D-Link DIR-635 problemi

poruka: 4
|
čitano: 3.247
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
D-Link DIR-635 problemi

Navedeni router se koristi preko XCARNet-a, no svakih nekoliko sati dođe do pucanja veze na par min i opet je sve super... Ne znam iz kojeg se razloga događa, no kod starog WRT54GC apsolutno nikad nije bilo pucanja veze. No ovo što mi se događa na ovom routeru, prešlo je svaku mjeru i jede mi živce lagano...

Priložio sam screnshot log-a u nadi da će biti koliko-toliko koristan.

Ne razumijem 2 stvari iz log-a:

1.) čemu ovoliko blokiranih UDP paketa/konekcija, isto kao i TCP i ICMP

2.) "The remote PPTP access concetrator is slow to respond. There may be conectivity problems." Ovo se uvijek javi i uvijek je veza puknuta dokle god se ovaj error javlja u log-u

Router ima milijun opcija, a ne znam treba li štogod isključiti ili ne, uključiti ili ne i sl.

Hvala!

Log_routera Log_routera

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D-Link DIR-635 problemi

Svi čitaju, a nitko ne odgovara {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D-Link DIR-635 problemi

Jesi probao isključiti routerov firewall?

John_Doe_11 kaže...

Router ima milijun opcija, a ne znam treba li štogod isključiti ili ne, uključiti ili ne i sl.

ftp://ftp.dlink.co.uk/dir_products/dir-635/DIR-635_manual_10.pdf

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 11:17 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D-Link DIR-635 problemi

1.) Ako misliš na opciju "Enable SPI" to sam isključio odavno, sada sam jedino za opcije "UDP/TCP Endpoint Filtering" stavio Endpoint Independen, "Anti-Spoof" mi je uključen, a pri dnu za "Application Level Gateway (ALG) Configuration" mi je sve odabrano, osim PPTP-a kojeg sam isključio. Budem kroz par sati vidio kako će se router ponašati pa javim rezultate.

2.) Manual imam već, hvala :) ,ali svejedno mi on ne igra nikakvu uslugu jer ne znam kako će se router ponašati na Bnet-u/XCARNet, sve je to super što ima opis svega i svačega, ali morao bih isprobavati što mi se ne da, a uz to nisam baš toliko na "ti" sa mrežom i routerima :)

3.) Što se tičefirmware-a, na routeru mi je 2.20EU  (iz 2007.god.) i piše mi da je latest isto 2.20EU, no kad odem na D-Linkovu stranicu, tamo mogu skinuti 2.32EUB04 koji je za revizije Bx (moj je B1)... ne znam hoće li mi to štogod pomoći, ispravlja neke WINS i UPnP greške, te dodaje naprednije DNS opcije...

EDIT:

Isključio sam svaku moguću opciju routerovog firewall-a i zasad nisam imao nikakvih pucanja veze, no mene i dalje blokira neke UDP/TCP pakete/adrese/štogod...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 12:26 (John_Doe_11).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice