Povezivanje rutera na bezzicni internet

poruka: 7
|
čitano: 2.756
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam D-Link router model DSL-2740B i trebam ga povezat na bezzicni internet,na ovom routeru imam ulaz DSl al to je za standardni zicni net,na koji nacin da ga povezem na bezzicni internet(router ima 3 antenice)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta ti u biti želiš?

Povezat bežično ruter i računalo (laptop) ili?

Ukoliko želiš aktivirat wlan na ruteru moraš otiči u njegov konfigurator i tamo podesiti wlan postavke (zaštitu, ime mreže...).

EDIT:

Povezao bi ovaj ruter na bežični net? Koji, čiji? Aj milim te objasni malo bolje jer ja te ne kužim ili mi je mozak zakuhao od ove vrućine:)

World Championships: 7, GP started: 298, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 17:53 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Povezivanje rutera na bezzicni internet

najvjerovatnijeda ti je mozak zakuhao od ove vrucine :)
imam router koji zelim spojit na bezzicni internet "zona" i trebao bi da koristim net na 1 racunaru putem lan a na 2 laptopa putem WLAN.problem je u tome da kabal koji mi dolazi sa antene je klasicni kolaksijalni kabal i na routeru nemam ulaz za taj kabal,a neko mi je govorio da ga mogu stavit umjesto jedne od antenica,al nezz kako ako razumijes bio bih zahvalan da mi objasnis na koji nacin da to sve napravim,na racunaru mi je win 7

13 godina
protjeran

Treba ti access point sa client modom

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala puno :)

13 godina
neaktivan

nabavio sam access point ,pa ako ti nije tesko da objasnis na koji nacin cu sve spojit jer sa sam spajo kabal od antene u access point iz access pointa u router i iz routera u komp al ne funkcionise

13 godina
protjeran

Spojiš antenu na taj novi acess point, a njemu narihtaš da radi u client modu, te nađeš mrežu wireless na koju se hočeš spojit i spojiš se. Kad ovo prethodno slažeš moraš spojit komp sa AP, vjerojatno ćeš morat ručno adrese unostit da bi se spojio na AP. Kad to napraviš onda budeš imo net na kompu.

Zatim sad bi trebo spojit taj AP sa ruterom i napravit AP (možda budeš moro ruter fleshat tako da može radit ko klasični AP, tj kao switch sa AP)

Ako nebudeš to znao napravit najjednostavnije bi bilo uzet još jedan AP.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 13:41 (Ubica Rusty).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice