Pozdrav kolege. Prijatelju treba NAS za komercijalnu svrhu za popis klijenata. Database doatupnih klijenata za moguće zaposlenje. Primjer, čovjek iz Hrvatske želi doći raditi u Njemačku. Zatraži moga prijatelja da se učlani u njegovu agenciju. Ta agencija uz potpis ugovora i ugovora o privatnosti podataka, unosi sve o čovjeku iz Hr u taj database, ime prezime, zanimanje, kontakt podaci itd itd. Što bi bilo najboljr za koristiti? Vlastiti NAS ? Ili zakupljivati mjesečno? Govorimo o nekih potencijalnih 10k ljudi u Europi. Svaka digresija i komentar je dobrodošao, jer se u mrežne hardvere najmanje kužim, a moj frend je vrlo dobar i naravno, nije baš pri financijama.
NAS storage za database za komercijalniju upotrebu
- poruka: 11
- |
- čitano: 1.862
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav kolege. Prijatelju treba NAS za komercijalnu svrhu za popis klijenata. Database doatupnih klijenata za moguće zaposlenje. Primjer, čovjek iz Hrvatske želi doći raditi u Njemačku. Zatraži moga prijatelja da se učlani u njegovu agenciju. Ta agencija uz potpis ugovora i ugovora o privatnosti podataka, unosi sve o čovjeku iz Hr u taj database, ime prezime, zanimanje, kontakt podaci itd itd. Što bi bilo najboljr za koristiti? Vlastiti NAS ? Ili zakupljivati mjesečno? Govorimo o nekih potencijalnih 10k ljudi u Europi. Svaka digresija i komentar je dobrodošao, jer se u mrežne hardvere najmanje kužim, a moj frend je vrlo dobar i naravno, nije baš pri financijama.
Kako će klijenti slati podatke tvom prijatelju? nekakvo web sučelje? ovdje ti je poštovanje GDPR-a jako, jako bitno, da ne bi bilo kasnije...
Klijent bi u ovome slučaju došao do ureda, potpisao waiver, odnosno , papir da se slaže da se njegovi podaci stave na server. A kasnije se šalje na mail ili whatsupp ili sms da je sa nekim poslodavcem mogući sastanak
Uuuuh... premalo informacija.
U kojem formatu je baza podataka? Jel to neki SQL sa web sučeljem, neka aplikacija koja koristi svoju bazu, obična excel tablica...?
Kolega je rekao, pazi na GDPR, također je bitno da je sustav zaštićen maksimalno.
Uuuuh... premalo informacija.
U kojem formatu je baza podataka? Jel to neki SQL sa web sučeljem, neka aplikacija koja koristi svoju bazu, obična excel tablica...?
Kolega je rekao, pazi na GDPR, također je bitno da je sustav zaštićen maksimalno.
Točno, ovdje uopće nije problem gdje će se spremati podaci već kako.
Cijeli frontend, back end, pristup, učestalost, zaštita podataka (backup, cyber), itd.
Par desetina tisuća podataka koji se sastoje od par mega zapisa (CV, certifikati itd.) i relativno rijetkom učestalošću pregleda vrti običan HDD.
jer se u mrežne hardvere najmanje kužim, a moj frend je vrlo dobar i naravno, nije baš pri financijama.
Meni iz ovoga ništa nije jasno.
Tvoj frend je dobar u čemu? a ti mu pomažeš u nečem drugom oko toga?
Meni izgleda da čovjek želi otvoriti agenciju za zapošljavanje.
Podaci koji će biti uneseni trebaju biti dostupni samo njemu ili ih on ustupa nekom drugom za proviziju?
Ukoliko ih gleda samo on za to mu treba excel tablica sa linkovima na CV-ove.
Trebao bih napraviti tu bazu podataka, recimo 10 zavarivača, nazovem tvrtku za zavarivanje i priupitam da li im treba radnika, tvrtka kaže da, ja im proslijedim podatke od 10 zavarivača ( prethodno su potpisali waiver da njihove podatke smijem dijeliti sa budućim mogućim poslodavcima).
Naravno, u to se najmanje razumijem, zato sam i postavio post ovdje. Da li je neki subsription jeftinija opcija?
Vrlo dobar je meni ko lik i zamolio me da mu istražim opcije stavljanja informacija od radnika u cloud ( example CV, molba, prethodna iskustva itd itd.
Provizija je već uzeta od radnika pri upisu u agenciju, stora se u database i šalje se mogućim poslodavcima.
Trebao bih napraviti tu bazu podataka, recimo 10 zavarivača, nazovem tvrtku za zavarivanje i priupitam da li im treba radnika, tvrtka kaže da, ja im proslijedim podatke od 10 zavarivača ( prethodno su potpisali waiver da njihove podatke smijem dijeliti sa budućim mogućim poslodavcima).
Provizija je već uzeta od radnika pri upisu u agenciju, stora se u database i šalje se mogućim poslodavcima.
Ajmo ovako.
1. Radi se po opisu o file shareu, bez neke posebne baze (kao backend), tu je svejedno koja jetehnologija u igri (local, NAS, cloud itd.).
2. Isto tako, izgleda da se pojedini podaci povlače relativno rijetko, stoga ne trebaju neke performanse.
3. Ako postoji neka aplikacija bilo bi zgodno dobiti podatke.
4. Obavezno fokus orijentirati na zaštitu podataka kao što je već par puta napomenuto.
5. Cloud ili neki hostani VM jesu opcija, samo je pitanje koliko ima smisla, koliko ljudi i otkud tu pristupa, itd.