Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.744
|
čitano: 1.828.332
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

OP8Pro ni blizu ovim vodecima u polju fotografije

ATJLučko imas OP i iPhone, pa daj rokni par fotki istog kadra, u istim uvjetima, pa linkaj, da uvjerimo nevjerne tome koji ne vjeruju YT GSM i ostalim "placenicima" u objektivna ocjenivanja 

evo za primjer GSMArena low light uzorci

jednostavno nije na razini vodecih

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2020 10:49 (3dfx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
3dfx kaže...

ATJLučko imas OP i iPhone, pa daj rokni par fotki istog kadra, u istim uvjetima, pa linkaj, da uvjerimo nevjerne tome koji ne vjeruju YT GSM i ostalim "placenicima" u objektivna ocjenivanja 

To ti je uglavnom rezultat post-processinga i naknadne obrade fotke. Očito software na iphoneu i huaweiu to bolje odrađuje, ali kladim se da bi iz original OP 8 Pro fotke mogao dobiti gotovo identične rezultate. Naravno Huawei ima i hardwarske prednosti, ali lako se to svede na minimum.

Evo primjer, obrađeni OP primjeri, brzinski u 2min., znači uz malo više truda i original fotku (ovo je sad obrada kompresirane obrade 100% cropa tako da se izgubljeni detalji ne mogu vratiti i to se vidi na primjeru Lincolna) dobio bi gotovo identične fotke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2020 14:59 (mzopg).
7 godina
mzopg kaže...

To ti je uglavnom rezultat post-processinga i naknadne obrade fotke. Očito software na iphoneu i huaweiu to bolje odrađuje, ali kladim se da bi iz original OP 8 Pro fotke mogao dobiti gotovo identične rezultate. Naravno Huawei ima i hardwarske prednosti, ali lako se to svede na minimum.

Evo primjer, obrađeni OP primjeri, brzinski u 2min., znači uz malo više truda i original fotku (ovo je sad obrada kompresirane obrade 100% cropa tako da se izgubljeni detalji ne mogu vratiti i to se vidi na primjeru Lincolna) dobio bi gotovo identične fotke.

da bi imao iste fotke kao samsung i huawei, moram imati lightroom i znanje koristenja njime  ?

mislio sam da pricamo o tome tko ima bolje fotke, auto mod point and shoot

siguran sam netko kao ti, moze i sa bilo kojim mobitelom, u pro modu, raw file i lightroom dobit iste fotke kao sto to rade samsung i huawei out of the box

takoder razlika u iso vrijednosti dovoljno govori koliko je OP8Pro "mocan"

inace nemam pojma o fotografiji, pa isprike ako sam nesto blebno glupo, samo komentiram sto moje oko vidi, a vidi da OP nije u rangu vodecih

13 godina
neaktivan
Timo kaže...
NorthBlue kaže...
Naravno da ima kamere u rangu istih, čak i bolje od nekih sa hardverske strane. Procesuiranje slika je konstantno problem kod OP, to se jako dobro vidi kad instaliraš gCam.

ok

da preformuliram, fotografije i videi napravljeni sa OP nisu u rangu fotografija i videa napravljenih sa apple, samsung, huawei i xiaomi mobitelima

hoces stock, hoces gcam mode

ne kazem da nisu dobre, samo kazem da dok god za istu ili manju cijenu mogu kupiti ove druge, a kamera mi je jedini kriterij, OP nije u rangu

procesuiranje slika nije nesto, pogotovo u uvjetima slabijeg osvjetljenja, ali video je stvarno odličan.

13 godina
neaktivan
3dfx kaže...

ovo ja cesto gledam na gsm areni al mogu ti rec da nije mjerodavno. Usporedivao sam detaljno s20, s20+ i p40p. p40p ih pojede za dorucak, puno bolje ispadaju slike, bolje pogoden ton koze( na s20 vecinom ljudi imaju jako narancastu boju koze, pogotovo uz slabije osvjetljenje). U low light uvjetima samsung procesuira jednako kao i OP, pa je rezultat razmusana slika, p40p nabaci vise suma i ostrine i generalno fotka ispadne puno bolja. Na p40p obavezno treba ugasiti AI i onaj vivid filter.

17 godina
ocean77 kaže...

Kao sto kolega Batman kaze, Mi9 jednostavno nema Gcam koji radi tako dobro sa tom app iako je sam IQ odlican sto mozete vidjeti iz moje galerije sa tim mobom.

https://flic.kr/s/aHsmGwL77Q

Koristio sam i Mi8 i Mi9 i Poco F1 do jucer i Poco kao i Mi8 su mozda i najbolja nePixel platforma za Gcam.

Gledam fotke od Mi9, odlične su, čak mi bolje izgledaju od Mi8..

15 godina
neaktivan
big smoke kaže...

1337Raptor 

Fotke su stvarno odlične. Jesi možda koristio gcam od BSG-a ili ? Koja je točno verzija u pitanju ?

Zahvaljujem i tebi i Batmanu 

Da, verzija je BSG 7.3.018. BSG mi se pokazao kao najstabilniji, a isto tako nisam ljubitelj XML-ova koji su u zadnjim verzijama obavezni, a čak i ne možeš znati kad si u kojoj verziji.

Više mi se sviđalo podešavanje iz aplikacije od prije.

14 godina
neaktivan
3dfx kaže...

da bi imao iste fotke kao samsung i huawei, moram imati lightroom i znanje koristenja njime  ?

siguran sam netko kao ti, moze i sa bilo kojim mobitelom, u pro modu, raw file i lightroom dobit iste fotke kao sto to rade samsung i huawei out of the box

inace nemam pojma o fotografiji, pa isprike ako sam nesto blebno glupo, samo komentiram sto moje oko vidi, a vidi da OP nije u rangu vodecih

Naravno da ne, nego sam htio istaknuti da nije problem u hardwareu i mogućnostima tih senzora već naknadnoj obradi koju camera app odrađuje. Tema je kamere u smartfonima pa mi je fokus uvijek više na realnim mogućnostima uređaja.

Zato sam želio pokazati da to što sam ja napravio na računalu je isto mogao odraditi i camera app i onda bi imali gotovo izjednačen rezultat.

Razlika u ISO ti samo govori da automatika nije dobro podešena, opet software, naravno da će ISO biti veći nego kod P40 Pro jer ima osjetno manji senzor, i pixel size, ali ne toliko.

Brzina okidanja je na P40 Pro 50% brža nego kod OP8 Pro, zašto? Jedan i drugi imaju solidne senzore, OIS...

7 godina
mzopg kaže...

Naravno da ne, nego sam htio istaknuti da nije problem u hardwareu i mogućnostima tih senzora već naknadnoj obradi koju camera app odrađuje. Tema je kamere u smartfonima pa mi je fokus uvijek više na realnim mogućnostima uređaja.

Zato sam želio pokazati da to što sam ja napravio na računalu je isto mogao odraditi i camera app i onda bi imali gotovo izjednačen rezultat.

Razlika u ISO ti samo govori da automatika nije dobro podešena, opet software, naravno da će ISO biti veći nego kod P40 Pro jer ima osjetno manji senzor, i pixel size, ali ne toliko.

Brzina okidanja je na P40 Pro 50% brža nego kod OP8 Pro, zašto? Jedan i drugi imaju solidne senzore, OIS...

ok.

recimo imam 5000kn i za te novce mogu kupit S20+, P40 Pro i OP8Pro, samo i jednimo me zanima koji ce mi za te novce davati bolje fotke i video, ostala obiljezja su mi nebitna.

da kupujem u ducanu na rate, to je vec druga stvar, jer je onda razlika u cijeni izmedu njih bi opravdavala tu razliku u kvaliteti fotki, ali ovako za gotovinu, je no brainer

13 godina
neaktivan
3dfx kaže...
mzopg kaže...

ok.

recimo imam 5000kn i za te novce mogu kupit S20+, P40 Pro i OP8Pro, samo i jednimo me zanima koji ce mi za te novce davati bolje fotke i video, ostala obiljezja su mi nebitna.

da kupujem u ducanu na rate, to je vec druga stvar, jer je onda razlika u cijeni izmedu njih bi opravdavala tu razliku u kvaliteti fotki, ali ovako za gotovinu, je no brainer

To je uopće neupitno. P40 Pro - hoćeš kompletnu prednju ili zadnju kameru.

13 godina
neaktivan
mzopg kaže...
3dfx kaže...

Mogao...mogao sam i ja biti astronaut pa nisam.

Oni pokušavaju složit cam app i software za kameru zadnjih 3-4 godine i nikako da slože. Ljudi moji pa oni AOD slažu ima dobre 2 godine...i valjda će ga sad uspijet složit. 

Tako da kad mi ekipa kaže - OP ima redovna ažuriranja, sve oni nešto peglaju. Vidim vidim kao i AOD što peglaju.

14 godina

pa kako kome. meni je aod totalno gimmick stvar koja cuca bateriju bez ikakve potrebe. kucnem po ekranu, upali se 2 sekunde, vidim sat i notifikacije i to je to. od aod-a je defintivno bolja led lampica u bojama pa svakoj aplikaciji dodijeliš boju i to je onda fantazija.

sa druge strane huawei nakon sad nekog ažuriranja ima podosta otežan proces stavljanj google servisa.

aod ili g servisi... mislim da to ne treba uopće uspoređivati.

op ima lošiju kameru, ako su s20 i p40 neko mjerilo kvalitete i imaju a+ kameru, op8 pro ima a-, što nikako nije loše i u odnosu na npr op5t i ranije modele i tadašnju konkurenciju, kvaliteta fotki značajno im se poboljšala.

Halo Bing! Kako bratac?
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 11:16 (Hornet_93).

0 0 hvala 0
11 godina
Hornet_93 kaže...

pa kako kome. meni je aod totalno gimmick stvar koja cuca bateriju bez ikakve potrebe. kucnem po ekranu, upali se 2 sekunde, vidim sat i notifikacije i to je to. od aod-a je defintivno bolja led lampica u bojama pa svakoj aplikaciji dodijeliš boju i to je onda fantazija.

sa druge strane huawei nakon sad nekog ažuriranja ima podosta otežan proces stavljanj google servisa.

op ima lošiju kameru, ako su s20 i p40 neko mjerilo kvalitete i imaju a+ kameru, op8 pro ima a-, što nikako nije loše i u odnosu na npr op5t i ranije modele i tadašnju konkurenciju, kvaliteta fotki značajno im se poboljšala.

Xiaomi - aod, google, kamera.

Oneplus sam probao 2 puta 7 pro i samo me nije odnio. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
11 godina

Zvonac, Mi9 sa Gcam je jako dobra kombinacija, ali taj mob nije zazivio i nije interesantan ljudima zbog baterije (kapacitet) koja je sa prvim verzijama SW cak bila i solidna, a koliko sam cuo kasnije su to pokvarili tako da taj mob jednostavno nije zanimljiv kao npr. Mi9T PRO.

Dosao mi je iz ST od kolege Batmana jedan Mi Note 10 u savrsenom stanju i to mi je drugi puta da imam ovaj mob.

Kupio sam ga prvi puta kada je izasao i koristio ga nekih cca 3 mjeseca, ali nije zadovoljio pa je isao dalje.

Odlucio sam mu dati drugu sansu i prvi dojmovi su da je ovo sada skroz drugi mob.

Dosao je MIUI 12 na njega, izasle su stabilne verzije Gcam-a, Camera UI (default) je dobila skroz novo sucelje koje se moze potpuno prilagoditi pa npr. PRO mode vise ne mora biti skroz na zacelju vec moze biti na centralnom mjestu.

AF na glavnoj kameri ne da je brz, nego se ne sjecam da sam koristio brzi...toliko o tome da je senzor problematican.

Sam MIUI 12 je odlican, ocito je i on dodatno optimizirao ovaj mob pa definitivno vise nije spor u radu.

Sporost je ostala jedino kod procesiranja 108MP fotki, ali to je posao sa kojim bi se pomucio i S865.

Ovo ce definitivno biti jedan od onih legendarnih mobitela koje dugo pamtimo...kao npr. N808 (Mi Note 10 je prvi koji ju je nadmasio u IQ-nikakav P40 PRO )  ili L1020, LG G4...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 11:49 (ocean77).
11 godina
thebatman kaže...

Xiaomi - aod, google, kamera.

Oneplus sam probao 2 puta 7 pro i samo me nije odnio. 

Ova 2020 je usrana godina svakako, a takva je i sto je mobitela tice.

Niti jedne godine nisam bio u situaciji da ne znam sto bih uzeo pa sam se vracao na Poco F1, Mate 20 PRO koji su 2 generacije stari mobiteli.

Od novih modela me niti jedan nije privukao, svi previs kostaju za ono sto nude pa sam se ponovo vratio na Mi Note 10 koji barem puno nudi a ne kosta puno.

Kada o svemu razmislim uvijek je zakljucan da je Xiaomi mob sa najmanje kompromisa kako si ukratko i napisao.

Huawei mi je drag i da nije ovih komplikacija sa US administracijom bio bi mi uvijek u TOP 3 kod izbora, a ovako...Xiaomi je najkompletniji.

Imaju vrhunske kamere, ogromnu bazu korisnika pa ima odlicnih Gcam portova, nemaju probleme sa US administracijom pa imaju sve servise i realno u 2020 su po meni no-brainer za sve koji hoce kompletan mob...ja se i dalje cudim ekipi koja uopce gleda, a pogotovo kupuje Huawei...koliko god su mi dragi kao proizvodjac to meni vise nije kompletan mob za nas zapadni svijet kojem pripadamo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 11:37 (ocean77).
14 godina
OnePlus sa 8 Pro ima odličan senzor i softver koji ga prate. To su potvrdili praktički svi koji ga testirali i da se konačno OP nože nositi sa najjačima.
A da ne spominjem da je, nažalost, jedini kompletan mob od svih navedenih, bez problema sa procom ili servisima.
Treba još vidjeti Sony Xperia.
Mislim, moglo bi se nabaviti Mi 10 Ultra za oko 5000, al bez garancije i famoznog band 20
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

Od kad je Nokia Lumia 640 izbacila AOD, pa onda Samsung i ostali. Bez AOD-a ne kupujem mob. Niti ću kuckat po ekranu, niti mi se da kuckat.

Za otključavanje koristim 3D senzor - samo podignem mob i on je već otključan. A pošto mi je mob na stolu na poslu, samo bacim pogled na AOD i sve vidim.

Ljudi u 2020. god smo. 2015. god je bila davnih dana i to vrijeme kuckanja i šarenih led notifikacija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 13:20 (R36).
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Zvonac, Mi9 sa Gcam je jako dobra kombinacija, ali taj mob nije zazivio i nije interesantan ljudima zbog baterije (kapacitet) koja je sa prvim verzijama SW cak bila i solidna, a koliko sam cuo kasnije su to pokvarili tako da taj mob jednostavno nije zanimljiv kao npr. Mi9T PRO.

Dosao mi je iz ST od kolege Batmana jedan Mi Note 10 u savrsenom stanju i to mi je drugi puta da imam ovaj mob.

Kupio sam ga prvi puta kada je izasao i koristio ga nekih cca 3 mjeseca, ali nije zadovoljio pa je isao dalje.

Odlucio sam mu dati drugu sansu i prvi dojmovi su da je ovo sada skroz drugi mob.

Dosao je MIUI 12 na njega, izasle su stabilne verzije Gcam-a, Camera UI (default) je dobila skroz novo sucelje koje se moze potpuno prilagoditi pa npr. PRO mode vise ne mora biti skroz na zacelju vec moze biti na centralnom mjestu.

AF na glavnoj kameri ne da je brz, nego se ne sjecam da sam koristio brzi...toliko o tome da je senzor problematican.

Sam MIUI 12 je odlican, ocito je i on dodatno optimizirao ovaj mob pa definitivno vise nije spor u radu.

Sporost je ostala jedino kod procesiranja 108MP fotki, ali to je posao sa kojim bi se pomucio i S865.

Ovo ce definitivno biti jedan od onih legendarnih mobitela koje dugo pamtimo...kao npr. N808 (Mi Note 10 je prvi koji ju je nadmasio u IQ-nikakav P40 PRO )  ili L1020, LG G4...

Mi Note 10 može biti kao 808 - nikad pa ni tad.

Svi koji su pobrali vrhnje oko kamere su Mate 20 Pro - optički zoom, P30 Pro prvi 5x optički zoom, kao i P40 Pro+ 10x optički zoom, da ne nabrajame noćne uvijete. Svi ostali mobiteli su više manje do tad oko kamere bili isti. Da ne zaboravim 8K snimanje S20 Ultra u 2020. god. Ovo sve ostalo je pokušaj kopiranja.

Kao što ima želju probat S20 Ultru dovoljno mi je da pročitam 3 zadnje stranice oko Exynosa i pregrijavanja i brzo odustanem...

Mi Note 10 bi probao ali kad vidim koji je procesor u tom mobitelu - veliko NE HVALA.

Ako ti je AF na Mi Note 10 bez, onda ne znam kakav bi ti bio na P40 seriji 

Kažeš da ti je nejasna ekipa koja kupuje Huawei. Mogu dati primjer za sebe. Kompletnije prednje i zadnje kamere od P40 Pro nema. Pa većina prednjih kamera nema AF., a o TOF-u na prednjoj da ne pričam.

Kolega i ti si meni nejasan, pa te oko nekih stvari više ni ne doživljavam. To što ti misliš da si za nešto mjerodavan, bravo za tebe. Možeš ti mislit da je Mi Note 10 novo svjetsko čudo..to je tvoje mišljenje. Na kraju svi mi imao stavove i mišljenje o pojedinim stvarima.

Znaš kako se kaže : Mišljenje je kao šupak, svatko ga ima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 13:30 (R36).
11 godina
R36 kaže...
ocean77 kaže...

Svi koji su pobrali vrhnje oko kamere su Mate 20 Pro - optički zoom, P30 Pro prvi 5x optički zoom, kao i P40 Pro+ 10x optički zoom, da ne nabrajame noćne uvijete. Svi ostali mobiteli su više manje do tad oko kamere bili isti. Da ne zaboravim 8K snimanje S20 Ultra u 2020. god. Ovo sve ostalo je pokušaj kopiranja.

Kao što ima želju probat S20 Ultru dovoljno mi je da pročitam 3 zadnje stranice oko Exynosa i pregrijavanja i brzo odustanem...

Mi Note 10 bi probao ali kad vidim koji je procesor u tom mobitelu - veliko NE HVALA.

ima i Mi 10 - 8k snimanje 

13 godina

Đaba 8K kad je neupotrebljiv bez gimbala.

Imao sam prilike testirati među prvima AI8k na Mi 10 Pro ali ništa posebno.

Xiaomi Mi Note 10 Pro + POCO F2 Pro
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
R36 kaže...

Ljudi u 2020. god smo. 2015. god je bila davnih dana i to vrijeme kuckanja i šarenih led notifikacija.

A da je to reka iko nego ti sa skovacon od p40 pro :)

- uzasan softver kamere

- nema osnovne google usluge

- zakljucan bootloader

- emui koda je iz 2017

Nemoj se sad opet naljutit, samo kazem. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
13 godina
neaktivan
thebatman kaže...
R36 kaže...

A da je to reka iko nego ti sa skovacon od p40 pro :)

- uzasan softver kamere

- nema osnovne google usluge

- zakljucan bootloader

- emui koda je iz 2017

Nemoj se sad opet naljutit, samo kazem. 

Ma šta bi se naljutio...neda mi se trolat temu...al da odgovorim

- uzasan softver kamere - šta si ti neka curica (ne vrijeđajući ženski rod). Šta tu može biti užasno. Upalim kameru, uslika, sve ostalo ona odradi. Jeb... mi se.

- nema osnovne google usluge - to se slažem. Tko me smeta, logično da ga neće kupit. Da se instalirat ali tko ima volje

- zakljucan bootloader - zadnji put mi je na Samsungu S3 to trebalo. Logično da vam to treba kad ni jedna kamera na Xiaomiu bez skidanja portova ne valja. To je kao zakon jasno. 

- emui koda je iz 2017 - . Sorry ali ne shvačam. Imam doma i Note 9 i Iphone 11 i Note 10, i Xiaomi A2... Ne vidim razliku. Ne znam šta mi kod software može smetat. Da li ima obavjesni centar - ima, da li ima AOD - ima, da li ima ladicu s aplikacijam - ima, da li ima normalne aplikacije - ima. Ne znam stvarno gdje je problem.

11 godina
R36 kaže...

Ovaj lik nema sto nije usporedio sa tim legendarnim Nokiama

Ovdje se radi o vrlo jednostavnom testu bez neke velike filozofije, bas kako vecina ekipe ovdje voli...P&S bez puno kemijanja i rezultat je realan, gledao sam ovaj test na 4K TV od 65 inca.

Mi Note 10 je primjetno bolji od N808 sto za druge koje je isto usporedio s njom ne mogu reci.

Mobiteli koje si nabrojao, ne kazem da isto nece biti legendarni...recimo P20 PRO koji je napokon dosao sa vecim senzorom, zatim P30 PRO kao prvi mob sa periskopskim sustavom leća dok je Mate 20 PRO dosao sa nekim novinama na drugim poljima...njega sam imao i po meni je to najbolji i najkompletniji Huawei mobitel ako uzmemo u obzir sve od prve do zadnje stavke.

Sto se kamere tice, Mi Note 10 ce sigurno uci u legendu kao demonstracija ciste sirove snage i po meni najboljeg rasporeda fokala.

Kamera na mobitelu nije samo glavna kamera i nije samo sto vece uvecanje.

Mi Note 10 osim sto je prvi dosao sa ogromnom rezolucijom, dosao je i kao prvi mpbitel sa 5 kamera kojima su pokrili najcesce koristene zarisne daljine...upravo ono sto najvise zamjeram kameri na P40 PRO.

Srecom pa su ubacijli u ponudu P40 PRO+ koji to bolje pokriva.

Meni je ovo kako imaju Mi Note 10 ili Mi10 idealno jer imas sve od macro do 94mm, a po potrebi rastegnuto do 125mm uz manju rezoluciju.

Dodatan plus je i taj sto ima savrseno funkcionalan Gcam koji radi bez greske pa cijeli IQ dize na jos jednu visu razinu pogotovo sto su dodali i podrsku za RAW na sve leće.

Kao takav je sasvim sigurno veci potencijal za izvlacenje maksimuma od P30 PRO ili P40 PRO koji su mozda bolji izbor za one koji nemaju ambicija istrazivati krajnje mogucnosti.

13 godina
neaktivan

Hvale se Xiaomi kamere - OK.

Mi 8, MI 9, Mi Note 10 - sve su na njima portovi (gcam) s xda foruma i slike onda donekle dobro izgledaju. Samim time dokazujete da je kamera na Xiaomi bez portova (gcama) loša.

Bez gcama kamera nema veze s vezom za vas zahtjeven korisnike. Tako da bilo kakva priča s ostalim mobitelima i usporedbe s stock kamerama nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 13:46 (R36).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
R36 kaže...

Ovaj lik nema sto nije usporedio sa tim legendarnim Nokiama

Ovdje se radi o vrlo jednostavnom testu bez neke velike filozofije, bas kako vecina ekipe ovdje voli...P&S bez puno kemijanja i rezultat je realan, gledao sam ovaj test na 4K TV od 65 inca.

Mi Note 10 je primjetno bolji od N808 sto za druge koje je isto usporedio s njom ne mogu reci.

Mobiteli koje si nabrojao, ne kazem da isto nece biti legendarni...recimo P20 PRO koji je napokon dosao sa vecim senzorom, zatim P30 PRO kao prvi mob sa periskopskim sustavom leća dok je Mate 20 PRO dosao sa nekim novinama na drugim poljima...njega sam imao i po meni je to najbolji i najkompletniji Huawei mobitel ako uzmemo u obzir sve od prve do zadnje stavke.

Sto se kamere tice, Mi Note 10 ce sigurno uci u legendu kao demonstracija ciste sirove snage i po meni najboljeg rasporeda fokala.

Kamera na mobitelu nije samo glavna kamera i nije samo sto vece uvecanje.

Mi Note 10 osim sto je prvi dosao sa ogromnom rezolucijom, dosao je i kao prvi mpbitel sa 5 kamera kojima su pokrili najcesce koristene zarisne daljine...upravo ono sto najvise zamjeram kameri na P40 PRO.

Srecom pa su ubacijli u ponudu P40 PRO+ koji to bolje pokriva.

Meni je ovo kako imaju Mi Note 10 ili Mi10 idealno jer imas sve od macro do 94mm, a po potrebi rastegnuto do 125mm uz manju rezoluciju.

Dodatan plus je i taj sto ima savrseno funkcionalan Gcam koji radi bez greske pa cijeli IQ dize na jos jednu visu razinu pogotovo sto su dodali i podrsku za RAW na sve leće.

Kao takav je sasvim sigurno veci potencijal za izvlacenje maksimuma od P30 PRO ili P40 PRO koji su mozda bolji izbor za one koji nemaju ambicija istrazivati krajnje mogucnosti.

Nemoj više molim te o fokalima...znamo svi šta tebi odgovara.

Napisao sam šta mislim od Gcamu...

Ja nemam ambicije a i većina nas. Jednostavno nemam vremena.

16 godina

Pa, nije baš tako, imaju i drugi mobiteli gcam portove, manje ili više uspješne.

Na Xiaomijima rade kako spada.

S njima se izvuče najbolje što se može izvući, nitko ne brani na ostalim mobitelima instalirati app koji će izvlačiti najbolje od kamere.

(...)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 14:00 (Punti).
13 godina
neaktivan
Punti kaže...

Pa, nije baš tako, imaju i drugi mobiteli gcam portove, manje ili više uspješne.

Na Xiaomijima rade kako spada.

S njima se izvuče najbolje što se može izvući, nitko ne brani na ostalim mobitelima instalirati app koji će izvlačiti najbolje od kamere.

(I dobronamjerna ispravka: nije "Tko me smeta, neka ne kupuje..." nego "Kome smeta, neka ne kupuje...")

Nitko ne brani slažem se...samo kažem kakvo je stanje bez gcama.

Ima ljudi kojima se to neda instalirat...

Hvala na ispravku...brzinski pišem i paralelno radim - vidiš da imam par postova u par minuta pa onda promašim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2020 13:51 (R36).
11 godina
R36 kaže...

Hvale se Xiaomi kamere - OK.

Mi 8, MI 9, Mi Note 10 - sve su na njima portovi (gcam) s xda foruma i slike onda donekle dobro izgledaju. Samim time dokazujete da je kamera na Xiaomi bez portova (gcama) loša.

Bez gcama kamera nema veze s vezom za vas zahtjeven korisnike. Tako da bilo kakva priča s ostalim mobitelima i usporedbe s stock kamerama nema smisla.

A cuj, nije stock los, ja recimo dosta koristim stock u PRO mode i RAW, a za neko brzinsko slikanje da ne razmisljas puno upalis Gcam koji ce izvuci odlican IQ.

Kao sto Xiaomi koriste Gcam da dobiju jos funkcionalniju kameru, tako i Huawei korisnici stavljaju GMS da dobiju funkcionalniji mob.

11 godina
R36 kaže...

Nitko ne brani slažem se...samo kažem kakvo je stanje bez gcama.

Ima ljudi kojima se to neda instalirat...

Hvala na ispravku...brzinski pišem i paralelno radim - vidiš da imam par postova u par minuta pa onda promašim.

Ovo zbilja nikome ne oduzima previse vremena, skinuti Gcam je 2 minute posla, a GMS ja jos nisam vidio tutorial kraci od pola sata.

13 godina

Iskreno GCam na novim Xiaomi modelima po meni ima smisla samo za noćne fotke i night sight.

Po danu su identični rezultati kao i sa GCam, a stock app mi često daje realniji white balance.

Xiaomi Mi Note 10 Pro + POCO F2 Pro
Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice