno je što izabrati od ponuđenog glede slanja i brzine stizanja pošiljke treba što prije doći, a vidim samo dvije skuplje opcije pa neznam koje izabrati i pretpostavljam da bi to ipak bilo brže nego free shipingom jbg. nisam nikada kupovao od kineza pa me to sve buni a i cijena nije pretjerana.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

gledam Lenovo p780 al nitko ništa ne piše o njemu. jel ok to mboitel? ili nešto slično za preporuku u tom cjenovnom razredu?

0 0 hvala 0
17 godina

Piše,  samo treba malo potražiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

http://www.zopomobileshop.com/en/218-zopo-zp980-1gb-ram-16gb-rom-mtk6592-octa-core-5-inch-fhd-screen-140mp-camera-android-phone.html

ovaj je kao u eu warehouse. kakva su isustva s tim? to zbilja dođe za par dana bez problema i dodatnih plaćanja. a cijena je ista ko na pandawill. čini se ok mobitel. ima netko nešto za reći, preporučiti? ili bi uzeo lenovo p780. jedino, što mi se ne čeka...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Možem mi netko preporučiti dobar mob do 1000kn

JA NISAM CAR SAMO JE NADIMAK TEJMA BIO ZAUZET

0 0 hvala 0
17 godina
zarulja kaže...

http://www.zopomobileshop.com/en/218-zopo-zp980-1gb-ram-16gb-rom-mtk6592-octa-core-5-inch-fhd-screen-140mp-camera-android-phone.html

ovaj je kao u eu warehouse. kakva su isustva s tim? to zbilja dođe za par dana bez problema i dodatnih plaćanja. a cijena je ista ko na pandawill. čini se ok mobitel. ima netko nešto za reći, preporučiti? ili bi uzeo lenovo p780. jedino, što mi se ne čeka...

je, sve stoji, za 3-5 dana ti je doma, nema dodatnih placanja tipa carina i pdv i mobitel je vrhunski ALI... kad odes na checkout posto se salje kao hitno UPS-om doceka te poveca postarina, gledao sam za malo skuplji ZP998, za njega iznosi 52 dolara cini mi se, mozda je za ovaj malo manje... i nazalost trenutno je to jedini nacin slanja kroz Europu, nemaju neki jeftiniji

e sad, negdje sam nesto nacuo da im je warehouse u Sloveniji, pa bi se mozda isplatilo malo ih priupitat jel to istina i mozda izvuc neke benefite iz tog

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 13:52 (pavac).
13 godina

WOW shop 2100 kn,došao drugi dan a sin kaže sve pet.

14 godina
neaktivan

Znači na http://www.zopomobileshop.com je s dostavom ipak cca 300 kn jeftiniji...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice