HTC One

poruka: 1.971
|
čitano: 519.892
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: HTC One
BlueMax kaže...

@Davor

Hvala na savjetu, nekako sam zaboravio na CM. Jedno pitanje, baterija?

Standardno dobra. Od jednog punjenja može se dobiti nekakvih 3-4 sata screen ona. Ako se mobitel gazi cijeli dan, treba ga puniti na kraju dana, a kad se koristi malo lakše (primjerice, ako si na poslu 8 sati dnevno i tek par puta provjeriš notifikacije) uredno potraje dva dva dana. Sve to sa svjetlinom ekrana na 80% i uključenim svime osim GPS-a i Bluetootha.

Selling doors, door to door.
16 godina
HTC One

Davore,

Koji je po tebi nabolji GPE ROM?

Dali je bolje staviti neki GPE ROM ili napraviti convert na GPE kao što je u ovom videu.?

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One

Davore, se moze CM instalirati preko onog njihovog installera? Ne da mi se puno drkeljat oko toga...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Najduže sam se zadržao na Sinless ROM-u, a kad je njegov autor rekao da ga više neće updateati prešao sam na neki drugi GPE ROM, više se ne sjećam koji... Generalno, mislim da je to sve slično. GPE je sirovi i čisti ROM na koji se instalira Xposed framework i Gravity Box i onda se dobiju sve opcije koje bi čovjeku mogle zatrebati. Ostale razlike između GPE ROM-ova su u najbolju ruku minimalne. Sinless se sada evidentno ponovo updatea pa kad bih išao nazad na GPE, opet bih instalirao njega.

Što se tiče konverzije, nisam ju radio u cijelosti, ali sam nakon prelaska na Sinless flashao firmware za GPE ROM-ove. Da sam osjetio neku razliku nakon toga... pa i ne baš :)

17 godina
moderator
tnakir kaže...

Davore, se moze CM instalirati preko onog njihovog installera? Ne da mi se puno drkeljat oko toga...

Sudeći po ovoj tablici, može. Znači dobiješ root, unlock bootloadera, custom recovery i CM11 u par klikova. Zakon :D Isprobao sam CM Installer na par Samsungovih mobitela i radio je bez greške. Javi kako je prošlo!

17 godina
HTC One

Budem, cim mi se vrati mob sa servisa.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
HTC One

Kad sam probavao CM pred par mjeseci bio je pušiona na M7, ako se dobro sjećam pričali su nešto na xda da fale maintaineri koji bi riješavali probleme specifične za ovaj model.. to se sad promijenilo?

Uz CM sam probao Omnirom i Slimkat i oba su mi radila bolje od CM-a tada, s tim da se Omnirom znao resetirat sam od sebe tu i tamo ali to je valjda sređeno do sad. 

Disregard the constabulary.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One

Da, One M7 je od pocetka na listi podrzanih uredjaja za CM installer ali nije radilo.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Evo, ne budi lijen (čitaj: redakcija je od danas na godišnjem), upravo sam isprobao streamanje glazbe putem Bluetootha na zadnjem nightlyju CyanogenModa 11. Puštao sam pjesme s Google Musica na Bluetooth zvučnik. Prijavljujem da radi bez greške. Nema nikakvog pucketanja, bez obzira je li ekran upaljen ili ugašen. Prije par mjeseci, kad sam to zadnji put isprobavao, pucketalo je kod isključenog ekrana.

Što se speakerphonea tiče, nisam isprobao radi li sada kako treba, ali hoću :)

Ako je netko imao loša iskustva s CyanogenModom 11 pa bi mu htio dati drugu priliku, ili razmišlja da ga isproba po prvi put, rado ću odgovoriti na sva pitanja i nedoumice. Ovo što ja koristim, a to je gotovo sve (GPS, NFC, LTE, WiFi), radi bez greške. Rušenja i smrzavanja nema apsolutno nikakvih, nikad.

17 godina
tnakir kaže...

Ja sam jucer svoj poslao na servis zbog kamere, slabog kontakta sa SIM-om i punjacem. Nadam se da ce brzo biti gotov...

Sutra nosim svog u agram zbog istih problema 

15 godina
HTC One

Prije nego ga odneseš, pomoću file explorera idi u sys/androidcamera pa sa text editorom otvori file koji se nalazi unutra. Prikazaće ti koji senzor imaš u telefonu. Ako ti telefon zamjene novim učini opet isto. Ja sam dobio novi telefon sa novim OmniVision senzorom. Fotorafije su fenomenalne i gotovo da ih je teško porediti sa starim senzorom koji je nosio oznaku cinesensor xxxx.

Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
HTC One

Argh... sad si to reko :)

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina
HTC One

Našao sam informaciju da se Omnivision sensor ov4688 počeo ugrađivati u M7 modele nakon otkrivene serijske greške sa cinesensor xxxx xx xx (ljubičasta fotografija pri smanjenom svjetlu). OmniVision ov4688 se ugrađuje i u M8 model. To i jeste razlog zbog čega su mi dali garanciju na 2 godine.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One

Pa zar svakako nije garancija od 2 godine? EU i te djidje?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina
HTC One

Ja ne živim u EU već u BiH{#}. Uvjeren sam da mi je garancija na prvi telefon bila jedna godina ali opet ću provjeriti papire kad ih pronađem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC One

Ja opet imam problema sa svojim, već 3. uređaj. Ne puni se i PC ga ne prepoznaje, a USB port nije oštećen(ima tek 2-3 mjeseca i zbilja pazim kako ga ukopčavam). Cijelo vrijeme sam ga punio samo s orginalnim kabelom i punjačem, tako da ni to nebi smio biti problem. Najveći problem je što je rootan i bootloader je otključan, a bez USBa ništa od toga ne mogu popraviti za garanciju. Sada čekam da se isprazni do kraja, pročitao sam da je nekima to pomoglo, ali ako ne uspije ne znam što ću.

EDIT: ispraznio se, više se ni ne pali ni ne puni {#} Može se upaliti jedino u bootloader, što je taman dovoljno da na servisu vide da je BL otključan

EDIT2: nakon što sam ga nekoliko puta upalio u recovery, izgleda da se potpuno ispraznio i više se ne pali ni u to. Da ga pokuša poslati na garanciju u nadi da ga neće moći upaliti i da će mi odmah dati drugi? Jer netko je bio spominjao da kod nas nemaju alat za otvaranje, ako je to istina neće imati ništa više alata za dijagnostiku nego ja ako ga ne mogu ni upaliti?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 15:41 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HTC One

Danas mi zamjenjen HTC One zbog crvene kamere i Agram mi nije dao nikakav papir da mi je produzio garanciju, ostala mi od starog telefona. I jos mi direktno kaze da mi garancija vrijedi dokad pise na garanciji od onog prvog telefona ? A ja dobio novi telefon sa novim IMEI brojem. Pa koja je pm tom servisu vise ? Dali itko radi u ovoj drzavi pa da se ovim kvazi servisima pokaze kako se treba radit posao ? Dakle po mom saznanju nakon zamjene telefona imam pravu na noviu garanciju od 24 mjeseca. Dali sam u pravu i ako jesam kako da svoja prava ostvarim jer mi je više muka od njih i njihovih servisa !

1 0 hvala 0
17 godina
HTC One

Ja sam svog dao direktno T-Comu, lakse mi je na njih vikati ako sto zayebu nego na Agram. Istina da cu malo duze cekati na servis, ali zaboli me. Sad smo u EU, kupac ima svakakva lijepa prava, pa i pravo da ako ne mogu otkloniti kvar, da moras dobiti novi uredjaj, a ne drugi polovni.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
15 godina
HTC One

Ipak treba se raspitati kod nadležne inspekcije. Članak 425 Zakona o obveznim odnosima kaže da u slučaju manje popravke garancija nastavlja teći onoliko koliko je prvobitno ugovorena ali ako se stvar u slučaju kvara zamijeni novom garancija počinje iznova teći od dana preuzimanja novog uređaja. Lopovi su to, samo im treba zaprijetiti inspekcijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Poštovani,
Vezano za Vaš upit INC-16333 od 17. srpnja 2014. godine, očitujemo se kako slijedi.
ZOO () propisuje sljedeće:
ZOO III 3. članak 425. stavak 2. „Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina
zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od
vraćanja popravljene stvari.“
Poštovani,
Prema čl. 425. st. 2. Zakona o obveznim odnosima, dođe li do zamjene proizvoda za drugi
proizvod, jamstvo za taj drugi proizvod počinje teći ispočetka.
Isto tako, novi, zamijenjeni proizvod trebao bi Vam, osim s novim jamstvenim listom, trebao biti
predan u njegovoj originalnoj ambalaži, zapakiran, nekorišten i uz svu pripadajuću i nekorištenu
opremu, kao kad se kupuje svaki drugi novi uređaj.
Ne postupa li Agramservis na navedeni način, savjetujemo Vam da im se prvo obratite pisanim
putem (poštom, preporučeno i s povratnicom), da opišete problem i pozovete se na gore
navedeni zakonski članak te izričito zatražite da Vam se proizvod preda originalno zapakiran i s
posve novim jamstvom. Agramservis ima rok od 15 dana da Vam pisano odgovori i očituje se, ali
biste isti prigovor također trebali poslati i tvrtki kod koje ste kupili uređaj jer s njima ste u
obveznopravnom odnosu.
Ne odgovore li Vam i ne uvaže li Vaš zahtjev, slobodni ste ih prijaviti tržišnoj inspekciji Ministarstva
gospodarstva i Sudu časti Hrvatske gospodarske komore.

15 godina
HTC One

Kažem ti ja!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One

Nakon zadnjeg updatea (Sense 6) kamera mi je počela bacati rozi efekt u kutovima i svakim danom je sve gora i to samo kad je u fotoaparat i kamera modu, kad prebacim u Zoe rozi efekt gotovo pa nestane (vidljiv je samo u kutovima i to vrlo malo, vjerojatno onaj tko nezna nebi ni primjetio), e sad neznam da li je to stvarno softverski problem ili je nešto otišlo s senzorom nakon 9 mjeseci korištenja, prije sam bez problema fotografirao po noći i u lošijim uvjetima svijetla i stvarno sam bio zadovoljan s fotografijama jer ni na jednoj se nije pojavio "rozi efekt" sve do sad (sad su slike užasne u usporedbi s prije u istim uvjetima), pa me zanima ako je još netko naletio na ovakav problem??

Battlelog: D3XT3R_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
-zip- kaže...

Nakon zadnjeg updatea (Sense 6) kamera mi je počela bacati rozi efekt u kutovima i svakim danom je sve gora i to samo kad je u fotoaparat i kamera modu, kad prebacim u Zoe rozi efekt gotovo pa nestane (vidljiv je samo u kutovima i to vrlo malo, vjerojatno onaj tko nezna nebi ni primjetio), e sad neznam da li je to stvarno softverski problem ili je nešto otišlo s senzorom nakon 9 mjeseci korištenja, prije sam bez problema fotografirao po noći i u lošijim uvjetima svijetla i stvarno sam bio zadovoljan s fotografijama jer ni na jednoj se nije pojavio "rozi efekt" sve do sad (sad su slike užasne u usporedbi s prije u istim uvjetima), pa me zanima ako je još netko naletio na ovakav problem??

standardni problem, nosi u servis na zamjenu mobitela.

17 godina
-zip- kaže...

To se meni dogodilo, samo mi je kod Zoe-a bilo još i najgore jer je cijela slika pogotovo u slabijem osvjetljenju bila roza/ljubičasta. Odnio mobitel na servis, valjda će uspijeti riješiti problem.

15 godina
HTC One

Prije nego ga predate u servis provjerite koji senzor imate a to učinite i nakon što dobijete novi uređaj. Već sam opisao kako se to radi nekoliko postova prije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
HTC One

Ja sam u petak dobio novi uređaj sa ov4688 senzorom ali mi nisu dali novo jamstvo.

Nisam se ni htio natezat (koliko ja znam ne pita se njih nego agram a s agramom nisam izravno komunicirao, samo sa tele2)

A s obzirom kakav je agram možda i bolje da mi nisu dali novo jamstvo jer da im pošaljem npr daljinski od tv-a da zamijene baterije vjerojatno bi i to isfušarili.

Prvo sam odnio zbog ljubicaste kamere, pa su mi uvalili neki koristeni koji je bio kodiran i nije htio radit sa Tele2 sim karticom, pa sam i njega naravno vratio da bi mi za 2tj vratili isti taj mobitel jer se na servisu neko napio i nije detektirao kvar.

Prekjučer sam konačno dobio mob koji valja, nema nikakvih gapova, kamera ispravna, čini se 100% nekorišten i za sad je sve super i nadam se da će tako ostat, podemonio bi kad bi ga opet morao nosit na servis i trpit agramove gluposti.

Svakom ko kod njih ide reklamirat mob - naoružajte se sa hrpom živaca i sretno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 20:49 (nontryer).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
HTC One

HTC je najavio da će uskoro, za modele One M7 i M8, pustiti Android 4.4.3 i 4.4.4 verziju gdje će biti inkorporirane zakrpe za neke (poznate) bug-ove. Postoji čak mogućnost da će preskočiti verziju 4.4.3 i odmah preći na 4.4.4. Ostaje nam da čekamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nontryer kaže...

...

Spoke too soon.. evo ne mogu ga upalit više, ne daje ama baš nikakve znakove života.

Poludio sam s ovim smećem, ovo je već 4. primjerak da ga imam i tako bi ga s guštom zakucao u zid i raskasapio čekićem da to nisu istine.

15 godina
nontryer kaže...
nontryer kaže...

...

Spoke too soon.. evo ne mogu ga upalit više, ne daje ama baš nikakve znakove života.

Poludio sam s ovim smećem, ovo je već 4. primjerak da ga imam i tako bi ga s guštom zakucao u zid i raskasapio čekićem da to nisu istine.

Znam kako je. Ja sam tražio od svijet medija da mi daju nešto drugo, ali gadovi već tjedan dana ne odgovaraju na mailove

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
HTC One

Novi uredjaj ti ne radi? Super, sad mi je zao sto sam ga davao na servis. U najgoru ruku cu pisati direktno HTC-u ako bude problema.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice