Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 834.793
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

U biti , krivo sam srocio pitanje, dobro si pogodio. Dakle, on svakako ima problema sa hvatanjem signala sa satelita, bio A-GPS upaljen ili ne?

17 godina
moderator
ludimata kaže...

U biti , krivo sam srocio pitanje, dobro si pogodio. Dakle, on svakako ima problema sa hvatanjem signala sa satelita, bio A-GPS upaljen ili ne?

Mislio sam ti poslati ovakvu poruku:

--------------------------

Tako je, on ima problema s hvatanjem signala sa satelita. Uzrok je vjerojatno slaba osjetljivost GPS prijemnika u MediaTekovom SoC-u u kombinaciji s lošom/neodgovarajućom antenom.

"A" kod A-GPS-a radi samo kad uključiš (A)GPS i kad on skine almanah i druge podatke. To će dakle drastično skratiti inicijalno pozicioniranje koje bi bez pristupa internetu moglo potrajati valjda i 12 minuta. I to je to - kad se almanah skine, onda više nema ovo "A" - više ne vuče podatke s Interneta (valjda do trenutka ažuriranja almanaha - pretpostavljam da u svakom almanahu piše koliko dugo će biti aktivan) - onda je samo GPS.

Koliko sam ja shvatio stvari, pristup Internetu se kod A-GPS-a ne koristi za sâmo pozicioniranje/navigaciju.

--------------------------

I onda čitam ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS - dakle, ovo što sam gore napisao (o načinu funkcioniranja A-GPS-a - sâm GPS ima problema s hvatanjem signala sa satelita) vrijedi za MSB tip A-GPS-a.

I pomoću Mobileuncle Toolsa idem svejedno pogledati u Engineer mode > YGPS, provjeriti način rada i za A-GPS Mode možeš odabrati Standalone, MSB i MSA (po defaultu je MSB). Sad - to što se tu može odabrati ne znači nužno da to taj A-GPS i podržava. Međutim, ako sam dobro skužio članak s Wikipedije i ako Cubot podržava MSA, prebacivanjem na MSA mobitel bi tijekom navigacije komunicirao sa serverom te tako aktivno iskorištavao internetsku vezu za preciznije pozicioniranje.

Dobrovoljci - hoćete isprobati MSA u vožnji? (EDIT: ne zaboravite da onda tijekom vožnje morate imati aktivnu vezu na Internet).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 15:51 (mbaksa).
16 godina

Dakle,cekamo dobrovoljce :)

14 godina
neaktivan

Ukoliko tko sada kupuje cubota, ima ga na akciji kod pande za 131 dolara, ali mora pozuriti jer akcija traje jos nekih 17 sati

evo linka http://www.pandawill.com/happy-hour/?current=tuesday

Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 16:06 (MSN).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Prignječio? Mob sam imao 5 min... Najrađe bi ga rastavio njega i od cure cubot i isprobao dal je riječ o ekranu, nedo bog da je neš puno gore(mb)... A s druge strane možda lcd nije dobro sjeo kad su ga proizvodili pa s vremenom prođe..

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 15:20 (ramzocro-HCR).
17 godina
moderator
MSN kaže...

Ukoliko tko sada kupuje cubota, ima ga na akciji kod pande za 131 dolara, ali mora pozuriti jer akcija traje jos nekih 17 sati

Link?

ramzocro-HCR kaže...

Prignječio? Mob sam imao 5 min...

Ja ne mogu znati što si ti s njim radio. Onda je tvornička greška.

13 godina
mbaksa kaže...

Tlaka će bit slat ga u kinu, bolje da izračunam dal mi se više isplati uzet sam LCD pa ga popravit neg da ga čekam 2 mjeseca...

17 godina
moderator
ramzocro-HCR kaže...
mbaksa kaže...

Tlaka će bit slat ga u kinu, bolje da izračunam dal mi se više isplati uzet sam LCD pa ga popravit neg da ga čekam 2 mjeseca...

Javi im se i ko fol pitaj što da napraviš. Očekuj da ti se ponude da ti pošalju ekran o svom trošku (na račun garancije) - tako su već slali nekim kupcima.

13 godina
mbaksa kaže...
ramzocro-HCR kaže...
mbaksa kaže...

Javi im se i ko fol pitaj što da napraviš. Očekuj da ti se ponude da ti pošalju ekran o svom trošku (na račun garancije) - tako su već slali nekim kupcima.

Uljepšao si mi dan!

17 godina

Zamjena ekrana nije tako jednostavna jer je ekran priljepljen uz staklo. Razdvajanjem postoji mogućnost pucanja.

To je minoran problem. Samo malo posivi 1s dok se ne uključi.

Jučer sam prijatelju namještao GPS jer mu nije radio kako treba i samo treba prolaziti kroz one upute s giza nekoliko puta dok ne proradi u GPS testu na otvorenom. Jednom kada proradi sve 5, ostavite da vas locka 2min. 

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
13 godina
Ag008 kaže...

Zamjena ekrana nije tako jednostavna jer je ekran priljepljen uz staklo. Razdvajanjem postoji mogućnost pucanja.

To je minoran problem. Samo malo posivi 1s dok se ne uključi.

Meni je to velik problem... Jer je totalno annoying da sam platio mob tolke pare i tolko da dugo čekao i da na kraju z******a. {#}

Fakat je zalijepljen za touch il me zafrkavaš? Ja ću poludit...

11 godina
neaktivan

nakon,2 tjedna zujanja tjekom poziva problem rijesen.

malo neprofesionalno ali ucinkovito.

tko je imao taj problem skuzio je da nakon sto se pritisne donja antena(znaci ona ispod baterije) zujanje nestaje.

smetnja nije softverske prirode nego hardverske(losa kvaliteta kineskih materijala).

znaci na toj anteni postoje tri sitne rupice,uzmite dvije cca 3 cm dugacke licnaste bakrene zicice (recimo od zvucnika) i ogulite

plasticnu zastitu te ih namotajte u jednu stranu dok se licne ne prestanu razilazit.nakon toga jednu zicicu ugurajte u jednu rupicu

a drugu u drugu i smotajte ih prema bateriji.

i to bi bilo to.rezultat:nema vise zujanja,jaci prijem signala i interneta.

ukoliko jos nekom pomogne neka javi

0 0 hvala 0
15 godina

Jel zujalo tebi u slušalici ili onome koga zoveš/te zove?

I daj nabaci koju sliku da vidim kako to izgleda.

Zdravi i veseli bili :)
11 godina
neaktivan

zujanje kod sugovornika,ponekad i u mom uređaju ali tad me sugovornik nije mogao opce cuti.nemam trenutno kak slikat da stavim,ali cu sutra

15 godina

Naručio sam prijatelju Cubot-a i isto mu se događa pa bi bilo ljepo da postoji neko rješenje.

Zdravi i veseli bili :)
11 godina
neaktivan
neka proba tak,nije neka mudrost a nemoras rastavljat mobitel
13 godina

Na geekbuyingu je Cubot trenutno na popustu, 149AUD, još preko njihove fb stranice "užicate" -5$ kupon i eto cijene od 780kn.

EDIT: samo crni model je na popustu.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 21:39 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Šta banggood daje rootane mobitele? Ja ga mislio rootat ono frajer već ima root na sebi {#}

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ramzocro-HCR kaže...

Šta banggood daje rootane mobitele? Ja ga mislio rootat ono frajer već ima root na sebi {#}

Prije nije davao. Moj nije bio rootan. Ako su ti ga oni rootali - super. Jedna briga manje. {#}

16 godina

Ja sam svog dobio prije 10 dana i nije bio rootan.

Bilo bi dobro da je rootan jer bi to značilo da su ga morali upalit i uradit rootanje. 

Na taj način bi ujedno provjerili je li uređaj ispravan prije slanja.

BTW

Je li itko uspio instalirati navigaciju navigon?

Meni stalno javlja error:

An error has occurred.

Check the network and/or internet connection.

Internet je uključen i normalno sve radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 11:39 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
15 godina
mmmnnn kaže...

Ja sam svog dobio prije 10 dana i nije bio rootan.

Bilo bi dobro da je rootan jer bi to značilo da su ga morali upalit i uradit rootanje. 

Na taj način bi ujedno provjerili je li uređaj ispravan prije slanja.

BTW

Je li itko uspio instalirati navigaciju navigon?

Meni stalno javlja error:

An error has occurred.

Check the network and/or internet connection.

Internet je uključen i normalno sve radi.

Također isti problem sa navigonom..

15 godina

Navigon nemre ici na dual sim mobitele, problem rade 2 IMEI broja posto je dual sim

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dečki brzinski čitao sam malo pa da ne tražim a trebam potvrdu za mrežu ima ova ponuda na ggek 1 i 2 :

- tele 2 dali funkcionira u RH područje Vuk.srijemska županija dosta van naselja

-koja je bolja 1ponuda

- ponuda  2 ponuda

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tele2 ti 90% neće pokrivati 3G na području tvojeg mjesta. On ima problema u samim gradovima jer svugdje koristi zasterjelu 900mhz frekvenciju za 3G.

Imaš i na bengu za 145$ (s -10$ kuponom) mobitel. Od ovog bundle paketa za 173$ ne vidim ništa korisno jer lako za 9$ naručiš dodatnu bateriju (145+9=154$).

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
14 godina
neaktivan

Dali ima netko preporuku koji mob a da radi tele 2 nesretni jer imam ugovor do 6 mj.a do 1 000 kn -1200 kn( čak i + na to porez i carina 1500 max)

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 21:59 (robijan).
17 godina
moderator
robijan kaže...

Dali ima netko preporuku koji mob a da radi tele 2 nesretni jer imam ugovor do 6 mj.a do 1 000 kn -1200 kn( čak i + na to porez i carina 1500 max)

Za to imaš ovu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx

A možeš si i sam prelistati sajtove koji prodaju mobitele i gledati koji podržavaju WCDMA na 900 MHz. Lenovo A820 podržava, ali za razliku od Cubota nema HD ekran. Ali rekoh, to je tema za onu gore temu o kineskim mobitelima općenito, a ne za ovu.

16 godina

Neki su me na PP pitali za carinu pa ću ovdje informativno napisati na koji način se obračunava (Odnosi se na BiH).

Cijena mobitela: = 214 KM
Carina 10% (214*10%) = 21,4 KM
PDV 17% (235,4*17%) = 40,01 KM  (nevjerojatno ali i na carinu se plaća pdv, u biti plaća se porez na porez {#})
Administrativna taksa = 10 KM
Poštarina = 4 KM
--------------------------------------------------------
UKUPNO: 75 KM

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 19:45 (mmmnnn).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Napokon {#}

3 0 hvala 0
17 godina
ivano_69 kaže...

Napokon {#}

Nevjerojatno, meni na carini nije bio više od 5 dana.

totus mundus agit histrionem
12 godina
neaktivan

Evo stigao je mobitel kući. Stric ga je preuzeo i donio mi ga. Uglavnom ja poštaru nisam ništa platio, a stigao je papir sa carine 208 kuna. Sad kako se to plaća? Jel on to možda zaboravio naplatit ili se naknadno plaća (to mi je glupo ako je)?

EDIT: I ne želi mi očitat SIM karticu. To sam već negdje viđao, kako to riješit?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 12:28 (ivano_69).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice