Wireless

poruka: 5
|
čitano: 1.595
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wireless

Koristim thompsnov router od T-coma i brzina se mijenja često.E sad imam spojena 2 laptopa u kući i primjetio sam  da mi brže radi laptop kad sam malo dalje  od samog routera:(

Nije mi stvarno jasno zašto tako varira brzina samog neta i  dali to ima veze sa ovim gore navedenim.Svaki odgovor dobro došao,i kad se spoji ovaj drugi na moju lozinku(router) gubi li se na brzini?

Hvala puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Wireless
Da, naravno da se gubi na brzini. Brzina tvoje veze (preciznije bandwidth) koju dobivas od internet providera je maksimalni protok podataka koji mozes ostvariti u jednom trenutku. I taj bandwidth nije primjenjen po racunalu. To bi znacilo da se ta "brzina" djeli na X racunala prikljucenih na tvoj router. Tako da ako imas brzinu veze od 8 megabita i na jednom laptopu skidas filmove na 600 Kb/s na drugom laptopu ces moci skidat samo brzinom od 200Kb/s. Prilicno jednostavno. :)

U protivnom da se veza ne djeli po racunalu bi moglo cijelo susjedstvno surfat za cijenu jednog prikljucka. :)
15 godina
neaktivan

Kod mene sam primjetio i veliku razliku kada je upaljen i max tv  a samo jedan laptop da radi?

15 godina
neaktivan

Istina primjetio sam,ali me zanima dali postoji neka  mogućnost pojačanja samog routera,nešto dodatno da se to ne događa?

16 godina
mitre kaže...

Istina primjetio sam,ali me zanima dali postoji neka  mogućnost pojačanja samog routera,nešto dodatno da se to ne događa?

Uzeti brži internet... Mislim da je brzina od 24mbps oko 300kn u T-Com-u ;-)

Ili si na svakom kompu/lapu ograniči da maximalno skida 2mbps, i nemoj zaboraviti MAX Tv, i on ima svoju brzinu :-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice