naručio sam ga odavde: www.yoymart.com
Basic ili Advanced - nemam pojma, ali koštao je oko 260$, verzija 32GB
verzija Androida je 4.2.1 a verzija modela je V1.1_W1.1
Fotoaparat mi je totalno nebitan jer bi ga eventualno koristio za dokumentirat nešto ili za QR skener, tako da mogu progutat da to ne radi.
Pod podreškom ne smatram samo to što si naveo. Evo jedan banal primjer s mobitelom kupljenim u t-comu u HR.
Na svaki moj zahtjev da vrate novce natrag ili pošalju novi paket, odugovlačili su i tjerali me stalno da "još malo pričekam". To je standard i na ebayu, tjeraju te da čekaš i čekaš, sve dok propustiš 45 dana rok za žalbu.
I što bi sada trebao poslati mobitel natrag u kinu i nadati se da ću dobit zamijenu/popravak iako znam da ga više nikad ne bi vidio.
Ovo pišem tako da tko ima dvojbe oko toga gdje kupiti mobitel (kina ili hrvatska) neka razmisli o ovim stvarima. Meni vrag nije dao mira i eto svjesno sam išao u taj rizik
OK, dakle imaš Advanced, Basic je 1/4 GB. Ta v1.1 je predzadnja verzija softvera, ja ju isto koristim jer na njoj sve radi izvrsno tako da nisam imao potrebe staviti noviju v1.2 što bih tebi preporučio jer moguće da će ispraviti probleme s fotoaparatom. Ili prije napravi Factory Reset da vidiš radi li onda. Drugi način je da probaš instalirati neku drugu aplikaciju za kameru, npr. ovaj Lenovo SuperCam and Gallery koji radi izvrsno kod mene. Ako i taj ne radi onda je možda problem hardverski...
A što se tiče servisne podrške u HR, ja recimo imam skroz suprotna iskustva - jedan Android mi je bio 3-4 puta u ovlaštenom servisu i svaki put su ga kao popravili (problem s punjenjem) da bi uskoro prestao raditi - nakon valjda trećeg vraćanja na servis su zamijenili matičnu i naočigled je radio OK dok nakon par dana nisam skužio da ne radi proximity senzor i više ga nisam nosio na servis, odustao...
Kineski dućani su takvi kakvi jesu i treba se znati ponašati s njima, pravilo je da ne slušaš što ti govore o TN i slanju već dižeš dispute nakon 44 dana i gotovo. Od kupnje cca 12 uređaja iz 5-6 različitih kineskih shopova, samo jednom mi se desilo da je paket vraćen pošiljatelju iz nepoznatih razloga, bez problema refund dobiven nakon uvida u tracking, sve ostalo stiglo uredno i u roku i svi uređaji i sad uredno rade osim jednog kojem je nakon cca 4 mj. poblesavio ekran pa je vraćen poštom u Kinu na servis (Geekbuying, 63 kn pošiljka) - potvrdili su mi da su zaprimili paket i poslali ga na servis pa ćemo vidjeti kako će to proći. U svakom slučaju na pojedincu je odluka želi li naručivati iz Kine, nitko nije prisiljen to činiti, uostalom, kod nas se može kupiti većina tih uređaja s garancijom od 2 godine pa tko voli...