T -Com-ov Gigaset Sx 763 pomoć kod instalacije

poruka: 12
|
čitano: 12.213
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
T -Com-ov Gigaset SX 763 pomoć kod instalacije

Evo konačno sam i ja uzeo brzu vezu od T-coma i odmah flat. I sad,jučer sam dobio taj modem,a problem je sljedeći :modem sam spojio s računalom i sve kabele kako ide.Međutim tu je stalo,kad sam došao do koraka gdje treba podesiti modem u web browseru (Opera) ali ništa se ne događa.Browser pokazuje da je off line. Upisujem adresu za ruter 192.168.1.1,                                                                Predpostavljam da sam nešto propustio,ali pratio sam sve korake: driver za mrežnu,podesio local area connection kao u uputama.                                                                                                                   status u l.a.c je acquiring network addres, speed 100.0 Mbps. Pokušao sam preko command prompt-a ping i adresu i javlja mi request time out,packets 100% loss.                                                               Bio bih zahvalan ako netko zna dati kakav savjet  jesam li što propustio ili uputu kako dalje.Ja sam teški novaljija u tim stvarima pa nemojte                                                                                                     se previše smijati ako što zvuči čudno ili netočno. OS je Windows XP SP3,a matična je Biostar TP43D2-A7.                             

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 1:21 (kmz89).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: T -Com-ov Gigaset SX 763 pomoć kod instalacije

Ajde si probaj  fiksnu ip adresu dodijeliti mrežnoj kartici u kompu, 192.169.1.2, subnet 255.255.255.0. Naime, možda ti nije DHCP server uključen na routeru.

16 godina
RE: T -Com-ov Gigaset SX 763 pomoć kod instalacije
Pokušat ću
16 godina

Samo se promijenilo to što sad u local area connection status piše kod activity:received je i dalje nula,dok je sent 48, svaki put kad ga ugasim i onda pokrenem nešto pošalje ali stane na broju 48

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Najbolje da nadjes nekoga tko se razumije u to...

Moze biti nesto totalno jednostavno, a moze biti nesto komplicirano. Kako i sam pises da si novajlija, onda pozovi nekog poznanika koji se malo vise razumije u to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kao što je rečeno trebaš u svojem browseru napisati

http://192.168.1.1

Onda če te tražiti username i lozinku: to imaš negdje u priručniku, mislim da je kod njih

username: user

password :user

i onda samo slijedi upute iz knjižice koju si dobio od t-coma

Provjeri dali si dobro prespojio spliter, jer si vjerojatno tu pogriješio, nemam sada spliter pred sobom da vidim kako piše na njemu

Provjeri i da nisi slučajno mrežni kabao spojio u ulaz za iptv

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: T -Com-ov Gigaset Sx 763 pomoć kod instalacije
kmz89 kaže...

Samo se promijenilo to što sad u local area connection status piše kod activity:received je i dalje nula,dok je sent 48, svaki put kad ga ugasim i onda pokrenem nešto pošalje ali stane na broju 48

Vidim na netu da je defaultna adresa tog routera 192.168.2.1; Dakle, podesi si PC na 192.168.2.2, i stvarno provjeri da li si uštekao kabl u lan priključak na routeru (dva lijeva, mislim)

17 godina

Taj router je malo specifičan jer sam automatski skine sve postavke s obzirom na tvoj otvoreni port na centrali. Samo ga uštekaj, pričekaj 10-15 min i trebalo bi sve samo profunkcionirati.

Heal The World

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Taj ruter je na momente zbunjen, ja ga imam i jedva sam ga natjerao da radi. Za početak, probaj pristupit 192.168.1.1 sa Internet Explorerom (ne Firefox, ne Opera...)

Svi Mac useri, brzo se logirat sa guest accountom! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo danas sam ušao u postavke modema u web browseru.Nećete vjerovati ali izgleda da je problem bio u samim windowsima tj. u services.Izgleda da su neki servisi bili isključeni.Naime kad mi je još davnije poznanik pomogao instalirati windowse pitao sam ga za servise imože li neke isključiti kao jer sam čuo i znam da je veća sigurnost i performanse ako su isključeni nepotrebni servisi kao npr. error reporting service. Budući da sam imao dial-up vezu izgleda da je isključio sve ostale mrežne servise osim tih nužnih.I sad hvala svima i budući da je problem riješen mislim da tema zaslužuje lock.Inače taj ruter je stvarno na momente zbunjen.         

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 0:46 (kmz89).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok,

Oživljavam staru temu ali...zanima me postoji li mogućnost da na routeru SX763 omogućim DHCP ali određenim klijentima? Što mislim pod time? Doma imam server 2003 koji je internet gateway i DHCP server za sva računala koja imam. DHCP je dignut kad mi dođe netko od frendova jednostavno se ušteka i dobije adresu te izlaz na net. S obzirom da sam nedavno kupio HTC Desire iskoristio bi mogućnost wireless opcije na routeru. Ok wireless sam dignuo, Desire se spoji i sve šljaka...ali samo dok je server upaljen (on mu dodjeli DHCP adresu iz rangea definiranog na DHCP serveru). Čim ga ugasim Desire se ne može spojiti..ne dobija IP adresu.

Probao sam kroz opcije dignuti DHCP na routeru ali su mi opcije malo čudne, naime kad upišem IP range iz kojega će DHCP dodjeljivati adrese (npr. 10.154.10.8 - 10.154.10.8, trebam samo jednu), default gateway, prefered DNS, na dnu je opcija za definiranje statičke adrese određenom klijentu po MAC adresi. E tu sam upisao MAC adresu mobitela te sam probao staviti gore navedenu IP adresu 10.154.10.8. Kad pokušam snimiti postavke javlja mi se poruka tipa "statička IP adresa nije van rangea dinamičkih IP adresa koje ste odabrali za vaš DHCP". Ono što želim dobiti je SAMO JEDNU DHCP adresu koja će se dodjeliti ISKLJUČIVO mobitelu te zabraniti mogućnost da se "netko" spoji negdje na mrežu dok je server ugašen i dobije IP adresu koju će mu dodjeliti DHCP routera.

Naravno sve radi ako u range upišem 10.154.10.7 - 10.154.10.7 a pod statičku stavim 10.154.10.8. Mobitel tada dobije ovu 8icu ali i dalje mi router DHCP ima 7icu slobodnu za dodjeliti nekom računalu koje se može naknadno uštekati u mrežu.

Nadam se da sam bio dosta jasan....

Hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

**bump**

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: