Imam taj router i zanima me sto mi sve treba uz njega da se mogu spojit na net? Da li postoji nekakva antena umjesto telefonskog kabela?
D-Link DI-524
- poruka: 10
- |
- čitano: 3.726
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tim routerom ne možeš se direktno spojiti na internet. Za to trebaš ADSL modem.
Da bi uopće bio u mogućnosti spojiti se na internet, moraš ugovoriti uslugu pristupa putem ADSL-a kod nekog od operatera. U tom slučaju, ionako od njih dobivaš opremu potrebnu za spajanje.
Ma znam to, imam ja internet, al sta mi treba da se mogu spojit na net, jel bi mogo to preko mrezne kartice u kompu? pa da onda u nju spojim relefonski kabel i onda antenom do routera i dalje? Da li mi neko moze objasnit neki nacin?
Mrežnim kabelom moraš spojiti ADSL modem i router (na D-Linku kabel moraš spojiti u utor sa oznakom WAN).
Sad imam problem, spojim sve tako i prepozna ga i sve i kada testira konekciju, kaze da ne valja tj. da se nemoze spojiti na net...
Prvo spojiš kabal od telefona do routera (nemožeš taj kabal pogrješit jel može ići samo u jedan utor) onda spojiš jedan kabal od routera do pc-a i onda upišeš u web browser 192.168.1.1 i tamo upišeš password i username i konfigururaš router i on se spoji na internet. I to je to.
E hvala, probat cu to, taman sam piso poruku kad si to poslo pa nisam vidio :)
Evo ljudi, sve rijeseno, prehvala na pomoci, ja neznam sto bi ja bez BUG foruma =) . Prezakon ste
Sad tek vidim čari wirelessa =)
Imam navedeni router. Problem mi je spajanje mobitela preko wlana. Niti i900 Omnia niti Iphon ne mogu na net preko wlana. Postavio sam MAC adrese od uredaja i spoje se na router ali te brzine su jako slabe. Iphone uopce ne moze na net, dok Omnia nesto hoce ali ne mogu napraviti update. Oba moba na drugim routerima koji nisu dlink, odlicno rade. Da li mozda postoji kakav port s kojim mobiteli rade pa nesto koci? Ima tko kakvu ideju? Hvala!