A koji ste vi likovi... Naplacujete programiranje ko oni bandicevi WC-i u Dubecu. A sve neki frendovi, kumovi...
gle, prijateljstvo je jedno, ALI posao je drugo!
ako mi njemu radimo na aplikaciji 10 ili 12 mjeseci, razvijamo nešto što nitko drugi nema (ili barem ne toliko dobro) i ako to njemu mjesečno donosi novce, prehranjuje 10 zaposlenika koji rade kod njega, njemu omogućava da vozi skupe aute i sl. onda smatram da mu plaćanje razvoja takve aplikacije ne i smjelo biti problem.
iako, većina današnjih vlasnika firmi radije kupi skupi auto umjesto da plati neki komad hardwarea ili softwarea...
e sada, ako imas prave frendove onda ce oni tebi sve lijepo platiti, a na osnovu prijateljstva očekuju max kvalitetu usluge! tu se onda vidi prijateljstvo,...
npr. jednom prijatelju sma preuzeo odrzavanje IT sustava unutar firme (server i nekoliko racunala) i on meni uredno sve placa kao i jednoj firmi koja je to prije radila, ALI oni su mu svasta muljali i lagali i covjek je jednostavno poludio na to! znaci , nije problem nesto platiti vec je bitna kvaliteta.. i meni uredno plati sve sto mu odradim, a kad aje posao gotov onda se odemo privatno druziti...
jednostvano, meni vjeruje i ja mu sve iskreno kazem i napravim, nema muljanja i maznjavanja para na glupostima...
a ako imas "frendove" onda si im jako fora dok im besplatno radis webove, slazes kompove, popravljas iste i sl.. jednom kad ane mozes odjednom ti se manje javljaju i manje zovu... vidis, to nisu frendovi...
meni ti je jdan pravi frend rekao.. meni neces doma nista raditi jer znam da mi neces uzeti novce, a ja ne zelim da ti trosis svoje slobodno vrijeme na zaj***** sa mojim kompom... vidis, to ti je frend...