Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.744
|
čitano: 1.828.332
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

Thx, odlicna

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
mzopg kaže...
Posmatrač kaže...

Hehheeh na prvu odlicna analogija a na drugu nidje veze sto bi rekao nas narod.....

Kod prelaska sa analogije na digitaliju jedna stvar je ostala ista a to je format.... Preslo se na ff senzore a na telefonu imas sta.....

Ako je ijedna grana fizike prosta to je optika i nikakav telefon ne moze to zaobici....

Koji to profesionalac danas koristi telefon za bilo sta... Znas li ijednog? Ja sam amater i meni su slike sa moba cisto sranje. Odlicne za 99% slucajeva ali nazvati to odlicnom fotkom za profi upotrebu? De uozbilji se....

Nije se prešlo samo na FF senzore, pa nisu svi dSLRovi FF, određeni nedostaci se danas nadoknađuju na drugačiji način.

Usko surađujem sa ljudima koji to rade profesionalno i u svom poslu koriste i mobilne uređaje za fotografiranje.

Slike sa moba mogu biti vrhunske, a sve ovisi o njihovoj finalnoj primjeni. Nije isto ide li to za nekakvu monografiju ili za instagram. Jedno i drugo može biti poslovna primjena. Mada sa današnjim uređajima dobar fotograf može izraditi bez problema kvalitetne fotke i za tiskane materijale.

....

Ok rihvatam tvoje iskustvo ali to je i dalje i uvijek ce biti za neke manje ozbiljne stvari tipa weba gdje se razlika i ne primijeti ali za ozbiljnu profi primjenu tipa product, portret, low light, wedding, wild life i masu drugih stvari mobitel nece nikad biti koristen imalo ozbiljnije... U stvari osim za web gdje nema potrebe za boljim fotkama jer se razlika ne primijeti mobitel manje vise nema sta traziti niti ce ikad imati. Drugi par opanaka je sto se potreba za takvim fotkama smanjuje a udio web fotki povecava ali to nije zasluga mobitela kao fotoaparata....

12 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

Ok rihvatam tvoje iskustvo ali to je i dalje i uvijek ce biti za neke manje ozbiljne stvari tipa weba gdje se razlika i ne primijeti ali za ozbiljnu profi primjenu tipa product, portret, low light, wedding, wild life i masu drugih stvari mobitel nece nikad biti koristen imalo ozbiljnije... U stvari osim za web gdje nema potrebe za boljim fotkama jer se razlika ne primijeti mobitel manje vise nema sta traziti niti ce ikad imati. Drugi par opanaka je sto se potreba za takvim fotkama smanjuje a udio web fotki povecava ali to nije zasluga mobitela kao fotoaparata....

Vec se itekako fotkaju i snimaju vjencanja sa mobitelima, bar kod nas. Vidio svojim ocima

Isto tako, ima i filmova i reklama koji su snimani iskljucivo mobitelom, ako to nije profesionalna upotreba ne znam sta jest  (Soderberg mi pada na pamet)

Naravno da mi nemamo pratecu opremu, mikrofone, osvjetljenja, post procesing i ostale stvari kao profesionalci, medutim smartphone video i fotografija se vec koristi u profesionalne svrhe

To ne znaci da prave fotokamere to ne rade bolje i lakse, naravno da da, ali opet nisu daleko smartphoni, i but ce sve blize i blize, bez obzira na fiziku i optiku, nadoknaduju to i vise nego odlicno softverom

14 godina
Čudo je Mi Note 10. Već sad možeš kazati da će biti legendaran kad je kamera u pitanju.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

Sad se vraćamo na moj prvi post vezano na ovu raspravu.

Gdje se razlika primijeti? Pa te mobilne fotke su već tolike rezolucije i detaljnosti da se slobodno mogu koristiti i za ambalaže (koristimo), jumbo plakate, city plakate, web, društvene mreže, letci, brošure... naravno da i dalje dSLR ima ozbiljnu prednost, ali ima i nedostatke. To gledanje cropa na 100% u realnom svijetu ima jako malu primjenu. Mislim da će mobilna fotografija biti sve više i više zastupljena, a što nam donosi budućnost teško je znati, možda za 10 godina dSLR bude u muzeju.

Je li dSLR bolji odabir sa daleko većim i boljim mogućnostima? JE.

Je li mobitel dovoljno dobar za odraditi određene profi poslove? JE.

Je li mobilni uređaj daleko praktičniji od dSLR-a? JE.

Vjeruj mi nositi sa sobom stalno 1-2 tijela + 3-4 objektiva, stativ, filtere i slično nije previše zabavno i radi se samo kad se mora.

Evo još jedan primjer. Većina fotografa danas koristi neki od DJi dronova, a oni imaju senzore od 1/2.3" do 1" i te fotke se koriste u profi primjeni svugdje od tiskanih materijala do weba.

Kolega je spomenuo i primjenu u filmskoj industriji pa evo jedna lista i preporuka da pogledate "Searching for Sugar Man" ukoliko niste.

https://screenrant.com/best-movies-shot-cell-phones-imdb-unsane-tangerine/

17 godina
Slazem se da mobilna fotografija grabi velikim koracima naprijed, nije im cilj da istisnu dslr sa trzista, al bi mogli lagano preuzet dominaciju, samo da se tehnologija usavrsi, naravno kolko ce bit dato u nekim realnim okvirima po pitanju teh.napretka..

Uzmite za primjer jedan CM1 sa monstruoznim 1" senzorom, ak usavrse tehnologiju i udje u masovnu primjenu istog senzora to ce bit hit.
Fotke koje CM1 radi su brutalne za jedan mob a ravne su sa RX100 serijom koja i dan danas zari i pali fotoscenom u pogledu djepnih fotoaparata..

Danas vecine smartfona je rak rana softver kamere i to je kamen spoticanja i to ce se trebat rjesavat azurnije a ne da kupci budu beta testeri..

Google i Epl su odmaknuli najdalje a gugl je pionir na polju gcam aplikacije, ostali bi trebali sljedit taj primjer i softver usavrsavat prije neg se proizvod lansira na trziste, naravno, to nije tako, svi se zure da budu prvi..

Stavljaju se 4-5 kamera u smartfon, podize se velicina senzora al softver to ne prati, jednostavno..
Osobno, radije biram jednu postenu kameru neg 4-5 prosjecnih na smartfonu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

sto mislite o oneplus 8 pro? 

gledam foto/video usporedbe s ostatkom flagshipova i vidim da je oneplus prvi puta konkurentan, cak i bolji ponekad..

a ima ih za oko 5000 na njuskalu

ukupno kao paket mislim da nema premca po pitanju brzine i sl

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
digitall kaže...

gledam foto/video usporedbe s ostatkom flagshipova i vidim da je oneplus prvi puta konkurentan, cak i bolji ponekad..

nije jos na razini iphone/samsung/huawei ni foto ni video

za tu cifru imas na njuskalu boljih opcija sto se kamere tice kao sto su iphone 11, S20+, P40Pro, svaki naravno sa svojim nedostacima, ali boljim kamerama svakako

a sto se brzine tice, ni to vise nemaju kao prednost

prosla baba sa kolacima, cim im je cijena otisla gore, za hrvatsko trziste vise nisu konkurentni

13 godina
neaktivan
digitall kaže...

Ma kakav OP 8 Pro. Oni svake godine nešto najavljuju oko kamere...

Imali su dobar temelj i tehnologiju od Oppo Find x2 Pro ali su sve glupo upakirali.

Ma kakva više brzina kad to sve sad leti i na duplo jeftinijim uređajima.

Timo kaže...
digitall kaže...

za tu cifru imas na njuskalu boljih opcija sto se kamere tice kao sto su iphone 11, S20+, P40Pro, svaki naravno sa svojim nedostacima, ali boljim kamerama svakako

prosla baba sa kolacima, cim im je cijena otisla gore, za hrvatsko trziste vise nisu konkurentni

Slažem se kolega... 

Imaju top cijene i samo to.

13 godina
neaktivan

za kameru neznam, uvijek su to pompozno najavljivali a na kraju prosjek.

Ali brzina i fluidnost, kao i sami OS su vrh ponude, tko nije probao nema pojma.  lijepo rade i s20 i p40 pro, ali jos uvijek ih OP7 šiša po pitanju brzine i fluidnosti iako ima "samo" 60hz ekran. Meni osobno  OP i oxygen os nude najbolje korisničko iskustvo androida.

Ono gdje kamera kaska su indoor uvijeti i kod losijeg svjetla, slike po danu su odlične. sa Gcam se rijesi i low light dio, iako onda slike ispadaju nekako sirove u odnosu na samsung, huawei. Nema one obrade lica, zaglađivanja itd.

Kad mi dode OP8 pro bacit cu par testova kamere nasprem s20+ i p40pro, vjerujem da će razlike biti minimalne.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
Evo jedna slika sa op7. Frend poslao. Ovo je silovanje samo takvo. Dovoljno da nikad one plus ne uzmem u obzir

2 0 hvala 0
10 godina
Timo kaže...

p40pro nebi zbog googlea (znam da se moze instalirati, ali ne zelim nikakva kemijanja), iako bi mi on bio prvi izbor, iphone nebi ni da mi ga netko pokloni zbog ios-a, a s20+ koliko citam nema bateriju.

najvise me note10+ privlaci, zelim veeeeliki ekran, dobru kameru, i donekle dobru bateriju (i cijenu ispod 4000).

znam da cu ici s konja na magarca po pitanju baterije i kamere jer imam p30pro, ali bi mijenjao od dosade.. predugo imam isti mob, ruke mi se tresu

R36 kaže...

Imali su dobar temelj i tehnologiju od Oppo Find x2 Pro ali su sve glupo upakirali.

ma znam, pratim to sve gotovo svaki dan, i uvijek najavljuju cudesa, i stavljaju najbolje senzore i sve, ali rezultati na kraju nisu na razini flagship ekipe, to je bilo ocigledno.

zbog toga ih nisam kupovao, jer mi je to prioritet

ali, kad gledam recenzije i usporedbe op8pro vidim da je odlican. prvi puta to vidim, zato i pitam ima li netko osobnog iskustva, saznanja i sl. po tom pitanju

user3468 kaže...

Ali brzina i fluidnost, kao i sami OS su vrh ponude, tko nije probao nema pojma.  lijepo rade i s20 i p40 pro, ali jos uvijek ih OP7 šiša po pitanju brzine i fluidnosti iako ima "samo" 60hz ekran. Meni osobno  OP i oxygen os nude najbolje korisničko iskustvo androida.

tocno to, uvijek su bili primjer kako jedan android treba raditi

iako su i drugi napokon dostigli to iskustvo, pogotovo s 120hz ekranima

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2020 12:23 (digitall).
13 godina
neaktivan
user3468 kaže...

Ono gdje kamera kaska su indoor uvijeti i kod losijeg svjetla, slike po danu su odlične. sa Gcam se rijesi i low light dio, iako onda slike ispadaju nekako sirove u odnosu na samsung, huawei. Nema one obrade lica, zaglađivanja itd.

Kad mi dode OP8 pro bacit cu par testova kamere nasprem s20+ i p40pro, vjerujem da će razlike biti minimalne.

Šogor mi ima OP 7T Pro i igrao sam se s mobom i nisam pao na guzicu..., al sam zato kamerom ostao razočaran. Kamera je bezveze.

Kažem te milistotinke u brzini rada su meni neprimjetne. 

Meni je osobno "brzina" sučelja zadnja stavka na mobitelu koju gledam. Nije sad da je to razlikao kao da imaš Samsung S3 i Note 20 Ultra...pa vidiš očito razliku. Ta razlika je više placebo efekt

13 godina
neaktivan
kbenzema kaže...
Evo jedna slika sa op7. Frend poslao. Ovo je silovanje samo takvo. Dovoljno da nikad one plus ne uzmem u obzir

Da, to se dogodi kad se upali HDR, slike ispadnu kao turbo fotošopirane, nema veze sa onim sta se stvarno vidi, vise kao da obrađuje za instagram...

R36 kaže...
user3468 kaže...

Šogor mi ima OP 7T Pro i igrao sam se s mobom i nisam pao na guzicu..., al sam zato kamerom ostao razočaran. Kamera je bezveze.

Meni je osobno "brzina" sučelja zadnja stavka na mobitelu koju gledam. Nije sad da je to razlikao kao da imaš Samsung S3 i Note 20 Ultra...pa vidiš očito razliku. Ta razlika je više placebo efekt

Ja sam stvarno probao svašta, ali ne radi mi nista tako dobro kao OP, niti jedan mobitel mi nije tako ugodan za rad. Banalni primjer,  pisem jako brzo i OP to odrađuje savrseno, dok p40p i s20 jednostavno imaju taj neki lag pa mi znaju izostat slova. Spustanje aplikacija i prebacivanje iz jedne u drugo je trenutno.

Kazem meni je bolji za rad nego ovi novi sa 90 i 120hz. A neusporedivo bolji ako ove sa 90 i 120 stavis na 60hz, onda tek vidis koliko je oxygen os dobro optimiziran.. jgb, svatko ima drukcije prioritete. 

Jedino sta fali OPu je kamera u rangu p40p i mislim da se taj gap svakom serijom sve vise smanjuje.

Primjer ove nabrijane slike gore, vecina ce rec woooow kako doobra fotka, daj ti slikaj bas dobro ispadne.. meni se to osobno ne svida, volim prirodnu fotku koju sam mogu nabrijavat ako zelim, al netko voli da klikne i da je spremna za soc. mreze.

14 godina
digitall kaže...

Upravo sam ovaj mjesec ja uzeo jedan crni 8GB/128GB, i so far, imam samo riječi pohvale za 120Hz refresh display-a i QHD rezoluciju, ako sam kraticu ispravno napisao! 
Uzeo sam ga u T-Com-a za nekih 5800.00 kuna u 24 mjeseca, i imam drugu tarifu za 199.00 kuna, dok traje ugovor! 
Za neke daljnje upite, čujemo se u temi! 

Timo kaže...
digitall kaže...

Neznam, možda, ali koliko sam ja vidio na mobitelima koje sam uspoređivao, istina da sam ja tražio po svojim skromnim subjektivnim prohtjevima, po cijeni puno jeftiniji od Samsunga, a jedan od boljih detalja je snimanje kada 1+ snima najveću rezu sa 120Hz a Samsung to radi samo na FullHD rezoluciji! 
Preko drugih brendova i modela, koji ili nisu imali IP68, ili imaju malen PPI, ili manja bakterija, ili nikakav uvjetno rečeno procesor! 
Nije bez razloga cijena takva kakva je. 

R36 kaže...
digitall kaže...

Timo kaže...
digitall kaže...

Slažem se kolega... 

Imaju top cijene i samo to.

Kolega, ne kudite konja kojeg niste jahali 

ATJ Lučko
15 godina
user3468 kaže...
kbenzema kaže...

Da, to se dogodi kad se upali HDR, slike ispadnu kao turbo fotošopirane, nema veze sa onim sta se stvarno vidi, vise kao da obrađuje za instagram...

R36 kaže...
user3468 kaže...

Ja sam stvarno probao svašta, ali ne radi mi nista tako dobro kao OP, niti jedan mobitel mi nije tako ugodan za rad. Banalni primjer,  pisem jako brzo i OP to odrađuje savrseno, dok p40p i s20 jednostavno imaju taj neki lag pa mi znaju izostat slova. Spustanje aplikacija i prebacivanje iz jedne u drugo je trenutno.

Kazem meni je bolji za rad nego ovi novi sa 90 i 120hz. A neusporedivo bolji ako ove sa 90 i 120 stavis na 60hz, onda tek vidis koliko je oxygen os dobro optimiziran.. jgb, svatko ima drukcije prioritete. 

Jedino sta fali OPu je kamera u rangu p40p i mislim da se taj gap svakom serijom sve vise smanjuje.

Primjer ove nabrijane slike gore, vecina ce rec woooow kako doobra fotka, daj ti slikaj bas dobro ispadne.. meni se to osobno ne svida, volim prirodnu fotku koju sam mogu nabrijavat ako zelim, al netko voli da klikne i da je spremna za soc. mreze.

Apsolutno se slažem. Ništa ne radi tako dobro kao Oxygen OS, a isprobao sam svega i svačega. Baš te sitnice rade razliku, skakanje iz jedne u drugu aplikaciju, skrolanje dugačkih stranica, gaming....Tu se vidi prednost optimiziranog OS-a.

10 godina
user3468 kaže...

ovo bi bilo super vidjet, pogotovo od nekog "normalnog"

jer na yt ima svasta, od plaćenih recenzija, do fanboyizma itd

ajd pliz kad stigneš napravi par usporedbi, onako normalno sve na automatici, mračni, polumračni uvjeti, pa stavi na flickr da vidim shutter speed 

15 godina
neaktivan

Nakon skoro 2 godine korištenja Mi8 s Gcam-om došlo je vrijeme da i ja uploadam koju fotku na Flickr, a ne da stalno gledam vaše 

Slikane su Gcamom, a nekolicina ostalih slika je u manualnom modu.

https://www.flickr.com/photos/189900939@N06/ 

Kratki osvrt na kameru. Malo je reći da sam zadovoljan, no, nije tako bilo u početku.

Nakon silnog hypea kako to obično biva, naručim mob s HonorBuy-a, večer je, pođem slikati uokolo i dočeka me hladan tuš. Lica osoba u indoor osvijetljenju su bila razmućena i bez detalja plus 10 dodatnih zamjerki.

Mijenjao postavke, Googlao, ništa, što više Google-aš real-world usage vidiš da i nije tako dobra kamera kakvom je predstavljaju.

Tu na scenu stupa Gcam, nakon nekih 2 tjedna korištenja. Probao sam ne znam ni sam koliko verzija i postavki i sjećam se da je u početku verzija koja je radila najbolje slike zahtijevala ponekad i 10 sekundno držanje mobitela mirno (za Night sight i 20), a da ne govorim da bi se nakon dva uzastopna klika na shutter button trebalo mijenjati iz portreta u obični mod, ili obratno kako se app ne bi zaledio. To je bilo teško objasniti prolaznicima kojima objašnjavaš kako da te uslikaju 

Čak i takva kamera je bila neusporedivo bolja od Stock-a koji od kad sam kupio mob koristim samo za snimanje videa. Nakon nekih pola godine došla je Gcam verzija koju koristim stalno i ne sjećam se crasha ili freeza aplikacije

više od dva puta u ovih godinu i pol. 

Doma imam i Mi9 koji nema ni približno stabilan Gcam te koji me također razočarao svojom kvalitetom fotografija iz stock kamere. Niti jednom nisam uspio uslikati noćnu sliku da nije "smudgy" (ne znam bolje objasniti).

Oba imaju dobre manualne modove. 

Ono što me još razočaralo je Samsung Galaxy koji u mnogim situacijama mojoj kameri ne može primirisati. Recimo indoor uvjeti ili portret mod.

S obzirom da sam iskoristio sve što se moglo iz ove kamere imam želju za boljim zoomom i ono što mi najviše fali - Wide angle, no novi mob može još malo pričekati. 

Moj PC  
7 0 hvala 2
11 godina
1337Raptor kaže...

Nakon skoro 2 godine korištenja Mi8 s Gcam-om došlo je vrijeme da i ja uploadam koju fotku na Flickr, a ne da stalno gledam vaše 

Slikane su Gcamom, a nekolicina ostalih slika je u manualnom modu.

https://www.flickr.com/photos/189900939@N06/ 

Kratki osvrt na kameru. Malo je reći da sam zadovoljan, no, nije tako bilo u početku.

Nakon silnog hypea kako to obično biva, naručim mob s HonorBuy-a, večer je, pođem slikati uokolo i dočeka me hladan tuš. Lica osoba u indoor osvijetljenju su bila razmućena i bez detalja plus 10 dodatnih zamjerki.

Mijenjao postavke, Googlao, ništa, što više Google-aš real-world usage vidiš da i nije tako dobra kamera kakvom je predstavljaju.

Tu na scenu stupa Gcam, nakon nekih 2 tjedna korištenja. Probao sam ne znam ni sam koliko verzija i postavki i sjećam se da je u početku verzija koja je radila najbolje slike zahtijevala ponekad i 10 sekundno držanje mobitela mirno (za Night sight i 20), a da ne govorim da bi se nakon dva uzastopna klika na shutter button trebalo mijenjati iz portreta u obični mod, ili obratno kako se app ne bi zaledio. To je bilo teško objasniti prolaznicima kojima objašnjavaš kako da te uslikaju 

Čak i takva kamera je bila neusporedivo bolja od Stock-a koji od kad sam kupio mob koristim samo za snimanje videa. Nakon nekih pola godine došla je Gcam verzija koju koristim stalno i ne sjećam se crasha ili freeza aplikacije

više od dva puta u ovih godinu i pol. 

Doma imam i Mi9 koji nema ni približno stabilan Gcam te koji me također razočarao svojom kvalitetom fotografija iz stock kamere. Niti jednom nisam uspio uslikati noćnu sliku da nije "smudgy" (ne znam bolje objasniti).

Oba imaju dobre manualne modove. 

Ono što me još razočaralo je Samsung Galaxy koji u mnogim situacijama mojoj kameri ne može primirisati. Recimo indoor uvjeti ili portret mod.

S obzirom da sam iskoristio sve što se moglo iz ove kamere imam želju za boljim zoomom i ono što mi najviše fali - Wide angle, no novi mob može još malo pričekati. 

I dalje odlican senzor.

Gcam se moze zahvaliti pocu f1, koji je radi megapopularnosti donio odlicne portove.

U svakom slucaju odlicne fotografije, puno ljudi s boljim mobitelima nema takvo oko. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
17 godina
Al cek, pa i Mi9 sa gcamom je ubojita kombinacija, zar ne?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
zvonac kaže...

Solidan da, al se ne ljubi s gcam ko mi8/f1

11 godina
zvonac kaže...

Kao sto kolega Batman kaze, Mi9 jednostavno nema Gcam koji radi tako dobro sa tom app iako je sam IQ odlican sto mozete vidjeti iz moje galerije sa tim mobom.

https://flic.kr/s/aHsmGwL77Q

Koristio sam i Mi8 i Mi9 i Poco F1 do jucer i Poco kao i Mi8 su mozda i najbolja nePixel platforma za Gcam.

13 godina

1337Raptor 

Fotke su stvarno odlične. Jesi možda koristio gcam od BSG-a ili ? Koja je točno verzija u pitanju ?

Btw je li za Poco i dalje najbolji 6.2.030 od san1tya ?

Za ekipu koja ima Mi9, isprobajte svakako burial beta 8 sa tb-burial ili makshow xml-om.

Bacite oko na ove telegram grupe

t.me/GCamMI9

t.me/mi9XMLs

Probati ću ako stignem za vikend staviti nekoliko fotki sa Mi Note10 (burial beta8 + makshow.xml, Poco sa v9.6 6.2.030 od san1tya (iako mi je kod njega ne sviđa saturacija) i sa Mi 9 SE sa MGC_6.2.030_MI9SE_V4_plus2 gcamom od BSG-a dok je još radio na Androidu 9.

Poslije prelaska na android 10 nisam našao tako dobru verziju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
big smoke kaže...

1337Raptor 

Fotke su stvarno odlične. Jesi možda koristio gcam od BSG-a ili ? Koja je točno verzija u pitanju ?

Btw je li za Poco i dalje najbolji 6.2.030 od san1tya ?

Za ekipu koja ima Mi9, isprobajte svakako burial beta 8 sa tb-burial ili makshow xml-om.

Bacite oko na ove telegram grupe

t.me/GCamMI9

t.me/mi9XMLs

Probati ću ako stignem za vikend staviti nekoliko fotki sa Mi Note10 (burial beta8 + makshow.xml, Poco sa v9.6 6.2.030 od san1tya (iako mi je kod njega ne sviđa saturacija) i sa Mi 9 SE sa MGC_6.2.030_MI9SE_V4_plus2 gcamom od BSG-a dok je još radio na Androidu 9.

Poslije prelaska na android 10 nisam našao tako dobru verziju.

Ja se isto nadam da ce mi jedan poco f1 doci do kraja dana, bas me zanima kako je telefon "sazreo". 

Mislim da je sanity i dalje najbolji za p&s, doduse ako se sjecam nema astro, nego je za to trebalo neki drugi.

12 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Kolega, ne kudite konja kojeg niste jahali 

tema je kamere u smartphonima, nebitni su ostali aspekti mobitela, za to postoje druge teme gdje mozemo raspravljati generalno koji je bolja kupnja  

One Plus nema kamere u rangu apple, huawei, samsung i xiaomi, i zato ako na nasem trzistu za istu cijenu ili manje mozes kupiti ove ostale uredaje, a dodes u ovu temu pitati u vezi kamera, onda one plus jednostavno nije konkurentan

10 godina
Naravno da ima kamere u rangu istih, čak i bolje od nekih sa hardverske strane. Procesuiranje slika je konstantno problem kod OP, to se jako dobro vidi kad instaliraš gCam.

1 0 hvala 0
14 godina
NorthBlue kaže...
Naravno da ima kamere u rangu istih, čak i bolje od nekih sa hardverske strane. Procesuiranje slika je konstantno problem kod OP, to se jako dobro vidi kad instaliraš gCam.

Obzirom čitam da pojedinci instaliraju razne verzije gCam aplikacije, koju bi meni za 1+ 8 Pro preporučili kolega ?! 
Ono što mene "pere" je činjenica da kada sa PlayStore stranice pokušam skinuti istu, dobijem nešto, u što baš i nisam previše pouzdano siguran! 
Ako može link gdje upiknuti onu pravu !!!! 

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan

Sve o gcam-u za seriju 8 možeš naći na telegram grupi https://t.me/gcamOnePlus8

To be or not to be
11 godina
ATJLučko kaže...
NorthBlue kaže...

Obzirom čitam da pojedinci instaliraju razne verzije gCam aplikacije, koju bi meni za 1+ 8 Pro preporučili kolega ?! 
Ono što mene "pere" je činjenica da kada sa PlayStore stranice pokušam skinuti istu, dobijem nešto, u što baš i nisam previše pouzdano siguran! 
Ako može link gdje upiknuti onu pravu !!!! 

Navodno urnyx

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/

skini zadnju verziju instaliraj, skini config, napravi GCam/Configs7 foleder u mobu, pastaj tu config.

Pokreni kameru, dva puta tapni na crno polje između shuttera i photo pregleda, loadaj config, to je to. 

12 godina
neaktivan
NorthBlue kaže...

ok

da preformuliram, fotografije i videi napravljeni sa OP nisu u rangu fotografija i videa napravljenih sa apple, samsung, huawei i xiaomi mobitelima

hoces stock, hoces gcam mode

ne kazem da nisu dobre, samo kazem da dok god za istu ili manju cijenu mogu kupiti ove druge, a kamera mi je jedini kriterij, OP nije u rangu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice