HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 180.713
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Al M8 uopće ne djeluje debelo u ruci. Stvarno odlično leži u ruci, i kad sam ga uspoređivao s iPhoneom 6 uopće se nije kužilo da je deblji. Jedino što je M8 osjetno teži, ali to mu daje iznimno čvrst i kvalitetan osjećaj

2 0 hvala 0
12 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
sardax kaže...

@Fanu - Meni je UP kamera odlična, upravo jer nema efekta slikanja kao kod manjih piksela, što je normalno. Nema detalja za cropat, isto istina. Meni su svi ovi senzori 13-16-20+ MPx nepotrebni u telefonima, pogotovo jer za dobru fotografiju utječe puno stvari, a najviše onaj tko stoji iza objektiva. UP senzor je po meni najbolje što je postojalo, ali tržište na žalost samo hoće MP MP MP! Pa HTC napravi, eto, 20Mpx, kao što i Sony ima. I sada će po tome udarat u svom marketingu, jer su im to najviše zamjerali, ... I tu su išli komenzirat pa išli na nešto veći senzor od Toshibe, no nisam fotograf, pa neću komentirat za što je Toshibin bolji od Sonyevog, ali je činjenica da je dosta veći od Sonyevog. Čak i veći od 6/8 UP.

Responzivnost se osjeti, to je neupitno. Ako ti ne osječaš tu razliku, žao mi je :) Još sa odličnim sensom, imaš osjećaj da je sučelje još fluidnije. Zvučnici na M8/9 i zvuk na S6 će biti razlika nebo zemlja, glasnoća je nevažna, već koliko je ugodna. Uvažavam, tebi taj "tradeoff" nije važan, kao što meni nije važan QHD. Radi toga, ne može se staviti kapacitativne tipke, a i Google ide u smjeru onscreen tipki. A kako se vidi u Sense 7, mogu se detaljno iskombinirat, promijeniti raspored, što je svakako prednost meni. M8 je zaobljeniji (meni draže) od M7 i zato je skliskiji, sada su kombinirali M7/8, pa ćemo vidjeti. Po reviewima, svi su jako zadovoljni, jer je uređja još uži.

S810 sigurno nije loš SoC, jer ga ne bi svi sada koristili. Debljina i raspored komponenti u M8/9, kao i činjenica da je od aluminija, rješavaju pregrijavanje. Pa ni M8 se nije pregrijavao ni throttlao kod najzahtjevnijih igara ni kada ga ostaviš da stoji na suncu.

Samsung je vjerujem sa ovim Exynosom napravio vrhunsku stvar i to mu je vjerujem najveća prednost ako QHD mu ne bude problem i baterija bude trajala koliko spada za flagship. Dvostruko staklo je nešto što se meni ne svidja još od iP4 i Z serije, tako, to mi je sigurno jedan od minusa kod S6.

S6 izgleda ISTO kao i S5 i S4 i S3. Edge ima malu razliku, ali kada ga sa strane gledaš :) Vizualni dizajn Samsung ne mijenja već 5 godina, sada su bar materijale promijenili, ali vizualno, skoro pa ništa.

Evo, koji je koji, S4/5/6?

Stavljanje ROM-ova, po meni sve manje potrebno, a pogotovo jer i proizvođači sa zaključavanjem BL-a, KNOXima i inim drugim zaštitama ne žele da korisnici "prčkaju" po njihovom OS-u. Što je po meni u redu. Igraj se, ali garanciju gubiš. Što je ispravno.

HTC neće kao Samsung must kravu do besvijesti. To nisu nikada ni radili. Ova godina je razumna što se dogodilo i zašto su napravili ovakav M9. Ja sam isto htio evleaksov dizajn, ali treba taj wow efekt ostaviti i za dogodine ili za dvije. 

sto se tice kamere, po meni je glavni nedostatak sto nema OIS

djaba tih 20mpx kad moras super paziti da ti je mobitel miran

eto imam 20mpx u Z1 i hardware button za slikanje - no malo mi to vrijedi, jer svaki put kad ga stisnem kamera se malo pomakne, tako da moram koristiti onscreen button a ni to nije neko bajno rijesenje

sto se tice responzivnosti, jednom kad instaliras CM11/12 (ili neki drugi bolji custom ROM) vise nemas problema 

znam da ce zvucnici na M9 i S6 biti razlika nebo i zemlja, moj argument je bio da u vecini slucajeva koristis slusalice a ne zvucnik - tako da je po meni bolje imati manje zvucnike/bezele 

uostalom ako ti je vec do pustanja glazbe u drustvu, nema boljega od bluetooth zvucnika (imao sam jedan za 170kn, stereo zvuk+subwoofer+NFC - bio je vrh)

QHD neki govore da nema smisla, drugi da ima, tipa LG:

The need for QHD on the G3 came from LG's research in the print industry, where it found that high res art books have pages equating to around 540ppi.

That pixel density can be matched by QHD displays, and LG claims it also offers improved colour reproduction and sharpness when viewing text.

a i kontam da QHD ima vise smisla na AMOLED ekranima zbog njihovog rasporeda pixela - u svakom slucaju ocekujem najbolji display na trzistu (HTC je po meni odmah drugi u redu jer su njihovi SLCDovi vrh - One X me i dalje ocarava kvalitetom slike)

sudeci po G Flex 2 S810 nije bajan procesor (i po onome sto samsung tvrdi), a i tko drugi ga zasad koristi osim LGa i M9? 

ocekujem da ce uskoro izadji S815/820 koji ce biti puno bolji (slicno kao sto je S800 izasao nakon S600)

M8 se nije pregrijavao (niti je S600 neka zvjera da bi se uopce pregrijavao al ajd), ali mozda M9 hoce 

obicni S6 se mozda ne razlikuje od prethodnika, ali Edge varijanta svakako, i od naprijed gdje se vidno primjeti zaobljenost 

stavljanje ROMova je po meni i dalje potrebno (ponajvise rootanje) a to sto gubis garanciju je nebitno jer je rijec o garanciji na softver ne i na hardware (osim ako nekim cudom ne uspiju dokazati da si otkljucavanjem mobitela uzrokovao hardwersku gresku)

15 godina
Slazem se za OIS, zato me i zanima ta famozna brzina tog novog Toshibinog senzora koji bi to koliko toliko trebao nadomjestiti. Budemo vidili. Samo da low light bude prihvatljiv. Nece biti kao na UP varijanti, ali bar dobar. Crop i zoom me nikada ne zanima. Slazem se da dosta ljudi vecinom koristi slusalice, ja nisam toliko i jednostavno mi boomsound osim reprodukcije daje vise i na vizualnom dijelu.
QHD je nova tehnologija i hvalevrijedna, a za AMOLED jos i bolja, no svrha je upitna. Na iP6+ i N4 kada se gleda, razliku ne vidiš, jer kad je bit u ispisivanju malog texta, naravno da ga N4 moze sitnije ispisat, ali to i ne vidis citat osim na jako maloj udaljenosti gdje ni fokusirat ne mozes :)
Za ROMove, toga sam se naradio na Desireu ohoho, no iskreno, poslije i nemam potrebe, jer ne znam što bih dobio a da nemam sad za moju uporabu. Proizvodjači postavljaju sve više "prepreka" i ograničenja ako se roota telefon, pa samim tim i zajednica ne podržava toliko.biti će i sve manje. S obzirom na customization nivo kod Sense7, ne znam što mogu s rootom ili custom romom dobit.
ptspclan.com | visit us ^^
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Meni je malo žao što je HTC prestao s UP jer sam se baš naviknuo na tu kameru. Ali ujedno mi je i drago zbog toga, jer je za većinu jedini dealbreaker bila kamera, sad više nije i očekujem dobru prodaju M devetke. OIS će definitivmo faliti, i ponekad će trebati ispucati 2-3 slike da ispadne dobra, ali ljudi će vidjeti 20 mpx i kupiti mob.

A što se tiče ekrana, QHD mi je stvarno nepotreban. Već sam napisao da sam gledao ekrane na Alphi, S5 i Noteu 4 i da su mi svi isti, barem pri normalnom korištenju.

Mislim da nebi trebali suditi S810 po Flexu 2. Vidljivo je da šteka, dok na HTC-u sve leti. Kako će se ponašati ćemo vidjeti kad dođe još uređaja, i kad se naprave detaljni reviewi.

A uzet HTC i zamijenit Sense sa CM? Pa nisam lud, nije to Touchwiz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 9:15 (markom63).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

@ sardax

Još nisi dao podatak o VELIČINI senzora. Ne znam jel nema podataka il što, znači širina i duljina senzora, dijagonala, te na kraju veličina sensela. Mislim da su dijagonala i veličina sensela jako slična ako ne i ista na Sony i Toshiba 20 MP senzoru. Naravno to ne otkriva sve, pitanje je arhitekture ADC, pa onda kako je BSI riješen itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava
1/2.4" je toshibin senzor, a 1/2,6" sony-jev kod s6. s tim da je sony 16mpx 16:9 pa otprilike i veličina piksela je podjednaka + OIS + bolje procesiranje slike kod samsunga daje prednost s6
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Koliko vidim puno je fanboyeva HTC-a i to je u redu. M9 nije smeće nikako ali sa novim S6 mi se čini da je izgubio utrku. 3 godine bez pomaka u dizajnu ali i greške u eksperimentiranjem sa kamerama će donijeti svoju tržišnu cijenu.... S6 je prema speckama i inicijalnim testovima u svemu bolji od svih android telefona do sada a ne samo od M9, a osim navedenog prva korisnička iskustva sa uvijek problematičnim (što svi uvijek pljuju, a imao je 10x više mogućnosti od ostalih) TW su fantastična...... sve je jako ispeglano i radi fantastično..... dakle moj zaključak je sa su svi pozitivni komentari koji se odnose na M9 u odnosu na S6 čisto subjektivne prirode.......

1 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
DeeWiZarD kaže...

..... 3 godine bez pomaka u dizajnu.......

Apsolutno netočno! Postoji bitna razlika između M7 i M8.

15 godina
phoenix2003 kaže...
DeeWiZarD kaže...

Ha, ha, ha, ha, ha, ha. Do sada sam šutio, ali na ovo sam morao reagirati. Dizajn M7, M8 i M9 su zamalo identični, razlika je u veličini ekrana. Prilog je slika ispod, a ti argumentiraj suprotno, ako možeš.

Znači govorimo o dizajnu, a ne materijalu izrade, specifikacijama, itd.

Isti ili ti pljunuti Isti ili ti pljunuti
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 12:52 (MasterOfDisaster).
12 godina
HTC M9 - Rasprava

A galaxy linija je kao donjela pomak u dizajnu? Bljuje mi se više od te home tipke

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Pa sta onda ako je dizajn isti? Ne vidi se s kilometra da imas najnoviji mobitel?

Dizajn je, uz iPhone 5/5S nesto najbolje sto je ova industrija ponudila.

2 0 hvala 0
15 godina
maks0806 kaže...

A galaxy linija je kao donjela pomak u dizajnu? Bljuje mi se više od te home tipke

Apsolutno si u pravu, Samsungovi mobovi su svi jednaki već godinama, razlika je samo u veličini ekrana i specifikacijama, serija Alpha je sada malo unijela živosti, ali to je poprilična kopija iPhone-a, ali nećem sada u to ulaziti.

Po meni najbolji dizajn mobova ima Sony i LG, ali to je moje osobno mišljenje, nekome je sasvim nešto drugo lijepo i to je ok.

Ne moraš se brecati na ono što je istina, HTC i Samsung u zadnjih par godina ne donose nikakve novosti po pitanju dizajna, i štancaju iste mobove i samo mjenjaju brojeve u svojim oznakama i to je to.

Što je najbolje čini se da im to pali, jer je običan nezahtjevni korisnik je toliko otupio na to (dizajn) da kupuje šta god, dok god su specifikacije nabrijane.

12 godina
MasterOfDisaster kaže...
phoenix2003 kaže...
DeeWiZarD kaže...

Ha, ha, ha, ha, ha, ha. Do sada sam šutio, ali na ovo sam morao reagirati. Dizajn M7, M8 i M9 su zamalo identični, razlika je u veličini ekrana. Prilog je slika ispod, a ti argumentiraj suprotno, ako možeš.

Trebali bi stavit malo stakla, pa malo tanji mobitel da se lakse savine u dzepu i tako... 

Zasto mijenjat nesto sta nije potrgano ?

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
SimeKZ kaže...
MasterOfDisaster kaže...
phoenix2003 kaže...
DeeWiZarD kaže...

Trebali bi stavit malo stakla, pa malo tanji mobitel da se lakse savine u dzepu i tako... 

Zasto mijenjat nesto sta nije potrgano ?

Poanta je, da sam ja prokomentirao to što je kolega rekao da je dizajn različit, a što nije istina. Nigdje nisam rekao da je dizajn moba loš i da ga treba mijenjati.

Tako da je tvoj komentar apsolutno nepotreban, a možda sam u krivu

10 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...
maks0806 kaže...

Apsolutno si u pravu, Samsungovi mobovi su svi jednaki već godinama, razlika je samo u veličini ekrana i specifikacijama, serija Alpha je sada malo unijela živosti, ali to je poprilična kopija iPhone-a, ali nećem sada u to ulaziti.

Po meni najbolji dizajn mobova ima Sony i LG, ali to je moje osobno mišljenje, nekome je sasvim nešto drugo lijepo i to je ok.

Ne moraš se brecati na ono što je istina, HTC i Samsung u zadnjih par godina ne donose nikakve novosti po pitanju dizajna, i štancaju iste mobove i samo mjenjaju brojeve u svojim oznakama i to je to.

Što je najbolje čini se da im to pali, jer je običan nezahtjevni korisnik je toliko otupio na to (dizajn) da kupuje šta god, dok god su specifikacije nabrijane.

Kako neko može reći da svi HTC-ovi mobiteli već godinama izgledaju isto??!! Po ćemu su to slični Desire Eye i M8 recimo? Ili Desire i One linija općenito? Kako govorite da su već godinama isti, po čemu su slični One X i njegov nasljednik, M7? Pa M7 je predstavljen prije 2 godine, kaj očekujete drastične promjene svakih par mjeseci??

Samsung je taj kojem je dizajn isti, pa njihovim mobitelima starim 4 godine se bez problema može naći sličnost sa današnjim, npr. Galaxy S2 (pa čak i S). I neznam zašto je svima ta Alpha tolika revolucija, ista ko i svi ostali ali s metalnim okvirom, jedina "revolucija" je S6 edge

12 godina
HTC M9 - Rasprava

Zašto bi htc morao mjenjati dizajn? Jedni od naljepših i najpremium smarfona su članovi one serije. Uz taj dizajn imaju daleko najbolje zvučnike na mobu što izdvaja htc iz gomile. Naravno svi bi neku revoluciju, ali stvarno je nemoguće izbaciti nešto revolucionarno danas. Pogle apple, ništa novo i neviđeno ne uvodi još od iphonea 4 i koristi isti dizajn po dve godine, dali to korisnicima smeta? NE!

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Ne znam šta je toliko smiješno? Ja imam i M7 i M8 i telefoni su u dizajnu veoma različiti. Više sličnosti imaju neke kineske kopije.

15 godina
markom63 kaže...

Kako neko može reći da svi HTC-ovi mobiteli već godinama izgledaju isto??!! Po ćemu su to slični Desire Eye i M8 recimo? Ili Desire i One linija općenito? Kako govorite da su već godinama isti, po čemu su slični One X i njegov nasljednik, M7? Pa M7 je predstavljen prije 2 godine, kaj očekujete drastične promjene svakih par mjeseci??

Samsung je taj kojem je dizajn isti, pa njihovim mobitelima starim 4 godine se bez problema može naći sličnost sa današnjim, npr. Galaxy S2 (pa čak i S). I neznam zašto je svima ta Alpha tolika revolucija, ista ko i svi ostali ali s metalnim okvirom, jedina "revolucija" je S6 edge

Pa uopće ne kužim zašto se ljudi uzrujavaju, ako netko kaže da je nešto malte ne isto godinama. Pa budimo realni, i je. Ako nama kao korisnicima to paše onda je u redu, a očito da nam paše.

Onda po čemu su slični HTC Desire Eye i M8, pa skoro su identični osim što Eye ima veliku kameru napred i nema stereo zvučnike naprijed kao M8 (slika dolje priložena). Ali opet napominjem, ako se to ljudima sviđa pa onda nema razloga za bilo kakvu raspravu. Naravno između ova dva uređaja razlika je u materijalu, specifikacijama i kvaliteti izrade, ali to nije sami dizajn uređaja.

Nadalje Alpha nije revolucija nego promjena u dizajnu od strane Samsunga koji toliko zazire od promjene dizajna iz (najvjerojatnije) razloga - Ne mjenjaj konja koji dobro vuče, te se boji pada prodaje (ako bi eksperimentirali na novim dizajnima mobova), ako se korisnicima ne svidi dizajn.

S6 Edge nije revolucija jer je to isto već donio Note 4 Edge, makar smatram da je on praktičan jako malom krugu ljudi, već je to fora za pokazivanje ljudima.

15 godina
maks0806 kaže...

Zašto bi htc morao mjenjati dizajn? Jedni od naljepših i najpremium smarfona su članovi one serije. Uz taj dizajn imaju daleko najbolje zvučnike na mobu što izdvaja htc iz gomile. Naravno svi bi neku revoluciju, ali stvarno je nemoguće izbaciti nešto revolucionarno danas. Pogle apple, ništa novo i neviđeno ne uvodi još od iphonea 4 i koristi isti dizajn po dve godine, dali to korisnicima smeta? NE!

Pa ja uopće ne govorim da HTC treba mijenjati dizajn, već sam napomenuo da je već godinama isti (kao i kod drugih proizvođača), te da se samo sitno ušminkava, te da bi proizvođači trebali biti hrabriji i pokušati nešto novo ili barem donekle drugačije nego što je uobičajeno danas. Proizvođačima je trenutačno jedino na pameti bolje i jače specifikacije (koje prodaju uređaje) dok je dizajn bačen u drugi plan.

Također se slažem da je M9 jako lijep mob, te vjerovatno (jer ga nisam imao u rukama - pošto je tek predstavljen) kvalitetno izrađen. Također se slažem da su mu (M9) i zvučnici jedni od najboljih, ako i ne najbolji na mobovima trenutačno.

Kao što sam i rekao, ako to ne smeta korisnicima onda je to ok, a to ćemo uskoro vidjeti po prodajnim rezultatima (za koje vjerujem da će biti dobri), ali opet HTC nije takva firma kao Apple da može živjeti samo od jednog uspješnog modela, tj. samo premium uređaja M7, M8 i M9, jer se ostali relativno slabije prodaju i zbog toga je u prošlosti i HTC bio na rubu propasti i zatvaranja ili prodaje mobilne divizije.

Iskreno, HTC-u želim da uspije, a nadam se da će mu u tome i M9 pomoći.

15 godina
HTC je dosta prihoda ostvario u mid segmentu, dok je M8 ispunio očekivanja u prodaji. Sa M9 to namjeravaju prebaciti, dok su u mid rangeu po meni i rezultatima jako dobri.
Ni jedan drugi proizvodjač nije išao toliko u izmjene i experimente sa dizajnom kao HTC u zadnjih 5-6-7 godina, a Samsung daleko najmanje, kao i Apple. Samo što Apple zna što radi :)

Hero, Legend, Desire, Desire HD, Evo 3D, One X, One M7/8, Desire EYE, ... A to su samo flagshipi uz desire eye. Metal, front facing, prvi HD, FHD, 3G/4G, 3D, ... Nema potrebe drastično mijenjat M7/8/9, to nije S3/4/5 koji je ostvarivao lošije rezultate jer nikad i nisu bili dizajnerski orijentirani i nešto im je trebalo novo. S6 to NE NUDI, EDGE nudi.
ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
neaktivan
sardax kaže...
HTC je dosta prihoda ostvario u mid segmentu, dok je M8 ispunio očekivanja u prodaji. Sa M9 to namjeravaju prebaciti, dok su u mid rangeu po meni i rezultatima jako dobri.
Ni jedan drugi proizvodjač nije išao toliko u izmjene i experimente sa dizajnom kao HTC u zadnjih 5-6-7 godina, a Samsung daleko najmanje, kao i Apple. Samo što Apple zna što radi :)

Hero, Legend, Desire, Desire HD, Evo 3D, One X, One M7/8, Desire EYE, ... A to su samo flagshipi uz desire eye. Metal, front facing, prvi HD, FHD, 3G/4G, 3D, ... Nema potrebe drastično mijenjat M7/8/9, to nije S3/4/5 koji je ostvarivao lošije rezultate jer nikad i nisu bili dizajnerski orijentirani i nešto im je trebalo novo. S6 to NE NUDI, EDGE nudi.

Citiram :

"Tajvanski proizvođač HTC objavio je svoje financijsko izvješće za četvrti kvartal prošle godine. Prema njemu tvrtka je u tom kvartalu zabilježila prihod od 1,524 milijardi $, što je 224 milijuna $ više nego u četvrtom kvartalu 2013. godine.

Nakon plaćanja poreza, neto profit je u četvrtom kvartalu 2014. godine iznosio 15,9 milijuna $, bruto marža je iznosila 20,4%, dok je operativna marža bila 0,4%." kraj citata

Znači dobit mu je u četvrtom kvartalu 15.9 milijuna dolara...na godišnjoj razini nije bila više od 20 milijuna jer su prvi i treći kvartal bili u minusu.

Znaći za kompaniju koja prodaje dosta mobitela 15.9 milijuna dobiti je katastrofa. Pa toliko drugi proizvođaći smartphona zarade za tjedan dana. Žao mi je što HTC ne cvjetaju ruže ali j....

Prihodi naspram 2013. god su im povećani za 12% u 2014. god...

Vidjet ćemo kako će tržište reagirat na M9. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 15:09 (R36).
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Evo na ovoj tvojoj slici di su M8 Eye ja stvarno ne vidim neke sličnosti osim te crne trake. M8 ima puno rupica gore i dolje koje predstavljaju zvučnike, dok ovaj ima tu ogromnu kameru i flash. S boka također nisu isti, jer je M8 zaobljen. M8 je tanji na rubovima, a ovaj je konstantan po cijeloj podlozi. Eye je osim svega toga i dvobojan. I na kraju, M8 je u potpunosti od metala a Eye od plastike, oprosti ali to meni igra veliku ulogu i dizajnu. Ako su tebi ta 2 mobitela ista, onda neznam...

Apple uopće netreba spominjati jer nemaju konkurenciju. Ako želiš iOS kupit ćeš iPhone, nema tu puno mudrosti.

0 0 hvala 0
12 godina
HTC M9 - Rasprava

Većina ni ne zna za iOs i kupuje iphone jer je iphone i ima jabuku...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Što se kamere tiče tu je najveći minus što ista nema VR, al što je tu je. Sama veličine sensela je kao kod konkurentskih bilo 13, 16 ili 20 MP kamera, sa tim što vjerujem da je Toshiba tehnološki ispred Sonya. Naravno kako se slike ne gledaju full size tako kada se gleda isti proizvođač 20 MP ima prednost nad 16 MP isto kao što 16 MP ima nad 13 MP jer ipak veličina je bitna.

Tko kaže da je dizajn na M7, M8 i M9 isti, e taj onda laže. Može reći da ih može teško razlikovati ali da je dizajn isti to nije slučaj. Doduše onda je to istina i za Samsunge koje ja npr. teže razlikujem. Recimo sama obrada metala kod M9 je drugačija nego na M8, sada je tu anodizirani aluminij, ako se tko sjeća One S to je to.

Inače sada kada sam mi je napemt pao One S ima još jedna anegdota. On je imao moćniji SoC nego One X, u radu jednostavno brži radi dual Krait jezgri naspram quad Cortex-A9. Samo problem je tada tržištu bilo prikazati da su 2 jezgre moćnije nego 4, a uz to je Samsung kako je sam radio čip za S3 (koji je inače kao neki wow pomak napravio, mada realno to je najveća prevara i tu je marketing igrao) išao na goovo ARm rješenje u vidu također 4 Cortex-A9 jezgre. Kasnije se to obilo HTC-u o glavu kako One X nije mogao updateati na KitKat iako su imali namjeru. Recimo da danas proizvođači guraju octa-core iako to nema smisla, bolje bolje jezgre i quad-core. Inače po meni je baš taj HTC One S bio revolucija, a ne Samsung S3. Ipak je tu HTC prvi ako ne i jedan od privh promovirao Krait jezgre koje su se tek nekih 12 mjeseci kasnije udomaćile na top of the line uređajima.

@ vau-vau R36

HTC je imao profit u Q2, Q3 i Q4 2014. i tako je HTC u svojoj povijesti sa Q3 2013. i Q1 2014. sve skupa imao 2 kvartala u gubitku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

@Bara:

Malo bolje pogledaj fin. rezultate HTC od 2011 - 2014 pa ces vidjet da pricas nebuloze.

0 0 hvala 0
12 godina
HTC M9 - Rasprava

one s nije bio jači od one x (tegra 3 je bila jača, doduše i gutala je bateriju kao da je riječ o i7)

samo je imao manju rezoluciju pa je zato bio brz

inače je HTC potpuno zahebao sve korisnike one s posto je za taj mob izašao jedan updejt i onda se HTC pravio blesav i kao da one s ne postoji.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Pa koji im je vrag?? Nadam se da neće izbaciti ovo s ovom odurnom kamerom otraga, i Samsung gumbom ispred. To bi kao trebao biti 5.5 inčni M9, i to sa MTK procesorom . I na M9 su bezeli ok jer uređaj sam po sebi nije velik, ali ako žele raditi phablete onda DEFINITIVNO moraju smanjiti bezele, jer će ostali imati 6 inčne uređaje velike kao ovaj 5.5. Nadam se da neće ovo izbaciti za stvarno, to bi bio totalni promašaj

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fanu kaže...

one s nije bio jači od one x (tegra 3 je bila jača, doduše i gutala je bateriju kao da je riječ o i7)

samo je imao manju rezoluciju pa je zato bio brz

Tko priča o GPU? Ionako me igranje ne interesira. Ja pričam o CPU i tu je Qualcomm Krait sa 2 jezgre šamarao ARM Cortex-A9 sa 4 kada je riječ o upotrebi za mobilne uređaje. I uvijek ću uzeti 2 snažne jegre nego 4 osrednje. Očekujem od Qualcomma da napravi revoluciju kada dogodine dođe Snapdragon 820 sa njihovim dizajnom CPU-a, a ne ARM-ovim sa police kako radi većina. Doduše dogodine bi midrange SoC mogao biti kao ovogodišnji high-end.

16 godina
neaktivan
markom63 kaže...

Pa koji im je vrag?? Nadam se da neće izbaciti ovo s ovom odurnom kamerom otraga, i Samsung gumbom ispred. To bi kao trebao biti 5.5 inčni M9, i to sa MTK procesorom . I na M9 su bezeli ok jer uređaj sam po sebi nije velik, ali ako žele raditi phablete onda DEFINITIVNO moraju smanjiti bezele, jer će ostali imati 6 inčne uređaje velike kao ovaj 5.5. Nadam se da neće ovo izbaciti za stvarno, to bi bio totalni promašaj

Šta fali Mediateku ako je cijena OK? Jbg nemaju snažne jezgre, ne ide A57 unutre nego svih 8 A53. Ali ako cijena bude prihvatljiva to je OK, Mediatek danas radi skroz prihvatljive SoC. Koliko znam ovo će biti samo za Aziju, a i ako dođe do nas biti će SD810 unutra.

13 godina
phoenix2003 kaže...

Ima li informacija o tome da li će osim Androida na tržištu biti i u WP verziji?

Ovo bi bio pun pogodak za mene, odlične specke, dobra baterija, dobar izgled, nema drkanja sa qhd... samo jedino ne znam kako bi išlo sa nadogradnjom, jer lumie još uvijek imaju prioritet za update. MS ne ferma ostale pretjerano.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice